Red Bull, Çifte DRS'nin Paketlerine Uyumlu Olup Olmadığını Araştırıyor

yazar:

kategori:

Takım Patronu Christian Horner, çifte DRS adı verilmeye başlanan sistemi Formula 1’e sokan Mercedes GP’nin yolunun izleneceğini Çin’de gazetecilere ifade etti.

Mercedes GP Pilotu Nico Rosberg, Şangay’da hem sıralama hem de yarışta baskın bir şekilde zirvede yer almıştı.

Horner: “(Kanat) konu hakkında çok fazla şey söylendi; yaygara koptu. (Mercedes) en uygun eşkidle kullandı ve faydasını gördü. Bu yüzden kendi çözümlerimiz için o yolu takip etmemiz kaçınılmaz hal aldı.”

Lider McLaren’ın 24 puan gerisinde olan Red Bull’da Horner, çifte DRS’nin araca eklenebilmesi için önce paketle uyum içinde çalışması gerektiğine inanıyor.

Horner: “Her şeyden önce bütün parçalarda olduğu gibi paket içinde bir yer kazanmalı.”

Mercedes’in arka kanadında bir kanal bulunuyor ve DRS çalıştırıldığında düzlük hızında artış yaşanıyor. Ayrıca o kanala bağlı bir boru, aracın önüne kadar uzanıyor ve aerodinamik yere basma kuvvetini arttırmaya yarıyor.


Yorumlar

  1. Birisinin yaptığı zorlu bir şeyi kopyalama uğruna harcayacağın vakit bence ziyan o vaktini başka fikirler için kullan.

  2. kopyala ve yapıştır kadar olsaydı olay tamam.
    ama meşrubat firması egzos olayına ta 2009 girdi ve 3 senelik çalışmanın ürünü idi.

    şimdi mercedesin teknolojisi ise bakalım ne kadar rakipsiz gidecek motor haritasını değiştirmekten bahsediyoruz.

    esneyen bir kanat kadar kolay bir hadise hiç değil bakalım ve görelim.

  3. Zaten sistem son hıza ulaşmayı değil hızlanmaya etkili yani yarış dışı bırakacak birşey söz konusu olamaz.

  4. 2010 da Mclarenin geliştirmiş olduğu F duct sistemi mevcuttu arabalarda. Mercedes 2011 de bahsettiğiniz bu sistemi ortaya çıkardı ve ilk yanılmıyorsam Japonya da çıktı ortaya ve sezon içerisin de veriler elde edilip 2012 arabasına aktarıldı ve sonuç ortada. Hiç bir takım için kolay olmayacak bunu kopyalamak arabaya entegre etmek sorun değil sorun bütün parçalar ile uyum içersin de çalışması.Ama Newey araba tanıtımların da her zaman Mercedesi görelim dedi durdu ve varmış adamın bir bildiği W duct ve F duct sonuç ortada muazzam bir hız sıralama turların da.

  5. DDRS (Double DRS) sistemini o pakete entegre ederseniz redbull çoğu yarışta yarış dışı kalır. RBR'nin zaten KERS+Motor Gücü+Son Hız olarak eksikliği büyük. Kersleri mini kers olarak kullanıyorlar, motor gücü olarak Mercedes'lere göre gerideler, bu da son hızlarına yansıyor ve hız ölçüm noktalarında geride kalıyorlar. DDRS yi entegre etseler bile paketin komple değişmesi gerekli.

  6. FERRARICIYIM#1 avatarı
    FERRARICIYIM#1

    Geçensene herkes Red Bulun sistemlerini kopyalamaya ugraşıyordu bu sene işler tam tersine döndü
    Eeeee şimdide onlar ugrşsında görelim önden kalkıp gidenler rahat şimdi de Vettel arkadan takıp etsin de görelim

  7. acikcasi mgp bu sistemin temellerini 2010'da pasif kanalla atti. o sene pilot kontrolu olmadan f-duct'i kullanan tek takimdi… ve uzerine on tarafa 2 parallel boru cekerek adeta havayi "ray" etkisi kullanma fikri de o donemde baslanmis bi calismaydi… bu sistemin calismasi icin aracin agirlik merkezinin degismesi gerekebilir ve her araca uymasi biraz zor gibi… ama on kanat hala pasif f-duct islevi surduruyor… calismalar kanimca artik o yonde olacak

  8. Umarım en kısa zaman da doğru yolu benimserler ama en doğru bir biçim de diğerinin 5-6 ay uğraşıp geliştirdiği sistemi bir başkası 3 hafta da takıyorsa o sistem den hayır gelmez. Renault F Duct sistemini en geç adapte eden ekipti ama sistemin mucidi Mclaren kadar kazanmayı bilmişti Tur başına 0.5 saniye. Rbr de bunu hesaplamalı ve kararını vermeli sezon uzun ve durumlar o kadar da kötü değil.

  9. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    sıralamada ön sıralarda olmanın hatta en önde olmanın pirelli lastiklerini korumada ne kadar önemli olduğunu çok iyi anladığımız şu dönemde Mercedes in duble drs paketini takımların araçlarına uygulaması daha çok önem kazanıyor.

  10. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    ya arkadaş alın ne kadar parça varsa hepsini uygulayın ve hepside doğru bi şekilde çalışsın İNŞALLAH ama yeter artık gerçekten şu sitede redbull'cuların biz şöyleyiz biz böyleyiz deyip gereksiz böbürlenmelirinizden bıktık yahu MELEK YARGICI'yıda geçtiniz heeee ;)))

  11. RBR takımına içecek firması diyenlere her daim söylemişimdir… F1 RBR takımı bir mühendislik ekibidir.Adamlar hesap ediyorlar ve işlerine gelmiyorsa kollarına dizecekleri altın kolye olsa kullanmıyorlar.Araçlarının dengesini bozar diye tam güç KERS yerine küçük bir KERS üretip uyguladılar.Şimdi de egzoz çözümleri deniyorlar… kanımca eski egzoz sistemine benzer ama yüzeyden çalışan bir sistemi tek kurabileb takım McLaren olduğunu sanıyorum.Soğuk ve yağışlı ortamda çalışmayan bir sistem olsa gerek.Sonuç olarak hava ve su birer akışkan ve ikisinin bir arada çalıştırılabilmesi ya tesadüf yada özel hesaplamalardan kaynaklanır ( ikisininde karakteristikleri birbirinden farlı olan tarafları var).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir