Mercedes, Schumacher'in Yarışta Başarılı Olacağına İnanıyor

yazar:

kategori:

Yedi dünya şampiyonluğu bulunan Schumacher, S1’de DRS sorunu yaşadı. Garajında sorunun halledilmesi için bulunan Alman pilot, tekrar piste çıkamadı. Daha sonra pist önemlide derecede gelişti ve Schumacher, ilk seansta elendi.

Mercedes Motor Sporları Sorumlusu Norbert Haug, Schumacher’in bu sezon ortaya koyduğu performansın yanında elindeki temiz lastikler sayesinde yarın Alman pilotun iyi bir yarış çıkarabileceğini belirtti.

Schumacher: “İyi bir başlama sırası için tempoya sahip Michael adına üzgünüm. Önceki yarışlarda S3’te 1 döndüncülük, 2 de üçüncülük ile bunu kanıtlamıştı”

“Arka kanat mekanizmasındaki bir sorun, iyi bir sonuç almasını engelledi ama yarın başarılı olabilir.”

“Michael uzun sürüşlerde iyi bir temposu olduğunu gösterdi. Yeni lastikleri de olacak.”

Mercedes pilotu, takımın ilk seansta durumu idare ediş şeklini savundu ve DRS’nin halledilmesi için pite geri dönmenin, o halde tur atmaktan daha mantıklı olduğunu ifade etti.

Schumacher: “Farklı lastiklerle DRS’siz şekilde bir tur denemenin anlamı yoktu. Şimdi bu noktadan zorlayıp neler başarabileceğimizi göreceğiz”


Yorumlar

  1. bizde inanıyoruz schumiye ama

    Mercedes GP ye inanmıyoruz…

  2. MERCEDES AMG PETRONAS : To confirm, Michael will take a five place gearbox grid penalty this afternoon…

  3. sana da akıl fikir versin.Amin.

  4. celalettin cokgezici avatarı
    celalettin cokgezici

    ms :29.999 + 41.290 + 23.196
    hk: 30,195 + 41,244 + 23,413

    Arkadaslar, Kovalainen nasil olduda Schumacher'i gecti!
    Schumacherin sektör zamani Kovalainenden daha iyi degilmi, yoksa ben yanlis zamanlara mi bakiyorum?!

  5. Umarım eski günlerine yakışır bir yarış çıkarırsın.

  6. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Aramızdaki cenabet çıksın arkadaslar izlemesin…böyle şansızlık olamaz yuh artık yuhhh!!!!

  7. Avustralya'da vites kutusu, Malezya'da Grojean, Çin'de pit ekibi yarışını mahvetti. Şimdi de DRS problemi. Schumacher'i doğru düzgün izleyemedik bu sene. Yarışta bir sorun çıkmazsa Spa 2011'i hatırlatan bir performans görebiliriz.

  8. Allah bu kez şans meleklerini yanına göndersinde sorunsuz ve keyifli bir yarış izlettirsin bize.
    Hatta umarım podyuma çıkar iyi bir strateji ile.

  9. Schumacher'in DRS arızası vardı. Son turlarda tekrardan piste çıkıp derecesini geliştirmek yerine arızanın giderilmesini beklemeyi tercih etti. Bence kararı son derece doğruydu çünkü piste çıksaydı tamir yetişmeyecekti ve yine erken elenecekti.

    Yarın yarışa sert lastikle başlamasına kesin gözüyle bakıyorum.

  10. Umarım kamikazelerin arasından iyi start alırda daha ilk virajda ilk 10 arasına girer. yoksa ara çok açılır.
    Şimdi acaba sert lastikle başlamayı tercih ederlermi?
    Yarışın sonuna doğru herkes patır patır yavaşlayacak lastik yüzünden. Sert lastikle uzun stinden sonra softla çifte kavrulmuş drs takviyesiyle ilk 5 içine girer belki.
    Kaç pit bekleniyor yarın 3 mü?

  11. Sakin ol. Teknik arıza olmuş sanırım. Yoksa adama tur attırmayalım, motor yorulmasın diye değildir. Bir diğer şanssızlık diyebilirsin. Şumi yarışta yine iyi olacaktır. Başına kaza bela gelmezse iyi bir yerde bitirir. Çifte DRS'si var bir kere 😉

  12. Ya arkadaşlar şoktayım. ne oldu neden bu kadar gerideyiz?
    pitte beklerken dereceler birden gelişti ve zaman kalmadığı için Schumiyi piste gönderememişler diye okudum doğrumu?
    Biyerdede drs arızası vardı yapılamadı diyorlar.
    Abicin bu artık şanssızlık değil heralde. 20 dk botunca sadece 1 tanemi iyi zaman turu attırmışlar?
    bir önceki yarışda pol alan araç nasıl olurda bu kadar geride kalmış our?
    strateji hatasımı yine?

  13. Lovely_F2008  avatarı

    Yeni f1 in yeni saçmalığı da '' yeni lastiğimiz var '' oldu . Yeni lastik saklamış olsanız nolur ? Geçiş yapayım derken o lastik eriyip gidiyo zaten ön bölüme yaklaşamadan . Sıralama eskisinden daha önemli hale geldi bence . Bu pistte de eğer birden fazla aracı takip ediyorsanız geçiş zor .

  14. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Siz adamin yarisinin icine etmezseniz yine basarili olacagindan suphemiz yok. Mevcut grid pozisyonuna gore basarili sayilmasi icin puan almasi yeterli.

  15. yaaa bi gidin be rezil herifler..
    ben ömrümde böyle eziyet çekmedim..
    bu sezon bi şumiyi izlettirmediniz bize..
    emekliyken daha iyiydi özlüyordum ama hiç olmazsa sinir krizlerine girmiyordum.
    allah belanızı versin sizin

  16. şanssızlık olmazsa, yarışı bile alabilir bay efsane.

  17. Ya cidden yazık oluyor Schumiye Mgp de hiç mi utanma yok ya yazıklar olsun ne diyim başka …

  18. Schumini işi kadaer kısmete kaldı artık.3 yarışta vites kutusu,takılamayan lastik, strateji hatası vs.
    Maşallah ı var.Nazar değer inşallah.:) Artık araçlar arası fark çok stabil.Lastikler zaten facia.Bazıları sert hamurlarla daha iyi dereceler yapabiliyorlar daha yumuşak hamura nazaran.Yarın iyi bir start ve iyi bir strateji ile güzel puanlar alınır umarım umarım umarım…………………….

  19. şumi müthiş bir dahi gerçekten yazık

  20. Yakup ERCAN avatarı

    EY MGP YAPMA ETME. YARINI ZEHIR ETME. NE VAR YA SU ADAMI SORUNSUZ BIR SEKILDE PISTE YOLLASANIZ. OLMADI ADAMA BIRDE TAKIM CANTASI VERINDE ARACI KENDI YAPSIN YAHU.

  21. Ya bırakın bu işleri kanat arızalıymış bla bla bla klasik mgp bahaneleri başladınız yine yazıklar olsun nasıl bir araç ürettiyseniz camdan olsa bu kadar kırılgan olmaz en ufak zorlanmada iflas ediyor yağmurda berbat sıcak havada berbat serin havayı bulacak da çalışacak bu sene schumiyle beraber f1 izlemeyi bırakacağım artık hız yarışından çok endurance serisi gibi dayanıklılık yarışına döndü bu iş 6-7 turla sıralamayı bitiren pilotlar var nerde 20000 devir çeviren sıralama araçları nerde günümüzdeki ucube araçlar tadı kaçtı bu işin dileğim schumi de tez zamanda bırakır bu kokuşmuş takımı ve organizasyonu eski yarışlarını izler yine kyif alırız biz

  22. Ama yeter yeter yeter……………
    Bu ne artık
    Bir insanda bu kadar mı şansızlık olur
    İnşallah yarın puan alacak yerde bitirir de
    Bu sıkıntılı sıralamayı unutturur bize
    Hayırlısı

  23. Tamam işte artık hak ettiği yere geliyor diyorum. Her defasında işte bizi sevindirecek diyorumki bence onda hala o potansiyel fazlasıyla var. Bir bakıyosun Mercedes işi b…… etmiş. Aslında bende'de içinde bulunduğumuz o haftanın kötü olma ihtimali yumruk gibi tıkıyor ama bu sefer hadi demekten kendimi alamıyorum.Alışamadım işlerin onun adına kötüye gitmesine hele diğer sürücümüzün her şeyi yolunda gittiğini gördükçe.Kimi gibi şansız damgası yapıştı efsaneye kafayı yememek elde değil.

  24. umudunuzu yitirmeyin.hatırlarsanız spa da aynı sorunla birlikte 24 başlayıp 5inci bitirmişti vede pistin tarihine geçti.bu kadar arkadan başlayıp bu kadar yükselmeyi kimse gerçekleştirememişti spa 95 teki o muhteşem yarışından bu .yana

  25. Her seferinde tamam artık düzeliyor diye ümitlenmekteyim.İşte bu sefer diyorum ama tam boğazımda yumruk gibi "acaba yinemi" diye de duruyor bir tereddüt ama yine ümitlenmek istiyorum.İnanmazsın yarın için bile hala ümit beslemekteyim hemde şu pozisyona göre podyum hayalleri bile kurmuyor değilim. Bu bendeki acaba aşırı fanatiklik midir nedir. 🙂 O yüzden ben hala alışamadım.

  26. Schumacher- avatarı

    Dostum 2 sene bitti bu 3. sene süreki gereksiz hatalar ben şahsen alıştım ama sinirden başıma ağrılar giriyor o ayrı .

  27. Neye alıştık şahsıma alışamadım.Daha dün bugün pole alanların aynı derecesi ile ilk sektörde gelirken durduruldu.Tamam dedim bu gün için pole çok yakınız.Olaya bak alışmakmı resmen eziyeti gibi bir şey. 🙁

  28. Schumacher- avatarı

    Aynı kelimeyi 2 defa yazmışım Schumacher ilk bölümde elendiğinde başıma ağrılar girdi 2 tane hap yuttum hala başım ağrıyor kusura bakmayın .

  29. Schumacher- avatarı

    İsyanı bırakmalıyız artık alıştık artık.
    Mercedesin şerefsizliğine lafım yok !!!

  30. 2001 de hakkınen de mclaren mercedeste yarısırken cok ıyı yarıslar cıkarmasına ragmen olmayacak sorunlar yuzunden yarıs dısı kalırdı ya da sıralamalarda gerıde kalırdı adam o yıl emeklı oldu bunların amacı sankı resmen ole ıyı gıden bır schumı ve sureklı sorunlar umarım sonunda emeklılık kararı alınmaz

  31. Anlaşılan o ki Mercedes yeni bir sözleşme istemiyor Shumi ile. Çünkü Shuminin son demeçleri hep zevk aldığı eski sürüş şekli ile aracı kullanmaya başladığı vs. Zaten Shumi söylememişmiydi zevk aldığım sürece devam ederim diye işte sonuç zevk almaması için çalışıyorlar. Üzgünüm onunla birlikte tekrar F1 den emekli olacağım sanırım.Benim içinde bir zevki kalmıyor malesef 🙁

  32. Şu an tek merak ettiğim, biz ekran başında yaşadığı durumlara sinirlenirken onun neler hissettiği…

  33. Yine sorun… Bu kadarı ya kasıttır ya da şumide bir sorun vardır 😉 Okuyup üfletmek gerek. Ama ferrarilerin direksiyonunu kutsayan kimse o kutsamasın, ters tepiyor 🙂

  34. Schumacher'in DRS'si takılı kaldı ve 3.virajda dönerken açık kaldığı için o şekilde dönmeye çalıştı ama olmadı. Pitte tamir edilmesini beklerken de süre bitti. Allahtan yarın soft lastiklerimiz hiç kullanmadığımız için geçişte bize yardım edicek. DDRS nin de geçişlerde etkili olacağını düşünürsek geriye sadece şans kalıyor. umarım kazasız belasız bir yarış olur.

  35. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    1 hamilton
    2 webber
    3 button
    4 vettel
    5 alonso
    6 raikonen

  36. Bu noktadan sonra yapacak çok şey yok, zaten kaybedecek de çok şey yok. Yarın en azından yarışa başlarken kalbimiz ağzımızda olmayacak. Sadece kazasız bir start umalım, belki bize biraz heyecanlı bir yarış izletebilir.

  37. Öyle bir noktaya getirdikler ki yarın için tek isteğim, onun için kazasız ve sorunsuz bir yarış geçirmesi…

  38. Öyle bir noktaya getirdikler ki yarın için tek isteğim, onun için kazasız ve sorunsuz bir yarış geçirmesi…

  39. Allah yarınki yarışta Schumiye alonso şansı versin.Amin

  40. bir MGP taraftarı avatarı
    bir MGP taraftarı

    Söylediklerine katılıyorum ama Schumi daha şanssız bence. Geçen sene zaten bir çok problem yaşadı. Bu sene ilk yarışta vites kutusu problemi, ikinci yarışta arkadan temas ve spin, üçüncü yarışta lastik tam takılmadı ve şimdi arka kanat problemi… Ne olur devamı gelmesin artık.
    Ama umarım güzel bir yarış çıkartır bizler için. Tabi sorun olmazsa.

  41. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    buna ancak kadir inanır.

  42. Mercedes iyi sallıyor. Hatayı kabul etmek bu kadar mı zor. Acaba pitte neden araba üserinde çalışan yoktu…

  43. Lotus-1
    Mercedes-2

    al birini vur ötekine ikisi birbirinden kötü. Birinde ne hikmetse her sorun Schumi de çıkar diğerinden her farklı lastik Kimi de denenir ne biçim takım bunlar yahu şu Mclaren'i Redbull'u niye hiç örnek almazlar anlamıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir