Barrichello: "Brezilya, Bahreyn Gibi Değil"

yazar:

kategori:

Bahreyn’deki güvenlik konusunda bazı endişeler bulunuyordu ve Force India’dan iki kişi, çatışmaların arasında kalınca ülkelerine geri dönmeyi tercih etti.

Ülkede hâlâ neler olabileceği net belli değilken bazıları Bahreyn’in, Brezilya’dan daha tehlikeli olmadığını ifade etti; bu durum elbette Barrichello’nun tepkisini çekti.

Barrichello: “(Bahreyn’i) Brezilya ile kıyaslamak bence korkunç bir şey. Tamamıyla farklılar. (Burada) savaş yok”

“Bu tip görüşler Avrupa’da insanlara, trenlerde akrobatik hareketler yapan insanların gösterildiği televizyon programı yapanlardan çıkıyor ki bu tamamiyle yanlış bir düşünce”

Formula 1 yıldızları bu konuda çok şey söylemedi ama Barrichello, pilotların bir bütün halinde endişelerini ifade etmemelerinin şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Barrichello: “Bir konu hakkında herkesin aynı görüşü paylaşması, dünyanın hiçbir yerinde mümkün değildir. Şampiyonluk kazanmış ve iyi sonuçlar almış olanlar, kendileri adına kararlar verebilir ama (ekonomik olarak) hayatlarını düşünenler, takımlarına dönüp de yarışamayacaklarını söyleyebilir mi?”

“Fikir birliği sağlamak çok karışıktır. Ama Pilotlar Birliği başkanı olduğum zamanlarda birçok karar alındı ve ileri gidildi.”

Birçok Formula 1 pilotu, Perşembe günü Bahreyn’deki durum hakkında görüş bildirmekten kaçındı; Kimi Raikkonen, kendisi için farklı bir hafta sonu olmadığını söyledi.

Michael Schumacher de sportif unsurların politikadan uzak tutulması gerektiğini ifade etti; Jenson Button ise sadece yarışla ilgili açıklama yapacağını dile getirdi.

Button: “Benimle bir pilot olarak söyleşi yapıyorsunuz. Konuşmak istediğim konu da tam olarak motor sporları. Şu anda önemli olan bu. Dışarıdaki meseleler… O konuda konuşmayacağım; çünkü ben bunun için burada değilim”

Çifte dünya şampiyonu Sebastian Vettel de Bahreyn’i Brezilya ile kıyaslayanlardan.

Vettel: “Force India meselesini duydum. Padokta genel olarak sorun yok gibi görünüyor. Elbette padoğun dışında bir risk var ama gittiğimiz her yerde bir risk var”

“Brezilya’ya gittiğimizde, orada bulunmak istemeyeceğinizi düşünürsünüz. Bu büyük bir sorun değil. Yarın testler başladığında mutlu olurum. Çünkü asıl meselemiz lastik sıcaklıkları ve araçlar.”


Yorumlar

  1. Umarım Kimseye bir zarar gelmez Saldırı yapılmak istendikten sonra her yerde yapılıyor maalesef Interlagos sıralama turların dan sonra Buttona silahlı saldırı yapılmıştı.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/17580-button-a-silahli-saldiri.html

  2. bir de brazilya'nın zengin bölümüne gidiyorsunuz, mesela meksika da aynı durumda gazetelerinde öldürülmüş insan fotograflarından baska bir şey yok ama ortada savaş da yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir