Rosberg: "Pirelli Lastikleri Spor İçin İyi"

yazar:

kategori:

Bu sene Pirelli lastiklerini kullanmadaki güçlükler nedeniyle takımlar birbirlerine daha da yaklaştılar ve ilk 4 yarışta 4 farklı takımın sürücüleri kazandı.

Bu sene yarışlarda talihin ön plana çıkıp çıkmadığının sorulması üzerine Rosberg “Hayır. Sadece çok farklı bir oyun oluyor.”

“Bu sene çoktan bir durumdan diğerine, bir pistten diğerine ve bir sıcaklıktan farklı bir sıcaklığa farklı durumların olduğunu gördük. Farklı araçlar farklı zamanlarda daha iyi oldular bu yüzden bunun nedenini anlamak, adapte olmak ve en iyi anlamak için büyük bir mühendislik mücadelesi var. Bu sene lastikler kilit nokta olabilir bu yüzden durumu diğerlerinden daha hızlı anlamay için çalışıyoruz.”

“Bana göre bu sezon için harika bir şey. 4 yarışta 4 galip oldu ve her şey karıştı. Formula 1 için daha iyisi olamazdı. Bunun yanında yarışlardaki lastik aşınması ile çok fazla geçiş oldu ve çok heyecanlı yarışlar geçirdik.” dedi.

Çin’de ilk galibiytini kazann Rosberg, Mercedes’in lastik çalışma aralığının henüz yeteri kadar iyi olmadığını düşünüyor. 

Rosberg “O açıdan henüz en iyi değiliz bu yüzden çeşitli alanlarda gelişmemiz lazım. Son dönemde çok geliştik. Avustralya’da çok gerideydik. Bahreyn’deki en zor koşullarda bile Mclaren ve Ferrari ile mücadele ediyorduk ve önlere yakındık. Bu yüzden daha iyi görünüyoruz ve doğru yolda ilerliyoruz. Çin’de tüm hafta sonu en hızlı takımdık bu yüzden çok hızlı ilerliyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Lütfen bu konuyu bile bu ikilinin arasındaki rekabete taşımayın.

  2. meşrubatçı takımmı güldürme beni dostum harcanoysun buralarda
    bu sezonla birlikte dilek olay tam 4 sezondur ferrariyi ezip geçtik
    siz böyle alay etmeye devam edin bizde şampiyonlukları kazanalım……..Şalu

  3. Schumi lastiklerle ilgili eleştiri getirdi diye manevi babasının ardından cici kızımızda destekleyici açıklamalarda bulunmuş.
    E tabi o lastik sayesinde 111. yarışında galibiyet ladı normal olarak sahip çıkıyor. bundan sonrada böyle bir ihtimal yine böyle eski kaşarlarla olur onunda farkında.

    Schumi umarım en kısa sürede hattrick yaparda hepinizin ağzının ortasına şamarı vurur.
    Yoksa bu demeçleri okumaktan kahrolmaya devam ederiz.

  4. sanırım şakam anlaşılmamış; http://www.youtube.com/watch?v=v5LfPucCIwo

  5. Cuneyt Gokturk avatarı
    Cuneyt Gokturk

    Bana kalırsa Pırellı yalnızca F1 için değil, yol otomobilleri içinde lastik üretmemeli..

  6. Bana kalirsa Pirelli sadece F1 için değil, yol otomobilleri içinde lastik üretmemeli..

  7. iyik bir yarış kazandın düşünemiyorum

    şöyle meşrubatçı takımı gibi 2 sezon boy göstersen tutamayız seni buralarda.

  8. Yarası olan gocunur derler ki sen de epey gocunmuşsun. Neyse önemli değil. Sen de diğer bahsettiğim kişi gibi git tutarsızlıklarını düzelt öyle gel.

  9. Pirelli lastikleri yollarda kullanılan hız limitleri gibi kurala uymazsan cezasını çekersin.

  10. altan alta gene bana laf atmışın yarışları heyacanlı hale getirdi kers drs felanda var tabi başta daha heyacanlıydı ama sonradan işin b.ku çıktı
    şumi sadece almanların değil tüm dünyanın efsanesidir kimse onun trnağı olamaz alonso hamiltonda dahil
    ha o seviyeye en çok yaklaşacak pilot şu anda yaşı itibari ile sebastian vettel gözüküyor

  11. rosberg çok hızlı bir pilot değil zaten sürüs karakterindede yavaş virajlarda oldukça basarılı hızlı virajlarda aynı oranda hızlı olmadığını biliyoruz bununla ilgili geçen yıl brawn da schumi ile kıyaslamasında bazı açıklamalar yapmıştı.Schumi ise tam tersi bir pilot yüksek süratlerde aracını kullanan hızlı virajları seven bir pilot pirelli nin lastikleri hızlı pilotların istediği tarzda değil onları limitliyor schumi hamilton gibi bu tarz pilotlar lastik koruma çabasından limitlerini zorlayamıyorlar zorlasalar lastikler bitiyor iyi pilot kötü pilot arasındaki farkda bu sekilde malesef yok olmus durumda lastiğini koruyan pilot basarılı oluyor f1 yeteneklerin ön plana çıktığı bir motor sporu olmakdan öteye vasat pilotların mekanına döndü.schumi sadece takımın onu ikinci plana atan tavırlarından müzdarip değil lastik konusundada sıkıntılı diğer bir örnek hamilton mesala bu sene neden bu kadar etkisiz puan önemli değil onun sürüs karakterinden hic bir sey göremiyoruz button dan bir farkı kalmadı kısacası meselelere doğru bakmak gerekir.

  12. çok haklısın. lastik konusunu çok abarttılar. aralarında bi fuarg vardı, o fargınan ço güzel oldu.

    ha, herkesin lastiğine kimse garışamaz, ben medium kullanırım, şu slick kullanır, şu oluklu kullanır, kimsenin kimseye garışmaya bi hakkı yok, araçları bidir. kurban olduğum pirelli öyle demiş olabilir amma, lakin ki öyle değildir.

    benim eyvallamam bu kadar, hadi hayırlı işler

  13. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    rosberg'in çin'de yarıştan sonra yaptığı röportaj haberi sanırım dikkate almayın ;))) kendini hala Çin'de sanıyo bizim oğlan ..

  14. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bir ara kadın pilotların F1 e girmesi durumları vardı. bence tam zamanı, bu lastiklerle kadın F1 şampiyonumuz bile olur. sınırlar bu kadar aşağı çekilmişken iyi bir fırsat olabilir. kadınlar o yumşak,narin ve güzel elleriyle direksyon ile bütünleşip pirelli lastiklerini hiç aşındırmazlar 😛

  15. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    rosberg'in çin'de yarıştan sonra yaptığı röportaj haberi sanırım dikkate almayın ;))) kendini hala Çin'de sanıyo bizim oğlan ..

  16. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    "pirelli lastikleri Rosberg gibi pilotlar için iyi" şeklinde düzeltilebilir. şöyle bir örnek verelim X pilot en iyi olarak kabul edelim ona 100 max puan verelim. diyelimki Y pilotu 90 puanda, Z pilotu 78 de vs…. bu lastiklerle herkesi 75 te limitlersen pistlerde pek yetenek filan göremezsin.misal bridgestone/michelin tarzı lastik ile X pilotu a virajını 220 ile geçebiliyor, Z pilotu aynı virajı 210 ile geçiyor olsun, pirelli lastikleri ile X pilotunuda 210 a düşürdünüz çünkü lastik koruması gerekecek. diğerlerinden artısı olan yeteneğini kullanıp 220 ile geçerse lastik daha çabuk bitecek. aslında bundan birçok örnekleme çıkar. kısacası pilotun ve aracın yeteneklerini görmek çok eğlenceli ama bu lastiklerle onları aynı düzeye indirgemek tam soytarılık.

  17. cCc Rozberk Reyiz cCc

    Alamanların 1 tane efsanesi vardır o da Michael Schumacher'dir. Ötekiler onun ancak tırnağının ucundaki kir olabilir. Sırf MSC, pirellinin kaşar peyniri kıvamlı dandik lastiklerini eleştirdi diye rozberk denen kıskançlık abidesi aradaki 90 farka bakmaksızın pirelliyi kayırmıştır ki buna şaşırmam.

    Esas bir mesele daha var ki: Siteden birisi bir haberde pirelliyi öve öve bitiremiyorken bu haberde pirelliye atmadığı b.k kalmamıştır. Tutarsızlığın da bu kadarı :Ç

  18. Birazdan herkes Rosberg'e saldıracak.

  19. albert einstein avatarı
    albert einstein

    Pirelli lastikleri bu sporun içine etmiştir.

  20. bırakın şu şımarık almanı bi yarış kazandı diye oraları buraları kalkmış kendini bi şe sanar
    halbuki balon pilotların başıdır

  21. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Sana Göre Şimdi En İyi Lastik Pirelli'dir 🙂

  22. free practice'ler önem kazandı yani.

  23. rosberg efendi gene boş boş konuşmuş tabi pirelli lastikleri olmasa galibiyet alacakımıydın acaba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir