Silverstone, Genç Sürücü Testlerini Kazanmaya Yakın

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz haftalarda çıkan haberlerde, son senelerde Abu Dhabi’de gerçekleştirilen genç sürücü testlerinin bu sene Silverstone’a alınabileceği iddia edilmişti.

Bu konuyla ilgili takımlar Çin hafta sonunda bir araya geldiler ancak henüz bir anlaşmaya varılmadı. Şu an için söylenenler isteyen takımın temmuz ayında Silverstone’da, ya da kasım ayında Abu Dhabi’de test yapabileceği şeklinde.

Bu testler için detayların belirlenmesi, belli takımların sene sonunda geliştirme lastiklerini kullanarak avantaj sağlamaması açısından önemli. Bunun yanında Silverstone’da planlanan tarihte havanın yağışlı olması ihtimali karşısında bu testlerin iptal edilebilmesi seçeneğinin de olacağı düşünülüyor. Ancak söylenenlere göre o testlerde piste çıkan araç daha sonra yağmur yağsa bile teste başlamış kabul edilecek ve Abu Dhabi’deki testlere katılamayacak.

 


Yorumlar

  1. genç pilot testlerinde araç gelişimi yapılmasına izin verilmemesi gerek. Ayrıca tam sene sonunda olursa, takımlar eski motorları patlatana kadar kullanabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir