Loeb Yetmişinci Zaferini Arjantin'de Kazandı

yazar:

kategori:

Sekiz dünya şampiyonluğu bulunan Loeb hafta sonuna cuma günü üç kez spin atıp dördüncü sıraya kadar düşerek kötü başlamıştı. Ancak servis alanında yaptığı ayar değişikliklerinin ardından kendine gelen Loeb iki etap sonra liderliğe yükselmeyi başardı. Bunda Petter Solberg’in lider durumdayken direksiyonuna zarar vermesinin de payı vardı.

Loeb’ün takım arkadaşı Mikko Hirvonen, onu finişe doğru zorlayabilecek tek sürücü olarak görünüyordu ancak takım Loeb’ün galibiyetini garantilemek için sürücülerin pozisyonlarını koruması kararı aldı.

Dani Sordo üçüncü olmaya çok yakınken mekanik bir problem nedeniyle ralliye veda etmek zorunda kaldı. Arjantin Rallisi’nin üçüncüsü Mads Ostberg olurken onu Martin Prokop takip etti.

 

Arjantin Rallisi Sonuçları:

1. Sebastien Loeb Citroen 5h34m38.8s
2. Mikko Hirvonen Citroen + 15.2s
3. Mads Ostberg Adapta Ford + 3m10.4s
4. Martin Prokop Czech Ford + 9m45.3s
5. Thierry Neuville Citroen Junior + 11m17.6s
6. Petter Solberg Ford + 12m02.2s
7. Sebastien Ogier VW Skoda + 12m25.3s
8. Evgeny Novikov M-Sport Ford + 21m10.2s
9. Nasser Al-Attiyah Qatar Citroen + 28m22.6s
10. Ott Tanak M-Sport Ford + 37m19.5s

 

Yarış Dışı:

Dani Sordo Ford SS19
Armindo Araujo Portugal Mini SS17
Paolo Nobre Portugal Mini SS17
Daniel Oliveira Brazil Ford SS13

Güç etabı sonuçları:
1. Petter Solberg Ford 2m32.9s
2. Mikko Hirvonen Citroen + 1.1s
3. Nasser Al-Attiyah Qatar Citroen + 1.5s
4. Sebastien Loeb Citroen + 1.7s
5. Evgeny Novikov M-Sport + 3.3s


Yorumlar

  1. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Loeb Emekli Olana Kadar WRC Boşuna Yapılacak.

    Çünkü; Sonuç Belli =)

  2. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Anladım.O zaman yukarıda yazdığım şey senin dediğinle örtüşüyor.2 numara olma durumu.Ogier de tutmadı,Hirvonen de biraz daha üstü kapatılarak medyaya güzelce servis edilir.

    Bir arkadaşımın söylediği bir laf var.Çok severim.Loeb motorsporlarının anti kahramanıdır.Schumacher,Senna,Rossi gibi isimler yarıştıkları serilere extra değerler katarlar.Loeb ise resmen bütün değerleri yok etti.WRC yi paramparça etti.Sainz,Mc Rea,Makkinen,Burns,Gronholm vb isimleri tarihin tozlu sayfalarına gönderdi.Bundan sonra Loeb bırakırsa WRC vasat bir seri olacak.Devam ederse parçalamaya devam edecek.Tamamen bir anti kahraman.

  3. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Zaten Ogier'i gönderip,Hirvonen'i getirmelerinin tek sebebi,Fransız olmayan ,sessiz ama bir o kadarda iyi bir pilot olması.Çünkü Ogier Citroen Junior'un bir projesiydi ve hem Junior takımda hemde Citroen de çok iyi yarışlar ortaya koydu.Fakat Loeb ile aralarındaki soğukluk ve takımdaki gerginlikten dolayı gönderildi.Burda pek yansımadı medyaya ama Fransızlar çok eleştirdi bu kararı.Şimdi ise Neuville var.Bir Ogier değil ama oda Junior takımının bir projesi.Loeb'ün emekliliğine saklıyorlar ve çok deneyimli isimlerle çalıştırıyorlar onu.Yani uzun lafın kısası,Hirvonen takımın tepki çekmeyecek,Fransız olmayan 2 numarası.

  4. autosport takımdan emir geldiğini söylüyor. bu emir geldikten sonra daha zorlamasının bir anlamı yok. fark önceki turlarda 7 saniyeyken hirvonen 0.2'lere kadar düşürmüştü.

  5. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Senin için demedim zaten.Aşşağıda arkadaş mütavazilikten bahsetmiş onun için belirtmiştim.Burda 0.2 ye kadar indirip,yavaşlayımda fark 1.3 sn olsun diye bir bakış açısı WRC de pek mümkün değil.Zamana karşı yarıştıklarından.Ayrıca 1.1 sn yavaşlamanın bir derecesi yoktur WRC de.Ama fark 1.3 ten sonra 15 sn olmuş.Eğer son etaplarda zorlamayı bıraktıysa o zaman bu takım emri olabilir.Aksi halde 1.3 te bir yavaşlamadan bahsedemeyiz bence.

  6. benim fransızlarla ilgili en ufak bir şey demedim ama manipülasyon dedim. işte bu da gerekçesi:

    With Citroen having asked Loeb and second-placed team-mate Mikko Hirvonen to hold position on Saturday, there were no upsets on the 65.74-kilometre Matadero-Ambul stage that kicked off the final day.

    Despite the team instruction, Hirvonen inadvertently closed to within 0.2 seconds of taking the lead from Loeb on the following Mina Clavero/Giulio Cesare stage, before backing off again and letting his team-mate re-establish a 1.3s cushion on El Condor/Copina, the final stage before midday service.

    ingilizce bilmeyenler için meali:

    "Citroen'in Loeb ve Hirvonen'den cumartesi günü yerlerini korumalarını istemesinin ardından …."

    "Takım emrine rağmen Hirvonen farkı Mina Clavero etabında liderle 0.2 saniyeye kadar indirdi ancak ardından yavaşladı ve takım arkadaşının öğle servisi öncesinde El condor'da 1.3 sn fark oluşturmasına izin verdi.

    yasak demiyorum ancak hoş şeyler değil

  7. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    http://motorsport.nextgen-auto.com/SS15-Hirvonen-closes-up-to-Loeb,40923.html

    15.etapta fark 1.3 sn.Takım emri denilenki değil,13.etapta yani Cumartesi günü son etapta yaşandı.Yarış sonu değil.Takım emrini en çok uygulayan takım Ford zaten.Hem geçen iki senede Latvala'Nın ikinci pilot olduğun açıklamışlardı,hemde bu sene Solberg'in ikinci pilot olduğunu açıkladılar.Hemde bunu yapan Wilson.Birinci ağızdan.

  8. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Ortada manüpülasyon namına en ufak birşey yok.Olayın yaşandığı gün cumartesidir.Hava şartlarından dolayı ( Sordo kaza yaptı,Ostberg gerideydi ve Solberg gerilere düşmüştü) risk almak istemediler.Pazar günüyse başlangıçtaki üç etapta Hirvonen hızlıydı ve fark 1.3 sn olarak ölçülmüştü.Sonra ise Loeb ağırlığını koydu ve kazandı.Birde sanki bütün Fransızları tanıyormuş gibi,yada hayatınızda her sene Fransaya Cote D'azur a tatile gidiyormuşsunuzda Fransızlar şöyleydi böyleydi diye yorum yapmanız yokmu…Motorsporlarımı,siyaset platformumu anlamadım.

  9. loeb şımarık, kendini beğenmiş bir pilot olsa gerçekten de dayanılmaz ve izlenmez wrc ama adam işini mütevazi şekilde yapıyor. bir fransızdan beklenmeyecek kadar mütevazi.

    adamı tebrik ediyorum ama abdullahın dediği gibiyse, takım adına yakışmamış bu durum..

  10. bildiğin sonuçlar manipüle ediliyor. çok takip edemedim ama 2. günün sonunda hirvonen neredeyse geçiyordu ancak takım yavaşlattı. hoş şeyler değil bunlar

  11. bu herifin bıkkınlığından sonra hala wrc izliyorlarsa ohaa derim.

  12. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Loeb'e tebrikler.WRCnin efsanesi.Peter Solberg çok iyi gidiyordu yazık oldu.Yinede benim favorim Mads Ostberg.Latvala'nın koltuğunu alacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir