Grosjean: "Bu Sezon Zafer Kazanabiliriz"

yazar:

kategori:

Bahreyn’deki podyumların ardından Grosjean, E20’nin bu formu sürdürme kapasitesi olduğuna inanıyor.

Lotus’un internet sitesinde demeçleri yayımlanan Fransız pilot, “Kış testleri otomobilin ne kadar iyi olduğunu gösterdi. Melbourne’deki ilk antrenmanlarda gridde üçüncü sırada olmak inanılmazdı ama yarışlarda her şeyi olması gerektiği gibi bir araya getiremedik.”

“Ama iyi bir araca sahip olduğumuzun farkındayız. Takım otomobildeki güncellemeler için çok sıkı çalışıyor çünkü bu, sezon boyunca kilit öneme sahip. Elimizde gerçekten iyi çalışan bir şeyin olduğunu görüyoruz. Bu nedenle önümüzdeki yarışlarda daha iyi duruma gelmesi için çalışıyoruz. Her şeyi bir araya getirdiğimizde sezon bitmeden zafer de kazanabiliriz.” diyor.

Grosjean, Bahreyn’de kazandıkları ikincilik ve üçüncülüğün takıma ve kendisine güven verdiğini belirtiyor.

“İlk kez podyuma çıkmıştım ve herkes için çok iyi bir sonuçtu. Gelecek için bana daha da güven verdi.”

Avustralya ve Malezya’da yarışa erken veda etmek zorunda kalan Grosjean, “Motor sporlarında inişler ve çıkışlar olur. Sezona başlagıcımız beklediğimiz gibi değildi. Yeterli performansa sahiptik ama Çin’de ve Bahreyn’de bunu göstermeyi başarabildik.”

“Bahreyn’de gördük ki, her şeyi doğru şekilde bir araya getirebildiğimizde çok daha iyi sonuçlara ulaşabiliriz.”

“Bu sezon oldukça zor geçecek ve bizim hedefimiz şampiyonluk değil. Elbette elinizden gelenin en iyisini yapmak istiyorsunuz ama bizim markalar şampiyonasındaki hedefimiz dördüncülük. Oldukça iyi görünüyoruz ama şampiyon olmak için daha yapacak çok işimizin olduğunun farkındayız.”

“Ama gelecekte neden olmasın? Elbette bu deneyimi tatmak ve bu takımla dünya şampiyonu olmak isterim. Bunu yapabilmek için çok sıkı çalışıyoruz.” diye konuşuyor


Yorumlar

  1. Tifosi6178_  avatarı

    Ben Rai'nin bir şey dediğini iddaa etmeme rağmen yok Rai bir şey mi dediğin için sorun olduğunu düşündüm ama paranoya olsa gerek…

  2. var bilader bi sorun naapıcan çözcen mi? ne ayak öyle sorun mu var falan hayırdır nerden tanışıyoz

  3. Tifosi6178_  avatarı

    Demedi evet bende duymadım sorun mu var ? Hala fanatiklik peşindesiniz !

  4. Ridiculus?

    Kimi telsizden birşey demişte ben mi duyamıyorum?

  5. Tifosi6178_  avatarı

    Sessiz olun belki gider.

  6. Tifosi6178_  avatarı

    Bu konuşmalar günahsız Raikkonen fanlarına gelsin…..

  7. rocco junior avatarı

    Aynen.Bu haber gözümden kaçmış.Gerçi uygulamalarına karşı değilim ama örtbas etmeye karşıyım.

  8. rocco junior avatarı

    Kimi ve takım arasında geçen ve sonrasında yaşananları anlatan konuşma
    I just learnt about this conversation among the Lotus pit and their two drivers:

    Raikkonen to team, lap 22: "If we want to try to win, I have to get past" (http://www.dailymotion.com/video/xqarur … rch_algo=1)
    Team to Grosjean: "Kimi is faster than you. Do not hold him up." (Bahrain race edit: http://www.formula1.com/video/?uid=2012042204R)

    Lap 23, Raikkonen overtakes Grosjean.

    Yanlış anlamayın yeni gördüm ekstra bilgi.Birazda takımımız ve pilotlarımızın bu tür durumlarda rahatlaran bir konuşma :)Amacım gerginlik yaratmak değildir her yerde olabilecğeini belirtmektir,saygılar:..

  9. şşş bosver kafası güzel… ergen kafası…

  10. hahahaha

  11. şu yazdıklarına bakılırsa paranoyak olan sensin formula 1 den çaktığın yok sen yarışlara at gözlüğü ile bakan bi insansın seni igrone ediyorum ………………..Şalu

  12. bence paranoyak olmuşun rambo

  13. Royol Hunt bak ha bire alttan alta laf çakıyon o basıl bir laf vettel gibi zayıf ve uzun suratlı
    kinaye yapma yemezler koçum………………….Şalu

  14. vettel gibi zayıf, uzun suratlı

  15. Cuneyt Gokturk avatarı
    Cuneyt Gokturk

    /

  16. Cuneyt Gokturk avatarı
    Cuneyt Gokturk

    Asagida ki video tam olarak sorunun cevabi. Arti arka kanat bonusu ile beraber.

  17. gokhan cinar avatarı

    yani arka tekerlekleri birbirine bağlayan mil bir jeneratöre bağlı yada bir volana diyelim ve bu sayede frenleme esnasında volanın işlevlerinden biri olan momentum koruma gereği volan dönüşe devam ediyor ve bu sayede enerji üretiyor falan fistan sanırsam 😀 ikinizede verdiğiniz önemli bilgiler için teşekkür ederim 🙂

  18. pardon ben yanlış anlamışım senin önceki mesajını, aynı şeyden bahsediyoruz aslında

  19. Ama sonuçta dönme enerjisi Mekanik enerjiden Isı enerjisine dönüşüyor orada var derken kendiliğin den oluşmuyor Şaft Motor ile alakalı Bu sistem motor ile tam bağımlı değil.Krank milinden bağımsız olan mil ile tekerleklere güç aktarılıyor.Bu olup bitenler sonun da Şaft ile tekerlerin dönmesi sağlanıyor Şafta bütün işlemler bittikten sonra pilot butona bastığın da güç geliyor.

  20. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Bu adamın ilginç bir vücudu var.

  21. ısı enerjisi kinetik enerjiye dönüştürülmüyor, kinetik enerji zaten orada var, o da şaftta zaten bulunan enerji. Frenlemede kaybedilen enerjinin bir kısmı bir jeneratör sayesinde elektrik enerjisine çevrilip pillerde depolanıyor.

    Fren nasıl çalışıyor ? Kaliperler şaftlara sabitlenmiş olan fren disklerine sürtünme uygulayarak, şaftı, yani lastikleri yavaşlatıyor. KERS ise, şafttaki bu yükü bir jeneratör ile elektrik enerjisine çevirip depoluyor.

  22. ısı enerjisi kinetik enerjiye dönüştürülmüyor, kinetik enerji zaten orada var, o da şaftta zaten bulunan enerji. Frenlemede kaybedilen enerjinin bir kısmı bir jeneratör sayesinde elektrik enerjisine çevrilip pillerde depolanıyor.

    Fren nasıl çalışıyor ? Kaliperler şaftlara sabitlenmiş olan fren disklerine sürtünme uygulayarak, şaftı, yani lastikleri yavaşlatıyor. KERS ise, şafttaki bu yükü bir jeneratör ile elektrik enerjisine çevirip depoluyor.

  23. Rica ederim ne demek Şöyle anlatayım Pilot Fren yaptığı anda Fren mekanizmasında ki sıcaklık açığa çıkar çünkü, mekanik enerji ısıya dönüşmüştür buna dönme enerjisi denir. Bu aşamadan itibaren cihaz sayesinde kinetik enerjiye dönüştürülür.

  24. (Kimi<>Raikonen) avatarı
    (Kimi<>Raikonen)

    Seni bilmem Grosjean ama Kimi her şey yapabilir
    Ama sen biraz kazalardan uzak durmalısın yarış dışı kalmamalısın

    Kimi bu sene zorlarsa podyuma devam ederse şampiyonada olur ve şampiyonda olur derim ben

  25. gokhan cinar avatarı

    öncelikle yorum için teşekkür ederim 🙂 çok önemli bir noktaya parmak basmışsın tamda anlam veremediğim şey üstüne 🙂 "fren esnasında dönme enerjisi" ne demek nasıl kazanılır bu dönme enerjisi bunu anlamadım. Çok mu dar düşünüyorum acaba o yüzden mi anlamadım bilemedim 😀 yoksa nasıl olduğu bilinmiyor mu o dönme enerjisinin

  26. Arka tekerlekleri bir birlerine bağlayan ana milin ortasına yerleştirilmiş volanın, fren esnasında sağladığı dönme enerjisi uzun bir mil ile dinamoya aktarılır.Yine bu dinamo ürettiği enerjiyi bataryalara depolar. Pilot Butona bastığı andan itibaren Ecu ye gerekli bilgi gider ve bu sefer dinamo tam ters yönde gücü kendisi sağlayarak krank milinden bağımsız olan mille tekerleklere ekstra 80 HP’lik güç aktarır.

    Umarım istediğiniz gibi bir açıklama olmuştur.

  27. gokhan cinar avatarı

    Arkadaşlar size bir soru sormak istiyorum bilgisi olan arkadaş cevap verirse sevinirim. KERS sistemini teknik olarak anlatacak bir arkadaş var mı aramızda ? misal frenlemede o ısıyı nası enerjiye dönüştürüyor gibi. Çok uzun açıklama olmasına gerek yok sadece kafamdaki soru işaretini yok edeyim yeter 😀

  28. Mütevazi olmak iyidir ama bizim hedefimiz 4.lükte biraz fazla oluyor. Şu anda bence Mercedes ten bile öndeler tabi gelişim sonucunda ne olur bilemem ama görüntü öyle şimdilik. Bir iki sağlam güncellemeyle niye daha yukarıya çıkamasınlar ki. 2010 da bir hafta sonunda yarım saniye ekleme yapan takım yine buydu 2011 de tüm güncellemeleri ters tepen de o yüzden bence 2010 daki gibi geri bildirim yönünden ve aracı limite taşıma yönünden iyi pilotları varken daha yukarısını hedeflemeliler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir