Hamilton Lastik Değişimindeki Sorunun İncelenmesini İstedi

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, ikinci sıradan başladığı yarışı 8. tamamladı ve şampiyona liderliğini, Bahreyn GP galibi Sebastian Vettel’e kaptırdı.

Hamilton’ın yarış içinde ilk lastik değişimi somundaki sorun nedeniyle 9,9 saniye, ikincisi ise 12,2 saniye sürdü ve kaybedilen bu süreler sayesinde birçok sıra kaybetti.

Sorunun incelenmesi konusunda Hamilton: “(İncelenmesi gerek). bugün çok fazla puan kaçırdık ki şampiyonluklar bu şekilde kaybediliyor. Gelecek yarıştan itibaren bu sorunu çözmemiz gerek. Çünkü bugünkü gibi puan kayıpları yaşayamayız”

McLaren pilotu, hafta sonu boyunca yarış temposunda sıkıntı yaşadığını da ekledi.

Hamilton: “Benim için bugünden çıkarılacak çok fazla olumlu şey yok. Tek olumlu tarafı, aldığım 4 puan. Tempom harika değildi. Bütün gün boyunca lastiklerimi korumaktan gerçekten sıkıntı yaşadım.”

Takım Patronu Martin Whitmarsh ise Hamilron’ın ilk iki pitstopu arasında McLaren’ın arka tekerlekteki mekanikeri değiştirdiğini ama takımın sorunu incelemesi gerektiğini dile getirdi.

Whitmarsh: “Lewis, yükselmek için kendi çabasıyla bazı çarpıcı geçiş hamleleri yaptı ama sonunda iki yavaş pitstop ile hayal kırıklığına uğradı ki her ikisinde de aracının son arkasındaki gecikme yaşandı. Jenson’ın pitstopları tersine sorunsuz geçti. Bu yüzden Lewis’in aracının sol arkasındaki sorunu incelememiz gerekiyor.”


Yorumlar

  1. Beyler gerçek sorun pitte kaybettiği zaman ya da bijonun orada sıkışması falan değil Bu sorunlar olmasa dahi lastikleri korumak adına performansını gösteremeyecekse bu sene Hamilton zor galibiyet alacak gibi geliyor bana

  2. hep arka tekerler nedense sorun mekaniker değil bana göre..

  3. Dietrich Mateschitz in çok zengin olduğunu biliyorsun değil mi? >:)

  4. Hamilton sorunlu berbat 2 pits stop yaşadı.

    Button 2 – 3 tur kala finişe bir pits stop ondan sonra yarışı birakmak zorunda kaldı
    Berbat…………………….
    Bügün Mclaren sıfırdı sanki Bahreyndeki olaylardan çok fazla korkmuş

  5. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    Son pitten sonraki görüntüde mekanikerler çıkan bijona bakıyorlardı muhtemelen Hamilton'ın sol arka lastiğindeki bijonlarda problem vardı. 2 kez hata yapılması pek mümkün gibi değil ama böyle şeyler olmamalı.

  6. harun yarkın avatarı
    harun yarkın

    mercedes de schumi mclarende lewis rosbrg ve buttona karşı eziliyor bunu pit ekibine takım patronları yaptırıyor olabilir

  7. 3.pit stop ta 5.2 sn sürdü onuda unutmayın millet 3.5 sn yede yapıyor

  8. bu takımdakiler salak mı sanki sadece bu yarışta pit problemi yaşadılar. her yarışta pitte süre kaybediyorsun sonra bunu incelememiz gerekiyor diyorsun
    seneye yeni bir bijon aleti yapın ya da hiç uğraşmayın araca 8-9 sn ekleyin önümüzdeki yarışa o daha kolay galiba..

  9. tekerlek değildi o.arka jantı tutan somundu tabi dişlerini ilkinde ters tutturunca 2.ciye dahada deforme olarak takılıyor.yani her sökülüp takılmaya dişler zayıflıyor ve yerini bulmuyor.bende bir arabanın bijonunu ters tutturunca göbekteki yatağa yeni diş açıp yeni bir bijon takmak zorunda kalmıştım.
    bu birde f1 de olunca saliseler için yarışırken böyle bir hatayı yapmak çok kolay.örnek bir önceki çinde schuminin başına gelenler.bijon tabancasını takan mekanikerin o anda daha rahat ve kendinden emin olması lazım,heyecan yaparsan elin titrerse sonuç kaçınılmaz.

  10. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    aslında, aklıma gelmiyor değil.Her yarış aynı sorunsa buna hata yada tesadüf diyemeyiz heralde..

  11. Bana da öyle göründü sanki bir an arka kaldıracın tekerleği gibi birşeyi mekanikerin elinde gördüm Lewis gittikten sonra…

  12. Acaba, Mclaren'de başka bir takımın casusu mu var? Sabotaj ihtimali nedir sizce?

  13. 2 kez art arda mekaniker hatası olmaz bence o elindeki lastiğin kilidini açıp kapatan aletteydi sorun

  14. Button ın haberinin altına yazdım… bu sadece mekaniker hatasıdır denilip kapatılacak kadar basit bir mesele değildir.McLaren in zorlandığı yarışlarda arka lastiklerinde sorunlar eskiden beridir vardır (arada sırada dahi olsada mevcuttdur).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir