Rosberg: "Lastik Kontrolü Sayesinde Kazandık"

yazar:

kategori:

Yarışa pol pozisyonundan başlayan Rosberg, Mercedes’in bilinen lastik aşınması sorunlarının aksine gayet güçlü bir performans sergiledi ve 20 saniyenin üzerinde farkla damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Rosberg “Tamamiyle lastikleri kontrol etmek önemliydi. Lastikleri yönetmek çok zordu.”

“Son sürat gidebildiğim tek tur yoktu. Gerçekten dikkatli olup lastikleri iyi yönetmek gerekiyordu, bu yüzden çok mücadeleciydi. Ancak iyi işledi ve stratejimiz de mükemmeldi.” dedi.

111. yarışında ilk zaferini kazanan Rosberg, yarışın 2. bölümünün kendisi için en uzun yarış gibi hissettirdiğini söyledi.

Rosberg “Kariyerimin en uzun yarışıydı. Sanki Le Mans 24 Saat yarışındaydım. Çılgıncaydı. Son 30 tur hiç bitmedi. Ardından son bir kaç turda keyif aldım çünkü artık galibiyetin benim olduğunu düşünmeye başladım. Tüm takım için çok mutluyum.”

“Takım olarak ne kadar hızlı geliştiğimizi görmek ve ilk galibiyetimizi almak harika. Uzun zamandır bekliyorduk. Niki Lauda ilk galibiyetin en zoru olduğunu ve ardından diğerlerinin daha kolay geldiğini söyledi. Eğer öyleyse harika olur.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Lastik sorununu çözememişler… sadece iyileşme kaydetmişler ama 1 pit az yaparken hala iyi turlar atabiliyordu. belki 1.40 larda turlarımız yoktu ama arada bir mesafe kaydedecek kadarda iyi turlardı.3 pit yapan bazı takımlarla 2 pit yapmış lastiklerimizle mesafe koruyorduk.Çok iyi bir ilerleme sağlanmamış ama fenada dermuyor.

  2. Dostum bence lastik sorununu falan çözmemişler. belki biraz iyileşme kaydetmiş olabilirler.
    Yarış galibiyetinin gelmesinin ana nedeni rosbergin maksimum sürate çıkmaması, ofansif yada defansif sürüş gerçekleştirmeemsidir.
    DRS yi hiç açmadan yarışı bitirdi, mclarenler çok uzakta kaldığı için ve hatta rosberg hiç trafiğe bile takılmadığı için lastikler zorlanmadı.
    Raikonende 2. sıraya yükselene kadar gayet iyi idare etmişti ama son 10 turda defans ve ofans yapmak zorunda kalınca lastikler biranda bitti ve 14. sıraya düştü.

    Bu galibiyetin çok büyük şans ve doğru hamleler sayesinde geldiğini düşünüyorum.
    Eğer 3 pitstop yapsalardı ve yine 1. bitirselerdi ozaman bende sorunu çözmüşler diyecektim ama kendimizi kandırmayalım derim.

  3. o araç vettelde olsa çoktan şampiyona lideriydi rahat rahat kazanmıştı

  4. Yarıştan önce biri deseydi ki Mercedes lastikleri çok iyi kullanacak, herkesten geç pite girecek veeksik pit stop yaparak kazanacak. Muhtemelen kendisiyle dalga geçerdik ilk yarışları izlemeden konuşuyor diye. Ancak görünen o ki bu konuda harika bir iş çıkardılar.

    Öte yandan anlayamadığım şey şu ki madem sorunu çözmek bu kadar kolaydı, ne diye takımın ilk 2 yarışını heba ettiler? Testler sırasında lastik aşınması problemi bağıra bağıra ben burdayım diyordu. Mercedes problemi düzeltmek yerine varlığını inkar etmeyi tercih etti ve sonucunu gördük. Jerez testlerini tamamen lastikleri anlamak için harcamalarını saymıyorum bile.

  5. Mercedes GP avatarı

    Rosberg 26 yaşında değilmi çoktaan milli olmuştur 🙂 ama bu zaferle Herkese çok ciddi olduğumuzu vurgulamış olduk.artık bizide hesaba almadan iş yapmıcaklardır.Mclaren-Mercedes-Red Bull arasında mücadeleler izleriz.Lotus'ta yine performans kaybı var anlamak zor o takımı.bahreyn'de mercedes yine polü alır 2si uzun 4 tane düzlük var.Mercedes motorunun gücüylede biraz daha kolay olacaktır bu iş.takıma güveniyorum 3 senedir beklediğim şeydi bu.Schumacher'inde yarış kazanması farz oldu artık..

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mercedes fanı dostlarım adına ben de bu galibiyete sevindim.Şimdi Rosbergin dediklerini okuyunca sevincine ortak olmamak elde değil.Bitmek bilmeyen son 30 tur ve keşke hep böyle bitsin denilen final lap.O esnalarda kalbinin dakikada kaç kere attığını kimse tahmin bile edemez.

    Mercedese geldiğinde kariyerinde ilk çizgiden hiç start almamıştı.İlk çizgi ilk defa 2010 Sepang'ta geldi.Nihayet ilk çizginin en iyi cebi ise 2012 Çin' e nasipmiş.

    Çindeki bu zaferin aslında Rosberg için bir anlamı daha olmalı , ya da bu bir rovanş yarışıydı Rosberg için.Şöyle ki 2011 Çin'de lider giderken telsizden gelen o sesle bütün hayaller yıkılmıştı.
    ""Benzinin kritik"" İşte muhtemel bir zaferin göz göre göre gideceğini belirten kelimeler bunlardı.Neyse sağlık olsun kısmet bir sonraki Çin yarışına imiş.İyi bir rovanş oldu.Ben olsam galibiyet haberine Rosberg'in intikamı ya da dönüşü diye başlık atardım.

    Aklıma gelen bir hususu da paylaşmak isterim ki bu zafere en çok sevinenlerden biri de Heidfeld olmalıdır.Çin yarışına kadar onun rekorunu ((zafersiz en çok podyum)) kırmaya aday olan en önemli isim Rosberg' ti.O da milli oldu.Heidfeld rahatladı.

  7. Rocky Balboa avatarı

    gerçekten rosberg lastiklere yumuşak davranan bir pilot kaliteli kumaşa sahip vettel birlikte almanların gururu olmaya aday

  8. alonsocular son vettel haberini baltaladı ona bişe demiyonuz ya bn bi şe yapmadım

  9. admin neden ıp den ban yedim ya ben bi şe yapmadım

  10. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    son sürat tek tur bile gidememiş, pirelliyle bu kadar işte. motor sporlarının zirvesi derken kimse lastiklerin uyuzlaştırdığı yarışları beklemiyordu herhalde. keşke herkes lastikleri azami değilde asgari düşünerek yapabildiği kadar hızlı gidebilse.

  11. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    "Son sürat gidebildiğim tek tur yoktu. Gerçekten dikkatli olup lastikleri iyi yönetmek gerekiyordu, bu yüzden çok mücadeleciydi. Ancak iyi işledi ve stratejimiz de mükemmeldi."

    Eğer bu gerçekten doğruysa son sürat bir tur bile atmadıysa.Mercedes uçuyor demektir.Rosberg bu sene favoriler arasında gösterilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir