Hembery: "Şampiyonları Pirelli Belirlemeyecek"

yazar:

kategori:

Formula 1 çevresinin büyük bir bölümüne göre bu sene başarılı olabilmenin yolu, 2012 Pirelli lastiklerini anlamaktan geçiyor ve en iyi anlayan, sezonu zirvede tamamlayacak.

Hatta 7 dünya şampiyonluğu bulunan Michael Schumacher, geçen hafta sonu Bahreyn’deki yarışın ardından, lastiklerin araçları ve pilotları kısıtladığını, sınırları zorlayamadıklarını söylemişti.

Bu eleştiriye Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, cevap vermişti ama tekrar açıklama yapma gereği duygu.

Hembery’ye göre lastikler sadece güzel yarışlar olmasını sağlamıyor, bunun yanında en iyi mühendis ve pilotların kendisini göstermelerine izin veriyor.

Hembery: “Bu sezon şimdiye kadar muhteşemdi. Dört farklı kazanan; dört farklı şampiyona lideri vardı. Rekabet bundan daha yakın asla olmadı ve buna neden olanların arasında, herkesin lastikler konusunda tam olarak aynı şanslara ve zorluklara sahip olması yer alıyor.”

“(Lastiklerden) en iyisini elde etmek onlara kalıyor. Formula 1 her zaman yeteneğin üstün olduğu bir spordur. Sonuçta da her zaman en iyi pilot ve en iyi mühendisler başarılı olur”


Yorumlar

  1. Önce tekerlek icat oldu, biz ona performans ekledik ve "sınırları zorladık." Tamamını türkiyede ürettiğimiz formula 1 lastiklerimizde olduğu gibi.

    Sınırın buysa lastik işini bırak oyun hamuru üret.

  2. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    ya bırak bu işleri hamburger lastikler ile ilgili olumsuz eleştiriler gelince "ne diyeceğimizi şaşırdık saçmalıyoruz" desene sen şuna. bu sezon lastiklerin önemi geçmiş diğer tüm sezonlardan dahada önemli bunu herkes biliyor bu yüzden lastikleri en iyi anlayan takım bu sezon şampiyon olacak!

  3. Kaşar peyniri gibi eriyen lastikler 🙂
    Peynirci Baba

  4. Çok dayanıklı bir lastik bu lastikleri tur başına geçemez

  5. "en iyi mühendis ve pilotların kendisini göstermelerine"
    peki diğerleri oyuncak olmak için mi çıkıyor oraya…

    En iyiler şikayet ediyor, en iyi mühendislerin çoğuna da biri mikrofon uzatsın bi zahmet.

  6. ayrıca yeni sloganları (biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu) neymiş o pirelli cheese tyre. çizgi filim kahramanı jerry çok sever bunu hayaleti filan yarışta kemirmiyor değilmi? 😀

  7. michelin gelipte çok dayanıklı bir lastik üretipte favoriler pirelli kullanırken karthiyekan yada pic gibi en arkadaki michelin kullananlar redbull mclaren ve diğer favorilere tur bindirirmi acaba merak ediyorum.

  8. Her yarışın sonucunu lastikler belirlerken bu adam hala neyin kafasını yaşıyor anlamadım.
    Lastiğini de al git Hembrey Efendi!!!

  9. Schumi'nin altinda ezildin Hembery efendi, ki daha Schumi konusmus bile sayilmaz, oyle laf arasinda soylenmis sozlerdi onlar; hem kendini onun muhatabi falan da gorme, seni adam yerine koysalar saklanacak delik bulamazsin..

  10. HAMİLTON44 avatarı

    LOL pirelli

  11. katılıyorum bütün söylediklerine. istemiyoruz bu lastikleri!

  12. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    ne desek boş pirelli ve bu lastikleri destekleyen zihniyetlerle görüş açılarımız tamamen zıt ve bir ortak noktada buluşacak gibi görünmüyoruz.
    michelin ve bridgestone yıllarında da lastikleri daha az anlayan takımlar vardı ama shuminin dediği gibi gridin %80 değil belkide %20-10 du.
    açıkça görülüyorki bütün takımlarında söylediği üzere ne kadar iyi aracın olursa olsun herşey lastikte bitiyor.
    eskiden x takım yy güncellemerini getirmiş bakalım ne ilerleme olacak diye düşünürdük. bu lastikle güncelleme heyecanı filanda kalmadı.lastiği anlama güncellemesi ön plana çıktı.
    hembery demişki en iyi mühendis ve pilot kendini gösterecek, bu lastikle zor, benim anlayışıma tamaman zıt!!. butun takımları belirli ayarlar içerisine sıkıştırıp( ki bunu yapmak çok buyuk haksızlıktır her pilot kendi sürüş tarzına göre ayarını yapar o şekilde hızlı olur) o bizim görmek istediğimiz tarzı yokedersen bunun adı eşitlik olmaz. farklı güzellikleri tek düzeye indirgemiş olursun.
    hembery bu sezon muhteşemdi diyor, takımım şampiyonada iyi noktada bulunmasına rağmen sezon başından beri çok zevk aldığımı söyleyemem.baş sebebide pirelli peynirleri.
    hembery denen adam diyorki herkes lastikler konusunda aynı şansa sahip.. mezarından çıkıp gelse Sennaya bu lafı edebilirmisin? ona bu lastiği versen 3 tur sonra ne hale gelir farkındamısın. shumi diyorki güvenlik aracı periyodunda gibi giderek yarış mı yapılır? eyy hembery denen şahıs. hala neyi savunuyorsun?
    hembery denen insan evladı birde çıkmış yetenekten filan bahsediyor, neyin yeteneği biraz açarmısın konuyu!!
    sürücü=lastik koruma yeteneği
    araç=en iyi lastiği koruyan araç
    mühendis=lastiği en iyi koruyacak ayarı bulan,yapan mühendis
    Formula 1 "sadece" budur diyorsanız, yapacak bişey yok. hayır diyorsanız..
    koskoca bir LOLL diyorum sana pirelli ve hembery!!

  13. Tüm yarış gidebilecek lastiği yapıp verinde görelim hangi takımın mühendisleri ve pilotları daha iyiymiş.
    Yarış çizgisi dışındaki misketlerden atak yapmaya korkar oldu pilotlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir