Alonso: "Şampiyonluk Mücadelesinden Çok Uzaktayız"

yazar:

kategori:

Alonso “Geçen hafta sonu inanılmaz yakındı ve son bayraktan önce 9 araçlık bir grubun 5-6 tur boyunca mücadele ettiği yarışı hatırlamak çok zor. Bu normalde yarışın başında olur ve ardından her şey normale döner. Sadece bir kaç mücadele ve geçiş olur.”

“Çin’de stratejiler karıştı, 2 pit stop yapanlar yarışın sonuna doğru yavaşladılar bu yüzden grup daha da karıştı. Bu şans eseri oldu ancak izlemesi güzel bir yarıştı ve umarım son tura kadar süren daha fazla yarış görürürz. Bu durumlarda sürücü podyuma da çıkabilir puan dışında da kalabilir.”

“Şu ana kadarki 3 yarışta farklı senaryolar gördük ancak şampiyonanın kısa süre içerisnde oturmasını bekliyorum. Şu anda belki 4 takım ve bir kaç sürücü mücadelenin içerisinde. Ancak bu daha sonra 2 takım ve bir kaç sürücü arasında olacaktır. O grubun içerisinde olmamız lazım.” 

“Şu anda bu kadar yakın mücadele olmasının bir nedeni şampiyonanın ilk yarışlarında olmamız ancak aslında daha çok gelişen takımlar diğerlerine oranla avantajlı olacaklar. Bunun yanında kurallar her sene sıkılaşıyor bu yüzden egzoz beslemeli difüzörler yok ve aerodinamiler üzerinde sınırlamalar var. Bu da bu seneki araçların renkler dışında hemen hemen aynı görünmesine neden oluyor. Bu Formula 1’i mühendislik açısından harcama sınırlarıyla birlikte daha mücadeleci hale getiriyor. F1’i daha görsel yapıyor ve bu iyi bir şey.” dedi.

Alonso, Bahreyn’de araçta güncellemelerin olmayacağı konusunu da yineledi.

Alonso “Avrupa sezonu başladığında iyi adım atmayı planlıyoruz çünkü şu anda çok gerideyiz ve şampiyonluk mücadelesi verecek durumda değiliz.”

“Değişikliklerin kısa sürede gelmesini umuyoruz. Mugello testi önemli olacak ve ardından geleneksel olarak büyük güncellemelerin getirildiği Barselona’ya gideceğiz. Bu yüzden diğerlerinden daha büyük gelişim aradaki farkı kapatmamız lazım. ” dedi.

 


Yorumlar

  1. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Ferrari'den nefret etmekte ne kadar haklı olduğumu bir kere daha anladım . Şöyle ki ;

    Büyük umutlarla , müthiş bir kitleyle Raikkonen takıma gelir , Altına fayton verirsin ,
    Şampiyon olmak için , yine müthiş kitleyle Alonso takıma gelir . Altına el arabası verirsin .

    Sonra da bu çocukların senesini yersin . Raikkonen'in 2009'u gibi Alonso'nun da 2012'si Ferrari yüzünden yalan oldu .

    Umarım takımdaki leşleri temizleyip bir an önce bu işin içinden çıkarlar

  2. ferrari 2020 ye odaklansın bence önümüzdeki bir kaç sezonda gitmiş olacak zaten. bu ekiple devam edecekleri muhtemel olduğu için ekipten sonrası ancak 2015 i bulur yeni ekiple birlikte 3 senede gelişme aşaması olur 2019-2020 sezonu için şimdiden planlama yapsınlar 😀

  3. Kimi de özellikle Ferrarideyken şapkayı bu şekilde takıyordu, gelenek falan mı anlamadım ki 😀

  4. Alonso artık negatif bakma bu sezona sonunda kaybeden olabilirsin
    Tamam Ispanyada pozitif bakmazsan artık şaşarım hep negatif hep negatif nereye kadar be kardeşim iyi düşün iyi olsun

  5. Aslında Çin'de yarışta tur başına 0.55 saniye civarında yavaştık. Çin'in yapısının bize uymamasına rağmen sıralamada ki yavaşlığa rağmen iyi bir değer bence bu. Yarış hızında ki 0.55 saniye de kapatılabilecek bir fark. Bu fark biraz kapanırsa en azından bazı pistlerde Ferrari daha rekabetçi olarak yarış birinciliği kovalayabilir. Diğerleri 0.2 gelişiyorsa Ferrari 0.7 0.8 gelişmeli yani, imkansız değil fakat fazla umutlanmamakta lazım.

  6. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    ferrari büyük takım yapabilir.2010 da son yarışta kaçıttıydı şampiyonluğu

  7. bu arada alonsonun şapka ve imaj rapçiler gibi 🙂
    nely gibin şerefsizim 🙂
    http://www.risheleonline.com/wp-content/uploads/2012/01/nelly-smile.jpg

  8. bende yeni sezondan pek ümitli değilim. 1 saniye geriden gelip şampiyon olmak nerdeyse imkansız. son 10-11 sezonda 1 saniye geriden gelip şampiyon olanı hatırlamıyorum.

  9. "Şampiyonluk Mücadelesinden Çok Uzaktayız" Delikanlıca söylenmiş bir söz… En azından takım patronları gibi laf salatası yapıp politik konuşmuyor… Yani bence lafın özü "bizim araçlardan bir cacık olmaz" demek istemiş…

  10. alonsonun bu araçla şampiyon olması çok zor 2010 da bu araçtan daha iyisiyle olabilirdi ama olmadı
    monzayı da alırlarsa sezon onlar için iyi olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir