Button: "Aracın 1-1,5 Saniyelik Temposu Nereye Gitti Anlamıyoruz"

yazar:

kategori:

Avustralya GP galibi, Bahreyn GP’nin son turlarına girilirken lastiği patladığı için ilave pitstop yapmak zorunda kaldı ve hemen sonrasında diferansiyel sorunu yüzünden de yarışı bıratı.

Button: “Hafta sonunun başında tempomuz yoktu. Çok iyi bir dengeye de sahip değildik ve önden kayma sorunumuz vardı. Bu yüzden aracın ön tarafını yolda tutmaya çalışıyorduk ve fren dengesinde fazlasıyla öne yükleniyorduk. Yarış içind dengede çok geride kaldık diye düşünüyorum ama tempo da yoktu”

“İyi pitstoplarla çok daha mutlu olabilirdik ama yine de öndeki adamların yakınlarına gidemezdik. (Tempodan) 1-1,5 saniye nerede gitti anlayamıyoruz”

“Temponun nerede olduğunu ve burada neden sahip olamadığımızı anlaması zor. Kazansak da kaybetsek de son birkaç yarışta, yarış içinde iyi bir tempomuz vardı ama burada yoktu”

İngiliz pilot, zorlu geçen hafta sonunda en azından 5.’liği kurtamya çalışıyordu ama sorunlarla karşılaştı.

Button: “Son bölüm uzundu. Diğerlerinin dereceleri ile nasıl bir durum oluşacağını görmeyi istiyordum. İnsanlar başta zorluyordu; ben ise lastiklerimi kolluyordum ve son 5 turda gerçekten çok zorladım”

“Paul di Resta ve Nico Rosberg’e takıldım ve onları DRS alanına girerken yakaladığımda son viraja girerken ön lastik havaya kalktı. O esnada lastiğimin patladığını anladım ve pite girdim”

“Lastikleri değiştirdik. Piste döndüğümde araçta çok fazla ses vardı. İlk sorun, bir egzoz arızasıydı ve sonrasında lastik patlaması; en sonunda da diferansiyel arızası. İşte bu yüzden yarışı bıraktım”

Takım Patronu Martin Whitmarsh, bugün rekabetçi olamamalarının nedeninin arka lastikteki tutunma ile ilgili olabileceğini söyledi.

Whitmarsh: “Bence, arka lastiklere çok serttik ve bu, her iki pilotumuza da büyük zorluk oluşturdu. Şimdi lastiklerin çok dar bir aralığa sahip olduklarını, bu aralıkta çalıştırmamız gerektiğini, dışına çıktığımızda da çok büyük bir zorlukla karşılaşılacağını biliyoruz”

“Bu aracın temposu ile her pistte önde olduk. Bu yüzden sihirli bir şey yok. Dünden bugüne 50 puan yere basma kuvveti kaybetmedik. Burada lastikleri çok zorladığımız açık. bunu anlamamız ve gelecek yarışta daha iyi bri iş çıkarmamız gerek.”


Yorumlar

  1. 2012 sezonu bence tarihe geçecek bir sezon olabilir. İlk dört yariş dört farklı isim ve yükselişi devam eden LOTUS- RAİKONNEN ve GROJAN Takım istikrarlı olarak puan toplamaya devam ediyor sezon sonu şampiyonluk için yarışırlarsa şaşırmam. Bu takım bence diğerlerinin içinde en çok hak edeni……. Tabi şuan görünen umarım devam eder.

  2. Kış testleri ve bundan önceki ilk üç yarış soğuk ve serin havalarda yapılmıştı.Dowforce yüzünden böyle havalarda lastik ısısını korumak gayet doğal.Bahreyn ve sonraki pistlerde hava ve yol ısısı sürekli artış göstereceğinden işleri zor zira yere basma kuvveti lastikleri eritecek…

  3. Raikkonen06  avatarı

    Bu sorunların Avrupa'da çözüleceğini düşünüyorum hallederler o zaman kadar.

  4. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    McLaren'e Bahreyn'de noluyor bilmiyorum burda hiç başarılı olamıyoruz.

  5. McLaren in arka lastik sorunu senelerdir var ve bu sorun mekanikerlerden önce mühendisler tarafından çözüme ulaştırılmalıdır.Yok debriyajdan yokk frenleri fazla kullandılar ısındı ve sıkıştı yokk diferansiyel ayarlarının sınırda olması nedeniyle aşırı ısınan sistemin jant ve tutucularının sıkışması gibi hikayeler hep var.McLaren, bu sezon bu kadar hızlı aracıyla zorlandı ve sınırda yapmıkş olduğu bazı şeyler beklenilmeyen arızalara sebep oluyor.Sağa dönülerek yapılan son iki haftadaki yarışlarda sol arka lastik sıkışmasının asıl sebebinin Hamilton un ayar seçiminden kaynaklandığını düşünüyorum.O kısım ısınıyor ve sıkışıyor.

  6. ulan mclaren'de aracı daha hızlı yapmak için neden çalışırlar anlamam, 2-3 sn hızlı da olsan her yarıs pitteki aynı eleman lastiği takamıyor, patronun gayri meşru çocuğu herhaldeki hala aynı yerde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir