Alonso Gridde Yaklaşık 6. veya 7. Hızlı Araca Sahip Olduklarını Kabul Etti

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, sezon öncesi bir yayın organının yaptığı analize ve onun ‘F2012, sadece gridin gerisindeki 3 takımdan ve belki de 1-2 diğer küçük rakibinden daha iyi olabilir’ tespitine atıfta bulundu.

AS Gazetesi’ndeki haberde Alonso: “Sanırım bir Alman gazetesiydi. Yazılanlar konusunda bir basın toplantısı yapıp zekice hareketlerde çok hatalar yapıldığını söyleyebilirdik.”

Daha sonra Alonso, Ferrari’nin 6. veya 7. hızlı araca sahip olduğu yönündeki analizi, “hemen hemen doğru” olarak niteledi.

Alonso: “Şimdi gelişmemiz gerek.”


Yorumlar

  1. senin yaptığının sonu yok arkadaşım. ilgi mi çekmeye çalışıyorsun ne yapıyorsun anlamadım ama alonso'cu olmamama rağmen benim damarım attı artık. alonso'dan haz etmem, ama gerek zekası gerek yaptıkları ve yapabilecekleri desteklediğim iki takımın ikişer pilotundan da daha iyi ( sauber ve rbr ). benim bu sene beklediğim ve yapması gereken vettel'in kendini geliştirerek bu koşullara karşın şampiyon olması. sauber pilotlarıyla güzel bir meydan buldular değerlendirmeliler..

    neyse habere gelirsek, bu sene son 3lüden sonra herhangi bir takım olmak çok da kötü değil zira son 3lü hariç herkes birbirinin ensesinde.mclaren-mgp-rbr ve bunlar ardında lotus biraz öne çıkmış durumda. geri kalan williams-sauber-ferrari ise bir diğer grup. force india düzlüğü olan pistte kendini gösterebilen bir takım toro rosso bu sene hiç gözüme batmadı açıkçası. son üçlüden kovalainen'in son yarışta vettel'i geçmek üzere oluşu bir garipti ama malesef son 3lü hala son 3lü. durum bu, alonso elinden gelmesi gerekeni hakkıyla yapıyor, artık pilotun değil de takımın konuşması lazım aracı geliştirerek..

  2. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    tek yarışla adama çamur attın ya helal olsun.altında iyi araba olsun ben alonsodan korkarım potansiyel tehlike.en azından ağlak degil,ağzı bozuk degil

  3. bence cevabı olmayan bi soru sormuşsun arkadaşım, iki arabada hiçbizaman birbirinin aynı olmaz bence , çunki sürüş stilleri farklı olan iki pilot için dizayn edilirler, her iki pilotta sürüş stiline göre araçtan memnun olursa maximum performansı ikiside alırlar, kanımca massa bu yeni araca ısınamadı, ve kullanamıyor…hal böyleyken alonsonunda elinden geldigini yaptıgı söylenebilir, aracın gerçek performansı şuanda tabiki alonsoyla kıyaslanmak zorunda , çunki daha hızlı birisi kullanmadı, yada diğer taraftan aracın teknik verileri ( ki bunlar sonuça etki edemez ) yani teknik ekip teknik verilere göre daha fazla hızlıyız ama alonso gidemiyor diyemiyecegine göre, bu sonuçlarla yetinmek en güzeli…..

  4. alonso zaten harika bir pilot, tartışmaya açık bile değil bu konu 🙂

  5. İlk 12 pilota kıyasla 9. bitirdiğini varsayarsak gerçekten harika bir pilot olduğunu düşünüyoruz mu acaba.O izlenmi vermeye çalışıyor kendince.Yemezler.

  6. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    lan şuraya bak ya koskoca ferrari 2011 temmuzda 2012 ye odaklanmaya ve aracı geliştirmeye başladı herkesten önce bütün gücü ile (ki gücü falanda yok orası ayrı mesele) buna rağmen ileri adım atacağına en ufak bir adımda dahi benim görüşüme göre ileri bir adım olacakti ki bu olmadı hatta ve hatta ufak takımların seviyesine geriledi! bu bir skandaldır tamam ferrari mühendisleri tasarımcıları beceriksiz onu biliyoruzda bu kadarda olamaz ya vallahi billahi çıldırıcam bunlar olsa olsa mal olur başka birşey olmaz! 7. takımsın ok zaten hrt ve virgini ben takım olarak saymıyorum onlarla mı eşdeğersin işte bu kadar rezil takım!!!

  7. ben söyledikleri yanlış demiyorum. benzer beyanatlarının sıklığından bahsediyorum. anlatabildim umarım ne demek istediğimi.

  8. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Aracın potansiyeli Massa'nın ortaya koyduğundan fazla,Alonso'nun ortaya koyduğundan az.Yani Sergio Perez,Robert Kubica,Adrian Sutil gelirse durum şu andan farklı olmayacak.Bu sorunun cevabını anlamanın tek yolu Fernando'nun yanına,Hamilton,Button,Vettel,Schumacher gibi bir pilotu yerleştirmek.O zaman durum biraz daha net anlaşılır.

  9. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    -ferrarinin gerçek hızı massanınki kadar ama alonsonun yeri sürücü farkından kaynaklanıyor.
    -ferrarinin gerçek hızı alonsonunki kadar ama massanın performansı çok düşük.

    hangisine inanırsınız? ikisinde de doğruluk payı var. ben massanın performansının geçmiş senelerde olduğu gibi yine düşük olduğuna inanıyorum. alonso yapması gerekeni yapıyor, yani aracın yapabilceği zaten alonsonun yaptığı.

  10. Bu bilmediğimiz bişey değilki.bunu söylemek için basın toplantısına gerek var mı.Ferrari skor üretemediği için,muhtemelen,sponsorlara reyting yaptırmak için,dönüşümlü olarak aynı şeyi farklı kişilere söyletip duruyor,(…………………………………….)

  11. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Prost olayiyla karsilastirmamak lazim bence, zira Ferrari' de takim patronu dahil tum ekip ayni seyi soyluyor, keza uslup da farkli araci kotulemiyor, sorduklarinda evet, gelismemiz lazim vs seklinde herkesin bildigini soyluyor. Prost gibi "Takim bana kamyon gibi bir arac verdi" demiyor.

  12. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    gazetenin biri anket yapmış ve ferrari son 3 den daha iyi demiş.sen alonsonun yerinde olsan ne derdin.hayır biz en hızlıyız şimdi yarış yapılsa rakiplerimize tur bindiririz felan mı derdin.yarışları izleyen ve sayı saymayı bilen herkes ferrarinin yerini biliyor.

  13. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Aslında bunların çoğu tek bir haber.Bir uzun demeçten birkaç başlıklı haber çıkabiliyor.
    Alonso takımı eleştirmiyor.sadece başlığa bakarsan olmaz.Zahmet edip paragrafı okursan orada alman basınının yaptığı araştırma var.ferrarinin sondan 3. 4.olduğuınu söylemişler.Alonso bunu zekice hareketlerle yalanlayabilirdik ama bu analiz hemen hemen doğru gibi diyor.
    mclaren,mercedes,redbull,lotus,sauber,williams, ferrari.sıralamada şimdilik ferrari kaçıncı sayabildinmi.bunu herkez biliyor.bunu teyit etmek eleştirmek mi.ne alaka prost felan.kafan iyimi senin.

  14. DreamOfWinD  avatarı

    Ferrari günde üç defa aynı acıklamaları yapıp duruyor. Artık çeneler susup beyinler çalışsa cidden bu açıklamalar kabak tadı verdi

  15. 2009 da kötü araçla 9.olmuştu. Yani Alonsonun kötü araçla ne yapacağını ilk defa izlemiyoruz.Bu sene aracı kötü olsada farklar yakın.Bu yüzden Alonso gibi büyük pilotlar farkını ortaya koyabiliyor.Yarış kazanması ise tamamen ekstra bir durumdu ve o sırada aracı 6 veya 7. hızlı araç değildi.Şartlara göre durumlar değişiyor çünkü. Böyle değerlendirirsek rosberg 8.en hızlı araçla geçen yarışı kazandı.Ama Massaya kıyasla aracı potansiyelinin üstünde kullandığı kesin.

  16. bu ve benzeri açıklamalarından sonra aldığı her sıradışı sonuç, onun pilotluğuna yapılacak övgü ile sonuçlandı ve sonuçlanacaktır. bilerek ve çok zekice yapılan açıklamalar bunlar. hem üzerindeki baskıyı azaltıyor, hem de kendi piyasasını da artırıyor. ha bu arada, buna ihtiyacı var mı, yok elbette. zira gözümde şuan yarışan, top ilk üç pilottan biridir .

  17. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Her ne kadar doğru olsada söyledikleri,sürekli olarak aynı şeyleri söylüyor.Aslında bu tüm pilotlar için geçerli.Neden medya sürekli olarak aynı soruları soruyor.Aynı tarza yorumları tüm hafta boyunca hiç okumuyorsak üç kere okuyoruz.Medya'nın biraz dahamı farklı sorular sorması lazım,pilotlarınmı farklı konulardan bahsetmesi lazım bilemiyorum.Mesela Hamilton'ın istikrar,Alonso'nun hasar azaltma,Mercedes'in lastik vb haberlerden bahsediyorum.Bu haberin çok ama çok benzerini dün akşam okuduk.Alonso nerdeyse aynı yorumları yapmış.Eskiye göre uluslararası f1 medyası çok gelişti ve hiçbir şey saklı kalmıyor ama,sürekli olarak pilotlarada aynı soruların sorulması ve bunun deneyimli gazeteciler tarafından yapılmasıda garip.

  18. şimdi söylediklerime karşı çıkan bir çok kişi olacaktır adam doğruyu söylüyor vs vs vs ama şöyle birşey var ki bu takım değil miydi Prost'u aracı eleştirdiği için kovan pilot olarak aracım iyi değil falan bir kere iki kere dersin ama dikkat ediyorum da Alonso'nun şu aralar başka şey söylediği yok bence burada yanlış yapılıyor pilot olarak biraz daha az konuşması lazım bana göre…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir