Mugello'daki Testlerde Pilotların Çalışma Günleri

yazar:

kategori:

 

 

Takım

Salı

Çarşamba

Perşembe

01.

Red Bull

Mark Webber

Mark Webber
Sebastian Vettel

Sebastian Vettel

02.

McLaren

Oliver Turvey
Gary Paffett

Oliver Turvey

Gary Paffett

03.

Ferrari

Fernando Alonso

Felipe Massa

Fernando Alonso

04.

Mercedes

Nico Rosberg
Michael Schumacher

Michael Schumacher

Nico Rosberg

05.

Lotus

Jerome d’Ambrosio

Kimi Raikkonen

Romain Grosjean

06.

Sauber

Kamui Kobayashi

Kamui Kobayshi

Sergio Perez

07.

Force India

Jules Bianchi

Paul di Resta

Nico Hulkenberg

08.

Toro Rosso

Jean-Eric Vergne

Jean-Eric Vergne
Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo

09.

Williams

Valterri Bottas

Bruno Senna

Pastor Maldonado

10.

Caterham

Rodolfo Gonzalez

Vitaly Petrov

Heikki Kovalainen

11.

Marussia

Charles Pic

Charles Pic
Timo Glock

Timo Glock

12.

HRT

Katılmıyor

Katılmıyor

Katılmıyor

 

 

 


Yorumlar

  1. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    santander testlere de mi karışıyor.yapmayın arkadaşlar.Nerdeyse pilotların iç çamaşırlarına da karışıyor diyeceksiniz.
    Massa 2011 testlerinde Alonso dan ve diğer herkesten daha çok tur attı.SONUÇ?
    MAssa 2012 testlerinde ise toplamda 578 tur attı.Alonso ise 508 tur.Yani massa alonsodan 70 tur fazla çalışmış.SONUÇ ?!

  2. DreamOfWinD  avatarı

    Evet sizde haklısınız salı gününü yarım yarım paylaşabilirlerdi. Ancak Ferrari geleneği böyle işliyor sanırım. son üç yıldaki alonso üstünlüğü veya santander etkiside olabilir alonso takımın gözdesi durumunda.

  3. Geri bildirim konusunda Massa'nın da kötü olmadığı hep söylenmiştir. Bence Ferrari aracı %100 Alonso'ya odaklamak istiyor. Düşünsenize olmaz ama bu saatten sonra işlerin 2008 deki gibi tersine dönüp Massa'nın birden ön plana fırladığını savaş çıkar gridde. O yüzden Massa sezonun ilk yarışlarında gösterebilmeliydi kendini. 2010 Bahreyn'i hatırlayanlar bilir bundan sonrası için yakalamalısın onu(Alonso'yu) demişlerdi.Takım öyle yada böyle bir şekilde o gelişim pakedini Massa'yla da deneyebilir sonuçta pilotlardan çok Telemetri verilerine bakıyorlar. Evet pilotta çok önemli ama zaten sadece Massa çıkmayacak piste en azından eşit davranıldığı Massa'ya hissettirilip artı motivasyon sağlanabilirdi.

    Dediğim gibi Ferrari 2008 de yanlış yaptı ve pilotlar şampiyonluğunu kaybetti umarım benzer bir yanlışı tekrar yapmaz.
    Ne kadar rekabet o kadar iyi benim için. Gerçi şu anki lastiklerle nasıl rekabet olacaksa benim ki de boş avuntu oluyor sanırım…

  4. DreamOfWinD  avatarı

    Alonsonun geri bildirim ve araç gelişimi üzerindeki katkısı massa'dan daha fazla. Burda araç gelişirse otomatikmen massa'da yukarı çıkar.

  5. kesınlikle bizim için bi ayrı önemli bir test sezon için ya ölüm yada yaşam testi. bırakında alonso işini yapsın.

  6. mclaren genç pilotlar la teste cıkıyor. massa katılmasada sorun yok. malesef massa bu duruma kadar düştü. :(. ve mclaren ın yaptığı bence hata. ama mclaren herzaman verileri çok iyi analiz edip işi bitirir. tek sorun lewis ve button un lastikleri daha iyi anlaması ve geri bildirimleri önemli olacaktı

  7. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bu testin amacı, pilotu geliştirmek için değil F2012 yi geliştirmek içindir.Araç gelişirse massada gelişir.yok eğer araç gelişmezse massa 1000000000 km yol katetse yine değişen bişey olmaz.Önemli olan massanın az ya da çok km yapması değil.

  8. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    crasher evet mantıklı ama olay massanın gelişimi değil aracın gelişimidir.Yani testin amacı aracın problemini çözmektir.Massa veya Alonsoyu daha iyi yapmak için değil.Araç iyi olursa massa da iyi olacaktır.Ben şahsen massanın yerinde olsam o test gününü de Alonsoya veririm.Alonsonun araca yapacağı her türlü katkı massanın da işine gelecektir.Eğer araç lastikleri bitirmeden çabucak lastikleri ısıtıp güzel bir df ile hızlanırsa massanın da sorunları bitmiş olur.Anladığım kadarıyla takım Alonsoya bu konuda sorumluluk yüklemiş.Elini tamamen taşın altına sokturmuş.

  9. senin kıt beynin 2008 öncesini unuttuğu için şimdi onu takoz gibi görmek seviyesiz insanların yapacağı yorumdur.

  10. anlaşılan felipe massa senin canını baya yakmış

  11. verim alınamıyormu yoksa pilotla ilgilenilmiyormu? inşallah massa bir an önce giderde anti massacılarda kına yakar.ben olsam webberin yerine onu yarıştırırım.ferraride bundan sonra massaya gün yüzü görmek yok bunu anladık.inşallah şöyle hamilton vettel gibi dişli biri takım arkadaşı olurda onu evire çevire madara eder.erkek olan biri çıksın desin daha ilk yarışında takım emri uygularız diye.

  12. Bir de şöyle düşünmeni istiyorum mesela bak Mclaren aracı iyi vs. o kısma değinmeden. Bu sezon Lewis lastiklerle çok sorun yaşarken Button ona göre nispeten daha iyi. Lewis çıkıp benim testte olmam lastikleri anlamam lazım derken Button önemli değil zaten önemli birşey denenmeyecek diyor. E Ferrari de sorunu daha çok alon pilot Massa olduğuna göre sence de Massa'ya biraz daha yatırım yapılması gerekmiyor mu? gerçi takım işini bilir kendine göre ayarlar ama son 2 sezondur görüyoruz ki Massa'yı geride bırakmak takımlar şampiyonasında takımın hep geride kalmasına neden oluyor ya Massa'yı takımdan ihraç etmeliler yada ona da en az Alonso'ya yapılan kadar yardım yapılmalı bence e Alonso'ya yapılan kadar yardım yapılırsa ve Massa biraz daha fazla düzelirse Alonso da araya kendi pilotaj farkını koyup kendini 1 adım öne taşır ve bu durumdan Ferrari kazançlı çıkar bence yanılıyor muyum?

  13. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    zenmaster yanlış düşünüyon.Alonso sadece puan almak için yarışsaydı testlere felan gerek yoktu.Gider button ve hamilton gibi etkinliklere katılırdı.Alonso bu araçla dahi her yarıştan puan çıkarabilir.Ama mesele puan almaktan ibaret değil.
    Ferrarinin ihtiyacı olan şey aracın gelişimidir.Araç gelişirse massada puanlar alacaktır.Ferarri neden bu konuıda Alonsonun üzerinde duruyor acaba.Kara kaşı için mi.Yıllardan beri tanıdıkları massanın üzerinde durmuyorlar neden.Neden domenikalli alonsonun boş boş yatmayıp sorunlarla boğuştuğunu söylüyor.

  14. Massa <\Alonso avatarı
    Massa <\Alonso

    Masaya öyle böyle diyorlar ama testlerde Alonso 2 Massa 1 ondan sonra nasıl gelişsin bu adam HAKSIZLIK!!!!!!!!!!!!!!!!!

  15. bence ferrarinin iki pilotu ile birlikte puan almaya ihtiyacı var sadece biriyle diyil……

  16. ferrari takımı alonsoculuk oynuyo, oyüzden massanın yeri yok…..

  17. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    massa teste yarım gün eksik çıksa ne olur çıkmasa ne olur.Boş yere benzin kaybı.Bakın mclaren pilotları direksiyona bile geçmiyorlar da dert etmiyorlar.
    Ferrarinin aracı geliştirmeye ihtiyacı var.Ferrarinin daha çok teste ihtiyacı var.Ferrarinin bu kritik günlerde massanın test günü hesabı ile uğraşmaya ihtiyacı yok.Ferrarinin buradaki birkaç raikonencinin gönlünü yapmaya da ihtiyacı yok.Takım isterse 3 günün tamamını Alonsoya verebilir.Tabi eğer diğer takımlar gibi güçlü bir aracı olsaydı Alonso testlere bile çıkmazdı.

    domenicalli:"Alonso'nun takımın merkezinde bir rolü var ve çok önemli sorunlarla uğraşıyor." dedi.
    Demekki Alonso taşın altına elini çoktan koymuş.

  18. verim alınamayan bi pilota neden diğeriyle eşit şartlar verilsinki ?

  19. massaya testlerde bile haksızlık yapılmış ya ben daha ne diyim hiç kimse bundan sonra massa şöyle massa böyle demesin. oldu olacak çıkmasaydı hiç testlere nasıl olsa alonsonuz var sizin.

  20. takımın massaya ne kadar değer verdiğinin bir kanıtıdır 2 gün alonsoya verilmesi.massanın yerinde olsam o bir günüde alonsoya verirdim nede olsa onun takım içinde hiç bir değeri yok.
    hala çıldırıyorum (onunla mücadele etme,öğrenmeye çalış) }:-[

  21. ilk sektörde mercedesin dominant olacağına eminim.çok uzun müthiş bir düzlüğü var.

  22. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    yaw mclaren ne yapıyosun yaw. Hamilton'u alsana testlere adam ben katılacak dedi hala testlerde yok. Aracı kullanan adamlar yok. Asıl değişimleri ve lastikleri anlayacak olanlar yok hey allam yaaaa.

  23. Alonso'nun 2 kere katılması neyse de Kobayashi'ye neden Perez'e karşı 1 gün fazla vermişler ? Şaşırdım.

  24. Yusuf  Hitay avatarı

    bi bizim takım aptal, çok ararlar bu testi.

  25. bugün ayrton sennanın ölüm yıl dönümü

  26. Büyük ihtimal sezon öncesi testlerdeki durumla aynı olacak. Yani izleme yok; derece takibi var.

  27. İzleyebilecekmiyiz netten falan?

  28. konu dışı -bu arada bacheta f2 de sezonun ilk 4 yarışını kazandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir