Fry: "Performans Eksiğimiz Olduğunu Biliyoruz"

yazar:

kategori:

Malezya’daki karışık yarışta zafer elde eden Ferrari, Çin’de rakiplerine oranla zorlandı ve yarışı ancak 9. sırada tamamlayabildi.

Fry “Bu sonuç aracın yarış ayarlarındaki gerçek performansını yansıtmıyor ancak bunu kabul etmeliyiz. Performansımız eksik, bunu biliyoruz ancak bu konuda kendimizi dövmemizin bir anlamı yok. Bunun yerine tüm çabamızı aracın performansını geliştirmeye harcamalıyız.”

“Gelecek hafta Bahreyn yarışı var ve önemli güncellememiz yok. Bu yüzden mucize beklemiyoruz. Şu anda elimizde olanla maksimumu çıkarmaya çalışmalıyız.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. şu dakika sadece pit stratejisi ile bir şeyler yapabilirler

    yarış performansı ise orta..

  2. benim bildiğim downforce fazla olunca çekişte iyi olur

  3. Takımlar max. DF ve min. Drag'i ayarlamaya çalışırlar, gidip gelirler ve bunların en optimize edildiği yer o piste göre en iyi ayardır…
    İlk 3 yarıştan çıkan araçla ilgili temel sorun yüksek drag problemi gibi gözüküyor… Yeterli DF olmadığından bunu sağlayabilmek için ayarları yerebasmaya göre yapıyorlar bu da yüksek drag problemi yaratıyor… Lastikleri iyi ısıtması ama düzlük hızının olmaması ve çekiş problemi bundan kaynaklanıyor gibi…

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Arkadaşlar çoğunuz diyorsunuz ki bu seneki araç çok farklı ondan böyle oluyor. Yahu iyide bu aracı ankara büyük sanayii de yapmadılar ki. Bunu ölçüp biçip masaya yatırıp sonrada üretime geçen ferrari mühendisleri değilmi. İnsan kendi yaptığı şeyin ne olduğunu bilmeden nasıl yapar. Aracı anlayamadık, ulan siz yaptınız bu aracı anlamadan nasıl yaptınız peki, neye göre tartıp biçtinizde bu daha hızlı olur dediniz.

    Bu şöyle bişey olmuş, aa şöyle yapalım bakalım yerse uçarız falan demişler herhalde.

  5. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    bırahhh şimdi. harbiden performans eksiğiniz mi var vay arkadaş inanamıyorum duydunuzmu millet ferrarinin performans eksiği varmış! olamaz inanamıyorum aman Allahım şimdi ferrari kötümü yani?
    :D:D:D

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    @aLonso Diaz..
    Dostum görüşüne bende katılıyorum,Ferrari bu sene çok değişti teknik kadrosu değişti,çalışanları değişti,Lastik sorununu çözdü takım tek eksigi çekiş ve azami hız bunu yendikleri zaman bu araç mclarene meydan okucak ben buna ınanıyorum aracdaki eksikliği giderme adına fabrikada üst düzey bir çalışma mevcut bir italyan sitesindeki açıklamasında okudum,Ferrarideki eksiklik gidermek adına takımın ne kadar BASKI altında olduğu açık bir şekilde belli oluyor eğer ki bu çalışmalar ferrariye birşey katmıcıksa bu durumu ben bile düşünmek istemiyorum 1 ci yarisdan itiabren alarm gecen takım bu gunc eli boş dönerse o zaman oklar yine Onların üstünde olacak bakalım mayısın 13 de bunun haberini burada okcuaz arkadas simdiden gecmis olsun!

  7. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ferrari takımı gelişmek için elinden geleni yapıyor buna ınanıyoruz,F2012 2011 e göre çok farklı araç olduğu için anlamaları çok geç sürüyor,bu kadar laf döküyorsun çeneni birazda F2012 için harça Fry,bizler artık laf değil performans istiyoruz her yarıştan önce bu tür açıklamalardan SIKILDIK ARTIK HIZLI YENILMEZ BIR FERRARI ISTIYORUZ! Schumi dönemi gibi olamsa bile bu sezon daha heyecanlı olma adına galibiyet mücadelesi verebilecek araca sahip olmak istiyoruz,sizler bu sporda üst düzey araç tasarımcısı olmadğınız çok açık, Adrian Neweyi bile şu anda FIA durdurmuş durumda,Şu anda Griddeki en iyi araç olan McLaren teknik çalışanlarını tebrik ediyorum,adamalr çok sakin ve işi duyurmadan en iyi olmayı başardılar,Bu Sezon Benim için Şamp en büyük adayı Button İle Lewis diyorum,Ferrari gelişmede geride kalırsa Şamp bizim için bir rüya olabilir,Ferrari bu senede şamp uzak kalırsa Luca nın artık Elinde beyaz kağıda bakıp kimi göndercegien bakması lazım bizler artık fanlar olarak Ferrari ye Twitter den msj ata atak bu adamı hala göndermediler,bizlerin baskısı onlara ulaştığı kesin ama uygulama varmı yoq o yüzden bu sene dominik için SON ŞANS DİYORUM!

  8. kesinlikle katılıyorum 2010 dan beri aynı ön kanatla yola devam ediyorlar

  9. riske girip bambaşka bir araç yapmaktan bahsediyorum, mevcut araca ciddi güncelleme getirmekten değil. ferrari yine iyi durumda, 3-4 saniye geride de olabilirdi. işte o zaman çok kötü bir durum oluşurdu takım içinde.

  10. performans eksikliğimiz olduğunu biliyoruz..
    acil eylem planı yapmalıyız..
    bu hafta sonu için umutsusuz..
    rekabetçi değiliz..
    ……
    ……

    susun..kimse açıklama beklemiyo sizden..odaklanın ve gelişin..

    bir de..

    yapacağınızın maksimumunu yaptıktan sonraki açıklamalarınız daha önemli..(!)

  11. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    İçimden bu herifleri dövmek geliyor. Hala çıkıp önemli bir güncelleme yok diyip duruyorlar. Diğer takımlar iyi kötü bişeyleri sürekli değiştirip duruyor, al redbull çift egzos sitemiyle bile yarışıyor hangisi daha iyi diye, kanat değişiyor bişey yapılıyor. Bunlar da bir ispanyada ön kanadın 2 kulağını değiştiriyorlar, birde spa da arka kanada bişey takıyorlar adı önemli güncelleme oluyor.

    Araçta fazla sürtünme var diyorlar, dev gibi fabrikan var, yap 3-4 çeşit ön kanat, sidepod vs.. neyse işte, her yarışta veya yarış öncesi birini dene, bak bakalım hangisi daha karlı. Ferrari ön kanat denedi deniyor, bakıyoruz eskisi ile arasında 1cm lik bir parça farkı.. Saçmalığın daniskası…

    Birşey olmaz bu takımdan, Alonso da dahil boşuna kimse ümitlenmesin., keşke ulaşıp bunları söyleme şansım olsa..

  12. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Gidin sauberden bişeyler ögrenin bence sizi beceriksizler,yazık ferrari gibi bir takımı ne hallere düşürdünüz!!!

  13. Ertuğrul YIlmaz avatarı
    Ertuğrul YIlmaz

    Ne demek Ferrari gibi büyük bir takımın yeni bir araç yapması zor. Büyük takımlık öyle mi olur. Ben de Alonso'yu destekleyen biriyim ama Ferrari resmen orta sınıf bir takım haline geldi. McLaren sezon için ikinci bir araç bile geliştirebilirken ferrari adam gibi bir güncelleme bile yapmaktan aciz. Geçen seneden beri agresif yaklaşacağız diyorlardı. Gördük nasıl agresif olduklarını. Araç hiçbişeye benzemiyor performansı ise içler acısı…

  14. Bu kaçıncı bu tarz açıklama bu sene sayısı belli değil.Deslerine çok iyi çalışıp motive olmuşlar.Sonuç ne olursa olsun objektif bir şekilde doğru olan açıklamayı yapıyorlar.
    "performansımız eksik" bu sene araçtan çok bu cümleyi geliştirecekler galiba.Çünkü sonuç bu.

  15. başarılı olmak için sadece tesis, para yada büyük takım olmak yeterli değil. Her şeyi bir araya doğru zamanda doğru şekilde getirmeniz gerek. Bunu yapamazsanız başarılı olamayacağınız oldukça açık. Mclarende büyük takım, son 15 senede de bir çok başarılı sezon geçirdi, fakat şampiyon olamadı, bunun büyük takım küçük takımla alakası yok. Renault 2005 ve 2006 yıllarında şampiyon olurken diğerleri 450 milyon dolar bütçeye sahipken Renault 300 civarı takılıyordu, peki ne oldu, 2005 te Mclaren, 2006'da Ferrari tarafından yenildiler. Kısacası bunlar avuntu laflar değil, aksine sizinki düz mantığın bir ürününden öte bir şey olmuyor, biraz geniş düşünmek gerek.

  16. safkan motorlar ve saf hız anlamındaki bir takımdam bir aero takımı yaratmak istediğinizde

    ortaya çıkan sonuç bu oluyor

    hele birde bu sene komple aracı baştan aşağıya yenilediler ki sormayın adaptasyon zor olacak

    üstüne her sene yeni yine yeniden değişenleri eklediğimizde olanlar malum

    adamlar ebd iptal ettiler alt üst oldular.

  17. Ferrari gibi büyük bir takımın baştan yeni bir araç tasarlamaya girişmesi kolay bir şey değil. Bu kadar oturmuş bir takımda bu kadar köklü değişiklikleri kolay kolay yapamazsınız.

    ferrari yapamayacaksa kim yapacak?? HRT mi? bunlar avuntu laflar. bakıyorum bir ferrari taraftarıda çıkıp diyorki bizim bunu yapcak gücümüz var,büyük takımız. büyük takımlar bunu yapamayacaksa kim yapacak. o kadar mühendis,arge,para,tesis ne için?? haa büyük takımız bu iş kolay değil.?_? yapamazsa koskoca ferrari bunu nasıl yapamaz ?_? mantık hatası uzayıp gider.

  18. Pat Fry, F2012'nin rakiplerine göre performans konusunda zayıf olduğunu kabul etti.

    Hadi canım! Şaka yapıyor olmalısın /s Ben de niye bu kadar geride kalıyorlar diyordum.

    İşin şakası takıma güveniyorum, yaptıkları şeyi destekliyorum. Ferrari gibi büyük bir takımın baştan yeni bir araç tasarlamaya girişmesi kolay bir şey değil. Bu kadar oturmuş bir takımda bu kadar köklü değişiklikleri kolay kolay yapamazsınız.

  19. Tolga Soydan avatarı

    bence yarış performansları o kadar da kötü değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir