"Rosberg'in İkinci Zaferi Daha Çabuk Gelecek"

yazar:

kategori:

Mercedes pilotu, 100’den fazla yarışa katılmasına rağmen henüz galibiyet elde edememişti ama geçen hafta sonu Çin’de bu zincir kırıldı.

Şaka ile karışık Jenson Button: “(Yarış kazanmam) 113 yarışımı aldı; onunki 111”

Niki Lauda ise Rosberg’in bundan sonraki galibiyetinin daha kolay geleceğini düşünüyor.

Lauda: “Kazanmak kolaylaşacak. Çünkü bunu yapabileceğini biliyor; kanıtladı”

“Bir sonraki zaferler çok çabuk gelir.”

İki yarış galibiyetini 1982 ve hemen ardından 1983’te alan Patrick Tambay, ilkinden sonra işlerin daha kolay bir hal aldığını belirtti.

Tambay: “Ondan sonra işler daha kolay gibiydi; özellikle de 110 GP beklemişseniz bir rahatlama verecektir. Şimdi 26 yaşında ve hâlâ genç ama çok tecrübeli. Bu zaferi tekrarlamak için ihtiyacı olan her şeye sahip. En zoru ilkidir.”


Yorumlar

  1. Mercedes ne kadar 55 mi 60 sene mi ne kadar bekledi ?
    umarım Rosberg de ikinci zaferi için o kadar beklemez :)))))

  2. eyvallah herkesin düsüncesine saygımız var:)

  3. Görüşlerine hem katılıyorum hemde katılmıyorum.Teknoloji ilerledikten sonra vasat pilotlar yarış kazanmaya başladı demişsin.Teknoloji gelişirken sadece o pilotlara gelişmiyor saydığın kariyerli pilotlar tecrübeli evet ama bu iş sadece tecrübeylede olmuyor eğer dediğin gibi olsaydı Schumi ilk iki sezonunda okadar kötü olmazdı.Yani bir pilot kendini gelşitirebilir sürekli yerinde sayıcak diye birşey yok adını saydığın pilotların arasında Button şampiyonluk elde etmiş bir pilottur vasat demek ağır olur.Örneğin çinde 0.5 sn içinde onlarca araç birbirine dizildi yani teknoloji okadar yakınlaştırdıki pilotları işte şimdi pilotaj önemli eskisi gibi tak motoru ver ayarı arkadakine 15 dk takıp öyle bitir yarışlar yok asıl pilotlar şimdi belli oluyor ben öyle düşünüyorum.

  4. Dikkat ediyormusunuz arkadaslar ne kadar vasat pilot varsa teknoloji ilerledikten sonra yarışlar kazanmaya basladılar button webber bunlar dünün rosberg bugünün vasat pilotları yani doğru düzgün atak yapamayan pilotlar bunlar büyük pilotlar gibi gerilerden gelip sadece aracın hızıyla değil pilotajıyla yükselebilen hakkinen schumacher montoya raikkonen yeni nesil hamilton sayılabilir bu tip pilotlar değil bunlar biri teknolojinin armağanı difüzör avantajıyla bir yerlere geldi son yıllarda ise en kötü ikinci hızlı araç ve DRS ile performans lar ortaya koydu ancak büyük bir sampiyonmu saydığım isimler gibi hiç biri değil artık araç geçmekde kolaylastı drs sayesinde pilotlar bir tusla araç geciyorlar bu da iyiyi kötüyü ayırt etmekdeki en büyük engel nerde o eski mücadeleler pilotajın önde olduğu zekanın ve yeteneğin ön plana çıktığı öyle geçislerin yasandığı mücadeleler eskilerden bi schumi geliyor onun benetton yıllarında kazandığı sampiyonluk o kadar değerliki keza ferrari deki ilk sampiyonluğu da öyle hakkinen le birbirine yakın araclar arasındaki mücadeleler hepsi mükemmel mücadelelerdi su anda sampiyonlukları belirleyen sadece teknoloji.Örneğin kesinlikle satasma amaçlı söylemiyorum her pilot kötü sezonlar geçirebilir demek istediğim vettelin ilk sampiyonluğu na bakalım o kadar çok hatalar yaptıki genede son yarısda kazandı sampiyonluğu eskiden olsa o kadar kötü performansa göre aracınız hızlıda olsa sampiyon olamazdınız çünkü pilot un araç üzerindeki egemenliği daha fazlaydı üst düzey bir pilotla ikinci en hızlı araç kesin sampiyon olurdu.Ben sahsen schumi hamilton alonso hakkinen montoya raikkonen gibi üstün pilotaja sahip pilotları izlemekden daha çok keyif alıyorum f1 sever olarak iz bırakanlar da bu tip pilotlar oluyor neticede.

  5. Şaka ile karışık Jenson Button: "(Yarış kazanmam) 113 yarışımı aldı; onunki 111"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir