Schumacher Eleştirdi; Pirelli Cevap Verdi

yazar:

kategori:

Mercedes pilotu, gridin sonlarından gelip puan bölgesine kadar yükselebildiği Bahryn GP’den sonra mevcut lastiklerle pilotların araçlarından azamiyi elde edemediğini ve sınırları zorlayamadıklarını söyledi.

BBC Radio 5’e konuşan Schumacher: “Beni mutsuz eden asıl şey, herkesin lastiklerini korumak için pilotun ve özellikle aracın sınırlarının altında sürmek zorunda kalmasıdır.”

“Lastiklerin bu kadar büyük rol oynamasının gerekip gerekmediğini sorguluyorum. Bunun yanında biraz daha uzun ömürlü olsalar, normal yarış aracını hızında sürebilir ve güvenlik aracı varmış gibi dolaşmazsınız.”

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery ise bu eleştirilere anlam veremediğini; kış testlerinde Schumacher’in lastiklerden çok memnun olduğunu ifade etti.

Hembery: “Michael’in tecrübesindeki birinden bu açıklamaları duymak beni hayal kırıklığına uğrattı. Diğerleri bu işe ayak uyduruyor ve lastiklerini çalıştırıyordu. Kış testlerindeki açıklamalarına göre lastiklerden çok memnundu ve şimdi fikrini değiştirmiş gibi”

Schumacher, Pirelli’nin lastiklere bakış açısını değiştirmesi gerektiğini söyledi ve sınırları zorlayamama sorununun çok kişi tarafından yaşandığını ifade etti.

Schumacher: “Bu durumdan memnun değilim. Gelecekte neler olacağını göreceğiz. Bu sadece bir tek araca özel olsaydı, bunu halletmesi bize kalmış derdiniz ama esasen 1-2 istisna hariç bu herkes için geçerli.

“Ve eğer gridin %80’i bu sorunu yaşıyorsa, belki de lastik tedarikçisi bu konuyu gözden geçirmeli”


Yorumlar

  1. Sanırım sen kaçırmışsın Hamilton bu konuda şikayetini şöyle dile getirmişti
    -Hamilton: "Benim için bugünden çıkarılacak çok fazla olumlu şey yok. Tek olumlu tarafı, aldığım 4 puan. Tempom harika değildi. Bütün gün boyunca lastiklerimi korumaktan gerçekten sıkıntı yaşadım."

  2. vedat özkan avatarı

    Açıkçası ben diğer pilotlardan da destek beklerdim özellikle hamilton gibi agresif pilotlardan bu önemli konuda neden sessiz kalıyorlar anlamış değilim.Mevcut lastikler kurdu kuzuya teslim ediyor pasif pilotlar bu lastikler sayesinde arada kaynıyorlar sanslı puanlar topluyorlar.

  3. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    bu paul habry meseleyi anlayamamış o yüzden saçma sapan cevaplar vermiş. iyi dinleyip iyi kavrasa anlayacağız

  4. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    schumi kesinlikle %100 haklı! "herkesin lastiklerini korumak için pilotun ve özellikle aracın sınırlarının altında sürmek zorunda kalmasıdır."
    işte f1 artık budur! hiç bir pilot aracını zorlayamıyor buda gerçek güçlünün en iyilerin tam performansla yarışamamasına neden oluyor. f1 bunun tam tersidir. aracın hangi performansı sunuyorsa lastiklerinle birlikte sınırına çıkman gerek eskiden böyleydi fakat artık f1 i bitirdiler! sırf gösteri uğruna!!!

  5. Schumi herzaman herşeyin sınırını zorlayarak sürer.
    yarış içerisinde sıralama formatında turlar atan nadir pilotların başında gelir.
    Özellikle gerilerden gelip tırmanacaksan buna ihtiyacın vardır.
    Ama lastikler böyle olunca rosberg gibi kız stili pilotlar iyiymiş gibi görünüyorlar.
    Bu sporun doğasına aykırı bunlar.
    Ya pirelli soft ve süper softları rafa kaldırıp medium ve hardlarla yarış yapıcak bundan sonra, yada lastikleri biran evvel daha dayanıklı ve en önemlisi ufalanmayan lastikler haline getirecekler.
    Herşey bitarafa yarış çizgisi dışında kalan lastik parçacıklar misket gibi.
    Atak yapmak için çizgi dışına çıksan birdaha piste dönemeyebiliyorsun.
    Bu durumda Sadece drs alanı gibi düzlüklerde atak yapmaya çalışıyor herkes.
    Bu durum Schumi ve hamilton gibi agresif sürüşler sergileyen pilotların istediği bişey değil.

  6. MARC MARQUEZ avatarı

    işte motogp'yi daha çok sevme nedenim lastik muhabbeti olmaması, pitstop gibi dış etkenler olmaması gibi kıstaslardır. bahreyn'de raikonnen vettel'i zorlarken aynı turda pite girdiler rbr ekibi ki alkışlanacak bir hızla nerdeyse yarım saniye önce çıkardı vettel'i. hal böyle olunca yarım saniye dış etkenlerle fark buldu vettel. moto gp de öyle mi ama ? sadece ve sadece pilota bağlı her şey. arkadaşlar dikkat ediyor musunuz ? f1 de geçiş diye birşey göremez olduk. liderleri hep pit, lastik ve komiserler gibi dış etkenler belirler oldu.

    motogp'yi yönetenler f1'den daha akılcılar diye düşünüyorum.

  7. keşke michelin yada goodyer olsada biraz rekabet izlerdik.yağmurda süprizler kuruda süprizler her pistte farklı lastiğin kazandığı süprizler.örnek macaristan 1997 sezon boyunca çok güçlü olan goodyear lar adeta rhavlu attılar.kötü arrows u ile damon hill bitime 2 tur kala mekanik sorunu olmasaydı yarışı 2.ci değilde 1.ci tamamlamayacaktı.sonuç olarak rekabet vardı.
    ayrıca pirelli yeni lastiklere pzero değilde cheese tyre yazacakmış. :))) anlayan anladı.

  8. "Hiç bir zaman kendi limitlerime ulaşamadım. Beni daha hızlı olmaktan alıkoyan hep aracın limitleri olmuştur. Kendi limitlerim değil."

  9. Herkesin arasında 2 sn dönüp dönüp duruyorlar,öndekini zorlayan yok artık,öndeki hata yapacak,lastiği bitecek veya pit stop süreleriyle geçeceksin.. Her pist Macaristan oldu artık……F1 bu hale geldi…

  10. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Yorumumum alaksiz sekilde buraya cikmis, yanit degildi halbuki.

  11. O yaşta da izlemeye başlamış olabilir. Gayet makul.

  12. Schumacher Hamilton Alonso Kob gibi pilotlara çok ters aslında bu sistem.Schumacheri Schumacher yapan yarış içinde zaman kazanması gerektiğinde limitlerinin üstüne çıkarak sürmesidir.NE lastik ne bilmem ne.Adamın diğer pilotlardan en büyük avantajı viraj içinde gaz fren kombinasyonu ve bu konuda eşsiz.Fakat gel gelelim bugün bunları yapamıyor.

  13. şimdi düşünüyorum da, Hakkinen olsaydı bu lastiklerle en az Button kadar iş yapardı.

  14. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    geçen sezonki lastikler olsa mercedes w03 şuan süper bi araçtı.

  15. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    En başından beri söylüyorum belki dikkat etmişsinizdir arkadaşlar,lastik koruma yarışı izliyoruz gerçek yarış değil,saf hıza sahip pilotlar,agresif süren pilotlar cezalandırılıyor bu lastiklerle,biliyorsun daha hızlı gidebilceğini ama gidersen zorlarsan lastikleri 7,8 tur daha yavaş kalıcaksın bu sefer daha çok pite giriceksin,ya ne gerek var lastikleri böyle ön plana çıkarmaya,sezon başından beri lastik lastik lastik yeter beeee,bu nasıl bir saçmalık…Nefret ediyorum prelliden!!!!!!!!!!!!!!!!

  16. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Zaten yarislara heyecan gelebilmesi icin isin cabuk yipranan lastige, gecis icin DRS' e kalmasi ilginc. Pitstop stratejisi bile kalmadi, hep beraber pite girilip, hep beraber ayni tip lastik takiliyor. Grid de parali pilotlarla dolu, sonra birileri cikip F1 de heyecandan bahsetmesin.

  17. Benim F1 Challenge oynarken "10 tur var, zorlarsam her tur 1 sn kapayarak 10 sn'lik farkı kapatıp önümdekini geçebilirim." demem gibi onlar da bunu yapabilecek kadar zorlayabilmeliler.

  18. Benim F1 Challenge oynarken "10 tur var, zorlarsam her tur 1 sn kapayarak 10 sn'lik farkı kapatıp önümdekini geçebilirim." demem gibi onlar da bunu yapabilecek kadar zorlayabilmeliler.

  19. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bridgestone Çok Fazla Dayanıyordu Buda Çok Az Dayanıyor. Bir Türlü Ortasını Bulamadılar

  20. tşkler arkadaşım.Kötü bir hafta sonuydu benim için

  21. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Nerden biliyorsun saçma sapan konuşmayın

  22. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    geçen sene bu vakitler Lewis, pirellinin facia olduğunu söylemişti. bu sene daha da facia. aracı yavaş olsun kaybetsin,kendi hatasından kaybetsin,pit hatalarından kaybetsin hepsine eyvallah ama pistte çıkıp bu lastikle bu kadar napalım diyerek kaybetmesin en çok buna üzülürüm. bir ara tur zamanlarımız nerdeyse catherham seviyesindeydi böyle bir saçmalık var mı Allah aşkına soruyorum.

  23. bridgestone kadar saglam lastik yapmayaksanız da en azından agresif pilotları sadece cezalandırmasınlar. 2010 da durum biraz daha iyiydi, fazladan pit yapanlar o arayı kapatabiliyorlardı. şimdi iyice suyu cıktı ki bu yarısları zevksiz hale getiriyor.
    zaten yarısmaktan cok lastik korumaya cevirdiler işi, schumi bu yerden göğe kadar haklı söylediklerinde..
    bir lastik yapın koruyan korusun, ama agresif sürenlerde fazladan pityaparak o farkı kapatabilsin vs…

  24. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    Aşağı yukarı herkes Schumacher in doğru söylediğini yazmış ki bende aynı şekilde düşünüyorum ,, ama ,, Takımlar birliği FOM diye bir birlik var ve yakın zamana kadar takımlar en azından ortak menfaatlar sözkonusu olduğunda karar alıyorlardı ,,durumun böyle olacağını bilmelerine rağmen neden baskı uygulamadılar veya uygulamıyorlar ,, ben kişisel olarak lastik konusunda gerekli baskıyı, caydırıcılığı yapmayan FOM u da suçluyorum.

  25. Anormal değil. İlgisini çekmiş olabilir gayette o yaşlarda…

  26. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    doğum tarihin 82 mi 92 mi? değilse F1'i anaokulunda izlemeye başlamış olacaksında.. sanırım yanlış yazdın.

  27. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    2009 da button'ı MP4-24 e koy hamilton'ın aldığı puanın yarısını bile alamaz.

  28. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Sampiyon kesinlikle hakli.sikildik bu lastik meselesinden.motorspoelarinin en tepesi.pilotlarin eniyileri yarismayi birakmis full depo ile lastik korumaya cikmis.hele birde sinirlama var oda ayri bir dert.abi yap lastigini dayanikli olsun pite giren gene girer tek pit yapan gene yapar.aa adam ole bir lastik yapmiski cin mali hesabi.hadi adam 4 5 pit yapayim dese busefer admin lastigi yok.rezalet ya.

  29. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    Allah cezanı versin Pirelli.

  30. Msc dibine kadar hakli

  31. Schumi cok cok hakli..

  32. "Michael'in tecrübesindeki birinden bu açıklamaları duymak beni hayal kırıklığına uğrattı."

    demek yerine, keske o kadar tecrubesi var, bir bildigi vardir diye dusunselerdi.

    bence msc sonuna kadar hakli. lastik kullanimi bu kadar onemli olunca, keciye abdurrahman celebi diyoruz malesef.

  33. Schumacher- avatarı

    Eleştirmekte haklı adam 2006 ve öncesinde lastiklerin rolü aşınma bakımından gündemde değildi belkide yanlış hatırlıyorum pilotlar istediği kadar yükleniyordu şimdi gerçekten pamuk ipliğinde gider gibi.

    Mesela bir Hamilton Button ikilisine bakın aynı şekilde lastik.

  34. Site Yönetimi!

    Pirelli hakkında yaptığım ileri geri de olsa yorumlarımı silip durmayın. TRF1 gibi kaliteli bir siteye yazdıklarımı gönder butonuna basmadan önce 2 kez okur, düşünür, öyle gönderirim. Benim iyiliğimi düşünüyorsanız, düşünmeyin. İcabında gelip sizden IP bilgilerimi isterlerse yetkililere verin. Bırakın yazdıklarımın mesuliyetini ben alabileyim.

  35. doğru söylemiş

  36. harun yarkın avatarı
    harun yarkın

    arkadaşlar ben yeni kaydoldum siteye genelde de burayı takip ediyorum ben 1992 doğumluyum 1998 den itibaren f1 izliyorum mika hakkinen ve michael schumacher mücadelesiyle büyüdüm ben o dönemler mika hayranıydım şimdi is schumachri tutuyorum o dönemler drs kers ve lastiklerle geçiş yapılmazdı sadece pilotun becerisi ve aracın gücü önemliydi mika 98 de bridgestone schumi ise goodyear kullanıyordu o dönem ikiside araclarından maksimumu alabiliyordu prelli lastikleri klasik yol aracı lastiklerinden beter schumi çok mantıklı ve cesur davranmış

  37. lastik koruyandan iyi taksici olur

  38. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    .

  39. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bridgestone ve Michelini Özledim……

  40. Michael Schumacher gibi eski bir kurt, mülayim bir pilot bile Pirellinin dandik lastiklerine böyle saydırıyorsa FIA ve Pirelli denen b.ktan lastik üreticisi firma oturup düşünüp adam olsunlar. Pirelli F1'e girdiğinden beri 2 yıldır burda yırtındım bu lanet firma defolup gitsin diye. Ve pek çok kişi bana vıdı vıdı yaptı. Hadi bakalım yaşayan efsaneye de vıdı vıdı yapın. Bir de bu poul hemberi midir ne halttır sırıtık sırıtık utanmadan arlanmadan demeç verebiliyor ciğersiz herif. Pirellini de al defol git lan, canın cehenneme! F1'i son 2-3 seneden ibaret sanan 3-5 tane kendini bilmezi çıkartarak biz eski F1ciler olarak sizin 2 turda eriyen kaşar peyniri kıvamındaki lastikleriniz ve yapay geçişlerinizi istemiyoruz; gerekirse hiç geçiş olmasın ama arkadaki adam öyle bir zorlasın ki öndekini ha geçti ha geçecek diye 50 tur boyunca yarışı ayakta izleyelim istiyoruz.

    Kontrolsüz güç, güç değildir. adamların felsefesi bu lakin olmayan bir gücün kontrolü mü olurmuş. DANDİK PİRELLİ…

  41. adı üzerinde 'korumak' lastiği korumaya çalıştığın her saniye, saf hızını göstermene, aracı limitlerinde kullanmana engeldir zaten.

  42. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Pirelli lastikleri kötü olabilir.Ama unutmamak lazımki Button şampiyon olduğunda Bridgestone vardı.2010 dada Button kötü değildi.Dolaysıyla bu lastiklerden kimsenin mutlu olduğunu düşünmüyorum.Zaten bugün lastiği patlayan Buttondı

  43. Pirelli'yi F1THS'lik yaptınız gerçek çıktı 🙂 Şimdi neye inanalım bilemedim ki 🙂 O değil de Pirelli Formula1'e reklam amaçlı tedarikçi olarak girdi, yol araçlarına lastik satmak için ; olaya bak şimdi:
    – Dayı lastik alacam, ne alıyım?(Danışmak için motorsporlarına ilgisi olan birine sorulur hep)
    – Pirelli alma çabuk bozuluyo!
    – Nassi?
    – Alma diyosak alma ulan, Schumacher bile şikayetçi, adam bu işin piri!
    – İyi kızma almam, eee?
    – Bridgestone al, Lassa al(aynı fabrikada üretiliyor diye inceden inceden hani bilgi şeysi) ne biliyim al işte
    – Michelin?
    – Bilmiyorum Schumi Michelin kullanmadı, kullansaydı beğenirdi herhal, Bridgestone yüzünden şampiyonluk gitmişti çünkü; sonradan şey oldu Michelin gitti Bridgestone yine şey yaptı da neyse, sen bilirsin.. Ama Pirelli alma.. (Dayı Schumici çıktı iyi mi)
    Gibi bi durum olabilir 🙂 Allahtan herkes Formula 1 fanı değil yoksa iş ters tepmişti..
    Yol otomobillerinde durum farklı diye de atlamayın! 🙂

  44. Lastik korumakta bir yetenek olabilir ama bir bu yetenek bir pilotun saf hızını göstermeye engel oluyorsa spora zarar verir.

  45. Yusuf  Hitay avatarı

    birkaç gün önce, lastikler ile ilgili bir yorumda bulunmuştum.

    kaynak dh;

    yarışlar zevkli hale gelsin diye(ki geldi) lastikleri silgiden yaptıkları için, hamilton gibi aracın suyunu çıkaran pilotlar karaya vurmuş balığa döndüler. hele bu yıl lastikler iyice yumuşadığı için benim de favorim button. bu durum hamilton'ın button'dan bir kaç gömlek üstün pilot olduğu gerçeğini değiştirmez. en kötü sezonum dediği 2011 yılındaki sıralama pozisyonlarına bakmak yeterli olacaktır. unutmamalı ki bu yıl da sıralama da hamilton 3-0 önde, ki daha böyle gidecek gibi duruyor.
  46. rocco junior avatarı

    yahu yazmamayım diyorum ama sen ne saçma bir insansın birader.2010 abu dhabiden başka halt bilmez misin?bu toplumun geri kalma nedenlerinden birisi hep aynı yerde saplanıp kalması.az ilerle yol al yol uzunoğlu.bir de çıkıp yok yurtdışında okudum bilmem ne ayakları yapıyorsun.sen olsa olsa kısıtlılar okulunda okumuşsundur.gerçi ailen haklı yani böyle evladım olsa bende kurtulmak için yollarıdm yosa emin ol seni ahıra kapatmak lazım.bir kere olayın alonso ile ne alakası var.hadi var diyelim konu schumi ve hemen herkes isyan ediyor.boş adamsın arkdaşım boş.bende burda epey saydım sana ama hakettin o yüzden yorum silenecektir ancak pişman değilim çünkü senin gibi adama müstahak.sadece site halkından özür diliyorum o yüzden.herife bak ya abu dhabi de abu dhabi.0-8yaş insanları almayın lütfen şuraya

  47. harika konuşmuş helal olsun.

    bir kaç gün önce hamilton hakkında bir arkadaşa konuyla ilgili bir şeyler yazmıştım

    yarışlar zevkli hale gelsin diye(ki geldi) lastikleri silgiden yaptıkları için, hamilton gibi aracın suyunu çıkaran pilotlar karaya vurmuş balığa döndüler. hele bu yıl lastikler iyice yumuşadığı için benim de favorim button. bu durum hamilton'ın button'dan bir kaç gömlek üstün pilot olduğu gerçeğini değiştirmez. en kötü sezonum dediği 2011 yılındaki sıralama pozisyonlarına bakmak yeterli olacaktır. unutmamalı ki bu yıl da sıralama da hamilton 3-0 önde, ki daha böyle gidecek gibi duruyor.
  48. şumi kazanmadığı için pek de bir şey kaçırmış değilsin. yarışta çok bir şey olmadı zaten, çok linear gitti. bir ara kimi saldıracak sandım, o da bıraktı zaten. sıkıcıydı. sonradan da izleyebilirsin indirip. futbol maçınabir şey diyemem 🙂

  49. Shumi kaçıncı oldu arkadaşlar.İZLEYEMEDİM DE MALESEF elktrik yüzünden.? Lastikler yerine PİLOTLAR YARIŞSIN DİYORUM VE SHUMİ'YE HAK VERİYORUM ve yarışsınlar istiyorum

  50. "Biz TV başında tuttuğumuz sürücülerin sınırda gidemediğini düşünerek kıl olabiliyosak, pilotlar direksiyon başında kim bilir nasıl kahroluyorlardır". Sene başından beri lastikleri tartışırken hep bunu düşünüyordum; biz taraftarlar burda böylesi bi durumdan yakınırken neden bi pilot çıkıpta "ya hacı şu lastikleri biraz daha sağlam yapın" demiyordu. Kendi kendime işin içinde sponsorluk falan olduğu içindir, biri sonunda patlar diyordum. Sonunda cesaret edip ciddi anlamda ilk tepkiyi gösteren efsaneye helal olsun. Taraftarların %95'inin duygularına tercüme olmuş her bir kelimesiyle.

    Lastikler o kadar zayıf ki herşeyden etkileniyor. Sıcaklık, pist, araç, pilot, mücadele, falan filan… Cumartesi günü hava biraz daha sıcaktı ona göre setup yaptınız ama pazar günü bir anda sıcaklık biraz düştü, hemen lastikleri etkiliyo, gerek setup gerek sıcaklık olarak, ve bir anda aracınızın ne kadar rekabetçi olduğunun önemi kalmıyor. Aylar boyunca downforce bulmak için uğraşılan saatler anlam taşımıyor. Şu araç lastiklere daha iyi bakıyor durumuda yok bence o yüzden kimse lastiklere daha iyi bakan araç yapsalarmış demesin.. En iyi setup yapan daha doğrusu tutturan pazar günü en hızlı oluyor. Geçtiğimiz 4 yarışta olay buydu. 4 yarışında galibi farklıydı, baktığınızda podyuma çıkan yanlış hatırlamıyorsam 6 farklı takım var. Buda benim fikrime göre hızlı araç kavramının olmadığını gösteriyor bu sene için.

    Herkesin görüşü aynı olmak zorunda değil. Bu karmaşadan hoşlananlar da olabilir. Ama ben kendi şahsım adına "bu hafta kim galip olcak" sorusundan çok "kimler rekabetçi olcak" sorusundan sıkıldım.

    Lastikler 2010 daki gibi olsun ve yanında DRS de olsun. Güzel olabilirdi bence 🙂

  51. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    "Böylece biz de pistte güvenlik aracı varmış gibi dolanmayız ve gerçek yarış arabası hızında sürebiliriz."

  52. F1 tarihinin en iyi sezonlarından biri 2010 du ve lastikler çok dayanıklıydı. Başka birşey demeye gerek yok aslında ama çok dandik bir seri oldu F1 diyerek kapatıyorum. Çünkü sinirliyken konuşmamayı bende öğrendim.

  53. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    sezonun ilk yarışından beridir pirellinin peynir lastiklerini burda eleştiriyorum. katılan oldu katılmayan oldu herkesin fikri kendine. ben gördüğümü söyledim. bu lastiklerin gerçek yarış pilotlarını cezalandıracağını, herkesin kendine uygun setupı seçmek yerine dar bir aralığa sıkıştırılmış (mecburiyetten) ayarları yapmak zorunda kalacağını, birnevi yarışların manipule edildiğini hep belirttim. sürüş sitili açısından sıkı pilotlar Lewis,Shumi,Kimi vs… çok daha iyisini yapabilecek pilotlar bu dar aralıkta sıkışıp, ne zamanki zorlamak isteseler lastiklerin yok olduğunu gördüklerinde bu düzene nasıl destek çıkabilirler. böyle yarış lastiği olmaz. 2,5mm kalınlıkla hangi pilot hangi agresifliği bize gösterecek. shumi de fırçayı çekmiş. baştan beri düşündüklerime tercüman olmuş ki shumi eski düzen hard mücadelelerin adamıdır. o böyle diyorsa herkes durup bir düşünecek. özelliklede prielli peyniri. F1 pirelli ile yumşacık bir spor oldu. zorlu bir mücadele ile hızlı bir araç hazırlamışsınız nafile!! pirelli o hafta sonu elverirse kazanıyorsunuz.

  54. Ben insanları anlamıyorum sene 2010 yer Abudhabi lastikler bridgestone potenza burda alonso taraftarları petrovu geçemeyince kamyon lastiği gibi lastik 30 tur aynı lastikle gidilirmi diyorlardı çok iyi hatırlıyorum kimse yalan diyemez.Schumiye yakıştıramadım sorun lastiklerde değil 2010 da kamyon lastikleriyle zorlayan çok pilot oldu geçiş yapan zordu tek pitstop yapan takımlar vardı unutmayın.Birşeylerden yakınıyorsunuz ama hiçbirşeydende memnun olmuyorsunuz arkadaş nasıl iş bu.

  55. RTL'den yarış izlicem diye uydu alıcısı ve sinyal alıcısı aldım, balkona kurdum, yayını buldum. Dün nöbetçi olduğum için sıralama turlarını,geçe Real-Barça maçını izleyemedim.Bu gün evdeydim ama memlekette gün boyu elektrik bakımı vardı ve ben yarışı izleyemedim. Az önce GS-FB derbisinde yenildik.
    Acep ben bahtsız devemiyim:(((

  56. bas bas bağırıyoruz aynı şeyleri haber yorumlarında şu şekilde cevaplar geliyor ''lastik korumak da bi yetenek işte'' bunlar F1'i hangi kafayla izliyor merak ediyorum.

  57. bu nasıl yarıştı hiç sevmedim

  58. 17.04*2011 Çin GP sonrası yaptığım yorum ve bugün Schumacher in yaptığı yorum
    "Arkadaşlar eminim aranızda benim gibi düşünenler vardır . Hamilton taraftarı olmama rağmen bu şekilde aldığı galibiyete pek sevinemedim . Bu sene kullanılmaya başlanan pirelli lastiklerinin çabuk bozulması , Hamilton , Kobayashi Sutil gibi saldırgan ve atak üstüne atak yapmayı seven pilotları dizginlemek zorunda kalıyor. Lastiği koruyacam diye atak yapamıyacaksan nerde kaldı yarışçılık ruhu ???

  59. adam doğru söyledi tabiki ne o ya yarış değil sankı lastık ısıtmaya çıkmışlardı ya hıç sevmıyorum bu bahreyn ya ben

  60. Kadın gibi süren pilotlar canavar pilotlara üstünlük sağlıyorlarsa, bu işte bir yanlışlık vardır arkadaş.

    Günün cümlesi. Teşekkürler…

  61. DreamOfWinD  avatarı

    Malesef arkadaşlar yarışa heyecan katıcaz diye mahvoldu. Yarışların çokda heyecanlı geçtiği söylenemez. Ön grubun pit stoplarından sonra lastiği biten pilotlar geçiliyor başkada geçiş olmuyor. eski lastikler gelip 2,3 zorunlu pit stop fikri de mantıklı aslında. Bana sorsanız benzin ikmali de gelsin derim :))

  62. iŞİN ÖZETİ; ASTİKLER YARIŞACAĞINA PİLOTLAR YARIŞSIN

  63. Bunun yanında biraz daha uzun ömürlü olsalar, normal yarış aracını hızında sürebilir ve güvenlik aracı varmış gibi dolaşmazsınız.

    Eskiden de lastikleri hırpalayan ve koruyan pilotlar vardı. Ama hırpalayanlar, yapacağı daha fazla pitstopun süresini çıkarabiliyordu. Şimdi ise tren gibi rayda gider gibi gitmezsen, aracı kaydırırsan, patinajda kalırsan, fren blokajı yaşarsan bittin. Çek sağa çekil yarıştan. Bu mudur mücadele?

    Kadın gibi süren pilotlar canavar pilotlara üstünlük sağlıyorlarsa, bu işte bir yanlışlık vardır arkadaş.

    Pirelli World Tyre Endurance Championship

  64. kısaca sumi peynire benzetmis pirellileri

  65. adam dogru söylemiş beyler . elini öpmek lazım. nihayet biri dilegetirdi şu lanet pirellilerin durumunu……bu kişinin de schumi olması çok sevindirici başka bi pilot yada takım olsaydı . bukadar etkili olamazdı belkide…. schumi sen başkasın bea. elal sana bea….f 1 in efendisi….

  66. Bugünkü yarışta herkes çok yavaştı,
    Herkes lastik koruma peşindeydi,
    Sadece Lotus Renault lastikleri çok güzel korudu ve mücadeleci oldu,
    Yeni lastik takan önünde giden lastiği bitmiş aracı hemen geçiverdi,
    Bu formula 1 yetkilileri artık lastik konusunda erken bi önlem almalı,
    Yoksa böyle giderse hiç bir yarıştan zevk almıyacam,
    Keşke 2 lastik üreticisi olsa da eski günlere geri dönsek

  67. "Beni mutsuz eden asıl şey, herkesin lastiklerini korumak için pilotun ve özellikle aracın sınırlarının altında sürmek zorunda kalmasıdır."

    "Lastiklerin bu kadar büyük rol oynamasının gerekip gerekmediğini sorguluyorum. Bunun yanında biraz daha uzun ömürlü olsalar, normal yarış aracını hızında sürebilir ve güvenlik aracı varmış gibi dolaşmazsınız."

    Herkesin söylemek isteyipte söyleyemediği bir konuyu dile getirdiğin için seni saygıyla selamlıyorum şampiyon Adamın dibisin…

  68. schumi kesinlikle doğru söylemiş ve pirelliyi cesur bir şekilde eleştirmeside övgüyü hak ediyor.tam 12 den vurmuş.tabi anlayana.başka pilotlarında kendisine destek çıkması gerek ardından pirelli ve fia nında şapkasını önüne koyup biz ne halt ediyoruz diye düşünmesinin zamanı çoktan geldide geçti

  69. schumikolik avatarı

    Sonuna kada haklı! Yarışların tadı tuzu kalmadı benim için. Lastiklerin bu kadar başrolde olmasından hoşlanmıyorum.

  70. Schumi sonunda patlamış aslında kimse yarışmıyor herkes lastik korumanın derdine düşmüş.Sıralamalarda bile lastik korumak için doğru dürüst kimse zorlamıyor mücadelenin içine ettiler resmen Le Mans gibi dayanıklılık yarış oldu adeta f1. Kanada 2010 da üç beş geçiş oldu diye böyle saçma bir iş içine girdiler şimdi de o kadar yatırım yapıldı lastikler üretildi elbette geri dönemeyecekler herkes bu durumdan şikayetçi ama kimse çıkıp konuşmuyor belirsizlik tabi alt sıradaki takımların işine geliyor ama heyecan yaratmak adına f1'i böyle bi kaos içine sürüklemenin de bir anlamı yok madem heyecan katacaksınız zorunlu pit stop uygulaması getirin herkes 2 veya 3 kez zorunlu pite girsin ama şu lanet lastikleri biraz daha dayanıklı yapın.

  71. kış testlerinde memnun olmasıyla ne alakası var? bir şeyi pratiğe dökmeden ne derece iyi olduğunu bilemezsin hem kış testlerinde pist-lastik bu kadar ısınmıyor + kimse zorlamadığı için, geçiş manevraları da olmadığı için lastikler biraz daha fazla dayanıyor.

    çok önemli bir konuya değinmiş şampiyon. bıktık lastik koruma yarışından. gerçek yarış istiyoruz!

  72. F1'in içine ettiler bu lastiklerle bir de dilleri papuç gibi hemen cevap.Adama sen herhangi bir andaki durumu sorarsan o da o andaki durumu söyler.Milleti maymuna çevirdiler bi bakıyosun lastikler bir pistte ayrı öbüründe ayrı tepkiler veriyor.Genel anlamda F1 de olması gereken mücadeleler bunlar değil bunu bi kabul edin lastik kafalılar.Pistin birinde lastiklerin iyi sonuç vermesi ve bunu iyi olarak nitelendirmek bütün pistlerde bu böyle olacak anlamına gelmez.Adam durum tespitini ne zaman,hangi şartlarda yapmış artı o anki durumu söyleyerek hata mı yapmış? demek ki yapmış başta iyi dediysen sonuna kadar iyi demelisin iyi vallaha ne güzelde kılıflık yerden yakaladınız….

  73. Adam diyorki ; aracım güçlü ama lastiklerimi bitirmiyeyim diye zorlayamıyorum.Önündeki araçla mücadeleye girince iki tur performanslı kullandığın lastikden gelen cevap al sana performans oluyor.Ondan sonrada arkandakine geçilme korkusunuda aklının bir kenarında tutup duruyorsun.MSC denen adam eskilerde tur yerdi ama sonrasında toparlanıp turunu geri alacak kadar hızlı bir şekilde aracını zorlayarak hızlı olarak ayrışa geri dönerdi.Araçlar son kurallarla bir acayip oldular ama birde şu lastik etkimesi bambaşka oldu.RBR lastiklerini iyi kullanıyor ve geçen hafta 1 pit eksik yapan Vettel bile dünya kadar yer kazandı ve bu haftaki sonuçla şampiyona lideri oldu.Rosberg in kazandığı yarışda pitlerden daha çok yardımı dokunanlar bir pit eksik yapan pilotların arkalarına takılan hızlı araçlardı.

  74. Schumi kolay kolay demeç veren biri değil.Belliki kızmış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir