Mclaren de Çift DRS'yi Kopyalama Konusunda Aceleci Değil

yazar:

kategori:

Mercedes’in geliştirdiği çift DRS adlı sistem, DRS aktif olduğunda arka kanatta F-kanal tarzı bir sistemin aktif olmasını sağlıyor ve bu düzlükte araca ekstra güç sağlayarak maksimum sürate daha hızlı ulaşmasını sağlıyor.

Bu sistem FIA tarafından bir çok kez yasal olarak kabul edildi. Mclaren’in Takım Patronu Martin Whitmarsh, sistemin çalışma felsefesi ve neye izin verilip neye izin verilmeyeceği konusunda teknik toplantı yapılması gerektiğini düşünüyor.

Whitmarsh “DRS konusunda devam edecek bir tartışma olacak ancak geliştirme önceliklerimiz bulunuyor ve yarışlara yeni performanslar getirmeye devam edeceğiz.”

“Oransız oranda kaynakla en son şeye yönelmeyeceğiz. Mercedes için bu sistemin iyi kazanç sağladığı kesin. Ancak DRS olmadan da yarışta çok yavaş değillerdi, öyleler miydi?” dedi.

Mercedes’in takım patronu Ross Brawn ise “Bu (sistemin yasal olması) herkes için iyi.  Bu sistemi isteyip istemediğini düşünen takımlar olduğuna eminim nu yüzden herkes için, spor için iyi bir durum ve açıklık istiyoruz.”

“Bir çok açıdan protesto yapılmasını hoş karşıladık çünkü bu şekilde tartışmaları bitirebilir ve sistemi doğrulatabiliriz. Sistemin yasallığından makul seviyede emindik ancak asla kesin emin olamazsınız.”

“Diğer takımlar istediğine karar verebilir. Bu şekilde spor için iyi.” dedi.

 


Yorumlar

  1. En çok sevdiğim takım patronu.Soğukkanlı,karizma,takımı ve pilotlarını harika idare ediyor.Konuşma tarzını bende beğeniyorum…

  2. 3 lüsünü düşünüyorlarmıs, onun için çift katlıdan vazgeçmişler =)

  3. Kesinlikle F1'e fazlasıyla yakışan bir takım patronu.Önümüzdeki 10 yılın Mclaren için geçtiğimiz 10 yıldan daha parlak geçiceği neredeyse kesin gibi.

  4. "Oransız oranda kaynakla en son şeye yönelmeyeceğiz. Mercedes için bu sistemin iyi kazanç sağladığı kesin. Ancak DRS olmadan da yarışta çok yavaş değillerdi, öyleler miydi?"

    bu adamın konuşma tarzını seviyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir