Robert Kubica İle Söyleşi

yazar:

kategori:

Formula 1 takvimindeki diğer pistlere oranla Monte Carlo tamamen farklı bir piste sahip.

Monaco’nun dar ve kıvrımlı caddelerinde, bu sene yavaş virajlarda iyi olduğu düşünülen BMW Sauber F1.08 pilotu Robert Kubica’nın yarışta iyi bir sonuç alması bekleniyor. Tüm çıkan konuşmalara rağmen Kubica baskının kendi içerisinden geldiğini söylüyor.

Robert, daha yeni Bandini ödülünü aldın. Faenza’dan Briasighella’ya kadar olan 11 km nasıldı? Ve böylesine büyük bir ismin ödülünü almak nasıl bir duyguydu?

Robert Kubica: Çok hoş bir ortamda fantastik bir kalabalık olduğu için mükemmel bir deneyimdi. Ödül ise beni gururlandırıyor çünkü bu, motor sporları ile derin geçmişi olan kişiler tarafından verildi ve onların Formula 1’e olan tutkusunu gerçekten hissedebiliyorsunuz. Faenza’dan Brisighella’ya sürüş eğlenceliydi ancak biraz aldatıcıydı çünkü F1 aracını normal yolda sürmek çok olağandışı bir durum. Ancak tüm izleyicilerin şovu beğendiğini umuyorum.

İtalya’ya geçmeden önce 2 gün Monaco konfigürasyonları ile Paul Richard’da test yaptın. Her iki gün de Mclaren ve Ferrari’lerin ardından 3. zamanı elde ettin. Bu Monaco’da beklediğimiz sonucun bir göstergesi mi?

R.K: Paul Richard testlerinde yaptıklarımızdan memnunum ve ben kişisel olarak Monaco için oldukça iyimserim. Ancak gerçekçi olmamız lazım, rakiplerimiz ile mücadele etmek için oldukça zorlanacağız. Her zaman olduğundan daha fazla zorlamam gerekecek.

Bir çok kişi BMW Sauber’in bu hafta sonu kazanabileceğini işaret etti. Sadece sen Monaco ayarları ile test yaptın, Nick Heidfeld Montreal ayarlarıyla yaptı. Monaco’da mücadele de sen mi olacaksın?

R.K: Hayır, BMW Sauber takımının pilotlara farklı amaçlarla yaklaştığını düşünmüyorum ancak sadece tek araç ile test yaparken hazırlıkları optimize etmek için programı ayırmanız gerekiyor.

Hava tahminleri yağmurlu bir yarış olabileceğini işaret ediyor. Saba göre F1.08 yüksek downforce ve ıslak zemin lastikleri ile nasıl olur?

R.K: Eğer yağmurlu olursa bu sene ilk defa herkesin nasıl olacağını göreceğiz. Aracımızın yağmurda nasıl performans göstereceğini şimdiden söylemek zor olur ancak kötü olacağını düşünmüyorum.

Bu Monaco’daki 2. yarışın olacak. Pist ve atmosfer hakkında neler düşünüyorsun?

R.K: Burası şehir pisti ve kesinlikle burayı seviyorum ancak geçen sene pit stop stratejisi işe yaramadığı için beklediğimiz sonucu alamadık. Atmosfer ise tüm takvimdeki en iyilerinden birisi çünkü izleyiciler piste çok yakın ve hiç boş yer olmuyor, her yer dolu.

Bu sene takım arkadaşından hep iyi performans gösterdin. F1.08 senin sürüş stiline daha mı yatkın?

R.K: Bunun araçla ilgisinin olduğunu düşünmüyorum. Artık 1 sene daha fazla deneyimim olması ve yeni yarış mühendisim Tony Cuquerella ile iyi çalıştığım gerçeğini dikkate alırım.

Ferrari kuşkusuz en hızlı isim ancak onların arkasındaki kim? BMW Sauber’i nerede görüyorsun? Ve daha fazla gelişim için ne kadar potansiyel var?

R.K: Her alanda çalışmalıyız çünkü sonuç olarak farkı yaratan tüm bir paket. Takımın ihtiyacımız olan gelişim için çok çalıştığını biliyorum ve gelişim için hala alanların olduğuna inanıyorum.

Senin mükemmel performansın ve BMW Sauber ile sezon sonunda anlaşmanın opsiyonel olarak bitiyor olması geleceğin hakkında spekülasyonların çıkmasına neden oldu. Şu anda sizden açık şekilde hızlı olan takım Ferrari. Sana yaklaşan oldu mu?

R.K: Bu konu hakkında tek yorum yapacağım. Şu anda BMW Sauber F1 takımı pilotuyum ve görevim pist üzerinde mücadele etmek ve herkesi mağlup etmeye çalışmak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir