Raikkonen: "Bahreyn'de Podyuma Çıkabiliriz"

yazar:

kategori:

Fin pilot, geçen Pazar günü Şangay’daki yarışın son bölümlerinde 2. sıradaydı ama lastiklerinin bitmesi ile bir anda 14. sıraya kadar geriledi.

Bu sezon şimdiye kadar en iyi sonucu Malezya’daki 5.’lik olmasına rağmen Raikkonen, aslında bütün yarışlarda podyuma yetecek kadar hızlı olduklarını, bunu Bahreyn’de kanıtlamak istediklerini ifade etti.

Raikkonen: “Podyum mümkün olmalı. Şimdiye kadar katıldığımız bütün yarışlarda da öyleydi (mümkündü) diye düşünüyorum. (Bahreyn’e) oraya gidene kadar aracın ne kadar iyi olduğunu tam olarak bilemiyoruz ama herhangi bir sorun beklemiyoruz”

Lotus pilotu, Çin’de benimsenen iki pitstop stratejisi nedeniyle pişmanlık duymadıklarını belirtti.

Raikkonen: “Bizim için en iyisi gibi görünüyordu ve Romain (Grosjean) için işe yaradı. Yine aynı bilgilere sahip olsak, aynı yaklaşımı gösteririz. İşe yaramadı; ama denemedikçe bu gibi şeyleri bilemezsiniz.”

“Gelecek sefere daha fazlasını öğreneceğiz. Podyumda bitirmeye çok yakındık. Olmadı. Yarış bu”

Lotus Teknik Patronu James Allison ise takımın bazı meseleler yüzünden Çin’de gerçek potansiyelini ortaya koyamadığını dile getirdi; Bahreyn’de ise durumun farklı olmasını bekliyor.

Allison: “Oraya götürdüğümüz güncellemelerle istediğimiz tempoyu ortaya koyamadık. Bu, hayal kırıklığı yarattı.”

“Garip bir hafta sonuydu; sadece bizim için değil. Sıcaklık açısından çalışma aralığına aniden gir-çıklar yapan bir lastikle uğraşıyorduk. Bu da, araçla ilgili yaptıklarınızın iyi mi yoksa kötü mü olduğu kararını vermenizi daha da zorlaştırdı. Kafamızı karıştırdı ama her şeyi makul seviyedeki eski halinde bir araya getirdik”

“Lastiklerde daha istikrarlı sıcaklıkların olacağını bilerek Bahreyn’e gidiyoruz. Bu da bize, belli şartlarda güncelleme paketimizi değerlendirme şansı tanıyacak. Aeaca yeni parçalar gelecek; yeni bir push-rod gibi.”

“Çin’e götürüp de kullanamadığımız parçalardan da daha fazla tur zamanı kazanacağız”


Yorumlar

  1. yahu bu video mantık dışı !! Schumacher eau rauge'a nası o kadar hızlı girebiliyor yagmur yagarken akıl alır gibi değil.pistte kurumamış daha spreyden belli oluyor. Sanki videoya yagmur efekti eklenmiş gibi.O zaman ki yagmur lastikleri ile tutunma muazzamdı herhalde ama bu kadarı da fazla hani. 1.52 lik turlar Spa için de gayet makul. İşin içinden çıkamadım.

  2. Dostum RaceOn için f1 mod'u ve trackpack link'i varmı indirebileceğim? yoksa oyunun içinde varmı? 9 gb birşey inmek üzere hiç denemedim bilmiyorumda.

  3. Race On'da şimdiye kadar MMG 2007 modu oynuyordum. Daha önce de gözüme çarpmıştı, indirmiştim ama sadece gamepad olduğundan oynayamamıştım. Bir süredir direksiyon var, burada görünce gaza gelip 2005'i de indirdim. 2007'de gayet iyi olduğum suzuka pistinde yarım saat kadar takıldım, 4 sn kadar daha yavaşım, ufak setuplardan sonra bile. Gerçeğine bakıyorum, 5sn kadar oynamış arada. 2007 araçları daha fazla DF üretiyor herhalde 🙂

  4. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    V10 motor sesi…

    Yine eski videolarla tatmin oluyoruz 🙂

  5. Aynen 2005'de oynadığım en zor modlardan birisi, aracı zaptedemiyorsun, direksiyon var şimdilik arkadaşın onla idare ediyorum 🙂

  6. Codemasters ın çıkardığı oyundan sonra Rfactor oyununu bıraktım ama harika bir oyun. Benim en zorlandığım ctdp 2005 mod. V10 motoru dizginlemek çok zor. Aracı kaldırmak ayrı dert dönmek ayrı dert. Frenlemede çok sinirli aracı durdurmak zor ama codemasters da dahil F1 oyun ve modları arasında en iyisi. Gerçek f1 deneyimi diyebilirim. Tavsiye de ederim. Bu arada full manuel ve kaliteli direksiyon setiyle oynamanı tavsiye ederim. Rfactor da ayrıca Nascar Le mans WRC DTM V8 supercars WTCC gibi sayısız mod da var.

  7. haklısın , anlamadığım niye 2. pit stop zamanını fazla tutmadılar, bu çok basit bir hata geldi bana .. tempo bence podyum için yeterli değil . mercedes – mclaren – redbull varken ..

  8. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Arkadaş şu lastik olayı beni deli ediyor. Bırakın adamlar yarışsın. Lastik lastik lastik…

    Neyse Çin'de strateji işimizi bozdu. Bunu düşünüp rahatlatıyorum kendimi.

  9. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    ikisinin de ara verme sureleri farkli,aracin yapisi cok farkli,alisma suresi farkli ki bu da neden olmasin dedirtir ister istemez..gecen haftaki cin gp sindeki gibi ardarda siralanan pilotlari gormek istiyorum.umarim bahreynde pilot kabiliyetlerinin one ciktigi bir yaris izletirler bize.

  10. rFactor indir sonra üstüne http://www.f1ligue.com/ bu siteden 2012 lig'ini indir dostum 2 partlı olanda var tek linkli olanda o kadar yapacağın şey, ps3 alacağım biraz fiyatlarının düşmesini bekliyorum orj için.

  11. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    ben ps3 de f1 2011 oynuyorum codemasterın geliştirdiği,online yarışlar çok heycanlı oluyor 7,8 turk arkadaş toplanıyoruz baya çekişmeli yarışlar oluyor,ps3 de oynayan varsa akşamları online oynadığımızda bize katılabilir..

  12. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    kardeşim ben indiridim kuruyorum nasıl bir oyun bu

  13. olum Schumi bile geri dönüşünün üçüncü senesinde hala podyum yüzü göremedi ki bence geçen seneki Mercedes'in bile potansiyeli vardı olmadı bu sene açık ara en hızlı araçları var 3 yarış geride kaldı şöle veya böyle hala çıkamadı sen daha dönüşünün 3'üncü senesinde diil 3'üncü yarışını geçirdin biraz bekle yoo öle aceleyle olmaz bu işler 3'üncü senende belki tabi 3 sene kalabilirsen yada sana tahammül edebilirlerse

  14. kesinlikle

  15. şimdilik zor iş be genç,
    lastik saklama işi olmasa Rai bence liderliğe bile oynar o ayrı konu.
    nerden çıktı ya bu pirelli !!!

  16. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Sole olsa bole olsa demeyi sevmem ama cinde harbidn podyum a cikabilirdik.ikinci pite 3 5 tur sonra girsek gene podyumdaydik.27 tur arkanda 4 dunya sampiyonu ve weber e kim olsa dayanamzdi.lastiklerde dayanmadi zaten.ama yaristan once e20 nin temposundan memnun olmadigini soylemisti.

    simdide podyumdan bahsediyor.umarim hakli cikar.

  17. Rfactor oynayan varmı? 2012 mod'u oynadığım en zor modlardan birisi, hele Lotus'u kullanmak feci, oynanabilirlik çok zor olmuş bazı eksikleri var ama idare eder.

  18. ahmet  erdogan avatarı
    ahmet erdogan

    ne potansiyelmis arkadas…

  19. Bence o karar son anda alınmış bir karardı. Yoksa getirisi götürüsünü hesaplayıpta bu kadar büyük bir hata yapabileceklerine inanmıyorum. Ya fazla iyimser düşünüp araç lastikleri koruyor e son 3-5 tur da diğerlerinin lastiklerinin de aşınacağını varsayıp almadılar pite yada Kimi'ye güvenip fantezi yapmaya kalkıştılar

  20. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    umarim bu soylem uzerinde kalmaz devami gelir..taktik ve strateji acisindan ondeki takimlardan gerideler

  21. Mercedes GP avatarı

    Mercedes'te de potansiyel var ama bir türlü çıkamadı.Çinde fazlasıyla çıktı ama bakalım Bahreyn'dede çıkacakmı sralamada pole alabiliriz.Çünkü düzlüklerin çoğunlukta olduğu bir pist ve Mercedes'in yine pole için savaştığını görebiliriz Mclarenlarla yarışta ise eğer bahreyn'de hızlı olursak o sıcakta iş bitmiş demektir.şampiyonluk için bizde önemli bir tehdit oluşturabiliriz

  22. admin bnm yorumlar neden yayınlanmıyo suçum ne yahu

  23. sorma aptallıktan başka bir şey değildi.. yarışın ortalarına doğru dahi girseydi trafiğe girmeden temiz pit yapabilirdi. çok değil 8-9 tur geç girmeyi akıl etmediler…

  24. Kadir YILMAZ avatarı

    Bunun mantıklı bir açıklamasını bulamadım, madem çift pitstop yapacaksın Gro gibi 5 tur geç gir ilk lastiklerle değil mi.. Biz de sıralamalarda lastik korudu diye sevindik, şöyle fastestlarla 3 pitstop yapıp göze keyif vereydin bari..

  25. abartma

  26. Sen yeter ki iste 😉
    Gerçekten istediğinde ve gerektiğinde cebinden süpriz zamanlar çıkarabilen harika pilot… Sen yeter ki iste…

  27. 23 kasım cuma 2012 Brezilya sezonun son yarışı öncesi.
    Lotus: Aracın podyuma çıkacak potansiyele sahip olduğunu kanıtlayacağız.
    Kimi: Podyuma çıkabiliriz
    Grosjean: Benim sezonum şimdi başlıyor

  28. Hiç güleceğim yoktu.

  29. Bahreyn'de de uzun düzlükler ve hızlı dönülen virajlar var, Lotus paketinin uyum sağlayabileceğini sanmıyorum galibiyet için.

  30. lotusta hakikaten bi potansiyel var ama mercedesin lastikleri kullanmayı öğrenmesi kötü oldu.
    ama bahreyn'de cindeki gibi bi performans beklemıyorum sıcaklıktan dolayı.lotusun artık doğru stratejiler ve iyi gelisim gösterirlerse podyumda olabilirler.redbulla aralarında çok fark yok.

  31. Tolga Soydan avatarı

    ilk önce pitstop çalışın biraz.

  32. artık çık gözünü seveyim eridik bittik yok oluyoruz 😀 podyum videoları izleye izleye youtube dan çıkamaz olduk 😀

  33. 3 kez pite girecek gibi aynı zamanlarda lastik değiştirip de 30 tur aynı lastikle gitmezlerse podyum olur tabiiki.

  34. donnie darko avatarı

    Bu demeçleri sezon öncesinden beri duyuyoruz. Umarım bu sefer herşey istenildiği gibi gerçekleşir ve Kimi'den dolayı daha da zevkli bir yarış izleriz. Kimi podyuma oynadıkça daha bir seyredesim geliyor yarışları. Haydi bu sefer yapabildiğinizi gösterin bizlere.

  35. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    hala çok çok iyimser bayılıyorum bu adama 🙂

  36. İnşallah diyecemde adamım zor be baksana Mercedes ler lastikleri anlamaya başladı Mclaren i saymıyorum bile şuanda gridin en iyi aracı,RBR kendisi bile anlamıyor durumlarını aynı Ferrari gibi.tek umut belki Mercedes lastiklerde sorun yaşar hava sıcaklığından dolayı ozaman bir şans doğabilir

  37. umarım çıkarsın da o umursamaz tipini görürüz basın toplantısında 🙂 iddia ediyorum yine ''i mean'' ile başlayacak cümleye 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir