Raikkonen: "Galibiyet Mücadelesinde Daha Sık Yer Almalıyız"

yazar:

kategori:

İki senelik ayrılığın ardından Formula 1’e geri dönüşünde henüz 4. yarışa çıkan Raikkonen, Sakhir’de 2. oldu; galibiyet mücadelesinde yer aldı.

Raikkonen: “Elbette kazanmak istedim. Kazansaydım çok daha mutlu olurdum ama yine de takım, kazandıklarımızı hak etti ve umarım daha sık bir şekilde kendimizi bu konuma getiririz.”

“Zaten ilk üç yarışta o noktaya ulaşmış bir aracımız vardı ama küçük hatalar yaptık ve bunlar bize pahalıya mal oldu”

“Bugün (galibiyet) çok uzak değildi. Yapmalıydım ama yapamadım. Söylediğim gibi umarım bir şans yakalamak adına kendimizi bu konuma daha sık getiririz. Ama sıkı bir şekilde çalışıp aracı belli alanlarda geliştirmeliyiz. Eminin daha sık yukarılarda oluruz ve galip gelmeyi deneriz.”

Fin pilot, 36 turda Vettel’i geçmek için eline geçen fırsatı değerlendiremediğini de kabul etti.

Raikkonen: “Sebastian’a karşı bir şansımız vardı ama bunu kullanamadım. Çünkü yanlış tarafı tercih etmiştim; ardından lastiklerimin performansı düşmeye başladı. Olan buydu”

“Onun tek şansım olduğunu biliyordum.”

32 yaşındaki Lotus pilotu, kalkışta Ferrari araçlarının arkasında kalmasaydı yarışı kazanma şansının daha yüksek olacağını ifade etti. Fin pilot, Felipe Massa ise mücadelesinde tekerlek teması da yaşadı.”

Raikkonen: “En azından kendimize bir şans yarattık. Başaramamak biraz hayal kırıklığı yarattı ama başlangıçta küçük bir hata yaptım ve bir Ferrari’ye bir sıra kaybettim. Onu tekrar geçmem gerekiyordu ve bu biraz zaman aldı”

“O adamı çok kolayca geçebilirdim ama çok zamanımı aldı ve yarışı kazanamadık”

“Çok zorlayıp başarısız olduğumuz geçen yarışın ardından insanların bizim biraz aptal olduğumuzu düşündü sanırım; hatta dün yaptıklarımızdan sonra da. Ama doğru karar olduğu ortaya çıktı”

“Şu anda başardıklarımızı takımın hak ettiğini düşünüyorum. Arka planda sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Şimdiye kadar hafta sonlarının gidişatından %100 memnun değilim ama sonunda takım adına düzgün bir sonuç elde ettik. Bu da çok önemli bir adım oldu.”

Yarış içinde Vettel’in arkasında Lotus pilotları birbiri ardına geldiğinde ikili arasındaki mücadele de merakla beklenmişti. Raikkonen’in galibiyet için Grosjean’ı takım emri ile hemen geçmesi, bu şekilde zaman kaybetmeden Vettel’i çabucak yakalaması düşünülüyordu.

Raikkonen: “Evet ama orada bir takım emri olmadı. Kuralları biliyorduk. Elimden geldiğince çabuk geçmeye çalıştım ama iki aynı araçla bunu yapmak daima kolaydır. Olay bittikten sonra bunu (takım emri ile geçip zaman kaybetmemeyi) yapmalıydık demek kolaydır ama sonuçta kazanmak için yeteri kadar hızlı değildik. Bu yüzden ikinci olmak zorundaydık”


Yorumlar

  1. 2012 Bahreyn Sakhir Grand Prix D-Smart HD Görüntü Tek LinK

    http://www.hackbank.gen.tr/index.php/topic,48512.0.html

  2. bu arada bişey dicem, perez'inmiydi yoksa kobi' ninmiydi arkasında alonsonun yaptıgı hareket neydi öyle ya :)) vidyosu falanda çıkmadı :)) kendi kendime biri orda dursada alonsoya pisti gösterse dedim :))

  3. Raikkonen06  avatarı

    İşte benim beklediğim Kimi buydu.11. başlayıp lastiklerinide korudu ve tabiki tecrübesi ve yeteneğiyle 2.oldu ama Vettel'i bir kere geçme şansını yakaladı o zamanda hata yaptı sonrada fazla zorlamadı çünkü takımın bu sonuca ihtiyacı vardı oda gerekeni yaptı ve 3.saniye farkla 2.oldu aslında kazanmasını isterdim uzun bi aradan sonra bu sonuç bile süper ötesi.Hastayım bu adama ya insan biraz gülmez mi tamam icemansında bu kadarda ice olunur mu.Ama adam haklı onu sadece 1.tatmin eder ondada çook hafif bir gülümseme yeter.Zaten podyuma çıktıklarında Kimi ödülü alırken seyirciler çıldırdı süper yarıştı teşekkürler kimi devamını bekliyoruz =)

  4. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    http://footballtreat.blogspot.com/2012/04/formula-1-bahrain-grand-prix-race.html#axzz1soBLztsu

    Buradan torrentle iniyor. 2.5 GB.

    http://thepiratebay.ee/torrent/7206956/Formula_1_2012_R04_Bahrain_Grand_Prix_Race_720p_HD

    Buradan da indirebilirsiniz.

    Henüz D-smart olanları bulamadım.

    Bulan linki yazarsa sevinirim

  5. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    yarışın tekrarını izlyebilcegim link verirmsınız arkadaslar izleyemedım yarısı

  6. Ikinci seri opsiyon lastikleri ile cok iyi gitti, hem hizliydi hemde nerdeyse sertler kadar uzun tur atabildi, Rai bence hala aracta kendini rahat hissetmiyor, hala aracla eskisi gibi butunlesmis degil, zamanla oturacak ve insallah Lotus araci o zamana kadar zirvedekilere yakin kalir..

    Yoksa Vettel`e birakmazdi yarışı..

  7. Grocan diyorlar ama böyle yazmıyorlar heralde.

  8. 🙂 almanlar grocan diyor :)))

  9. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    kimi raikkonen en büyüksün

  10. lotusa ilk podyumunu kazandıracakken zafer için haddinden fazla zorlayarak sezon başında bir şanssızlık daha yaşamak istemedi.zaferi çok zorlamadı ama nasılsa podyum geldi bundan sonra kimi nin tek amacı zafer bunun için her şeyi yapacaktır.öküz altında buzağı arayanlar orda bir şey yok kendinizi yormayın boşuna

  11. Acaba grosjean gibi lastik saklamasa ve onun olduğu pozisyonda yarışsa sonuç ne olurdu çok merak ediyorum ….

  12. bir daha böyle fırsat olacağını düşünmüyorum açıkçası .. avrupa ile birlikte, fark iyice açılacak. malum gelişim :S …

  13. doğru tespit

  14. Tebrikler Kimi. Tebrikler Grosjean. Tebrikler Lotus. Sıkı yarıştınız ve podyumu sonuna kadar hak ettiniz. 1.'lik de oliabilirdi ama olsun. Lotusa bundan sonraki yarışlarda da başarılar dilerim.

  15. grocan nedir ya, samsunun köyünden olan grocan mı? önündeki araca 1-2 saniye civarı yaklaştığında downforce kaybı yaşıyorsun, raikkonen grosjean önünde olmasaydı eğer en az 1-2 saniye daha fazla fark kapatabilirdi.

  16. niye redbull lotus'a motor mu veriyor

  17. hafif bi gülümseme oluyor 1. olunca da 2. 3. ken tam bir robot 🙂

  18. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    raikonen zaten grocanın arkasında oyalanmadı hem kendi dediği gibi aynı renkteki iki araç arka arkaya geldiğinde işler daha kolay oluyor.Groscanda baya baya iyimser davrandı ve savunma yapmadı.

  19. birinci olunca da pek gülmüyor… aslında hiç gülmüyor ki 😀

  20. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    ne kadar gereksiz konuşuyorsun.

  21. podyumda 2. 3. olduğu zaman yüzü neredeyse hiç gülmüyor

  22. Geçen hafta olanlardan sonra çok zorlamamayı tercih etti sanırım, bir dahakine affetmez rahat ol 🙂

  23. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    bravo kimi süperdin araç radbul kadar hızlı değil demek istedi kimi şu bir gerçek kimi vettelden daha iyi pilot

  24. kimi tebriği hakediyorsun lakin bu gün bir defa atak deneyip sonrası bırakman kafaları karıştırdı akla sauber ferrari ve gibi bir olayı getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir