Red Bull: "Bu Şampiyona Gel-Git Şeklinde Olacak"

yazar:

kategori:

Bu sene ilk 4 yarışta 4 farklı takım ve 4 farklı pilotun galibiyet aldığı sezon başlangıcında Lotus da Kimi Raikkonen ile zaferin kokusunu Bahreyn’de aldı.

Son iki senenin şampiyonu, özellikle geçen senenin baskın ismi Sebastian Vettel’in Sakhir’de kazanması, Alman pilotun eskisi gibi sonuçlar almaya devam edeceğini göstermiyor; Red Bull Takım Patronu Christian Horner da 2012’de düzenli olarak başarıya ulaşmanın herkes için zor olduğuna inanıyor.

“Sezonun gel-git şekilde olacağını düşünüyorum. Kazanamadığınız yarışta istikrarlı olmak ve azamisini elde etmeye çalışmaktan ibaret olunacak. Ve kazanabileceğini yarışlarda bunu elde etmeniz gerekecek.”

“Eminim ki bu 16 yarış kalan şampiyonada birçok değişik durum göreceğiz. Ve Çin’de olanların sadece 1 hafta sonrasın Bahreyn performansını tahmin etmek de çok zordur.”

Red Bull patronu, şampiyonanın bu döneminde lider konumda olmalarına şaşırdıklarını söyledi ve bunun nedeninin, istikrar olduğunu ifade etti.

Horner: “İlk 4 yarışta istikrarlı bir şekilde puanlar almayı başardık. Mark (Webber) ile 4 defa 4. olduk ve (Vettel ile) 1 ikincilik, 1 birincilik, 1 beşincilik ve 1 onbirincilik elde ettik”

“Bu da denizaşırı yarışların ardından bizi hem pilotlar hem de takımlar şampiyonasında lider konuma getirdi ki ilk iki yarıştan sonra bunu beklemiyorduk. Bu da gösteriyor ki, takım çalışmasına yoğunlaşmak fayda sağlıyor.”

Vettel’in uzun bir süre sonra kazandığı Bahreyn’de nelerin değiştiği sorulduğunda Horner: “Burada bir parça ilerleme kaydettik; bu hafta sonu pist ve şartlar da farklıydı”

“Dürüst olmak gerekirse buraya (Bahreyn’e) bize uygun olmadığını düşünerek gelmiştik.”

“Mugello’daki test ile küçük bir soluk alma süremiz var. İlk 4 yarışta topladığımız verilere bakabilir ve bunlardan bir şeyler öğrenebiliriz.”


Yorumlar

  1. el nano efendi gene sazı almış eline full nutuk atmış adamın işi gücü vettel haberlerini baltalamak
    yahu kendi takımın ferrari herkezin aracını kopyalarken sesin çıkmıyoduda red bull yapınca mı sesin çıkıyo kendi pilotunun haberleri siteye hiç düşmez napacak soluğu direk vettel haberlerinde alacak vay be önce kendi pilotunu eleştir bahreynde massayla hemen hemen eşit seviyedeydiler

  2. efendiler vettel çok değişti siz hala onu 2010 da ki basit hataları ile tanıyosunuz artık beyninizi geliştirin gerçekleri görün adam otomobilini limitlerde kullanıyo kendinden daha hızlı olan kimiye geçit vermedi böyle giderse hem red bull hem vettel sene sonunda efsane olacak…………….Şalu

  3. açık konuş tifo alo milleti zan altında bırakma

  4. Geçen sezon da sezon bir bitsin o zaman görcem ben sizi diyodun. Ama hadi iyisin şu gelsin şu geçsin derken 2013 ettin oldun ha gayret

  5. Kimiye yaptığı savunma muhteşemse..)) siz o zaman Türkiyede Alonsonun şumiye yaptığı savunmayı izleyin tam 12 tur civarı idi sanırım

    bakın ve görün savunma nasılmış

    savunma görün

    ve savunun

  6. İşte asıl şimdi Formula 1 diğer motorsporlarına benzemeye başladı çok şükür.
    Emin olamıyoruz olamıyoruz derken olduğumuz taraf beni gayet neşelendiriyor.

    Geçen muhterem'in dediği gibi en efsane sezonlardan birisi olabilir. Fotofinish bekliyorum hadi bakalım çalışın…. 🙂

  7. beyler beyler hakikatler kaçıyor gözünüzden 3 farklı karakterli bir insana 2010dan sonra f1 izleyen insana laf anlatmaya çalışıyorsunuz ben f1 de çok tecrübeli değilim 2004 ün son yarışlarında izlemeye başladım bu sporu ve ondan öncesini bilmiyorum ve bildiğimide iddia etmiyorum ancak bu 3 karekterli kişilik f1 de her şeyi biliyormuş gibi davranıyor ayrıca herkez değil herkes rambocuğum

  8. Takımıma katılmamak elde değil. Bizim elimizden alınan egzoz beslemeli Difüzör Esnek ön kanat ve Bijon tabancaların dan beri değişen kurallar ile halen buradayız Takım 2.1 Saniye kaybetmiş ama halen zirve mücadelesi veriyor ve oysa bir çok kişi geçen sene sevinçten havaya uçuyorlardı bu yasaklar ile.

    Sezonun dört yarışına bakarsak ayrı ayrı ekiplerin kazandığını görüyoruz bu da F1 için harika 2009-2011-2004 sezonları gibi baskın olan bir takım yok bu da daha zevkli ve heyecanlı kılıyor.

    Rb8 in sıkı bir paket olduğunu her zaman söyledim sadece sıralama da geri kalıyorduk ama onun da er yada geç halledileceğini biliyordum ama bu kadar çabuk olmasını beklemiyordum. Egzoz tasarımın da sağlam adamlar attı takım Sauber doğru yolu gösterdi ve biz de bunu uygulayarak geliştirdik bu F1 in doğasında vardır her zaman En kötü paketin bile iyi yönü vardır. Geçen sene Tüm Grid bizim egzoz sistemimiz kopyaladı 2010 da tüm grid Mclaren in F duct sistemini kopyaladı bunlar olan şeyler. Ama en kötüsü de sizin bulduğunuz bir şeyle biri gelip sizi yenerse işte o zaman zorunuza gider.

    Vettele gelince her kez gibi elindeki paketten maksimumu almasını bildi ve Bahreyn de de gelişmiş paket ile win ve pole'u alarak bunu 17 kez yapan Nigel Mansell'i yakaladı. Bu da ayrı bir gurur verici. Kimiye karşı yaptığı savunma muhteşemdi Kiminin Drs açık 317 km Hıza ulaştığını da unutmayalım.

  9. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Merak etme Horner,Ferrarinin yeni aracı çıksın ortaya bakım o zaman bu kelimelerin anlamı kalacakmı o zaman goricez auro dinaminin konuştuğu bu sporda testlerde artık olduğuna göre gelişim hızında sizi yakalayan tek takım ferrari dir 2010 da vettelin hatalarından dolayı çok canınız yandı ama 3 cu samp sizin icin uzakda bu sene mclaren cok guclu ferrari gelisemezse kesin mclarenden birileri samp olur lewis ağır basıyor daha sakin bu sene.

  10. İdda etsek ne etmesek ne bizden biri birşey idda etmez zaten iddayı siz edersiniz bizde cevaplarız taraf olmanın inceliklerinden bile bihabersiniz.Sen istediğin kadar yırtın Vettel kazandımı ? Kazandı nokta tifosinin yüzündeki şekli görmek paha biçilemez 🙂

  11. yahu sen nasıl bir trollsün. vettel 2007'den hatta 2006dan beri f1 de. 2006da antremanlara çıkıyordu. 2007'de girdi f1'e.

    2007'de mark webber ile beraber girdiler redbull takımına nerdeydin sen? webber takımla 5 senedir çalışıyordu da haberimiz mi yoktu? f1 bilginiz kıt sizin, anca ordan burdan okuma ile. ben 2001'den beri izliyorum yarışları siz daha bebeyken.

    bir pilotun ne derece iyi olduğunu kanıtlaması için öyle 4-5 sezona ihtiyacı olmaz. raikkonen, hamilton bunun gibi pilotlar daha ilk senelerinde ne kadar iyi olduklarını gösterdiler. şuan da di resta gösteriyor. bu saçma bahanelerle gelme, biraz öğren öyle gel hadi bakalım.

  12. meşrubatçılar geçmiş sezonları mumla arayacaklar bakın ve görün

    zaten saubull tipinde bir araçla yarışıyorlar

    sauber arka taraflı retbul aracı

    aksini iddia eden varsa resimlere dikkatli baksın

  13. akşam akşam ne içtin bilmiyorum ama formula 1 at gözlüğü ile baktığın kesin
    2009 da webber f1 deki bilmem kaçıncı sezonunu geçiriyodu
    vettel takıma daha yeni gelmişti adapdasyon sorunuvs vs
    ona rağmen ekarte etti webberi

  14. sanki bu sene özellikle bahreynde 1 ve 2.ci virajda araçların çekişi o kadar yavaştıki sanki sıralama turlarında 2008 li yıllarında yarış hızını görür olduk. f1 mi ? gp3 mü ? bu nasıl hız sporudur vede formül 1 dir.

  15. 2009'da redbull en iyi 2. araç mıydı değil miydi? evet 2. en iyi araçtı. difüzör zaten brawn harici hiçbir araçta yoktu.

    webber? uzman bilmem ne? uzman ile webber gibi vasat bir pilotu aynı cümle içinde kullanmasan iyi edersin.

  16. vedat özkan avatarı

    schumi o araçla hic bir sey yapamaz kaldıki pilotlar değil lastikler konusuyor artık malesef lastiği en iyi kullanan takım zafere ulaşır.

  17. tabiki gerçek schumi durdurur.sahtesi değil.

  18. 2009 a red bull dezavantajla başladı difüzör yoktu o sezon kersi olmamasına rağmen geçiş şovlar yapmıştır red bull da işk senesinde sıralama uzmanı takım arkadaşı webberi darmadağan etmiştir

  19. adrian neweyy de bu zeka vettelde bu yetenek olduktan sonra kim durdurabilir onları kasımda görcem seni yegen

  20. geliyor koçum geliyor. 3. şampiyonluğu aldıktan sonra esc'den save yap.

  21. nerde? desek 2008 monza diyeceksin. bana yağmurlu tek bir şans yarışı göstererek yetenek kanıtlayamazsın. 2009'da da çok rekabetçilerdi, brawndan sonra en hızlı 2. araç redbulldu, vettel ne yaptı? 2009'da hangimiz vetteli tanıyorduk? ha doğru pardon, siz f1'i daha 2010'da izlemeye başladığınız için.

  22. schumi domine ettiği zamanlarda izleyiciye farklı gösteriler sunuyordu ve dahası yıllar yıllar önce 2 şampiyonluğu ve senna prost mansell gibi efsanelerle savaştığı için çok seviliyordu vede dominantlığı göze batmıyordu.podyum gösterileri bu sıkıcılığın üstünü örtüyordu.ama vettel 2-3 içinde giripte çifte şampiyon olabiliyorsa f1 in ne kadar komediye döndüğünün kanıtıdır.haaa ayrıca sanmaki antvettelci biriyim monza ve brezilya 2008de çok sevdiğim biriydi,hala öle ama onu sevmem için en az 10 yarış podyum dışında görmem lazım,o nefretim soğursa belki 10 yarış sonra gelen zafere alkış tutabileyim.
    schuminin son galibiyeti olan çin 2006daki zaferine bak mesela oradaki sevinci herhalde hiçbiryerde görmedim,garaj önünde brawnmıydı neydi birinin kucağına zıplıyordu hatta gülerken ağzı kulaklarına varıyordu. zaten onu sevmemin tek nedeni insanoğlunda gördüğüm en içten en samimi gülüşü.

  23. vettel yavaş araçla neler yapabileceğini çoktan gösterdi

  24. sebastian vettel ve red bull efsane olma yolunda ilerliyor
    3 geliyor mu

  25. bu sezon vettel 6 yada 7 galibiyet alırsa rahat şampiyon olur

  26. konu vettel ve red bull oldumu direk olumsuz eleştiri
    adam yarışı kazanmış önce bi tebrik edin

  27. hayret bi şe ya herkez öyle iyi start alıp başını alıp gidemez bunu ancak vettel kalitesinde pilotlar yapar her zaman en hızlı araçlar şampiyon olur vettel kaldıki yarışta çok efor sarfetti

  28. valla bir kişinin çıkıpta vettelin galibiyetine sevindiğini sanmıyorum.startta alıp başını gidince tamam dedim artık 2011 saçmalığı devam ediyor dedim.gördükki vettelde massa gibi önde olunca kazanıyor.ama bebek schumi olmak suzuka 2005 gibi olması gerekir.madem schuminin varisisin ozaman sende en arkalardan başlada kaliteni görelim.

  29. valla bir kişinin çıkıpta vettelin galibiyetine sevindiğini sanmıyorum.startta alıp başını gidince tamam dedim artık 2011 saçmalığı devam ediyor dedim.gördükki vettelde massa gibi önde olunca kazanıyor.ama bebek schumi olmak suzuka 2005 gibi olması gerekir.madem schuminin varisisin ozaman sende en arkalardan başlada kaliteni görelim.

  30. Vettel 2011 sezonunu mumlan arasa bir daha öyle bir sezon olmayacak bunu unutsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir