Button: "Mercedes'in Galibiyeti Sadece Lastiklere Bağlı Değildi"

yazar:

kategori:

Sezonun ilk yarışını kazanan ve Çin’de Mercedes pilotu Rosberg’in ardından ikinci olan Button, Mercedes’in bu performansının tek seferlik olmadığını düşünüyor.

Button “Araçların performansını anlamak gerçekten zor. Kimin nerde olduğunu bilmiyorum.”

“Mercedes’in yarışta o kadar iyi performans göstermesine şaşırdık, Mercedes dahi şaşırdı, ve ardından Sauber’in sıralamalardaki ve önceki yarışlardaki performansına göre podyum mücadelesi vermesini bekliyorduk ancak onlar da bu mücadeleyi veremedi.”

“DRS’nin Mercedes’e çok şey kattığını düşünmüyorum, sadece hızlılar. İyi ve etkili bir araçları var.”

“Rosberg’in ilk galibiyeti çok iyiydi ve zihinsel olarak büyük etkisi var. Onun için özel bir his olacak ancak daha da özel kılan şey buraya gelip aynısını tekrarlayacağını biliyor olması.”

“Buraya geldiğimizde kimse gerçek anlamda ne olacağını bilmiyor olacak. Zor bir pist ve farklı sıcaklıklar olacak ancak daha şimdiden iyi konumdalar.” dedi.

Button, Pirelli’nin yeni lastiklerini iyi bilmemenin ve bilip pistte uygulamanın takımlar arasında farklılıklar oluşturduğunu düşünüyor.

Button “Lastikleri anlama konusu ve onları çalıştırabilme konusu söz konusu. Eğer lastikleri anladıysanız, ki bizim anladığımızı düşünüyorum, bu yine de onları çalıştırabileceğiniz anlamına gelmiyor.”

“Ben Çin’de cumartesi günü serin koşullarda zorlandım ancak pazar günü biraz daha sıcak olduğunda daha iyiydim.”

“Sadece lastik bozulmasını anlamak yetmiyor, aynı zamanda lastikleri çalışma aralığına getirmeyi anlamak gerekiyor. Umarım sıcak koşullar yardımcı olur. Sadece umuyoruz, gerçekten ne olacağını bilmiyoruz. Aldatıcı bir durum.”

“Strateji yapmak da zor oluyor çünkü etrafınızdaki araçların performansını bilemiyorsunuz. Her zaman farklı görünüyor ve her yarış başkasına karşı mücadele ediyorsunuz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Button seni bu yüzden seviyorum,
    Gerçekçi yaklaşım ve doğru teşhis…
    İnşallah yazdıkların bahreyn yarışında da olur 😀

  2. monzada ilk iki sıra mercedesin.vede spa-francorchamps da

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir