Button: "Bugün Yaptıklarımızın Çoğu İşe Yaramadı"

yazar:

kategori:

Şampiyona ikincisi, öğleden sonraki seansta 6. sıradaydı ama liderin 1,5 saniye gerisindeydi.

İngiliz pilot, hem Mercedes’in hem de Red Bull’un güçlü göründüğünü; kendilerinin ise rekabetçi olmak çok çalışmaları gerektiğini belirtti.

Button: “Şu anda dikkat edilmesi gereken adam ben değilim. Red Bull ve Mercedes çok hızlı görünüyor. Red Bull, şaşırtıcı şekilde (hızlı) ama yarın biraz daha fazlasını öğreneceğiz”

“Olduğumuz yeri geliştirme adına garajda yapmamız gereken çok iş var. Bugünden memnun değilim. Çok fazla şey denedik ama hiçbiri gerçek anlamda işe yaramadı. Bu yüzden gece geç saatlere kadar çalışacağız ve umarım yarın için işe yarayacak bir şey bulacağız”

McLaren pilotu, Bahreyn’e getirilen her iki hamurla da kendisini rahat hissedemediğini ifade etti.

Button: “Şu anda ikisini de çalıştıramıyorum”

“Dereceler bütün gün iyi değildi. Tek turda Mercedes çok hızlı görünüyor ve Red Bull da uzun sürüşlerde burada çok güçlü. Tur derecelerini bir tarafa bırakın; aracın dengesinden ve benimsediğimiz doğrultudan kendimi pek memnun hissetmiyorum. Şimdiden yarını konuşuyoruz. Birçok olumlu ifade, gidilebileceğimiz yön var”

“Benim için araç, ilk 3 yarışa kıyasla çok farklı davranıyor; ilk üç yarışın tamamen tersi. Bu, lastiklerden de kaynaklanabilir; belki de pistin doğasından.”

“Dengeyi çok fazla değiştirdik. Belki de çok aşırıya gittik ve normalde geri dönmemiz gerekiyor. Aracı geliştirmek için bu gece çok işimiz var. Yaptığımız şeylerin çoğu, gerçekten (aracı) geliştirmedi.”


Yorumlar

  1. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    Hamilton Button'a göre başarılı değilmi hahahahahahaa. Aç bak bakalım kim önce şampiyon olmuş kim önce daha başarılıydı 2009a gelene kadar Button sıradan bir pilottu Hamilton 2007'de 2008'de ortalığın canına okudu siz Hamilton düşmanlığı yapmaya Schumacher'in hala şampiyon olacağına inanmaya devam edin.

  2. 🙂
    (sonuna gülücük koymayı unuttum 🙂 )

  3. Geri bildirim konusu halen motorsporlarında da, etkin makine üreticilerinde de hayati önem arzediyor.
    Amiyane tabirle kimi ezbere tasarlar kimi insancıl verilerle tasarlar.
    Geri bildirim konusunu bilmeyen adamın global otomotiv sektörü bilgisini zayıf görürüm.

    Test edeni olmasa testin hiç bir manası yoktur. Test edenlerde ikiye ayrılır astro fizikçiler, fizik anadalı öğretmenleri….

  4. 21 yıl sürüm sürüm sürünmüş Ferrariyi 2000-2004 arası kanatlandıran da rosbergti zaten veya mühendislerdi sorma gitsin. Bu iş ekip işidir: Mühendisler tasarlar yapar; pilot geribildirimler ile o dediğin ufak tefek ayarları yaptırtır. Lakin unutma aracı hızlı yapan aracın genel mühendislilk ayarları değil; pilotun ufak tefek ayarlarıdır ki günümüzde aynı kalıptan çıkar gibi çıkan bu araçları da göz önüne alırsak o ufak tefek ayarlar tur başına yarım saniye edebilir. Yorumlarına bazen denk geliyorum. Tamamen bilgisizce, boş beleş yorumlar…

  5. Bak kardeş Rosberg Schumacheri maglup etmiştir.Suan olaya bakacak olursak Rosberg Schumiye göre daha iyi durumdadır.Schumi aksini ispatlayana kadar.Ama sen tutup kariyere bakacaksan Rosberg Schumachere göre devede kulak kalır esamesi okunmaz.Ama durum button hamilton için aynı değil.Cünkü Hamilton Button'a göre henüz başarılı bir pilot değil.Hamilton'un ispatlaması gereken cok sey varken Schumacher'in hiç birşeyi yok.Anlayamadıgınız nokta bu.

  6. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    Ahaha sesli güldüm. Ne kadar da eminsiniz bu konuda, sanki 20 yıldır formula1'in içindeymiş gibisiniz. nasıl bir bilgi bu inanın hayretler içerisindeyim, nasıl imrendim ah be.

  7. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    Senin ki ne mağlup olduysan iş biter diyorsun sonra şunla bunu birmi tutuyorsun diyorsun.

  8. Yaş faktörünün spordaki yeri büyüktür.43 yaşındaki birinin 29 yaşlarındaki biriyle aynı düzeyde olması fizik kurallarına aykırı durumdur.Kör cahil insanlar bunu göremez görmelerinide beklemiyorum.Bugün Schumacher Rosbergle kıran kırana mücadeleye girebiliyorsa bu alkışlanması gereken durumdur.Ama bizim milletimiz olaya her zamnki gibi düz mantık bakar.Button hamilton örnegini schumi rosberg'e uyarlayan arkadaş gibi.

  9. 26 yaşında ilk defa yarış kazanan birimi çok daha iyi iş çıkarıyor ? Her yerinden iş çıkarsa ne olurki

  10. Button Schumacher ikilisiyle Hamilton button ikilisini karıslastırmak aynı seymi sence ? Hamilton'un geçmiişteki başarıları Buttondan üstünmü? Asıl ne adamlar var demesi gereken kişi benim.Düz mantığa devam.Türk milletinin en büyük hastalıgı işte

  11. rekabet ediyor demek.

  12. şu kafa tutma olayını hala ben çözemedim, hamilton en kötü sezonunu geçirip buttondan geride bitirince button hamiltondan daha ''iyi pilot'' oluyor, yarış performansı daha iyi falan oluyor, ama schumi 2 senedir yenilmesine rağmen, sıralamalarda geride kalmasına rağmen ''kafa tutan'' bir pilot oluyor.

    hmm. çok ilginç

  13. geri bildirim genelde küçük ayarlar yapmak için kullanılır ve genelde pilota özeldir. hatta mercedeste nasıl bilmiyorum ama pilotlar arası iyi değilse 2 aracın birbirinden sakladığı ayarlar bile olur.

    aracın neye ihtiyacı olduğunu rüzgar tünellerinde çok rahat görebiliyorlar geri bildirimlere ihtiyaçları yok.

  14. Belki de Senna'nın ölümüne Şumi sebep olmuştur.Şumi olmasaydı o kadar zorlaması gerekmezdi.Bütün kariyerler bir gün biter.Bu gün Rosberg aynı işi yapıyor.Bir iki yarış daha kazanırsa Şumi sezon sonunda bırakır.Hayat hiç adil değildir.İyi olabilirsiniz ama sizden iyi birisi varsa işiniz zor.

  15. peki geri bildirim ne işe yarıyor o zaman? Aracın neye ihtiyacı olduğunu Mercedes te çalışan bir çok mühendisten iyi bildiğine iddaaya bile girerim Schumi nin. He mühendis çözemiyorsa Schumi naapsın eline alıp aleti kendi mi yapacak. Rosberg düz bir pilot ister inan ister inanma geçen yarışın başını izle ve iyice gör Schumi neden birden arkasındakilerin hemen 1 saniye önünde ama diğer Rosberg'den uzaktı sence hiç düşündün mü bu soruyu? Rosberg Schumi sayesinde farkı açamasa görürdük biz onu geçen sezon Schumi şanssızlıklar yaşadı puan olarak geri kaldı amma ve lakin Schumi 2 kere 4. olurken Rosberg nerdeydi? dur o sırada 5. lik için uğraşıyordu. K bakma ama 5 tane beşincilik 2 tane 4. lük etmez benim gözümde…

  16. tabi kolay değil yaş 43 dolayısıyla allahın verdiği şu canda sinirler refleksler körelmeye başlıyor 40 dan sonra ama buna rağmen 20 li yaşlardakilere kafa tutuyorsa bu adam,önünde eğilip şapka çıkarmaktan başka yapacak bir şeyiniz yok.schuminin bir lafı vardı (Her fırtınanın ardından güneş doğar)

  17. mercedes'in başarısını schumiye bağlamak son derece yanlış olur. aşırı bir şekilde abartmışsın geri bildirim olayını. çift DRS geri bildirimle mi oldu? hiç sanmıyorum, araca eklenen bir parça geri bildirimle mi ekleniyor? hayır. onca mühendis var, rüzgar tünellerinde çalışmalar var, senin burda mercedes kazanan araç ürettiyse bu schumi sayesindedir demen çok yanlış

  18. yani, tam tencere dibin kara seninki benden kara'lık bir durum 🙂

  19. Ne kadar iyi olursan ol malup olmussan bitmiştir.

    shumi bitmiş o zaman? hey Allahım ne adamlar var ya :))

  20. Bugün Rosberg kazanıyorsa bunun yegane sebebi o aracı geliştirmek için 1001 türlü geribildirimde bulunan Schumacher'dir. Yoksa Rosberg kim geribildirim kim…

  21. rosberg-schumi son 2 sene?

  22. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    Rosberg-Schumacher durumu gibi yok araç uygun değil yok ara vermiş gibi bahanelere gerek yok. Rosberg Schumacher'den daha iyi işler çıkartıyor şuan da ve şampiyonluk şansı daha yüksek Rosberg'in. Schumacher artık sene sonu bırakır geldiğinden beri pel bir başarı yok istatistik anlamda. 🙂

  23. Bu işler istatistiğe bakar.Sonuca bakar.Ne kadar iyi olursan ol malup olmussan bitmiştir.

  24. hamilton, buttondan daha iyi bir pilot. her türlü. bitti. geçen seneki gibi 10 sene de geçirse hamilton bu böyle, herkes de bilir bunu. nokta.

  25. bu adam neden birgün de hamilton'a göre yavaşım demiyor da, yok lastik ısıtamadım, yok bana uymadı kuralların en çok yaradığı pilot bu, hala bahane de bahane bıktık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir