Marko: "2012 Teknik Kuralları Bizi Durdurmak İçin Hazırlandı"

yazar:

kategori:

Milton Keynes kökenli takım, 2010 ve 2011 senelerinde şampiyon olduktan sonra bu sezona zor bir başlangıç yaptı. Genel kanıya göre McLaren’ın gerisine düştüğü düşünülen takım, şimdiye kadar 3 yarışta genel olarak galibiyet mücadelesinin içine tam anlamıyla giremedi.

Marko: “Geçen seneki üstünlüğümüz artık yok.”

“Bu, Red Bull’a karşı bilerek hazırlanan birçok teknik değişiklik yüzünden oldu.”

Marko, kuralların er takım için aynı olduğunu kabul etti ama egzoz beslemeli difüzördeki kısıtlamanın ve parçalarla ilgili sağlamlık testlerinin arttırılmasının, Sebastian Vettel’in 2011’deki egemenliği göz önüne alınarak planlandığını öne sürdü.

Marko: “Ama aracımızın gereken seviyede olmaması için bu bir mazeret değil”


Yorumlar

  1. bu teknik kuralar ebd felan sadece webberi durdurmaya yeter vetteli asla durduramaz

  2. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    ağlak redbull yine başlamış ağlamaya. 2008'de de mclaren ve ferrari'yi durdurmak için kurallar değişti. Sınırsız bütçe ve aerodinamik gelişim olsa, siz şansa şampiyon olamazdınız. Ağlayacağına 2 sene şampiyon olduk diye sevinmeniz lazım çünkü bidaha rüyanızda bile şampiyon olamazsınız. 🙂

  3. Buna vakti zamanında Williams ve Lotus vb. lere yapılanları da ekleyiniz.

  4. meşrubatçı grubu 9-10 kısmına takılmış habire sizlerde bir ara o sıralarda gezinip dururdunuz ne çabuk unuttunuz o günleri

    ne yapsalardı hiç dokunmayıp 20-30 yıl size müsademi etselerdi

    1 sn hızlı araçla önde başlayıp tur bindirmek adaletlimi sizce ferrari ve mc larenin yıllar önce yaptığı gibi

    hiç yarışı seyretmeye gerek bile kalmıyor.

  5. Büyük pilot hayatındaki ilk yarışında puan alır. Orta sıralardaki arabası ile galibiyet ve birçok puan alandır. En hızlı araçta 2'de 2 yapabilendir. Genç yaşta büyük ustaların alandır ve kırılmadık rekor bırakmayandır. Büyük pilot bu tür zor zamanlarda hırsından yanlış yapandır ama sonunda gene gülen olandır. F1 bilen herkes şunu iyi bilmeli şampiyonluk için en hızlı araç olması olmazsa olmazdır. Boş keseden sallamayın.Vettele laf eden F1'i bilmiyordur.

  6. güçse güç
    yürekse yürek
    tutkuysa tutku
    hızsa hız
    yetenekse yetenek
    zordur sebastian vetteli 2012 de yenmek

  7. Teknik kurallar her zaman öndeki takımı durdurmak için hazırlanır zaten Formula 1'de. Zamanında Scuderia Ferrari öndeydi onları durdurmak için kural değiştirildi. Geçen 2 sene Red Bull Racing öndeydi kurallar ona göre hazırlandı. Bu Formula 1 tarihinin değişmez kurallarından biri.

  8. iyi de adama demezler mi sizde böle bi şekilde yeni kurallarala liderliğe geldiniz neyin kafasını yaşıosunuz sanki yılların zirevey oynayan takımısınız

  9. RBR kesinlikle çok güçlü, yarışında bana göre -bütün pistleri ele alırsak- Mclarenle birlikte en iddialı 2 takımından biri…
    Ebd nin gitmesiyle RBR'in düzlük hızı zaafiyeti daha da belirgin ortaya çıktı… Geçen sene Monza,Spa da kazandılar fakat ebd sayesinde son virajdan o kadar hızlı çıkıyorlardı ki azami sürat sıkıntı olmuyordu.. Arkasında bir mercedes bile olsa önceki virajlarda takip edilemediği ve düzlüğe daha hızlı girdiği için düzlükte geçmesi mümkün olmuyordu… Bu sene RBR'in bu işi çözmesi epey zor ama gelişecektir.. Önümüzde barcelona,monaco,valencia gibi RBR'nin de daha öne çıkacağı yarışlar var… Zaten sezonun 2. yarısına da şu anki güç dengesiyle girilirse bir değişme olmaz; çok yarış ve sıkı bir program var..

  10. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Seneler önce Schumi'nin aracına ağırlık koymayı düşünen zihniyetten bu beklenir zaten. Amaç rekabet..

  11. Formula 1 şuanki kurallarla adam gibi bir hale geldi. geçen senelerde herkes redbullun önde gideceğini biliyordu çünkü sürekli gri alanlarda geliştirme yaptılar. ama bu sene ilk 10 a bakıyoruz, herkes birbirine yakın, yarışın zevki bu şekilde ortaya çıkıyor.

  12. Birde RBR küçümseyip dalga geçenler yokmu onlarada birkaç lafım varda burası yeri değil,bu takım 2 şampiyonluk almış bir takım,Red Bull firması amatör sporların hemen hemen hepsine sponsor olan köklü ve büyük bir şirket.Spor dünyası sadece F1 den ibaret değil arkadaşlar en azından takıma saygı duyulması lazım dünya sporu için yaptığı katkılardan dolayı bunu hakediyorlar…

  13. Aynı olay 2008'den sonra Ferrari ve Mclaren için yapıldı, 2-3 senede anca kendilerine gelebildiler, sizde Newey sayesinde yeni kuralları iyi yorumlayıp 2 sene bu işin kaymağını yediniz. 2008'den sonra neler neler değişti birde az buz değil, diğer takımlara haksızlık yapma.

  14. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    lan bas git!!! durun daha vettelin takımı kötülemeye başlamasına az kaldı. böyle giderse her yarış sonunda takımı ve aracı kötüleyecek adamın karakteri bu yani.

  15. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Marku paşa bugüne kadar hep gri alanlarla geldiniz.Size yapılan eleştirilerle dalga geçtiniz..FİA da size şımarmanız ve daha sezon başlamadan tur bindirmeye başlamanız için fazlasıyla tolerans gösterdi.Artık yolun sonuna geldiniz.Eşkiya dünyaya hükümdar olmazmış.

    Şimdi siz diğerlerinin geçen seneki durumuna düştünüz ve eliniz ayağınıza dolandı.Mercedesi şikayet etmekten kafanız döndü.Yeniliğe karşı olmadığınızı söyleyip mercedesin yakasından niye inmezsiniz.Şimdi fia mercedesin sistemini sizin şikayetinizle yasaklasaydı brawn size ne diyecekti biliyormusunuz.

  16. birçok takımın avantaj sağladığı şeyler sezon içi yada sonunda engellendi geçtiğimiz yıllarda..bunu artık sorun etmemek lazım. önde saflarda olan tüm takımlar mücadelede olsun polü kimin alacağı tahmin edilemesin kimin ne kadar yakıt yüküyle çıktığı belli olmasın yarışlarda birazda araçtan ziyade pilotların kabiliyetleri öne çıksın..eminim bu teoride olan yarışların seyir zevki daha güzel olur..kısacası bir avantaj sağlim 4-5 sezon domine edim demek yok artık geleceğe bakmak lazım marko bey…

  17. Hala 2008 deyip duranlar var siz aracınızı 4 senedir zirveye oynayacak şekilde yapamıyorsanız Redbull un suçu ne bunda.Kurallar bizim için yapılmış mış aynı kurallarda yarışmıyormuş gibi konuşan bilgisiz insanlara sesleniyorum geçen yıl silverstone da orasını burasını yırtanları şimdi görüyoruz ilk on mücadelesi veriyor okadar yasaklamaya rağmen hala ilk 3 le çok yakındaysak bir umudumuz var hiç olmazsa.2010 sezonu gibi olabilir bu sezonda siz yatın kalkın dua edin daha fazla gerilere düşmeyelim diye Caterham lara yaklaştınız iyice.

  18. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    Dostum mükemmel bir yorum.Noktalamasına varana kadar katılıyorum.Ağzına sağlık.

  19. Markoya katılmamak elde değil Bu bir gerçek Ebd sisteminin gitmesi Ebd tasarımlı bir arabanın yok olması Rb8 i biraz hırçın yaptı ama sorun değil iyi bir paket olduğunu düşünüyorum sezon uzun nelerin olacağını hep birlikte göreceğiz. Büyük Takımlar dan gelen eleştiriler gören de teknik kurallar köklü bir değişikliğe girmeden 4-5 kere şampiyonluk almış sanacak.

    F1 in doğasında her zaman teknik kurallar değişmiştir ve buna da adapte olmak zorun da takımlar. Eminim ki 2012 de teknik kurallar da değişiklik olmasaydı turbo motor çağına kadar 2000-2004 yıllarında ki Ferrari Micheal Schumacherin F1 e yaşattığı tabloyu Red Bull Renault Sebastian Vettel de yaşata bilirdi.Ama sağlık olsun önde olmadan da yaşata bileceğimize inanıyorum.

  20. Büyük takım taraftarlarının RedBull hakkında çok düşmanca bir tavır göstermesi pek bu sporun anlayışına uymaz diyeceğim ama zaten kim ne derse desin küçük sayılan bir takımın büyük takımlar içinde başarılı olmasına bu sporun yöneticileri ve ya kural koyucuları da izin vermemek için ellerinden geleni yaparlar; netice: Bu durumlara rağmen takım gerçekten büyük iş başarmış; bu yeter zaten.. Birileri 2009'daki kural değişiklerinin RedBull'u hızlandırdığını(sanki bilinçli yapılmış gibi aksettiriliyor) söylüyor, bence çok yanlış bir kanı ve bunun sebeplerini açıklamaya çalışmak büyük yorgunluk ki bütün bunları McLaren (ve Williams) taraftarı olarak söylüyorum.. Velhasılıkelam kural koyucular dengeyi birilerinin önü keserek ve birilerinin önünü açarak sağlamaya çalışıyorlar; mecburlar demek ki..

  21. İlk defa Red Bull için yapılmış gibi konuşması, bu seviyeye çıkışlarının 2008 sonu köklü değişikliklerin sayesinde olduğunu unutması, kendi sistemleri tutarken iyi başkaları bir sistem geliştirdimi protesto ederiz blöfleri ne yazıkki Red Bull'un tüm sempatisini yitiriyor. Kural değişiklikleri olmasa McLaren,Ferrari,Williams zirvesinin değişmesi en az 10 yıl alırdı

  22. bla bla bla..

  23. Aynen öyle sadece biraz daha aracı anlamamız ve difüzör olayını en kısa sürede en iyi randıman alacak şekide çözmemiz lazım.Birde benmi yanlış görüyorum RBR düzlük hızı felaket gibi arkadaşlar nedenini az çok tahmin ediyorum ama bilenler varsa yazarsa sevinirim

  24. Marko: "Ama aracımızın gereken seviyede olmaması için bu bir mazeret değil"

    F1 de kural herzaman önde gideni durdurmak için yapılır nedenide sıkıcı bir F1 den milleti kurtarmak içindir.Zamanında Ferrari de yapılan kısıtlamalardan ve kural değişikliklerinden çok çekti.Yukarıdaki gibi mazeret üretmeden tekrardan 1.liğe oynayacak bir araç hazırlarız umarım.

    Ben sadece burada Mclaren e ayrı bir parantez açmak istiyorum.Adamların bu zamana kadar yok testler sınırlandırıldı yok aracımızda parçalar yasaklandı yada kurarlar bizi durdurmak için getirildiğini duymadım.Çıkıyorlar en kötü yıllarında bile yarış kazanıyorlar ve gelişim için çabalıyorlar.Saygıyı en çok hakeden takımların başında geliyor…

  25. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Bu adam ne diyo ya 09 daki büyük değişim olmasaydı rüyanız da görür dünüz 2 şpy gerçi rüyanızda bile zor

  26. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Bu adam ne diyo ya 09 daki büyük değişim olmasaydı rüyanız da görür dünüz 2 şpy gerçi rüyanızda bile zor

  27. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    2005'te de kurallar değişmeseydi bugün puan mücadelesi veriyor olurdunuz Herr Marko, bu kadar çok mikrofon uzatanınız da olmazdı

  28. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    hala iyi bir araçları var, özellikle yarış performansı McLaren gibi. geçen sene ingilterede görüldüki egzoz sisteminden en çok fayda sağlayan takımlardan biride McLaren di ama bu sene farklı bir dizayna geçildi. yasağın getireceği hasar bu şekilde giderilmeye çalışıldı. redbull da bunu çok iyi becerememiş gibi gözüküyor ama hala iyiler. yasaklara gelince, 90 lı yılların sonu ile birlikte bir takımın önünün yasaklar ile kesilmesini biz çok iyi yaşadık. rbr taraftarlarıda belki şimdi aynı boğaz düğümlenmesini yaşıyorlar. ne hissettiklerini çok iyi anladığımı söyleyebilirim.

  29. Red Bullun aracı hala çok güçlü ve Mclarene oldukça yakın.

  30. Sezon başında ne konuşuyorduuuu şimdi ne konuşuyor :))) Adam lafını yedi rakibimiz yok gibilerinden tonla röportajdan sonra ağlamaya başladığını görmek güzel geliyor :)) Formula 1 'de en itici buldugum kişilerden birisi helede Algesuari'yle vettel'e yol vermedin tartışmasını yaptığından beri dahada uyuz oldum bu adama beter ol:)Getirin şunun emziğini

  31. @KEKO ve @BOYBGM

    İkiniz de aynı derecede haklısınız. F1 böyle bir şey. Yeni bulunanlar yasaklanmazsa farklar oluşur.

  32. Evet hile yapmanızın önüne geçtiler.Şimdi düştüğünüz durumda hile yaptığınızı kanıtlıyor zaten.

  33. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    açıkçası bu durum 2008 deki ferrari mclaren egomanyasını durdurmanın yanında bir hiç bi şey.Mclaren ve ferrari gibi rbr bi anda düşüşe geçmedi.McLarendede ebd sistemi vardı ama bizim takım çözümü buldu o yüzden bu seneki araç daha hızlı

  34. Peki sormazlar mı adama sıradan bir orta grup takımı iken kısa bir sürede nasıl bu kadar baskın bir takım olduğunuzu düşündünüz mü?

    Dün başkalarını yavaşlatan ya da geriye düşüren kurallar bugün sizin için işlemiş ne var bunda…

    ne demişler keser döner sap döner gün gelir hesap döner…:):):)

  35. Aynen öyle.Kimse aksini idda edemez.Yasaklatanlar da buldu zaten belasını 9. 10. olup döner dururlar tüm sezon

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir