Lotus: "Her İki Lastikle de Olan Tempomuzdan Cesaret Alıyoruz"

yazar:

kategori:

Bu hafta sonu podyum şansını güçlü gören takımın pilotları Kimi Raikkonen ve Romain Grosjean, Cuma antrenmanlarını ilk 8’in dışında tamamladı ama Allison, Lotus gerçek temposunu henüz göstermediklerini belirtti.

Allison: “İlk 4 yarışta öyle bir kalıp oluştu ki oradan, diğer takımlara göre Cuma günleri farklı bir program benimsediğimiz anlaşılıyor. Bu yüzden sadece zaman tablosuna bakarak sonuca pek ulaşamazsınız.”

“Bu hafta sonun yarışta kilit nokta, sıcakta lastikleri çalıştırmak olacak. Bugün her iki araçta her iki lastikle olan tempomuz bizi cesaretlendirdi. Yeni parçalarımızın kıyaslamasını yaptık ve değerlendirme için fazlasıyla veri topladık”

Kimi Raikkonen, günün çalışmalarının olumlu geçtiğini, pistin daha ilk senasta iyi durumda olmasına şaşırdığını ifade etti.

Raikkonen: “Yumuşak lastikler bugün daha iyi bir his verdi. Ama bir bölüm (stint) boyunca hangi lastiğin en iyi çalıştığı üzerine durmamız gerek”

“Sonuca varmak için henüz çok erken. Verilere bakmamız gerek. Şu anda gece ile gündüz gibi bir fark görünmüyor. Pist şartları bugün ilk antrenmanda şaşırtıcı şekilde hemen iyi duruma geldi ve öğleden sonraki seansta büyük bir değişiklik olmadı. Umarım gece rüzgâr kendini gösterip piste kum toplamaz.”

“Lastik bozulması ilginç olacak. Bunu asgariye çekmek için pilot olarak yapabilecekleriniz var ama aracın ayarlarıyla daha fazlasını yapabilirsiniz. İyi bir çözüm bulabileceğimizi umuyorum”

Takım arkadaşı Romain Grosjean ise Lotus’un güncellemelerinden memnun.

Grosjean: “Geçen hafta Çin’de bu zamanlara kıyasla büyük bir gelişim gösterdik. uzun sürüşlerde kendime güveniyorum. Yarın da en iyi tek turu elde etmek için sıkı bir şekilde zorlayacağım”


Yorumlar

  1. Bu sezon yarış galibiyeti rüya, podyuma çıkarsak büyük sürpriz olur. Bu da o sürpriz için son şanslarımızdan birisi.

  2. Raikkonen06  avatarı

    Umuyorum ki bu hafta Kimi'den bi podyum gelir aslında gelmemesi içinde görünüşe göre pek bi sorun yok araç uygun lastikleride iyi kullanıyor.Go Kimi Go!

  3. bi taraftar sadece şu yorumu okusa, lotus galibiyet alacak sanır. çok abartıyolar yine … en iyi 3. takım olursak öpüp başımıza koyalım…

  4. aslında ben lotus taknisyeni olsam rakipleri kışkırtarak en önce kendim pite girer, pist üstünde avantaj sağlarım.Lotus rakiplerine göre lastikleri çok daha iyi korudugu için son stintte de dezavantajlı duruma düşmeyiz ve yarişi kazanırız 😛

  5. Takımdan tek istediğim farklı bir strateji belirlemesinler. Ben istemiyorum farklı stratejiyle öne geçilmesini falan geçen hafta da dedim bu hafta da diyorum bu sezon yarışlar çok yakın son 1-2 tur çok önemli ve o turlarda bitmiş lastiklerle hiç ama hiçbir şansın yok malesef…

  6. Lovely_F2008  avatarı

    2. antrenmanda gördüğüm kadarıyla neredeyse bütün iyi takımlar viraj çıkışı önden kayma yaşarken lotusta bu yoktu . Rai istediği gibi yön verebiliyodu aracına . Ancak ben Rai'nin performansını hiç beğenmiyorum bu sıralar . Olmadık yerlerde basit hatalar yaptığı oluyor , bazen araca geç tepki veriyor , bazen de çizgisi çok kötü oluyor (bunun devamında da kaçınılmaz hatalar,kontralar falan geliyor.) . Umarım kısa zamanda kendini bulur . Bu onun için de bizim için de iyi olur . Go kimi go !

  7. bana göre en iyi 4.takım lotus.dikkat ettiğimde rai ve gro 1 tur atıp pite geliyorlardı.biseyler deniyorlardı insallah meyvelerini pazar günü ve sıralamarda toplarız.

  8. Bu yarış da Lotus'un mu olacak ne! Her hafta değişik bişeyler oldu da; harbiden süper olur! Bazı anormal hava şartları ve pistlerde başarılı olup bazılarında(normal şartlarda) kaybolan takımlar var ama aşağı yukarı her pistte ve normal hava şartlarında ortalamanın üzerinde sayılacak performans gösteren takımlar var ki bunların en iyisi McLaren, sonrasında RedBull ve Lotus geliyor sanırım; nitekim Kimi için ve ya Grosjean için herşey yolunda giderse(diğer iyilerin de başına birşeyler gelirse ve sıcak hava da belki Lotus'un havasıdır) podyum hatta zirve mümkün olabilir, daha doğrusu 'bariz istiyoruz!' 🙂

  9. Tolga Soydan avatarı

    cuma ant.hep ağır yakıt yüküyle çıktılar şimdiye kadar.kimi sıralamada ilk 5de olucaktır.

  10. orta hızlı virajlarda lotus çok iyi ve o virajların çıkışında lotus daha fazla hız taşıyacaktr düzlüklere ve buna lotusun lastik harcama avantajınıda eklersek podyumun kimi nin dediği gibi olmaması için bir neden yok.ama mgp nin lastikleri ve durumu belirleyici olacaktır

  11. parçalardan yana herkes olumlu görüş bildirmiş. umarım yarışta süpriz olmaz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir