Pirelli: "Bizden Ne İsteniyorsa Onu Yapıyoruz"

yazar:

kategori:

Bahreyn GP sonrasında Michael Schumacher, lastik bozulmalarının Formula 1’i şekillendirdiğini ve sınırşarı zorlayamadıklarını dile getirmişti.

Hembery, geçen senenin başını örnek göstererek, takımların lastikleri anlamasının o zaman da birkaç yarış aldığını, daha sonra işlerin normale döndüğünü belirtti.

Hembery: “Sezonun başındayız. Geçen sene başında da çok fazla tartışma vardı. Bundan sonra 2-3 yarış geçsin, tartışmalar artık olmayacak.”

“Mühendisler, araçlarından azamiyi elde etmenin yolları üzerine çalışacak; bir denge bulacaklar ve nispeten normal bir seviye ortaya çıkacak.”

Hembery ayrıca Pirelli’nin, ne yapılması isteniyorsa onu ortaya koyduğunu söyledi; yani spora heyecan katmayı.

Hembery: “Bizden ne istendiğini de unutmamalısınız. Bu mücadeleleri ortaya çıkarmamız istendi. Eğer spor bizden tek lastik değişimi, sıfır bozulma isterse, bunu da yapabiliriz. Ama galiba insanlar balık hafızalı; bu spor, kimse izlemiyor diye düşüşteydi. Hiç geçiş yoktu. Taraftarların çoğunun geçiş görmek istediğini biliyoruz”

“Mesela Bahreyn… En son yarışta (2010) 15 geçiş vardı; bu sefer 73 tane oldu. Durumun nasıl değiştiği konusunda size bir ölçüt olsun. Biz sadece, bizden ne isteniyorsa onu yapmaya çalışıyoruz”


Yorumlar

  1. Senin hakkında böylesi bir yorum yapamam ama pirellinin balık hafızalı olduğu kesin. adam gibi lastik üretemedikleri için FIA ve takımlar birliğine "abilerim biz böyle kaşar peyniri kıvamlı dandik lastik üretebiliyoruz; öyle kütük gibi lastik üretemiyoruz beceriksiziz, siz de el mahkum biz FIA ve takımlar birliği istedi deyince bunu doğrulayacaksınız yoksa hiçbir lastik üreticisi F1'e lastik tedarik etmiyor, jantlarla yarışmak zorunda kalırsınız vs vs vs" demiş olabilir ki ben pirelli adını duyduğum anda tüm kan beynime sıçrıyor.

    Dediğim gibi: Bu adamlar beceriksizin önde gideni. Haa günün birinde adam gibi lastik üretirler, o zaman hiç merak etme tükürdüklerimizi şapır şupur yalarız!

  2. ne yani pirelli balık hafızalı bendemi balık hafızalıyım dün gibi hatırlıyorum.lastikler şöyle olsun lastikler böyle olsun isteğini (taraftarlar hariç) istendi.ve istenilen oldu tabi kimse taraftarın ne istediğini sormadı yani esas sorulması gerekenlere sorulmadı ve durum vahim.

  3. Bunlar beceriksizin önde gideni, o yüzden de FIA ve Takımlar Birliği bizden böyle istedi vs diyorlar. Bence hikaye. Bridgestone, Michelin ve hatta Good Year niye böyle kaşar peyniri kıvamlı dandik lastik üretmeyi kabul etmedi sence? Adamlar adımıza leke sürdürmeyiz dediler. Pirelli adam gibi lastik yapabiliyor olsaydı onlar da adlarına leke sürdürmemek namına böyle dandik lastik yapmazlardı. Demek ki adamlar bu işi beceremiyor. Bir de utanmadan televizyon kanallarında Formula 1 teknolojisi adı altında reklam yapıyorlar. Ulen sizin 2 turda aşınan lastiklerinizin teknolojisiyle arabayla Ankara-istanbul arası en az 4 yerde mola verip lastik değiştirmek lazım :Ç

    Haa günün birinde adam gibi lastik üretirler, o zaman hiç merak etme tükürdüklerimizi şapır şupur yalarız!

  4. ya sabır pirelli ye atmaktan vazgeçin ve atacak başka yerler bulun niye ;adam haklı niyemi bu işin böyle olmasını fia ve takımlar birliği istedi.dayanıklı lastikler istense idi pirelli onuda yapardı elbette.

  5. Bu adamı ıslak odunla dövmek istiyorum.

  6. bana göre dolu depoyla yarışmaları birazdaha lastiklerin aşınmasını hızlandırıyor.

  7. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Ya ne geçişiden bahsediyorsunuz 2. sıradaki pilot,1. sıradaki pilotu tur bindirir gibi geçiyor artık,bumu gerçek geçiş gerçek yarışçılık…Önceden evet az oluyordu ama bir anlamı ve degeri vardı geçişlerin,pilotlar zorlaya bildiği kadar zorluyordu araçlarını limitlerin üstüne çıkıyorlardı,şimdi şu b.ktan lastiklerle 3,4 tur zorla bak ne oluyor!!!!!

  8. Şimdiye kadar hiç araçlar pist üzerinde duramadığı, arka arkaya pistten çıktığı için kırmızı bayrak sallanmadı ki. Hep tedbir olsun diye daha ortada problem yok iken yaptılar bunu.

  9. Haklı pirelli ondan isteneni yapıyor

  10. hem pirellinin peynirden yapılma lastikleri hem kers hem drs fazla oldu bana kalırsa…

    bence pirelli bu lastiklerden vazgecip daha dayanıklı lastik üretmeli .. 2 tane pitstopuda zorunlu kıldıgın zaman bu iş cozulmus olur hem agresif sürüsler de izlemis oluruz.. kim kaliteli kim degil ortaya cıkar boylelikle…

  11. daha öncede dedigim gibi '' yapacaksın dolma lastigi janta gelene kadar sürsün millet ''' :)))

  12. yok yok onlar bir lastikle sezon bitirmeyi vadediyorlar :))))))))

  13. Evet, Pirelli'nin yağmur lastikleri çok verimli değil anlaşılan. Eskiden dediğin gibi, ne şartlarda yarışlar devam ediyordu. Bunda FIA'nın son zamanlarda güvenlik paranoyasına düşmesinin de sebebi vardır tabi. Güvenlik denince akan sular durur bence de.

  14. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    Pirelli= Epic Fail

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    normal şekilde yağmur yağdığı an pilotlar pist üstünde durmakta zorlanıyor, dolayısıyla kırmızı bayrak sallanıyor. önceki yıllarda çok daha çetin koşullarda yağmurlu yarışlar olduğunu hatırlıyorum. ama 2 yıldır en ufak su damlacığında hemen güvenlik aracı giriyor.

  16. hadi be ordan siz önce bittikçe her tarafa kocaman kauçuk parçaları fırlatmayan adam gibi biten lastik üretin! yarış çizgisinin dışını görmüyor heralde bunlar!

    drs ve kers geçiş için yeterli lastikler doğru düzgün olsun cılkı çıktı işin. onboard görüntülerden bile anlaşılıyor pilotların artık apexlere saldıramadıkları.

    istemiyoruz sizin lastiklerinizi. arabama da son alacağım marka pirellidir.

  17. Bu,az yada çok bilinmeyenli denklem kurmaya benziyor arkadaşlar.Adam doğru söylüyor,Fia pirelliden çok bilinmeyenli lastik yapmasını istemiş ,onlarda yapmışlar,kızmanız yersiz,fia ya kızın bence.Günümüzde kışlık lastik lastik hamuru sıcaklık +7 derecenin altında yumuşamaya başlıyor.Ömrüde ortalama 10-15 bin km,sonra performansı düşüyor.Yazlık lastik ise 30-35 bin km.Bu bir teknolojidir.Üreticiler hamura kattıkları değişik madde ve onların miktarlarıyla oynayarak ihtiyaca yönelik lastik üretebiliyorlar.Pirellide bu yeteneğe sahip.Ama fia nın talebi çok bilinmeyenli lastik olduğu için pirelli onu yapmış.Emin olun pirelliden istense,hızlı ve daha dayanıklı lastik üretebilir.Dikkat ettiniz mi 4 çeşit hamur oldu bu sene!!!(Geçiş ve yoğun yağmur hariç).Saygılar.

  18. 2010 yılına göre geçişlerin fazla olmasının nedeni drs ve kers sistemdir.
    lastik bozulmalarından dolayı atak yapılmıyor sadece tur bindirir gibi yanından geçiyorlar.
    Biz mücadeleyi özledik. Korakor mücadele ve atak yapılmasını. bu şekilde yapılana geçiş diyoruz.

    Siz kalkmışsınız 2. giden pilotun bir anda 14. sıraya düşmesine neden olan lastikle yaşananları geçiş olarak değerlendiriyorsunuz.
    Ayıp göz var nizam var.
    ha takım stratejileri çokmu iyi hayır onlarda size ayak uyduruyorlar işte.
    madem lastikler bitiyor 1 pit fazla yapın kardeğiş. bu arada sınırları zorlyaın sonuna kadar.
    ozaman pit sayısını düşürmek için mecburen dayanıklı lastik yapacaklar.

  19. Yoğun yağmur lastiği Pirelli'nin suçu değil. Postte azıcık su birikse hemen kırmızı bayrak sallıyorlar. Takımlar o lastiği nasıl kullansın?

  20. Yoğun yağmur lastiği Pirelli'nin suçu değil. Postte azıcık su birikse hemen kırmızı bayrak sallıyorlar. Takımlar o lastiği nasıl kullansın?

  21. Yusuf  Hitay avatarı

    yahu geçiceksin sen onu. 2 yıldır pirelli var ve biz kaç kez yoğun yağmur lastiğini aktif olarak kullanılırken gördük ? sıfır. demek ki sen zaten sağlam lastik üretmeyi henüz beceremiyorsun. bunun için çok fazla konuşmaya da gerek yok. sonuçta bridgestone uzun yıllar kıyasıya rekabet sonucu hem hızlı hem sağlam lastik üretmek zorunda kaldı. ama pirelli için durum öyle değil, koyver gitsin mantığındalar. bir de bay e yarışlar heyecanlı hale geliyor diye veriyor gazı, oh ne ala mualla.

  22. evet sanırım tartışmalar bu açıklamadan sonra yatışır adamlarda odun üretebilcek seviye var ama onlardan talaş üretilmesi isteniyor

  23. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Bir lastik üreticisinin durmadan demeç vermesi,ve durmadan aynı şeyleri söylemesi…

  24. Pirelli ne yapacakmış .. sıfır bozulma ve tek lastik değişimi. Lastik yerine rulman takacaklar anırım

  25. Lan paul hembery misin ileri geri misin nesin kaşar peyniri kıvamlı dandik lastiklerini de al PİRElli git olmadı BİTelli git yeter ki defol git uyuz herif.

    15 geçiş yerine 73 geçiş istemiyoruz. adam gibi Formula 1 yarışı izlemek istiyoruz. Lastik koruma yarışlarına döndü F1 kör herif. Siz bize en heyecanlı yarışları izleten Schumacher gibi Hamilton gibi Raikkonen gibi pilotların tüm yeteneklerini kısmaktan başka hiçbir işe yaramadınız F1'e girdiğinizden beri.

    Bir de utanmadan bizden isteneni yapıyoruz demiş. Heee kesin öyledir. Zaten o yüzden sırf adlarını lekelememek için Bridgestone ve Michelin ve hatta Good Year sizinki gibi berbat ötesi bir lastik yapmayı kabul etmedi; onlar salak siz akıllısınız ya!

    Kim ne derse desin Pirelli kati suretle adam gibi lastik üretemiyor. Bugün bir Bridgestone gibi kütükten farkı olmayan lastik yapamaz 305 km boyunca aralıksız en zorlu koşullarda en lastik düşmanı pilotlarda bile gidebilecek. 2,6 mm olan yarış kauçuğunu 5,9 mm yapsalar bile en fazla fazladan 2 tur dayanır. Diyelim ki 10 CM yarış kauçuğu yaptılar; o zaman da tur dereceleri 20 saniye aşağı doğru kayar. Bunlar beceriksizin önde gideni arkadaş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir