Ecclestone, Mercedes ile Concorde Konusunda Uyuşmazlığı Doğruladı

yazar:

kategori:

Bay E, Formula 1 takımlarının büyük çoğunluğu ile anlaştığını açıklamıştı ki ondan sonra çıkan haberlerde bu takımlar arasında Ferrari, McLaren ve Red Bull’un olduğu, Mercedes’in bulunmadığı yer almıştı.

Alman takımın, bahsi geçen ekiplere bazı bonuslar verilmesi nedeniyle sağlanan ayrıcalıklardan rahatsız olduğu biliniyordu. Ecclestone da şimdi bunu doğruladı.

Auto Motor und Sport’a konuşan Ecclestone: “Mercedes, Formula 1 için çok önemli. Onları her zaman destekledim ve öyle olmaya devam edecek”

“Otomobil üreticisinden bahsediyorum.”

Bu son cümlesinden anlaşılan o ki Ecclestone, şu anda Ross Brawn’ın idare ettiği Mercedes AMG GP ile sıkıntıları olduğunu ima etmeye çalışıyor.

Sunulan şartlara göre Mercedes, Brawn GP’nin aldığı şampiyonluğun da faydasını göremeyecek. Takım, markanın geçmişini de göz önüne alarak kendilerine daha iyi bir teklifin yapılabileceğini inanıyor.

Ecclestone ise öyle düşünmüyor.

Ecclestone: “O takımın geçmişine baktığınızda, Tyrell olarak başladığını göreceksiniz. O günden bu yana 4 farklı sahip ve 4 farklı isimleri oldu.”

“Bu takımda küçük bir geçmiş görüyorum.”

Bay E, bazı takımların tarihleri ve elde ettikleri başarıları nedeniyle ilave ödemeler alacaklarını doğruladı ve Mercedes’in şimdiye kadar sadece 1 yarış kazandığını ekledi.

Ecclestone, Daimler Başkanı Dieter Zetsche ile de temas halinde olduğunu ifade etti.

Ecclestone: “Mercedes konusundaki duruşum üzerine geçen hafta onunla konuştum. Anladığını düşünüyorum”

“Konu hakkında takım müdürü ile de konuştum ve sanırım takımının Tyrell günlerinden bu yana birkaç dünya şampiyonluğu, 80 civarında da yarış kazandığına inanıyor”


Yorumlar

  1. Bernie ile baş etmeleri pek kolay değil.

  2. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Şimdi ne diyelim ki, Bernie bu konuda haklı; Mercedes'in F1 tarihi cidden çok kısa, 50'lerin sonundan sonra daha yeni F1'e girdiler. Kaldı ki bu zaman içerisinde girip çıkmış olsalardı bile burada önemli olan süreklilik değil mi? Renault da canı sıkılınca giriyor, krizle karşılaşınca da ayrılıyor. Bu açıdan bakılınca benim kafamda tek bir soru işareti kalıyor, RBR'ye neden ayrıcalık tanınıyor?

    Takımın geçmişi ortada, hadi diyelim ki kısa da olsa Mercedes'e göre daha eski bir takım, öyleyse Sauber daha eski bir takım, Sauber'e verilen ayrıcalık daha fazla olmalı, ama Sauber'e de verilen bir ayrıcalık yok, e o zaman?

    Eğer konu süreklilik ise RBR'ye tanınan ayrıcalıkların karşılığında Bernie de RBR'ye kurallar koymuş olabilir mi diye düşünüyorum, mesela RBR önümüzdeki 10 yıl boyunca F1'de kalacağını belirtiyorsa ve bunun bozulması halinde ağır bir tazminat konduysa böyle bir şey mümkün olabilir. Burada herhangi bir bilgim olduğu için yazmıyorum, sadece fikir yürütüyorum, yanlış anlaşılmasın. Bu tür bir anlaşmayı Mercedes kabul etmemiş olabilir mi? Kim bilir belki de RBR'ye tanınan ayrıcalık başka türlüydü ama Mercedes bunları kabullenmemiş görünüyor. İşin doğrusu şimdiye kadar anlaşılan takımlar olan duyduğumuz Ferrari, McLaren ve RBR gibi takımlara yapılan bu ayrıcalıkların hayrına olmadığını düşünüyorum, bu takımlar da karşılığında Bernie'ye bir şey sunuyorlardır, belki belli bir süre F1'de bulunma garantisi belki politik duruş anlamında destek vermeleri, konu her neyse Mercedes'e de benzer teklif geldiğini ama teklifin Mercedes'e makul gelmediğini düşünüyorum.

    Kısacası her yapılan anlaşma karşılıklıdır, vermeden almak sözkonusu olmaz, Mercedes ve Bernie karşılıklı görüşüp isteklerini belirtir bir noktada da anlaşma sağlarlar elbet, işin çok uzayacağını düşünmüyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir