Massa: "Lastik Aşınması Tüm Pistlerden Daha Fazla"

yazar:

kategori:

Bugün erçekleştirilen 2. antrenman seansında 12. sırada yer alan Massa, bu pistte lastik bozulma derecelerinin diğer pistlerden daha fazla olduğunu söyledi.

Massa “Çok sıcak bir gündü ve genel olarak Pirelli lastiklerinin davranışı üzerine odaklandık. Bugün gördüklerimize göre lastik aşınması her iki türde çok fazla, diğer tüm pistlerden fazla.”

“Hem yarış hem de sıralamalardaki grid pozisyonu için lastikler önemli bir görevdi. Şüphesiz daha yapmamız gereken çok iş var. Performans açısından istikrarlı bir araç oluşturmak temel görevimiz. Bunun yanında lastik aşınması değerlerini azaltmaya çalışacağız.” dedi.


Yorumlar

  1. mutlaka.ama bunun güvenli olduğuna inansan bende arabamda yada motorumda 2 dişli vida atardım.
    şuanda onlar için öncelik hızlı olmak güvenli olmak değil.

  2. hesap kitap yapmadan diş sayısını azalttıklarını düşünmüyorum.

  3. ben mesela 1998 de oto tamirhanesine girdiğimde taksilerde bulunan bijon 4 lü + kolu ile söküyorduk bijonları.2002de büyüm bir servise girdim onlarda hava ile çalışan tabanca vardı ve el gücüyle bir bijon 10 saniyede sökülürken tabancada bu süre 1 saniye filan.yalnız taksilerde aracına göre 4 bazen 5 bijonlu olduğundan adet başına 1 saniye.4 tane olursa 4 saniye.f1 de ise 1 tane olduğu gibi birde zaman kazanma adına böyle güvenliği tehdit eden 3 dişli somunlar çıkarmışlar.bana kalırsa 5 ten aşağısı riskli resimdeki diş sayısı hem az hemde dişlerin arası çok uzak.tonluk vibrasyonlara maruz kalan sünspansiyonlardan gelen titreşimin bu somunları gevşetme ihtimali çok yüksek,hemde çabuk aşınır bu dişler.allah korusun 300 kilometre hızda tıpkı bueminin çindeki lastiklerin altından fırlayıp gitme oranı % 100.ama bu somunlara pim gibi bir sistem koyarlarsa belki güvenliğin önüne geçebilirler.
    keşke f1 bu hale gelmeseydide pitte değilde pistte kıran kırana bir mücadele izleseydik,çok yazık.

  4. bir vida dişi sayısı arttıkça dişlerin birbirine geçmesi zorlaşır ama resimdeki gibi seyrek ve az sayıda diş olunca gözü kapalı tutuyor dişler birbirini ve zaman kazancı maksimum oluyor.
    örnek litrelik kola şişesinde kapağı en az 3-4 tur çeviriyoruz oysa küçük hazır su şişesinde ise sadece 1 tur çeviriyoruz ve bu şekilde çok hızlı kapanma oluyor.mekanikle arası olmayan için en güzel anlatım bu oldu sanırım :))

  5. diş sayısını bilmeyenler için.bu forya üzerindeki erkek diş.jantı tutan somunun içide dişi diştir.

  6. bijon tapancası 3 tur döndürerek bijonu açıyor demek sanırsam

  7. Tolga Soydan avatarı

    ilginç gerçekten.saol

  8. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    3 turluk ne anlamadım 3 diş mi yani?

  9. Ferrari'nin pitlerde hızlı olmasının sebebi sadece 3 turluk somun dişine sahip olmasıymış. Diğerlerinde 6 veya 8 diş varmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir