Alonso Beklentileri Kontrol Altında tutuyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, sürpriz bir sonucu düşünmese de beklentileri kontrol altında tutuyor.

İspanyol pilot son iki senede Renault ve McLaren ile ard arda iki kere Monako’da yarış kazandı ama bu sene, çok daha az rekabetçi bir araç ile cadde pistine çıkacak.

İspanya yarışından bu yana Renault’un gelişen formuna ve Monako’da takımlar arasındaki farkın azalmasına rağmen Alonso, zafer için McLaren ile başa baş olmalarını beklemiyor.

Alonso: "Şu anda öyle düşünmüyorum. Çünkü, bu seneki durumumuza bakarsak, zaferler için mücadele edecek iyi bir seviyede değiliz"

"Burada çok iyimser gelemeyiz. Ayrıca burada McLaren’in gösterdiği performans itibariyle onların bu sene açık bir şekilde favori olduğunu düşünüyorum"

"Ama söylediğim gibi, çok şey olabilir. Monako, tamaiyle farklı bir pist ve yarışı bitirirseniz kazanabilirsiniz. Bu yüzden eğer çok geride kalırsak veya onlar bütün hafta sonu egemen konumda olurlarsa bile, eğer yarışı bitiremezlerse bizim yarışı tamamlamamız yeterli"

İki dünya şampiyonluğu bulunan Alonso, Monako’nun sürprizlere açık olduğunu düşüüyor ve zirveye yakın mücadeleyi tamamiyle saf dışı bırakmadığını ekliyor.

Alonso: "Monako’da daima bazı sürprizler oldu: Bazı araçlar burada, diğer pistlere kıyasla daha iyi performans gösterebilir. Ve tam tersi: bazı araçlar, normal pisttekine kıyasla biraz daha kötü performans gösterebilir"

"Göreceğiz. Yarına kadar beklemeliyiz. Çünkü bu pistin, bu yarışın bizim için iyi olduğuna inancımız var"

"(Monako’daki yarış) Zirvedeki takımlarla mücadele etmek için küçük bir fırsat olacak. Geçen haftaki Paul Ricard testlerindne çıkan sonuçlardan memnunuz. Göreceğiz"

"Renault’un yarışlar kazanacak veya podyuma çıkacak konumda olmadığı 2004’teki gibi şeyler olabilir. Monako’ya geldik ve Trulli yarışı kazandı, ben ikinciyken tünelde kaza yaptım"

"Diğer türlü, Monte Karlo’da birinci ve ikinci olmak…. Umarım bu tip bir şeyi tekrarlarız"

Renault pilotu, geçişin neredeyse imkânsız olduğu pistte sıralamanın çok önemli olmasına rağmen yarışa önden başlamak için takımın agresif bir strateji seçmeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Alonso: "Bilmiyorum. Şu anda düşündükleri stratejiyi kontrol etmedim. Ama strateji açısından çok fazla risk alacağımızı düşünmüyprum. Çünkü burası, tamam sıralamada birincilik önemli, ama burada daha uzun gitmenin daha iyi olduğunu biliyoruz."

"Geçmişte normal şartlarda tek pit stratejisi alışkanlıktı ve 11. pilottan itibaren tek pit yapılacağını düşünüyorum. Çok risk alamazsınız ve kendinizi kötü bir konuma koyamazsınız. Bu yüzden standart stratejide olacağız"


Yorumlar

  1. bize iki dünya şampiyonluğu verdiği için olabılırmı acaba

  2. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Alonso' yu nasıl destekleyebiliyorsunuz anlamış değilim..Geçen sene başka bir takıma sizi yüz üstü giderek bırakan ve sonrasında kaçarak geri dönen bir adamı desteklemenizi en azından ben anlamıyorum.

  3. bakıyorumda herkes R28 i cok küçümsüyor ama okadar küçümsenecek bir araç değil bunu haftasonu göreceksınız

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    1 NUMARA idi

  5. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    O'na yakışanı O 2 kere gerçekleştirdi(2006-2007) busefer yakışanın gerisinde kalabilir,çünkü busefer araç R26 değil.Fakat herkes ne kadar inkar da etse O 1 NUMARA !

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Sana yakışanı yap Alonso, yarışı 7. bitir..:)

  7. gökay kara avatarı

    hadi bakalım ii sonuçlar bekliyoruz ferni):

  8. görüm seni fernando bastır aslanım benim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir