Alesi: "Grosjean Üzerindeki Baskı Artmamalı"

yazar:

kategori:

Lotus pilotu, geçen hafta sonu Sakhir’de Vettel ve Raikkonen’in arkasından podyumun 3. basamağına çıktı. Podyuma son çıkan Fransız pilot ise 1998 Spa’da Sauber ile Jean Alesi idi. Dolayısıyla Grosjean, Fransa adına 14 yıllık bir süreci tamamlamış oldu.

RMC Sport’a konuşan Alesi: “(Grosjean) benim halefim? Ben o şekilde bakmıyorum”

“Ümit veriyor ama şimdi onu yalnız bırakmamız lazım.”

Grosjean’ın ilk iki yarışta damalı bayrağı görememesi sonrasında Lotus pilotu üzerine baskılar oluşmuştu ki Çin’de ilk puanlaına, hemen ardından Bahreyn’de de ilk podyumuna ulaştı. Şimdi ise yeni hedef belirlendi bile…

Bu baskının yanında Grosjean’ın, Bahreyn’de Kimi Raikkonen’e erken yol vermediği ve bu şekilde Fin pilotun zafer mücadelesinde zayıf kaldığı da söyleniyor.

Alesi: “Ne konuştuğumu biliyorum. Sezon başından beri onunla ilgili her türlü şey söylendi.”

“Bunlar doğru değil.”

“Sakin olmalı ve her şeyin üstesinden gelmek için kendine zaman vermeli”

“Podyum alınca hepimiz mutlu oluruz ama kötü bir performans olunca da hepimiz arkasında durmalıyız”


Yorumlar

  1. Evet, T125 i halen ortalıklarda göremedik. Ne heyecanlanmıştık oysa 🙂

  2. tabiki unutulmaz 1996 yarışı.ayrıca spa 98 den beri alesinin podyuma çıkamamış olmasına vede onca yıl fransız podyumu olmamamasına çok şaşırdım.vay beee 14 yıl ne çabuk geçmiş daha dün orta okul diplomamı alıyordum yarışın yapıldığı günlerde.hala o aydan içimi acıtan bir dramım var hergün korkunç derecede yaşıyorum onu.

  3. valla bana nasıl öğrettilerse öyle söyledim, sonuçta anlamı veriyor esamesi olsun önemli degil 🙂

  4. vedat özkan avatarı

    schumi yi bir kenara bırakıyorum artık yaslandı ben olsam rai yerine hamilton derdim montoya dan sonra gelen en agserif ve hızlı pilot bence.

  5. Kimi ve Romain'in lastik stratejileri farkliydi Seb ve Rai iki set yumusak lastik kullanirken Romain tek set yumusak lastik kullandi cunku siralama turlarinda Romain fazla set yumusak lastik kullandi yaris icinde yumusak lastik kullanabilseydi daha iyi olabilirdi yarisi

  6. Podyuma son çıkan Fransız pilot ise 1998 Spa'da Sauber ile Jean Alesi idi.

    Son yarış kazanan pilot da Panis idi sanırım. Yağmurlu bir monako yarışıydı. 1995 veya 96 olabilir, tam hatırlamıyorum.

  7. Çok bildiğimden değil yanlış anlaşılmasın. Semeresi okunmadı derken acaba esamesi okunmadı demek istediniz.

  8. Romain bu yıl en büyük şansı altındaki rekabetçi E20 bunu iyi değerlendirmeli,kendisini Kimi ile rekabet etmeye şartlandırmamalı,çünkü şuanda grid de Kimi ile boy ölçüşecek pilot yok saf hızda en büyük o dur…

  9. Jean Alesi,Sir Jackie Stewart bunlar hep Lotus'un elçileri yani belirli projelerde çalışanları.

  10. bence kaliteli falan değil 2009'da alonso'nun yanında semeresi okunmadı. nedense alonso'nun yanında massa'nın da semeresi okunmadı. grosjean gelişti diyebilirsin ama gelişmedi bence. aynı pilot. sadece kimi'nin yanında alonsonun yanında olduğundan daha iyi duruyor.

  11. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Yasini da goz onunde bulundurursak, ben bu cocugu F1 de bir sampiyonluk yasarken goremiyorum.

  12. Bu arada, Jean Alesi'nin şu an Lotus Renault GP için çalıştığını ve takımın T125 projesinin test pilotu olduğunu hatırlatmak isterim. Dışarıdan konuşan birisi değil.

  13. Vallahi ben bir Massa-Webber durumu istemiyorum en azından Webber biraz daha inatçı,gerekirse takıma ince çıkışlar yapabilen birisi Massa gibi kendini ezik gibi göstermiyor en azından(Massacı arkadaşlar alınmasın lütfen)yanlış anlaşılma olmasın Alonso Massa yı eziyor tamam ama bu duruma gelmesinin nedenleri zaten belli kaza+takım tarafında psiklojisinin alt üst edilmesi…Yukarıda yazdığım gibi bir pilotun özgüveni bitmişse ondan bir cacık olmaz…

  14. Evet Grosjean uzerinde ki baski artmamali bence de, su an rahat ve gayet guzel performanslar ortaya koyuyor, hatta bu rahatlikla Kimi`yi baya zorlar gibime geliyor 🙂 Kumasi kaliteli, iyi yerlere gelecek Grosjean, Kimi`nin tecrubesinden faydalanirsa harika olur..

  15. webbere biir şey olmadıysa onada olmaz merak etme

  16. Bence yol vermemesi daha iyi mücadele açısından.Adama şimdiden 2.pilot muamelesi olursa kendini geliştiremez ve ileriye güvenle bakamaz.Bakınız Massa kaza olayı ve Almanya olayı adamı bitirdi.Bir pilotun özgüveni bitikse ondan bir halt olmaz,1 yarış galibiyetinden olmuş olabilir takım en azından pilotlara ikiniz eşitsiniz mesajı verildi….

  17. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    takım emri konusunda herkes lotus ve mclaren'den örnek almalı.mclaren her zaman yarışmalarına izin veriyor.lotus'da gene aynı şekilde bahreyn'de yarışmalarına izin verdi.grosjean herkese nasıl savunma yaptıysa raikkonen'ede aynı şekilde savunma yaptı.doğrusuda bu hızlı olan geçsin torpilli olan değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir