Ferrari Avrupa'ya Gelişim Parolasıyla Dönüyor

yazar:

kategori:

F2012’ye rağmen Fernando Alonso, Sepang’da şaşırtıcı bir galibiyet aldı ve Avrupa’ya giderken lider Sebastian Vettel’in sadece 10 puan gerisinde.

Hasarı sınırlı tutan Ferrari’de Takım Patronu Stefano Domenicali: “İlk 4 yarışlık bölüm bitti ve böylelikle ilk değerlendirmeleri yapabiliriz.

“Açıkçası sezon başlangıcından memnun olamayız ama kış testlerinin ardından ilk 4 yarışın çok zor olacağını da biliyorduk. Hasarı sınırlı tuttuk; özellikle de Fernando Alonso’nun liderden sadece 10 puan geride 5. olduğu Pilotlar Şampiyonası’nda. Bununla birlikte gelecek yarıştan başlamak üzere bir vites arttırmamız gerektiği de ortada. Mühendislerimiz bunun gayet farkında ve pilotlarımıza, ilk 4 yarıştakinden daha rekabetçi bir araç verebilme adına gece-güzndüz çalışıyorlar.”

Domenicali, kış testlerindeki duruma bakınca mevcut durumlarının bir bonus olduğunu belirtti.

Domenicali: “Dürüst olmak gerekirse Melbourne’e giderken pilotlarımızdan birinin bu konumda olacağını öne sürseler inanmakta zorluk çekerdim.”

Diğer bir konu ise Ferlipe Massa. Brezilyalı pilot Bahreyn’de 2012’nin ilk puanlarına ulaştı.

Domenicali: “Felipe, ilk zorluklara olumlu bir şekilde tepki gösterdi ve eminim ki puansız dönemine son vermesi, önümüzdeki yarışlar için kendisine güven verecek.”

F2012’nin sezona zayıf başlamasının ardından Ferrari’nin F2012B’yi, yani yeni bir aracı baştan üretmeye başladığı ve bunu Mudello’da test edeceği çok defa söylenmişti. Bu çalışmaların sonuç vermesi şampiyonluk mücadelesi için çok önemli olacak; zaten takım da resmi internet sayfasında bunun altını çiziyor.

Ferrari: “Önümüzdeki günler çok önemli olacak; bu süreçte asıl amaç, aracın gelişimi için mümkün olduğunca sıkı bir şekilde zorlamak. Gelecek hafta Mugello’da üç günlük bir test var ama Barselona için planlanan bütün güncellemelerin orada görüleceği kesin değil. F2012’nin performansını arttırma adına mümkün olan her dakikayı değerlendirmeliyiz.”


Yorumlar

  1. red bulla meşrubatçılar lakabını hangi ergen zat taktı bi kerem bu sene ferrarinin red bullu hele hele alonsonun vetteli klasmanda geçmesi imkansız
    at gözlüklerini çıkaralım bu sene alonso gene şampiyon olamayacak vettel ve mc laren ler arasında gelip gider diye düşünüyorum
    bizim adrian neweyy miz var tifosiler sizin kiminiz var

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    İstediklerimizi alma adına takıma başarılar diliyorum.Ferrari gelişim hızında herkesden önde bunuda biliyoruz bakalım bu sene farklı teknik kadroyla ne şekil alicaz goricez.

  3. bence ferrari bu sezon bişeyleri başarabileceğini kanıtlayacak umarım bunun için çok bekletmezler.

  4. her sene aynı parola aynı şifre. bunlara yeni bir keyfinder yazılımı üretmek gerek.güncel olmayan parola işe yaramaz.özelliklede aloya.ne dersin usta bu yazılımı dostum massaya verelimmi? sonuçta kazanacaksa o kazansın maymun iştahlılar değil.

  5. şu meşrubatçıları bir susturun kafi.

    başka bir şey istemiyoruz.

    yes baby yess ..))

  6. Geçen sene lider olduktan sonra tur yemişlerdi bu sene tur yeme olayı olmazsa başarılı oldukları söylenilebilir.

  7. rocco junior avatarı

    2012Ferrari B şasisi takımın yalanlamasına rağmen olacak gibi.Araç,dışardan egzoz çıkışı yani orijinal Jerez'deki olacak.Sidepodlar değişmiş olacak muhtemelen ufalmış görebiliriz.Sürtünmeyi yok etme amacıyla.Saubere araç daha çok benzeyebilir.Yeni ön-arka kanatlar,difüzör ve zeminde olacak ama araç %100 tüm updatelerini o gün yapmayacak.Büyük çoğunluğu Mugello da ve ardından ufak tefek rötüşler İspanya Gp ile yapılacak.Aracı eski arka rake yüksekliğinde görebiliriz.

    Bu testler bizim için ya tamam ya devam mücadelesi olacak.Takım kendine inanıyor.Aldığım bilgi ve izlenimlerime göre şu ana kadar tüm updatelerimiz sorunsuz çalışmış.Toyota ve kendi tünelimiz aynı anda kullanıyor.Bazı takımlar büyük updatelerini Monaco da yapacakmış mesela Lotus o yüzden bir kaç takım çok büyük kazanım elde edemeyebilir.Yine eklemek lazım;bazı takımların updateleri son yarış çalışmadı.Ferrari bundan sonra diğer büyük updatesini Canada Gp için gerçekleştirecek ve İngiltere.

    Son olarak bildiğiniz gibi iki ekip fabrikada çalılyor.Birisi orijinal konfigürasyon diğeri ise mevcut takımlardan en ideali için.Karşılaştırma yapmak amacıyla sanırsam.Muhtemelen orijinal çözüm denenecek ve çalışırsa Ferrari F2012 tamamlanmış olacak.Bizim için en önemlisi bu.İnşallah güzel bir test dönemi geçirir ve geri döneriz.Şans takımımızla olsun,emekleri boşa çıkmasın…

  8. rocco junior avatarı

    Alonso-Massa-Alonso olacak testlerde sırasıyla 1-2-3Mayıs

  9. Ferrari çok gerilerde değil aslında özellikle yarışta,sadece aracın kilidini açacak bir yön bulmaları yetecektir,0.5 gelişseler Alonso gibi bir pilotu bir anda zirveye uçurur.Takım F1 dünyasının en tecrübeli takımı,gelişim kaydedeceklerdir.

  10. barcelona pisti bize uyuyor ve takım mugello da tamamen egzos ve aracın arkasına odaklancaktır. barcelona da antrmanlarda ise diğer güncellemeler yani mugello da tüm parcalar olmıcak. 08, 09s bir gelişim den bahsedıyorlar. o egzos aracın yukseklıgını cekişini herşeyini etkıledi. eğer barcelona yarısında ilk 5 içinde olmassak sezon bitmiş demektir.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Dişlerimizi gıcırdatarak izlediğimiz uzakdoğu yarışları nihayet sona erdi.Pite girmeye hazırlanan pilotun hava koridorundaki saniyelere bile ihtiyaç duymak, istediğimiz bir şey değildi.Avrupa için büyük umutlarımız var.Takım 24 saat çalışıyor.İspanya bizim için ya tamam ya da devam niteliğinde olmayacak.Süreç uzayabilir.4 farklı yarış ve 4 farklı kazanan durumu daha da sürpriz hale getiriyor. Bu durumda bile liderden 10 puan geride olmak çok güzel.Massa da ilk puanlarını aldı.

  12. Ferrari artık patlamayı yapmalı ki pilotlarıda yapsın Domenikali eleştiriyor ama bide aynaya dönüp baksa kendininde suçlu oldugunu anlayacaktır

  13. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    vallaha len arabada dominik mi oturuyor

  14. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Grid Birbirine Çok Yakın. Kazanacağımız Her 0.1 Saniye Kardır.

    Şampiyonluk Şansımız Hala Çok Büyük.

  15. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    siz dua edinde rakipler alıp başını gidemedi bir değil birçok kişi he kazandı hem kaybetti o yüzden fark 10 puan hayla yatın kalkın dua edin bunun neresini değerlendirmeye alabiliyorsunuz bu tamamiyle şans!
    1 vites değil 5 vites yükseltmeniz gerek gelişimi kamil domeni
    la adamlar gece gündüz çalışsa ne olur gece gündüz çalışmayla bu işler olmuyor artık bunun farkına hala varamadınız o yüzden buradasınız işte. akıl akıl akıl!!!

  16. Gelişin ve geliştirin lütfen

  17. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    eğer ferari ispanyada kötü olursa Domenicali aynen bunları söler artık 2013 e odaklandık 2013 ferari yılı olcucak bn idda ediyorum eğer alonso bu kötü ferari ile aldığı puanlar olmassa Domenicali çoktan kovulmuştu Domenicali hala burada ise alonso sayesinde..

  18. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Adam oyle bir konusuyor ki, sanki takim patronu degil de siradan bir F1 yorumcusu.

  19. Bir an aracın içindekini Domenicali sandım, tam espriyi patlatacakken resmi büyütüp o olmadığını fark ettim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir