Ferrari, Monaco'daki Galibiyet Kıtlığını Bitirmek İstiyor

yazar:

kategori:

Ferrari takımı bu sezon gösterdiği performans ile Monaco’ya puan olarak oldukça rahat gidiyor ancak Ferrari’nin son yıllarda Monaco’daki başarısına bakarsak Maranello kökenli takım için burası pekte kolay olmayabilir.

Ferrari takımı geçtiğimiz hafta Paul Richard testlerinin ilk 2 gününde Monaco hazırlıkları için çalıştı. Tüm takımlarda olduğu gibi burada çok daha geniş kanatlar ve bir çok yeni kanat kullanılacak yüksek downforce sağlanması için. Bunun yanında yeni delikli burun da kullanılacak.

2001’den beri burada kazanamayan Ferrari şanssızlığını yenmek istiyor.

Takım Patronu Stefano Domenicali "Paul Richard testlerinin ilk izlenimleri ve Maranello’daki veri analizleri oldukça iyi. Ancak İstanbul’daki galibiyetimizin ardından söylediğim gibi üstesinden gelmemiz gereken iki yarış var, birisi Monaco ve diğeri Kanada. Bu yarışlar geçen sene sorun yaratmışlardı. 12 ay öncesine göre önemli gelişim kaydettiğimizi düşünüyoruz. Bu yeterli olacak mı? Tam olarak nerede olduğumuzu görmek için en azından perşembe günü yapılacak serbest antrenmanların sonuçlanmasını beklemeliyiz."

"7 seneden beri burada kazanamıyoruz, bu yüzden bu sene bunu tersine çevirmek iyi olur. Bu yılların 6’sında Ferrari pist üzerinde en hızlı araca sahipti ancak bu kazanmaya yetmedi. 2002 ve 2004 gibi baskın olduğumuz senelerde bile tepeye çıkamadık ancak 2004’te Michael ve Montoya arasında güvenlik aracı sırasında tünelde olağan dışı bir kaza yaşanmıştı. Burada hep zor yarışlar oldu ancak oraya kazanma hedefiyle gidiyoruz ancak bunun olmayabileceğinin de farkındayız çünkü Monaco caddelerinde yağmur ve güvenlik aracı gibi bir çok rastgele olayın gerçekleşebilir. Yarıştan bir gün önce sıralamalarda her şeyin yolunda gitmesi çok önemli." dedi.


Yorumlar

  1. Hadi hayırlısı güçlü olan kazanacak. Ben Mclaren' ciyim. 🙂

  2. ecrin deniz avatarı

    kesinlikle sıralamalar…

  3. Anahtar kelime "asla geriye dümemek" eğer Monocoda bir hata yapıp kaza falan 14 ve gerisine düşersen asla o yarışta puan alamazsın… Normalde bile alınması zor ya neyse

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Anahtar kelime ''sıralamalar''

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir