Monaco Pistinde Değişiklikler Olacak

yazar:

kategori:

Bu sene en büyük değişiklik tünel bölgesinden sonra gelen şikanda olacak. Geçen sene Sergio Perez orada sıralamalarda büyük bir kaza geçirmişti.

Pistin o bölgesinde asfalt yüzeyi fren noktasına geldiğinde yaklaşık olarak 20 cm alçalıyor ve bu sürücülerin kontrolü kaybetmesine neden olabiliyor.  Bunun yanında Perez’in çarptığı duvar 14.6 daha ileriye çekilecek.

Pistteki bir diğer önemli değişiklik pit çıkışında olacak. Pit çıkışı biraz daha genişletilecek ve o bölümde bazı ağaçlar kesilerek düzleştirilecek. Böylece araçlar pit çıkışında piste daha hızlı dönebilecekler.

Bunun yanında bazı kaçış alanlarında daha fazla yol tutuşu sağlayan yüzeyler yapılacak ve lastik bariyerler yerine TecPro bariyerler kullanılacak. 

Perez’in geçen sene Monaco’daki kazasını izlemek için tıklayınız…

 


Yorumlar

  1. QPyVAe <a ****="http://osvmgzihmeex.com/">osvmgzihmeex</a&gt;, umvntiecgszm, [link=http://batflzlchget.com/]batflzlchget[/link], http://hltfkzxjlsix.com/

  2. haa unutmadan.(ormanı bekçi değil sevgi korur.)

  3. dikkat ettiyseniz hep büyük kazalardan sonra efsane pistleri kaybediyoruz.bunlar luciano burti hockenheimring ve spa-francorchamps 2001.ve perez monaco 2011.yani bir kaza oldu diye bende yol kenarındaki ağaçları kökünden kazıyayım.
    royal hunt çukurovanın vede karadenizin yaylalarında altın ve hes santrali adı altında dağları taşları en önemliside çam ormanlarını katlettiklerinden haberin varmı.o ağaçlar fidan olduğunda onları kesme talimatı veren hükümet yetkileri daha anasından kafasını çıkarmamıştı.sanki bu mantarda bir gecede tepsi kadar büyüsün.siz şöyle gelinde gaziantepten sonra ağaç varmı yokmu görürsün.bırak otu toprak bile yok.neden? sadece para tabiki.tabi dünyada oksijeni neyin ürettiğini bilmeyen saman gibi yaşayan cahil insanlar olduğu sürece bu gezegende çöp bile bitmez.

  4. schumacher_brothers avatarı
    schumacher_brothers

    zaten yarislari mahvediyorsunuz monacoyu bari bozmayin .i

  5. Monaco'nun büyüsünü bozmaya yönelik bir çalışma daha..
    Tünel çıkışı neyse de,
    Ağaç keserek genişletme yapılması doğru gelmiyor bana,
    Monaco olduğu gibi güzel bırakın artık değiştirmeyi.

  6. Yahu bu yaris yillardir o dar sokaklarda yapiliyor, zaten Monaco`nun buyusu de ordan gelmiyor mu? Ne diye duzenleme yapiyosun ki? Ne diye agac kesiyorsun ki? Cok sacma..

  7. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Ne yaparsın, ağaçlar oy da veremez rüşvet de, onun için koruyanları edenleri yoktur. Çuvalla para getiren F1 için gerekirse bir santim yeşil bırakmayıncaya kadar yok eder geçerler… Gerçi insanları sırf para veriliyor diye Bahreyn'de iç savaşın ortasına gönderen F1 kodamanı zihniyetine göre birkaç ağacın lafını bile etmeye değmez tabi…

  8. hatırlatmak isterim monaco başı sonu görülebilen küçük bir ada, bir ağaç da birkaç senede büyümüyor. Bu yarış zaten bu şekilde yapılabiliyordu senede bir kerelik bir şey için ağaçları kesmenin mantığı yok.

  9. Bu bizim üni hocası 😀 Artvin / Selazur ormanı galiba orası.

  10. arkadaşlar aşırı tepki göstermeyelim, formül ne adlı arkadaşın koyduğu foto koca bir orman neredeyse 🙂 orda pit yolunu genişletmek için kesecekleri ağaç maksimum 10-15 ağaç. abartmayalım lütfen.

  11. oksijenlerimize sahip çıkalım.

  12. greenpeace nerde merak ediyorum.2-3 tane ağaç vardı onuda katledin.tıpkı hükümetin seyretme adı altında amazon ormanı gibi çamlarımız altın aramak için yok ettikleri gibi.bakalım çocuklarımıza yeşilliği olan bir alan kalacakmı gelecekte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir