Ferrari Test Pilotu Gene: "Gelişim Zaman Alacak"

yazar:

kategori:

Test Pilotu Marc Gene, F2012’nin iyi doğduğunu ama kış döneminde takiplerinin gerisine düştüğünü söyledi.

Gene: “Buradan sonra gelişim zaman alacak.”

“Takım, her yarışta ilerleme kaydetmesine rağmen bir sonraki büyük gelişim Barselona’da olacak. Asıl sorunun da zaten aerodinamide olduğunu biliyoruz”

“Bu aracın bazı üstünlükleri de var: Islak zemine iyi uyum sağlıyor ayrıca lastikleri de iyi ısıtıyor ama çok fazla hava sürtünmesine maruz kalıyor. Daha yüksek azami hıza ve çekişe ihtiyacımız var”

Bununla birlikte Gene, şu anda temponun neredeyse 1 saniye gerisinde kalan F2012 için İspanya GP’de eklenecek güncellemelerin de yeterli olmayacağını düşünüyor.

Gene: “Kabul etmeliyim ki (mevcut olan farkı) kapatmak, 13 senedir F1’de gördüğüm en çarpıcı gelişim olur”

“Sezon boyunca (gelişim) daha mümkün. Çok büyük bir paker üzerine çalıştığımızı biliyorum; hatta daha olumlusu, öncesinde Mugello’da testimiz var”

İspanyol pilota göre gridde en iyi araç McLaren’da.

Gene: “Birçok farklı şeyi bir araya getirdiğinizde en iyi çalışan araç (McLaren’ın.). Belki sıralamalarda veya ıslak zeminde en hızlı değil ama bugün griddeki en iyi araç”


Yorumlar

  1. Ron dennisin açıklamalarıyla mı tatmin oluyorsun sen ufaklık?Bakacağın tek açıklama FIA ceza nedenidir.O kadar.Yoksa hırsız ben hırsızım demez.

    Koca MClaren takımı bunca imaj ve maddi cezayı hiç yere almaz bunu o kafana sok.Öyle dalga geçmeden önce kendi tarihini öğren ve Ferrari nin tarihin en büyük ve en başarılı F1 takımı olduğunu wikipedi den oku.SOnra saygı duymayı öğren.YOksa böyle 0-12 yaş grubu düşünme yetisiyle oluşmuş cümlecikler topluluğu içinde boğulup durursun…

  2. Evet zaten suçsuz yere MClaren gibi bir takım milyon dolarlar ödeyip bir o kadarda marka imajını zedelenmiştir.Suçsuz yere.

    O parçaları açıklamaya burada hiçbirimizin teknik verisi yeterli olmaz.Zaten bunun uzmanları bunu araştırıp cezayı Mclaren e kesmiştir.

    Fakat kabataslak şöyle söyleyeyim:Michelin 2006 sonunda bırakınca ve Bridgestone tek üretici olunca.Mclaren kısa yoldan Ferrari ve Bridgestone arasındaki data ve uyumu kopyalamak için bilgileri çalmıştır.Bunun içinde süspansiyon sistemleri vs herşey vardır.

    Siz burada bunu kabulleneceğinize hala biz yapmadıkki psikolojisine bürünüyorsunuz.Yanlışşş.Koca MClaren takımına hiç yok yere ceza verdiler demek bir o kadar çocukça ve komiktir.

  3. 2007 başlamadan Michelin bırakınca tutuşan Mclaren Bridgestone ile Ferrari datalarını çalmıştır ve bu kanıtlanarak Mclaren "ceza almıştır".BUrayı iyi oku.Ceza almıştır.Yani iddia falan değil olay.

  4. Tarihin en iyi F1 takımı olduğunu bilmek herşeyden çok daha önemli:D

  5. 'Black Stallion', öpüyorum seni.

  6. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    E senin Turkcen de yokmus ki (kurdugun ilk cumleden de belli), cevirdim ya FIA'nin kararini yukarida iste kiymetli zamanimi ayirip 🙂 Bir de yan cizmekten bahsediyorsun hala 🙂 Bu arada cok sakacisin :p

  7. Oooo… O iş çok karmaşık Abdurrahman. Bak burada uzuuuun uzun anlattım 😉

    http://img839.imageshack.us/img839/6738/pano01i.png

  8. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Onur bu üyelik sayısını nasıl öğreniyoruz bi açıklasana.Ben fareyle gitmedik yer bırakmadım ama göremedim.nerde yazıyor.Konuya gelecek olursak ben eskiyim demedim.burada olan biteni söledim.Bir sallıyor diğeri de onun avatarına bakarak sallıyor.madem sen de bunu biliyon sorun yok.

  9. Senin İngilizcen var diye sen sordun, cevabını aldın ve o rahatlıkla b.o.k atabiliyorsun yani… Hımmm… Bak şimdi kendimi kötü hissettim.

    Şaka bir yana, bak ne güzel İngilizcen var, demekki konuyu araştırıp fikir sahibi olmuşsun. Hadi bana o İngilizcenle öğrendiklerini anlat. Ben de öğreneyim. Aracın nereleri Ferrari'den çalınmış. Son kez yazıyorum. Daha da yan çizecek bir şeyler yazarsan üstelemeyeceğim.

  10. Fareyle Onur Aybars'ın üzerine geliyorum, sitenin 750. üyesi diyor. Abdurrahman Turan'ın üzerine geldiğimde 5563. üyesi diyor. Ne mi diyorum? Sen bunu öğrendiğinde ben unutmak üzereydim.

    Ne kadar aptalca bir düşünce. Ama sitenin örf-adeti olarak gören hatta belki de hala olarak gören zevat da var demek ki. İlginç…

  11. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    "On 13 September, the FIA hearing imposed a penalty for illicitly collecting and holding information from Ferrari to confer a dishonest and fraudulent sporting advantage upon McLaren"

    Yani : 13 Eylul'de FIA toplantisinda McLaren'e kanunsuz olarak Ferrari'ye ait bilgileri sahtekarca ve hileli sportif avantaj saglama amaciyla topladigi ve elinde bulundurdugu icin ceza vermistir.

    Bu avantajin ne oldugunu da FIA' ya sorarsin bir zahmet, karar onlarin karari 🙂

  12. Dezenformasyon yapıyorsun. FIA, MP4-23'ü sıkı markaja aldı, doğumunu kontrol altında tuttu, doğduktan sonra gelişimini yine sıkıca denetledi. Ki bunları yapmasına gerek yoktu. Eğer McLaren MP4-23'de Ferrari bilgilerini kullanmış olsaydı ve FIA sezonun herhangi bir yerinde (veya sezon boyunca bir kaç kere) aracı incelemeye alıp bunları tespit etseydi, McLaren'i zaten F1'den temelli gönderecekti. McLaren de bu batağa çekilmiş olduğunu biliyordu, o işe kalkışamazdı. Ki kalkışmadı da. 2008'in ilk yarışlarını iyi hatırlayın. McLaren mühendisleri araç geliştirmek için kılı kırk yarıyorlardı. Maksat, yeni çözüm çok çok değişik bir şey olsun da FIA "Bak bu Ferrari'nin sistemine benziyor" demesin diye.

  13. Sen her haberi yabancı kaynaktan mı okuyarak fikir sahibi oluyorsun? Hatta geniş düşün, ülkemizde kaç kişinin yabancı dili var da dünya da olup biteni bilebiliyor? Türkçe F1 siteleri ne işe yarar? Her gün girip okuduğun bu site ne işe yarıyor? İlla dış dünyadaki bir haberi yabancı kaynaktan mı okumak, izlemek, dinlemek gerekiyor?

    Ortada bir hırsızlık var, evet. Ancak bu hırsızlığı McLaren'e yükleyemezsin. Senin 'televizyon hırsızı' örneğini şu şekilde açayım, tam olsun. İki arkadaş var. Biri, evindeki televizyonunu kimseye danışmadan alıp, arkadaşına veriyor. O da alıp odasına koyuyor. Yani evden bir şey çalınmış, doğru. İş ortaya çıkınca hakim ikinci gencin babasına ceza veriyor.

    Sen hala lafı dolandırıyorsun. 'Çalınan bilgiler' nerede kullanıldı? Ama bak, benzer çözüm demiyorum. Çalındığı ispatlı diyorum. Çünkü, atıyorum, bugün Mercedes'in soğutma sistemiyle McLaren'inki benzerlik gösterebilir, Ferrari'nin süspansiyonuyla Williams'ınki benzerlik gösterebilir v.s. Bunlar doğaldır. Ben daha fazla dolambaça girmeden sorumun cevabını istiyorum.

  14. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Yabanci dilin yoksa hangi Turkce kaynaklara dayanarak konuyu arastirip fikir sahibi oldun, iletirsen ben de okuyayim.

    Ayrica diyorum iste, bilgiler calindi ama kullanilmadi tezini savunuyorsan diyecek birsey yok. Hirsizin TV'yi calip valla hic izlemedim hakim bey demesi gibi birsey 🙂

  15. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    burda biçok kişi mikayı izlememiştir bile.ama buranın örf adetleri böyledir. saldıranın avatarına ve ismine bakılır ve ona göre karşılık verilir.üyeye saldırmak suç olduğu için üyenin canını sıkacak adama saldırılır.bilmiyosan öğren.

  16. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    mp22 de olmayabilir ama haminin şampiyon olduğu aracın temellerini bu çalıntı belgeler oluşturmuştur.zaten 22 nin bazı noktalarda gelişimi de yasaklanmıştı diye biliyorum.O haliyle bile mp 22 gridin en hızlı aracıydı.run denis eğer krizin içinden adam gibi çıkmayı deneseydi ne ferrariye ne de raikkonene hediye verilmek zorunda kalınmazdı.

  17. Benim gavurcam yok.Ayrıca bu yazdığın sorumun cevabı değil.

    Gayet açık soruyorum, MP4-22'nin nerelerinde F2007'ye ait parçalar var?

  18. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Karar aynen soyle :

    "On 13 September, the FIA hearing imposed a penalty for illicitly collecting and holding information from Ferrari to confer a dishonest and fraudulent sporting advantage upon McLaren. The penalty consisted of exclusion from and withdrawal of all points awarded to McLaren in all rounds of the 2007 Constructors' Championship, a record fine of $100 million (less the TV and travel income lost as a result of the points deduction), and the obligation for the team to submit its 2008 chassis for scrutiny."

    Son cumlede yer alan bolume gore 2008 sasisi de suphe altindaydi ve kontrol edilmek zorundaydi 😉

    Ama siz hala calinmis ama kullanilmamis diyorsaniz, soyleyecek birsey yok tabi. Bu konuda zaten uzlasabilecgimizi dusunmuyorum 🙂

  19. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Karakterle ilgili bir durum arkadasim, yanit bulamamakla ilgisi yok. Sen adabiyla ayni yorumu yazabiliyorsan yaz, yanitini alirsin 🙂

  20. 0.5snlik gelişim alonsoyu şampiyonluk potasına sokar açık ve net,fazlası olursa ne ala:)

  21. cevap kalmayınca büyük küçüklüğe takılmışsın ama kötü olmuş 🙂

  22. Çokk güzel bir yazı olmuş Nebuchadnezzar bey kardeşim.Bilhassa 3. paragrafdaki irdelemen bir teknikian (teknik ekip elemanı-tekniker değil) gibi irdelenmiş.Anlamak isteyen insanlar için anlatılabilecek çok şey var.
    Venturi tube özeliğinde çalışacak egzoz siteminin aracın hangi kısmını zorladığını ben bilemiyorum.Mevcut kaynaklardan edinebildğiniz bir bilgi varmıdır bilemiyorum ve varsa yazarsanız sevinirim.Bu sistem ya motoru zorluyor yada şanzıman sistemini zorlayan birşeyler var.Bir hafta sonunda bunu denerken bir motordan yada şanzımandan olmak istemeyen takımın üstelik daha fazla deneyim sahibi olma tercihinden dolayı ara testleri beklediklerini sanıyorum.Viraj çıkışlarındaki çekişi yakalayabilrseniz bu işi kotarırsınız… yoksa maskaraların dahi ağzına yapışırsınız.
    2007 olaylarında MP4-22 aracında bilgi araklanması aramak saçmalığıyla sonuçlanır. Asıl hikaye 2008 aracında (Mosley dahi 2008 i işaret etmişdir)…

  23. O pilot F1 tarihinin en başarılı en centilmen pilotlarından birisiydi senin gibi birisinin onu sevmesini zaten beklemek mantıksız. F1 sizin gibi taraftarlara sahip olduğu için değer kaybediyor.

  24. halüsinasyon! 🙂 demek ki onu fazladan yazmışım, gerek yokmuş 🙂

  25. Mika'yla ne derdin var anlamadım; fanı olduğun pilotun gerçekten saygı duyduğu bir pilota sallaman, aslında neyi, kimi desteklediğini, bilmediğini ve ya izlemediğini gösteriyor ki rakip gördüğün bir pilotu kaçarken tasvir etmen zaten halisülasyon sınırını bile aşar…

  26. …Ferrari' den araklanan aracla yaristiginiz yil…

    Aracın nereleri "Ferrari'den araklanmış"tı? Sana zahmet bir yaz da sporun o senesini izleyememiş, aramıza yeni katılmış arkadaşlarımız bilgi sahibi olsun.

  27. 'Şu avatarındaki pilotun' çekiş kontrol yasakken kullandığını, pitstoplarda illegal yakıt hortumu kullandığını, takım emirlerinin ağa babasını yaptığını… İlla bunları mı açalım? Adama laf söyleyeceksen söyle, Mika'yla ne işin var?

  28. Ferrari Raikkonen ve Schumacher'in ahını aldı ondan bu sürünmeleri Schumi'yi gönderdiler Raikkonen'i gönderdiler hem yok yere yerine Onların kıyasında olan bir pilotu getirdiler yani Alonso üstün falan değil Raikkonen'den Schumi'den Hamilton'dan. Başarı gelmesi çok zor yönetim kötü pilotlar süper değil araç tırt ee sonuç fiyasko

  29. Dostum Gzili antlaşmalar lobi masa bası sampiyonluklar diyorsun da Test yasakları vs. FERRARİ'yi engellemek için getirildi bunuda bılıyorsundur.B,rde utanmadan 2007 de çalınan hiçbir belge yok diyorsunuz sasıyorum :))

  30. şu avatardaki pilotun kaçtığını görmek de öyleydi.

  31. Ispanyada büyük bir gelişim olacak büyük ihtimal yarım saniye hızlansalar Alonso uçar her halde Massa da birşeyler yapar

  32. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Aynen, Ispanya – Ingiltere araliginda durum iyice netlesecek. Performanslarin birbirine yakin olmasi ve baskin takim-pilot olmamasi da bu surecte isimize yarayacak muhakkak.

  33. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Ayni sey senin icin de gecerli arkadasim, buyuk punto kullanmadan, yani bagirmadan, yani kabalasmadan yorum yaparsan yanit veririm sana da.

  34. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Buyuk puntolarla bagirmadan fikrini belirt lutfen, yani kabalasmadan, o zaman yanit vereyim sana.

  35. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    yok ferrari sizden bi cacık olmaz alonsoyu da mahvettiniz zaten cacık için 1 adet karthikeyan biraz yoğurt biraz da mıdı gılli lazım

  36. Benim hala umudum var…

  37. İşin en komik yönü Mclaren fanı arkadaşlar bile sıkılmışlar bu zaman ritüelinden:)) Dominant yılların özlemi içerisinde herkes:)

    Sorun şu: Bakalım ne kadar bekleyeceğiz?

  38. hatırlatmana gerek yok çok muhterem arkadaşım 😀 aksine bize yapılan bu Oğuz Çetin'liği asla unutmayacağız. senelerce Fia ile anlaşmalı manipüle edilmiş yarışlara imza atarken sesiniz çıkmıyordu değilmi? biz burdan söylerkende hadi ya diyordunuz :)) ne oldu şimdi gerçekler ortaya çıkınca renginiz soldu!! sapık mosley arkanızda,bernie size imzalatmış gizli anlaşmayı, zavallı bizlerde gerçekten F1 izlediğimizi sanıyoruz! takım puanımız silinmişmiş! SİLİNMESE ŞAŞARDIM. sizin araklandı dediğiniz dosyaların fabrikanızdan çıktığı tarihte, pistlerde yarış kazanan bir McLaren aracı vardı,artı o sezonu gerçekten F1 sever gözüyle izlesen Mc ve ferrari araçlarının tamamen zıt karakterde olduğunu bilirdin. yorum yapmadan önce cahilliğimizden kurtulalım değilmi muhterem arkadaşım. masa başı şampiyonluklarını seversiniz siz. yapamadığınız şeyleri lobinizle protesto edip yasaklatırsınız. son 13 senede bile olanları yazsalar kitap olur. özel anlaşmalarla hormonlanmış ferrari olmadan yapabildikleriniz ortada. gerçekler bu. eğer yine size özel bir anlaşma yapmazlarsa 20 sene daha beklersiniz şampiyonluğu. birileri ittirip kaktırmadan bir hiçsiniz.

  39. Temmuz ayında suçsuz bulunmuştu
    Casusluk skandalı ile ilgili ilk oturum Temmuz ayındaydı. Bu oturumda Konsey, McLaren'ın bu bilgileri kendi yararına kullanmadığı kanısına vararak, takımı cezalandırmama kararı almıştı.

    McLaren'ın patronu Ron Dennis, cezanın açıklanmasının ardından, takımın web sitesinden yaptığı açıklamada şu noktalara değindi:
    "En önemli şey, bu hafta sonu yarışıyor olacağız, sezonun geri kalanında ve diğer sezonlarda da. Bu, sürücülerimizin Dünya Şampiyonluğu için mücadele edebilecekleri anlamına geliyor. Yine de, bu şekilde cezalandırılmayı haketmedik.
    Bugün FIA'ya, sürücülerimiz, mühendislerimiz ve çalışanlarımız tarafından verilen tüm deliller, herhangi bir gizli bilgiyi kendi çıkarımız için kullanmadığımızı gösterdi.
    Dünya Motor Sporları Konseyi'ne verdikleri ifadelerde, üç sürücümüz de, teknik ekibimizin 140 çalışanı da, Ferrari'ye ait herhangi bir bilginin tarafımıza gelmediğini veya tarafımızca kullanılmadığını onayladı.
    Ferrari'ye ait bilgilerin bir çalışanımızın evinde, kendi kişisel tasarrufunda olduğunu asla inkar etmedik. Bu bilgiler McLaren tarafından kullanıldı mı? Bugün, bunun doğruluğu kanıtlanamadı.
    Bize sürekli, eğer McLaren bu bilgi kullanmadıysa, neden Stepney ve Coughlan'ın bunları topladığı soruldu. Bu konuda kesin birşey söyleyemeyiz, zira bugünkü oturuma ne Coughlan, ne de Stepney katılmadı. Ancak şunu biliyoruz ki, her ikisi de diğer takımlarla çalışmak için iş arıyorlardı. Bu Honda ve Toyota tarafından da doğrulandı.
    2008 sezonuyla ilgili bir sorun yok, çünkü biz başka bir takıma ait herhangi bir bilgiyi kullanmış değiliz.
    En iyi sürücülere ve araca sahibiz ve Dünya Şampiyonluğu'nu kazanacağız"
    İYİ OKU İYİ OKU İYİ OKU İYİ OKU İYİ OKU

  40. 2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】 avatarı
    2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】

    21.

  41. 20 sene sonra şampiyon olan takımın taraftarı olduğunu unutmak paha biçilmez :)))

  42. Avrupadaki yarışı göremeden ferrariyi yargılamamak lazım.Takımların aralarındaki farklar bu kadar ufak oldugunu düşünürsek ferrari bu Sezon podyuma girebilecek bir paket geliştirecektir.

  43. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ferraride sorunlar net bir şekilde dile getiriliyor gibi görünse de şahsen ben tatmin olmuyorum.

    Lastik ısısının çalışma aralığına olan uyumunu ben 3 yarıştır tam olarak çözemedim.Takım aracın lastiği iyi ısıttığını ve sorunun çözüldüğünü söylese de çalışma ve bozulma aralığı hakkında diğerlerinden daha geride olduğumuzu düşünüyorum.Bu konuda son yarışta Redbull ve Mercedes fazlasıyla dikkat çekti.Yani pit aralıklarını tur zamanlarıyla karşılaştırınca daha iyi görünüyorlar.Ama yine de hiçbir veriden emin değilim.Malezyada yağmur vardı , Çinde ise herkes için trafik vardı.Yarıştan sonra Alonsonun tur zamanlarını incelerken Alonso "tek bir temiz tur dahi atamadım" deyince yaptığım analizin çok da sağlıklı olmadığını anladım.Hamashima bu konuda daha net şeyler söyleyene kadar bekleyelim.Bakalım Bahreynde neler olacak.
    Takım lastik konusundan pek fazla bahsetmese de yani sorunu çözdük gibi gösterse de bir kısım performansın halen lastikler üzerinde olduğunu düşünüyorum.Yanlış anlaşılmasın tek sorun bu demiyorum.Lastik uzmanımız Sayın Hamashima , Brawn ve Rosbergin yarış sonrası lastikle ilgili demeçlerini sanırım okumuştur.Sıralamada uçan ama yarışta dökülen araç nasıl kazanabildi.Brawnın sadece sıralamaya yönelik araç yaptığını bile söylediler.

    Ben gözle görülür kanıt istiyorum.Bakın her yarışta döküldüğümüz pitstop zamanlarında şimdi en iyiyiz.Rakamlar ortada herkes görüyor ve ikna oluyor.Aynı şey lastikler için de geçerli.Tamam lastik daha çabuk ısınıyor ama en verimli aralığı bulup çalışabiliyor mu yoksa hızlı ısıdan dolayı çabuk mu bozuluyor?Çin yarışı bir fırsattı ama Alonso hiç temiz tur atamayınca ben de ikna olamadım.

    Aerodinami, temel yoksa daha çok teste bağlı bir olgudur.Hesap , teori ve tecrübelerin eş zamanlı çalışması gerekir.Hareket eden cismin akışkanlarına göre dış aerodinami sorunları hep ön planda oldu.Peki bir de bunun iç aeorodinamiği yok mu.Domenicalli egsozun doğru konumlandığından emin mi.P rod süspansiyondan emin mi .Bu aracın iyi mi yoksa kötü mü doğduğu hakkında bile emin değiliz.Değişiklik taraftarı değilim mevcut üzerinde keşif taraftarıyım.Olmazsa "denedik olmadı" denebilir.Ya bir de olursa!!!

  44. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Bu sezon her takim ve pilot acisindan buyuk konusmak adina cok yanlis bir sezon.

  45. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    2007 de hangi sampiyonluk elinizden alinmisti hatirlayamadim pek. Dur ama dur hatirladim, Ferrari' den araklanan aracla yaristiginiz yil silinen takim puanlari yuzunden degil mi? 🙂

  46. Zaman derke ne kadar zaman 2012 bitti yani 2013 ten mi bahsediyorsunuz.

  47. 15 in yarısını yediler zaten bir bukadar daha dayandılarmı 15 i de geçecektir bunlar eminim.

  48. 2007 de elimizden alınan şampiyonluğu saymıyorsun demek
    15 sene bekleme sırası Ferrari ye geldi haberin olsun >:)

  49. Ferrari öyle bir takımki en kötü gözüktüğü sezonda bile 3 yarışın 1 ini kazanabiliyor.O yüzden bu tatmin cümlelerinle sana mutluluklar:D

    15 senede 1 şampionluk kazanmaktan daha iyi durumdalar.Hep en iyi 2(mclaren). olacağıma ara ara bazende peşpeşe 1. olurum daha iyi 😉

  50. Tifosiler kızmasın diye 2011 sezonu ortasında söyleyememiştim
    2012 yi bırakıp direkt 2013 aracına yönelsinler
    şimdi kendilerine mantıklı geliyordur >:)

  51. Yeni keşfediyorlar ve keşfettikçede neyi yapacaklarını yada yapamayacaklarını söylüyorlar.

  52. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Ferrari taraftarı başarıya aç elbette takım da aç ancak ''ha oldu ha olacak'' yerine bu tarz gerçekçi açıklamalar taraftarın tepkisini yumuşatacaktır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir