Red Bull, Egzoz Konusunda Karar Vermeye Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, yeni egzoz düzeneğinden memnun olmadığı için Çin’de sezon öncesinde kullanılan egzoz sistemine dönmüştü.

Red Bull uzun vadede her iki sürücü için aynı egzoz sisteminin kullanılmasını istiyor ancak daha fazla analiz için bu hafta sonu yapılacak olan Bahreyn yarışında da benzer şekilde farklı egzoz sistemleriyle yarışa çıkabileceğini kabul ediyor.

Christian Horner “Önümüzdeki günlerde karar vereceğiz. Yarışlar çok iyi veri kaynağı oluyor. Düşük ve ağır yakıtla sürüşlerden veriler topluyorsunuz.” dedi.

Sezon boyunca farklı sistemlerle devam edip etmeyeceklerinin sorulması üzerine Horner “Mümkün değil. Sadece birisinden maksimumu almaya odaklanacağız. İdeal olarak her iki çözümden de en iyi çözümü istiyoruz bu yüzden yeni bir mücadele oldu.” dedi.

Horner, Vettel’in eski sistemi istemesinin sürüş stiliyle alakalı olduğunu söyledi.

Horner “Yeni araçta onun stiline uymayan, hızlı virajlara çok fazla hız taşıma gibi bazı özellikler var. Buraya farklı araçlarla gelme fikri Adrian’ındı, teknik bir karardı çünkü bir yön belirleyip açık bir kıyaslama yapmak istedik.”

“Bunu yaptık. Gerçekten bu hafta sonu çok faydalı oldu. Sürücüler ilerledikleri yönden memnundu bu yüzden önümüzdeki günlerde ilerlemek için çok fazla veri incelememiz gerekecek.” dedi.

 


Yorumlar

  1. ön kanat illegal demedim farkındaysanız, illegal ön kanat esnemesi dedim. gerektiğinden fazla esnediğini hepimiz biliyoruz. ferrari de hindistanda RBR yi taklit etmişti ve nasıl kanat çırptığını hepimiz birlikte izledik. bu sene esneme testleri sıkılaştırıldı ve artık esnemiyor kanatlar.

  2. Neyi şikayet ediyoruz anlamadım ? İki açıklama bekleyen sistem buldunuz diye birşeymi oldu sandınız tabikide açıklama isteyecek takımlar legal mı değilmi diye adamlarda ona göre çalışıcak sonuçta.FIA onayı verdi iş bitti kim sesini çıkarıyor daha söylermisin ? Hala geçen senenin muhabbetlerini yapan bizmiyiz başkalarımı soruyorum ? Hala daha kanattan bahsediyorsanız yuh derler adama.

  3. Yaf ne enteresandır ki RBR'nin herhangi bir parçası testlerden geçince hemen legal oluyor lakin Mercedes'in veya bir başka takımın parçaları geçince 3-5 yarış daha legal olmuyor, habire şikayet ediyorsunuz. Hep bana hep bana zihniyeti de bu olsa gerek.

  4. Katılmamak elde değil yazdıklarınıza Başarı Şasi Motor ve pilot Kombinasyonu ile gelir. Her pilot Vettelin 2010 yılındaki kaldırdığı baskıyı kaldıramaz. F1 acımasız bir spordur İsteyen araba faktörünü her zaman dile getirsin başarılı olmuş her pilotun altın da en iyi paket vardır bu her zaman böyledir ve böyle olmaya da devam edecektir.

  5. Görünen o ki meşrubatçıların etekleri tutuşmuş

    artık kimden medet umarlarsa ona oynayacaklar bu uğurda markın bile ağlak bebeği ezmesi

    ne göz yumuluyor şimdilik.

    dünya dönüyor işte kurallar da öyle

  6. Ön kanat illegal değildiki ağırlık testlerinden geçiyordu ama öndekini durduma politikaları yüzünden değişikliğe gidildi yoksa yerden yükseklik ve ağırlık testlerinden sorunsuz geçmişti illegal demek kurala uymamak demek farkına varın bunun artık.

  7. RedBull'un geride kalma sebepleri :
    -EBD'nin kaldırılması ve arka tarafta yaşanan downforce kaybı
    -İllegal ön kanat esnemesinin engellenmesi
    -Renault motorunun Mercedes motorlu araçlara göre güçsüz kalması
    -Paketleme sebebiyle kullanılan mini-KERS ve yetersiz güç
    -Lastikleri geçen sene gibi çabuk ısıtamama
    -Top Speed'lerinin hep en geride kalması

  8. Lütfen logomuzu kirletme.

  9. Rambo nereye gidiyosun daha karpuz kesicez

  10. Katılıyorum 2010 Sezonu son yarışlara kadar Webber hep öndeydi Vettel için 2010 yılı zorluklarla geçti 2011 sezonunda ise aldığı şampiyonluğun verdiği olgunluk ve kazandığı tecrübeler ayrıca aracın kusursuz oluşu ile sezonu domine etti herkes araca bağlıyor olayı ama aynı araç iki pilotun stiline herzaman uymuyor (bu sene olduğu gibi).Avrupaya kadar galibiyet beklemiyorum açıkçası ama güncellemelerle ön sıraya taşıyacaktır Redbull kendini.

  11. Muammer UYAR avatarı

    Bence redbull geçen sene bu yılın aracını tasarlamakta geç kaldığı için bu durumda. avrupa da yada sezonun 2. yarısında newey sağlam bir güncelleme paketi patlatacaktır ve takım zirveye ortak yada sahip olacaktır

  12. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    bilocan o resim sinan uzunoğlunun avatarıdır.gerçi şimdi değiştirmiş ama olsun.Benim reno ile işim olmaz.

  13. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    dayı hani sen gidiyordun ne oldu bişey mi unuttun da geri döndün.Sözünün eri ol be gardaş.

  14. bu son yorumdu hadi arkadaşlar hakkınızı helal edin elveda by bana yapılan haksızlık ne zaman giderilirse o zaman geri döneceğim

  15. vettel daha fazla işe yara webber sırdan bir pilot

  16. webber vasat bir pilot massadan beter asla veteli geçemez galibiyet bile alamaz
    forza vettel çatlasanızda patlasanızda vettel bu sene şampiyon

  17. yegen şöyle yorum atma sonra sana cevap verince ben ban yiyom

  18. bu sene egzoz saçmalığı olmasaydı vettel 3 te 3 yapıp yeni bir rekora koşuyodu

  19. saol sitede sabahtan beri 50 yorum attım sadece 3 tane yayınlandı nese hadi hoşçakalın elveda…..by

  20. Umarım en kısa zaman da doğru olan kararı verirler. Ben eski sistemin potansiyeline güvenmiyorum şahsen bir izleyici olarak Yeni sisteminin potansiyel açısın dan daha fazlası olduğunu düşünmekteyim . Tabi ki her iki sistemin de iyi yada kötü yönleri var ama yeni sistem bana göre daha gelişime açık.Yeni sistemi kış testlerinin başların da ortaya çıkarta bilseydik şuan her şey daha farklı olabilirdi ama geçte değil zararın ne resin den dönersek o kardır. 2010 yılın da Vettel bir kere bile şampiyona lideri olamadı ama sonuç ortada hele ki böylesine yakın bir sezon da hiç bir şeyin garantisi yok.

  21. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    Bugüne kadar okuduğum en iyi yorum. tebrikler +100000

  22. Kendine iyi bak hacı. Mümkünse ya bir daha hiç gelme ya da büyü, adam gibi yorum yapacak seviyeye geç, öyle gel.

  23. sayın admin benim kontrolü kaldırın bi da valla alonso haberlrine kışkırtıcı yorum atmıcam bi bu siteyi bilirim ben lütfen sayın admin

  24. Rocky Balboa avatarı

    herkezin red bulla neden bu kadar kuyruk acısı var anlamak mümküğn değil adamlar ne yapsa yaranamıyor yorumlara bakın takım yeni egzozla devam etmeli

  25. alonsocular vettele ağlak bebe şımarık tonla şe dediler onlara bi şe olmadı bn savundum ban yedim

  26. arkadaşlar bu siteden uzun bi süreliğine ayrılmaya karar verdim herkez hakkını helal etsin kırdıklarım kırmadıklarım

  27. SAYIN ADMİN SUÇUMU SÖYLE ALLAH AŞKINA ÇILDIRCAM BN NAPMIŞIM ALONSOCULAR DA ÖYLE YORUM ATIYO

  28. YEMİN EDİYOM BU SİTE TARAFLI YA ALONSOCULAR KÜFRDİO ONA BİŞE YOK BN NEDEN BAN YEDİM

  29. YA ADMİN ALONSO SERHAT HERKEZE KÜFRETTİ O BİLE IP DEN BN YEMEDİ NEDEN BEN

  30. Dostum bu ne hiddet bu ne celal derler adama…Sakin ol biraz ya millette nedir bu RBR acısı anlamadım ki.

  31. abuziddin bi sus be admin helal olsun size bu adam sitede 10 nik kullanıyo fake bi şe yapma bize ban ver

  32. Durum geçen seneki gibi rahat değil,o yüzden şu anda Vettel Webber dinleyecek durumda değil takım hangisi daha çok işe yararsa o kullanılacaktır.

  33. abuziddin damdagezer arkadaşım renonum amlemini koymuşsun linkine
    redbull bu sistemi renoyla beraber yapmıştır .
    yasaklanan her sisteme ben karşıyım .
    o mühendislerin emeğine yazıkdeğilmi?

  34. sen ve senin gibiler yüzünden başıma gelmedik kalmadı siteden kontrol yedim abuzuddin

  35. Red Bull'un durumunu görünce aklımaa şu hikaye geliyor :

    Bir gün tilkiyle kedi karşılaşmışlar.tilki anlatıyormuş.şurdan bir köpek gelse benim biiir sürü numaram var. anında istediğimi yapıp kıvrak manevralarımda kaçabilirim köpeklerden.ya sen ? tek numaran ağaca tırmanmak.

    kedi : haklısın,benim tek bir numaram var malesef.bana kendi numaralarından öğretsene ?

    tam o sıra ordan bir köpek sürüsü gelmiş.kedi tek bildiği işi yapıp ağaca tırmanmış.tilkiyse ne yapsam ne yapsam diye düşünürken köpekler çoktan gelip onu öldürmüş bile 🙂

    RB nin o kadar çok numarası var ki hangisini yapacaklarını şaşırıyorlar 🙂

  36. Vettel eski, Webber yeni diye tutturursa ne olacak merak ediyorum…Gerçekten iki ayrı düzenekle gitmek intihar olur ; gelişim yarışında da etkiler diye düşünüyorum…
    RBR kesinlikle geride değil; EBD gitti o yüzden düzlük hızı zaafı sırıtıyor… Araç kısa 7.vites oranı ile çok çabuk limitöre vuruyor… EBD nin olmaması çinde olduğu gibi son viraja istedikleri oranda hız taşımalarını ya da eskisi gibi rakiplerinden daha hızlı girmelerini engelliyor… atak yemelerini de kolaylaştırıyor tabiki…

  37. Vay be bende mclaren bizi bileğinin hakkıyla geçti zannediyordum oysa ki fia bizi durdurmuş.

  38. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    Beter olun.Daha bunlar en iyi günleriniz.Fianın göz yummasıyla bu hale geldiniz ama şimdi gerçek yerinize dönün bakalım.

  39. Yusuf  Hitay avatarı

    muhtemelen webber hiçe sayılıp eski sistem ile devam edilecektir. tarihe not düşmek babında yazıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir