Kovalainen: "Daha Fazlası Gelecek"

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, McLaren takımındaki hayatına güçlü bir şekilde başlamasının ardından kendisinden daha fazlasının da geleceğini söyledi.

Renault’tan bu sene başında McLaren’e geçen Fin pilot, şanssızlıklar yüzünden bazı puanlardan mahrum kalsa da Hamilton ile başa baş görüntü sergiliyor.

Kovalainen, İspanya’da kendi hatası oladan kaza geçirdi ve ardından Türkiye’de belki de kazanabileceği yarışta, ilk virajda Kimi Raikkonen ile teması nedeniyle gerilere düştü. Fin pilot ayrıca sezonun açılış yarışında güvenlik aracının kurbanı olmuştu.

McLaren pilotu, yeni takımına bu denli çavuk bir şekilde alışmasına şaşırdığını kabul etti ama kendisinin gelişim için hâlâ bazı yerlerinin olduğu konusunda da uyardı.

Kovalainen: "Daha fazlasının geleceğinden eminim. Gittikçe daha fazla gelişiyorum"

"Sezonun başından beri şaşırtıcı bir şekilde iyi oldu ama daha iyisini yapabileceğimi düşünüyorum. Hedefimiz bu ve üzerine çalıştığımız şey, her azaman performansı geliştirmeye çalışmak"

26 yaşındaki pilot, McLaren’de kendini rahat hissettiğini ve bunun da kendisinin hıza ulaşımında daha çabuk olmasına yardım olduğunu kabul etti.

Kovalainen: "Burada çalışmaktan çok ama çok memnunum. Senenin başındaki göre şimdi daha fazla şey biliyorum, işlerin nasıl ilerlediği, yarış hafta sonunun nasıl geçtiği gibi"

"Daha fazlası da gelecek, bunda şüphe yok. Ama biraz biraz. Dürüst olmak gerekirse, kış sürecinde araca ve takıma nasıl alıştığım konusunda şaşkınım. Burası benim tarzımda bir ortam. Buraya çok iyi bir şekilde yerleştiğimi hissediyorum"

Kovalainen, ilk çizgiden başladığı Türkiye yaruışından puanla dönememesi nedeniyle hayal kırıklığını sürdürmediğini ifade etti.

Takımından gelen ‘yarışı kazanabilirdi’ açıklamalarının sorulduğu Kovalainen: "Bunu daha fazla speküle etmek istemiyorum."

"Türkiye benim için geride kaldı ve Monako’ya bakıyorum. Kendime hiç bir zaman ‘neler olabilirdi’ sorunusu sormam. Bunun khakkında düşünmem. Yarışta iki saat sonra Monako’ya odaklanıyordum. Tek yol bu"


Yorumlar

  1. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    Bence bu kovalainen de iş var adam geçen sene renonun en kötü olduğu dönemde bile istikrarlı bir performans çıkararak 30 puan topladı.Bugüne baktığımızda ise reno geçen seneye oranla daha gelişmiş bir araç ama geçen sene kovanın yaptığını yapamıyor(Alonso olmasına rağmen).

  2. pınar sizin nelson'dan olsa olsa gazoz kapağı olur daha puanı yok şansa bala puanlar alıyorsunuz. 🙂

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ron dennis: takıma zarar vermediği sürece her iki pilotumuzunda yarışmasına izin veririz

  4. mclaren kovalainenin hamiltonu geçmesine izin vermeyecektir 🙂 bu sözü ferrariden direk çevirdin galiba:) söz deği lsana görüntü veriyorum bak 2007 hep 2 araç çekişiyor ikiside mclaren.ferrarinin bir tane yarışı var mı acaba ?

  5. pınar sen ilk önce kendi pilotuna bak onunda ikinci lewis olacağını zannettiniz ama kılı bile olamadı. heikki hala alışma döneminde ve çok iyi bir çıkarıyor o nelson daha aracı pistde tutamıyor ilk önce onu eleştir sonra heiikiye laf at heikki geçen sene alonsoya toz yutturan adamla kafa kafaya gidiyor bunu görmezlikten gelme (forever mclaren)..

  6. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    mclaren kovalainenin hamiltonu geçmesine izin vermeyecektir.

  7. Heikki vega arkadasinda soyledigi gibi cabuk kavrayan cabuk ogrenen bir pilot, Ben Heikki`yi sezonun ikinci yarisinda gorun derim..

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yarış şartları kabullenilmeli bence Türkiye gp.sinde birazda mecbur kaldı diğerleriyle mücadeleye fakat ben daha öncede belirttim 2008 öyle veya böyle takım için bir geçiş ve toparlanma yılı fakat tamamiyle değişen 2009 yılında herşey çok farklı olacak inancındayım

  9. KOVALAINEM I ben HAKKINEN e benzetıyoum. Yapı itibariyle tabi. biraz yumuşak başlı olmak ona şampiyonluğu getirecektir. Raikonen de bu yoktu. Geçen yıl nasıl şampiyon oldu derseniz. Bence Mclaren yüzünden şampiyon oldu. Ve benim çok inandiğim. Börni ekilston 🙂 emri gibi görünüyor. Alonso ile hamilton çekişmese o yıl biz farkla şampiyon olurduk. kimsede bu yoruma "zaten ferrarinin aracıydı filan demesin canımı sıkmasın.

  10. Ben sadece yarısta biraz sert mücadeleci olmasını istiyorum.fazla kabullenici gözüküyor, glockla çekişecegine bmw ferrariyle uğraşmalı (örnek olarak verdim)

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    En azından raikonenden daha insancıl ve daha sempatik şuna da inanıyorumki mclaren onun takımı

  12. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kavalaınen kımı kadar super bır pılot.pek bellı olmasa da ıstıkrarlı veyeteneklı.hep bırılerının arkasında kalması yeteneklerını gostermıyecegı anlamına gelmez.bekleyın ve gorun derım ben

  13. Gelme ihtimali çok yüksek Kovalainen çabuk kavrayan bir pilot bunu geçen seneki ilk yarışı ile sezonun sonraki yarışları arasındaki performans farkına bakarak anlayabilirsiniz. Umutluyum ben.

  14. pınar neye dayanarak yorum yapıyorsun çok merak ettim. Geçen sene alonsoyu denize döken Hamilton'la başa baş mücadele ediyo şu anda daha ne yapmasını beklemeliyiz takımdaki ilk senesinde?!?! Pilotların fiziksel görünüşlerine göre yorum yapıcaksanız kalsın almayalım lütfen!!

  15. sendenmi gelecek devamı güldürme bee bizi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir