Hamilton: "Mugello'da Teste Ben Katılmalıyım; Başkası Değil"

yazar:

kategori:

Woking kökenli takım, geçen hafta yaptığı açıklamada yarış pilotları Hamilton ve Button’ın bu testlerde direksiyona geçmeyeceğini; onların yerine Gary Paffett ve Oliver Turvey’in çalışacağını ifade etmişti.

Ama bu planlar, hayal kırıklığı yaratan Bahreyn GP öncesindeydi ki o zamanlarda McLaren’ın griddeki en hızlı araca sahip olduğuna inanılıyordu. Bahryen’deki performans ardından lastiklerin çok büyük etken olduğu, her bir yarışta güç dengesini alt-üst edebileceği tekrar görüldü.

İngiliz gazetelerdeki haberlere göre Hamilton: “(Mugello programı) değişebilir. Araca geri dönmem gerek. Lastiklerin neden yok olduğunu anlamamız gerek.”

“Eğer çözüm test edilecek başka şeyler veya çözümler varsa da bunu yapacak kişi ben olacağım; başkası değil”

McLaren’dan bir sözcü, Hamilton’ın İtalya’da test çıkmak istemesi halinde programın değişebileceğini belirtti.

Button’ın bu testte olmasına bir engel bulunuyor. İngiliz pilot, gelecek hafta başlarında Budapeşte’de takımın tanıtım etkinliğine katılacağından istese de teste katılma şansı düşüyor.


Yorumlar

  1. Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yermiş derler ya Hamilton da geçen yıl hakemlerle epey bir haşır neşir olduğu için bu sene son derece sakin. Lakin bu sakinliğinin altında sırf bu testlere katılarak aracı daha iyi anlayabilme isteği içinde nasıl bir kazanma hırsının yattığını gösteriyor. İlk 4 yarışta pit ekibi sağolsun başına gelmedik kalmadı. Buna rağmen böyle mülayim gibi durması da hiç hayra alamet değil. Bunlar fırtına öncesi sessizlik. Yakında yarış esnasında aracını pite çekip pit ekibine tekme tokat dalabilir :Ç

  2. Olağan üstü durumlarda olağan üstü kararlar gerekir.

  3. Adam sinirlenmiş artık .Lewis artık ortalığı dağıtsın.Lewis dediğin agresif olur pasif değil.

  4. Schumacher- avatarı

    Lastik faktörünün Hamilton ve Schumacher'in performansını etkilediğini düşünüyorum.

  5. Lewise sonuna kadar katılıyorum en başından yanlış bir karardı. Pirelli lastiklerinin ilk geldiğin de Mclaren yine test pilotlarını çıkarmıştı testlere bunun da zararını görmüşlerdi hamurlarda pek değişiklik olmadığı için. Aynısı yine olabilir kesinlikle Lewis çıkmalı teste diye düşünüyorum

  6. Hamilton haklı çünkü F1 artık motor sporu olmaktan çıktı lastik sporları şampiyonasına döndü.Sezonun en güçlü takımı lastikleri hala çözebilmiş değil,bu nebiçim iş beee….

  7. Koy şöyle ağırlıgını yeter ya sanki test pilotları yarışacak sezon boyunca.

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    saçma sapan şeyler oluyor bu yıl takımda.

  9. her işin bir kötü/bktan tarafı var nasıl ben event log yazmak zorundaysam rapor çıkartmak zorundaysam ki işi yavaşlattığı halde, bu adamlarda etkinliklere katılmak zorunda .. para mevzusuna girmeden konuyu kapatıyorum:)

  10. Mugello testlerinde başka pilotların sürmesinin sebebinin sponsorlar veya anlaşmalar olduğunu söylemiştim. Muhtemelen de öyle. As pilot çıkıp da testte benim olmam lazım diyorsa durum böyle demektir. Garip.

  11. ham isyanlarda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir