Alonso: "Liderden Sadece 8-10 Puan Geride Olmak Hediye Gibi"

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu, Malezya GP’de kazanmıştı ama F2012’nin rekabet seviyesinin yeterli olmaması, tekrar kazanmasını sağlayamıyor.

F2012’ye rağmen Malezya’dan sonra şampiyona liderliğine kadar yükselme başarısı gösteren Alonso, Bahreyn’de 7. sırayı elde etti.

Ama İspanyol pilot, aracının rekabet seviyesini de göz önüne alarak zirvenin sadece 10 puan gerisinde olmasını inanılmaz buluyor.

Alonso: “Kazanılan 100 puanın olduğu dört yarışın ardından liderin 8-10 puan gerisinde olmak, tamamıyla akla gelmedik bir şey.”

“Bu dört yarışta bize verilen bir hediye gibi. Bunun değerini biliyoruz ama işin puan tarafını bir yana bırakırsak takımı en çok endişelendiren şey, aracın performansı ve hemen Barselona’da (aracı) geliştirmemiz gerektiğidir.”

Çifte dünya şampiyonu, Sakhir’deki yarışın ardından karmaşık duygular içinde olduğunu ifade etti. Alonso, kazanan Vettel’in çok gerisinde kaldı ama rakipleri McLaren’ın önünde yer aldı.

Alonso: “Karmaşık duygulara sahibiz. Çünkü bir tarafta her iki McLaren’ın önünde yer aldık ki sıralamadan sonra bunu beklemiyorduk. Diğer taraftan kazanandan 57 saniye gerideydik. Bu, 2012’deki diğer yarışlardakinden daha fazla. Bu yüzden podyumdan neden bu kadar uzak kaldığımıza bakmamız gerek.”

Ferrari pilotu, Mercedes’ten Nico Rosberg ile mücadelesinde pist dışına çıkmak zorunda kalmıştı ki bu olay komiserler kurulu tarafından incelemeye alındı. Alonso, çıkacak kararı kabul edeceğini belirtti.

Alonso: “Komiserler ne diyecek göreceğiz. Geçmeye çalıştım ve pist dışına çıktım. Burada bir sorun yok. Çünkü kenarlarda pistin ilave bölümleri var ama (Rosberg) iki defa bu olayı yaşadı: Benimle ve Leiws (Hamilton) ile. Göreceğiz. Televizyona bakmamız gerek. Ne karar çıkarsa iyi olacak.”


Yorumlar

  1. bizim sana söylememiz gereken güzel kelimeleri bulup burada paylaştığın için teşekkür ederiz. Bir tane de ben ekleyeyim, Güneş balçıkla sıvanmaz, kimin ne yaptığı, neler başardığı ortada. Varsayımlarınızla kendinizi kandırıyorsunuz ancak.

  2. cahili eğitmek,kömürü sabunla temizlemek kadar zordur.

  3. Bu sırada… ALonso KObayashi nin hava boluğuna girerek bir kaç km kazanmak istemekden öte birşey denemiş olmalı.Raçda yapılan bazı değişikliklerle ilgili tepki değişikliğini test etmek istemiş olabilirler.Hava boşluğundaki 5-6 km hız farkından öte birşey olduğunu sanıyorum.Bilen yada öğrenen olupda bizimle paylaşırsa sevinirim.

  4. Ferrari nin aracına dikkat edin… ilk viraj hızlı bir viraj ise (genişaçılı) ve ALonso yada Massa virajın dışında kalınca fren yaparak virajda konum kurtarmaya çalışan çok araca yetişiyorlar.Bu virajın çıkışına kadar öyle bir mesafe kaydediyorlar ki çıkışda erken hızlanabilseler tüm gridi geçecek görüntüsü dahi verebilirler.Viraja girerken herkes yavaşlama eğilimi gösterirken Ferrari adeta virajda geçecek gibi mesafe kaydediyor.Çıkışda ALonso nun aracı boğulur gibi olmasa (erken hızlanabilse) iki araçda orada geçebilirdi.F2012 viraja girerken çok güçlü (frenlemede felan çok stabil) hızlı virajın içindede diri gözüküyor ama araç edeta çıkışda frene basmış gibi duruyor.Alonso, Çinde viraj ın içinde kalınca yer kazanamadı ama dışarda kalığında ve önüne araç çıkmadığında sürekli sıra kazanıyor.FIA verilerinde hızları kontrol ettiğimde 3 sektörün ikisinde çok düşük hızlar kaydetmiler ki nerde ise 14 km/h kadar fark var ama son sektörde 290 km/h a vurarak en hızlı gözükmüş.Ferrari ni Top speed de üstlere çıkmasını bilmem ama viraj çıkışlarını hallederse kafadan hemen hemen bütün takımların önünde yer bulabilir ayad ik virajdan sonra önlerine geçerken sonrasındada zor geçilir.Top speed de iyi olması araçların arkasında kalması sonucunda gerekebilir ki viraj çıkışlarındaki yakalayacağı çekişle düzlüğe ihtiyaç duyurmaz.Raikonen in yaptığı gibi viraj çıkışlarında DRS olmadan dahi herkesi geçebilir.

  5. Mugello , Scuderia Ferrari için dananın kuyruğunun koptuğu yer olacakdır.Bu 3 günde ne deneyeceklerse bütün hikaye orası… Takımın kendi açıklamalarına bakarsınız asıl kaynak o dur. Takım dediki güncellemeleri Barselona da deneyeceğiz… Mugello testlerinde ise sanırım ilk tetslerde yaptıkları legoları tekrar deneyecekler (takım açıklamaları bu yönde) Bu deneme yapacakları sisteme o kadar ağırlık vereceklerki güncellemeler dahi yarış öncesi programda olacak. Kaç est gününde ne deneyeceklerse yada nasıl bir atılım bekliyorlarsa??? Ferrari yi yada Ferrari taraftarlarını düşünmem söz konusu değildir ama ALonso için bunu istiyorum.

  6. Gerçekten Ferrari de araç iyi değil ama bu sene çok balllılar,tabi buna birde Alonso nun olağanüstü çabası eklenince bu sonuç ortaya çıktı.Bu Barcelonada ki paket tutarsa varya çok başağrıtırlar…

  7. Bu senin ŞAMPIYONU BENCE ALONSO olur gibime geliyor bu kötü araçlan bu seviyedeyse ispanyada en önde olur her halde

  8. okuyan da alonso massa'yı takım emriyle geçe geçe bu kadar iyi sanır. adam yarışta daha iyi, sıralamada daha iyi. massa zaten kötü sürerek köstek oluyor bir de alonso'ya karşı defans yapmaya uğraşarak hem araçları tehlikeye atacak, hem de fernandoya zaman mı kaybedecek?

    neyin dünyasını yaşıyorsun sen?

  9. başkasının sırtından kazanmak hediye gibi olur tabi.merak ettiğim 2.ci pilot senna olsaydı yine bu herif aynısını yaparmıydı?

  10. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Alonso çok doğru konuşmuş yine. Sürekli farklı pilotların podyumda olması bu sonucu doğurdu. Bu da bizim gibi sezona yavaş başlayıp asıl güncellemerlini sezon içinde yapck olan takımlara yaradı. Tek dileğim İspanyaya gidecek olan güncelleştirmeler işe yarasın. Bahreyn gbi pistte maclerenleri öyle veya boyle bu halımızle gerıde bırakabılıyosak sezon ıcın cok kötumser olmamak gerek.

  11. Oda senin farkın Matador bu araçtan çıkarılabilecek maksimumu çıkarmaya devam ediyorsun.

  12. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    farklı farklı kişilerin kazanması herkesin işine geliyor.4 yarışı da tek bir kişi kazansaydı kimsenin işine gelmezdi.bu olay herkes için nimettir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir