Schumacher: "Her Yarışta 1000 Parçalık Yap-Bozla Uğraşıyoruz"

yazar:

kategori:

Eleştirenlerden birisi Michael Schumacher’di ki Bahreyn GP sonrasında bunu açıkça dile getirmişti.

Şimdi ise Auto Motor und Sport’a konuşan Schumacher: “Her yarışta bir araya getirmeniz gereken 1000 parçalık bir yapbozunuz var.”

Bu kadar çok etken varken sezonun ilk 4 yarışında 4 farklı kazananın olması pek de şaşırtıcı gelmiyor

O Estado de S.Paulo’dan Livio Oricchio: “Rekabet açısından bakınca Pirelli’nin 2012 lastiklerinin, gösteriyi geliştirme amacını tam olarak karşıladığında şüphe yok”

“Ama Formula 1’deki mühendislik konusunu, başarı için takımların teknik ve finansal kaynaklarını, çalışan insan zekâlarını düşününce lastiklerin sonuçlar üzerinde bu kadar etkili olması, uygun bir şey değil.”

“Ben ve Formula 1’deki birçok kişi, Pirelli’nin yeni hamurlarının, lastik davranışı açısından biraz daha tahmin edilebilir bir noktaya geri dönmesini; gösteriyi bu kadar fazla etkilememesini umuyor”

Şu an için takımlar, araçlarını geliştirmekten çok Pirelli lastiklerini anlamaya odaklanıyor; bugün Mugello’da başlayan testlerde de bunun üzerinde durulacaktır.

McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh: “Lastikleri anlayan ilk ekip, dünya şampiyonasında büyük bir avantaj elde edecek.”

Mercedes Takım Patronu Ross Brawn: “(Pistte rakibinizle) bir mücadele içindeyseniz, lastikler için en uygun çizgiyi alamazsınız.”

Mugello testleri için Bild’e konuşan Mercedes Motor Sporları Sorumlusu Norbert Haug: “Bu test günleri, Formula 1’deki güç dengesini değiştirebilir.”

Ama Bruno Senna, testler için Mugello’nun iyi bir yer olmadığını düşünüyor.

Senna: “Mugello, ideal bir test pisti değil. Takvimdeki pistlerin çoğuna kıyasla çok farklı”


Yorumlar

  1. vedat özkan avatarı

    Evet sansa bala 7 sampiyonluk kazandı:))) hele benetton da yeni bir yakıt bulmuslardı diğerlerinden 2 kat daha hızlı gidiyordu öyle 2 şampiyonluk kazandı 2000 yılındada ferrari deyken baktılar en hızlı araç değil ağırlık yapmasın daha hızlı gitsin diye aracı diğerlerinden 100 kg daha hafif yapmıslardı:)Ah ah malesef üretmeyen tüketen yeşertmeyen bitiren bizi yerimizde saymaya mahkum eden olanı aşağılayarak zavallı egosunu tatmin eden araştırmaktan okumakdan bir haber cehalette sınır tanımayan klasik hastalıklı türk zihniyeti.
    Nerde bizim gerçek hoşgörülü bilime öğrenmeye önem veren yapanı takdir edebilme mütevaziliğinde olmayanında elini tutan nefretle değil sevgiyle umutla hayatan bakan bu memleketin gerçek yüzleri.
    Yolda yürümeyi bilmeyen insanlar bu sporun zorluğu hakkındada elbette fikir sahibi olamazlar.
    Michael schumacher takım arkadasının aksine yüzde 80 oranında yasadığı mekanik problemlerden sıyrıldığında halen rekabetçi yarıslar çıkarabiliyorsa mevcut yasında bu onun tüm kariyerini ve farklılığını izah ediyor biraz michael jordan ın durumuna benziyor.Geçmişle ilgili zaten f1 in en tepesindeki isim olarak tarihe geçmiş dev bir markadır schumacher gerisi bos laf tan ve cehaletten ibarettir.

  2. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Futbol takımı tutar gibi Şumi'yi tutan zavallı adami bi de "güldürme beni" falan diye yorum yazmış. Büyük olan Ferrari'ydi, altına süper aracı verdi mi herkes uçar gider merak etme. Rosberg tek kelime etmeden Şumi'yi ikiye katladı, aynı arabayla aldığı puana bak, podyum sayısına bak, galibiyete bak. Eski lastikler ve eski araçlar olsaydı bugünkü Mercedes puan almaya oynuyordu. Ama inmiş perde gözlerinize, ayan beyan ortada şeyleri görmüyorsunuz, zor geliyor size görmek. Sen ne dersen de, Şumi önce Rosberg'i yensin sonra Hamilton, Alonsa ve Vettel'e rakip olsun. Yıldız Alonso'dur, şu dandik F2012 ile yarış kazandı adam. Şumi tüm favorilerin elendiği yağmurlu yarışta 4. oldu (en iyi derecesi)

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    schumacher koymuş sana 10 yıldır inliyonuz.

  4. Mehmet Kocaman avatarı
    Mehmet Kocaman

    Arkadaşım yorumlarından anlaşılıyorki yaşın küçük ve pek F1 bilgin yok.Çocukça yorumlar yazma bırak büyüklerin yazsın sen oku ki öğrenesin.Hadi güzel kardeşim.

  5. Güldürme beni !!

  6. İdeal olmayabilir ama bu demek değil ki yapılan test hiçbir işe yaramıyor.

  7. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    rambu sen bu sitede daha öncede mclarenci gibi yazıyordun.birçok isim değiştirmiştin.defalarca başka isimlerle karşımıza çıktın. senin fetelle felan alakan yok.Yalan söyleme alışkanlığını bırak.daha dün bahreyne kadar (ispanya) dişye düzeltip yazmayacağım demiştin.Söz ağızdan çıkar.Sen ağzınla konuşmuyorsun.Hadi ilk terkini anladık.ama ikinci terki ne yapacağız.Büyük laf etme.Yiyemeyeceğin sofraya oturma.Bu tür huylar edinme yarın büyüyünce alışkanlık olur başına dert olur.Onun bunun yorumunu kopyalama , yalan söyleme, sözünde dur.daha ne nasihat edeyim sana.

  8. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    Noldu zorunamı gitti abdül.

  9. Abdurrahman ben söz felan vermedim sadece bi süre ara vercem dedim döndüm
    siteden kalıcı ban yediğimi sanmıştım ama yanlış anlama olmuş mecburiyetten öyle dedik
    dikkat etiysen ben sadece vetteli alonso hamiltonla felan karıştırıyorum şumi ye hiç dokunmadım
    sen çıkmıssın koskaca şumi ye ne demişsin yaptığın çok ayıp
    ayrıca 2 hafta öncesine kadar alonso haberlerine dokunmazdım size defalarca söyledim
    vettel haberini naltalamktan vazgeçin siz naptınız vettel kartikeya hıyar benzetmesi adlı haberin içine ettiniz o haberde yemediğiniz halt kalmadı aynı tarz yorumları senin pilota atınca ben suçlu mu oluyom ben provakatörsem sen de provakatörsün
    ayrıca eger ki vettel haberlerinde gene kışkırtıcı yorumlar atacaksanız bende aynı tarzda alonso haberlerine yorum atarım kana kan göze göz dişe diş
    artı o eski yorumları çok beğendim ve paylaştım bunda bu kadar büyütülecek ne vardı anlamadım
    şunu unutmayın efendiler meyve veren ağaç taşlanırmış vettel en yetenekli olmasa bu arkadaşlar onu bu kadar eleştirmezler yılanın başını küçükken ezmeye çalışıyolar ama ben yemem

  10. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    hayırdır memetoglo her haberin altında bana saldırmaktan başka işin yokmu senin.mclaren ne alemde.ron dennis nasıl.hamilton iyi mi.butonada selam söyle. hadi kardeş işine bak.takımına hırsız dedirtme zorla bana.

  11. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    rambu ders vereceksen önce kendine ver.Adam ol sözünde dur.kaç kere söz verip bir daha yazmayacam diyosun yine yazıyorsun.Başkalarının yorumlarını kullanmaya kadar düştüysen sen bir doktora görün.senin tek bildiğin şey benim pilot seninkini döver muhabbetleridir.Bir kere de insanların burada faydalanacağı bişey yaz da okuyalım.hala gömlekten kıravattan bahsediyon.senin okulun yokmu çocuk.işin gücün yokmu.bu işler boş işler.adamın karnını doyurmaz.adamı tahsilli yapmaz.vazgeç kendini buralarda harcama.provakatörlüğün sınırlarında geziniyorsun.3 tane nikle ve başkalarına ait yorumlarla bir yere varamazsın.Akılıı ol.

  12. Senna: "Mugello, ideal bir test pisti değil. Takvimdeki pistlerin çoğuna kıyasla çok farklı"

    bu pistte yapılan test bi işe yaramıyacaksa burda niye test yapılıyor ?

  13. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    Alonso 2006 son yarışlarında ağlamadımı 2007'de zaten hep ağladı Ferrari'de tek başına yarıştığı için ağlayamıyor emin ol massa hızlı olsa alonso salya sümüktü şimdi. schumacher hep sorun yaşadı evet 2006 yılındaki kadar formda değil ama sorunlar olmasa daha iyi olurdu.

  14. Abdurrahman öncelikle şumiye karşı böyle bi söz söylediğin için seni kınıyorum sana yakıştıramadım
    şunu da söyleyim ben provakatör felan da değilim sadece bi ders vermek istedim alonso fanlarına ama yanlış anlaşıldım 2 hafta önce bi vettel haberi alonso fanları tarafından banlanmıştı
    ben de aynı tarz yorumları o arkadaşların pilotuna atayım dedim baktım ağlamaya başladılar
    bunlar böyle insanlar işte kendileri kışkırtıcı yorum atınca iyi biz atınca provakatör takdir site halkının
    ayrıca dün gene bazıları benim kişilik haklarıma gene saydırmış
    dikkat ettiyseniz ben burda hiç bir arkadaşa ne kötü söz söyledim ne de saydırdım birbirimize karşı saygılı olmamız lazım benim yorumlarımı çekemiyo olabilirsiniz ama bu size bana saygısızlık yapma imkanı sağlamaz
    ————————————————————————————-
    vettel senin pilottan 10 gömlek üstünse
    şumi rahat 50 gömlek daha üstündür…………………Şalu

  15. MercedesHurdaGp avatarı
    MercedesHurdaGp

    Siteye bak çay demle ÇEKEMİYORSUNUZ ROSBERGİİİİİ İŞTE KAPAK YAPTI SİZEEEEE 😀

    Ha birde F1 sitesi olucaklar Ezik Schumiyi koruyan açıklamaları yayınlayın siz 😀

    Ezik işte yediremeyen gider hahahahahahah küçük sitenizle Schuminizle başarılar size 😀

    rOSBERG NASIL KOYDU SCHUMİYE HAHAHAHAHAH AĞLIYOR BAK 😀

  16. 😀 hay ağzına sağlık…

  17. eline alacan berni ile hembrey i sopa ile ver allah ver ver allah ver bi temiz döveceksin.spor tombala çekmeye benzedi.

  18. '' lastiklerin sonuçlar üzerinde bu kadar etkili olması, uygun bir şey değil." demiş ve bende diyorum ki; LASTİKLER DEĞİL PİLOTLAR YARIŞSIN İSTİYORUM. Yarış için yeterince sıkıntı var zatenörnek:FİA'nın kısıtlamaları gibi

  19. MercedesHurdaGp avatarı
    MercedesHurdaGp

    Site yönetimi tam bir Schumici belli oldu yorumlar yayınlanmıyor.

    Yahu ne dedik Schumi Rosberg kazanınca ağlamaya başladı yalanmı değil belliki fena koymuş 🙂

    Gerçekleri örtemezsiniz Schumi tarih oldu yeni yıldızlar Vettel ve Rosberg Schumi gitsin Torunları ile pişti oynasın .

    Zaten 2005-2006 Alonso ayarı verdi son 3 yılda Rosberg ayarı verdi 🙂

    Şansa bala gitmeseydi şampiyonluğu bile olmayacaktı

  20. Sana hiçbirşey demiyorum sence söyledikleri bahanemi gerçeklermi? Sen Rambo ya provakatör diyorsun ama sende inceden inceden Şumiye,kimi ye daha doğrusu ALonso dışında çoğu pilota saydırıyorsun…

  21. Tamam arkadaş kimse schumacheri tutmak zorunda değil de bu kadar basitçe yoruma da gerek yok bence.Bırak uzun soluklu F1 takip etmeyi son 5-6 yıldır takip eden insan bile artık yarışların kaderinin nasıl davranacağı çözülemeyen lastiklerin elinde olduğunu görür.Bu lastik sorunu sadece schumacherin alehine değil üstelik.Hızlı,aracı limitlerinde kullanan pilotlar limitlerinin aşağısına inmek zorunda kaldıklarından limiti zorlayamayanlar biraz daha ön plana çıkabiliyorlar.Rosbergin podyum olayında zaten Schumacher'in rakibi rosberg değildiki adam kaçıncı sıradan başladı rosberg kaçıncı ıradan başladı?Hani hemen arkasından başladığı yada 2 sıra gerisinden başladığı bir yarışta rosberg podyuma çıkıp schumacher podyum dışı kalsa sonra lastikten şikayet etse "ne o bahane mi üretiyor" yorumunu anlarımda adam kaçtaaa o kaçta başlamış.Rosbergle hiç bir alakası yok.bak burda arkadaşlar yazmışlar madem F1 izliyorsun kaç senedir izliyorsun bilemem adam onca aksilik,yanlış pit stratejilerine kurban gittiği halde kaç tane demecini gördün yakındığı?Pilotluğu boyuncada kolay kolay göremezsin.Bazı pilotlar pitte bile aksilik olunca kafa sallayarak tepkilerini gösterirken adam istifini bile bozmuyor.Akabinde demecinde bu tarz şeyler olabilir deyip geçnmesini biliyor.Yiğidi öldürün ama hakkını yemeyin bu çok yanlış olur.Bahaneci denilecek en son pilottur…

  22. Tifosi6178_  avatarı

    FIA sağolsun son 2-3 yıldır yarış izlemeye başlayanlar eski pilotlara hiç saygı duymuyor…

  23. Avustralya'da vites kutusu, Malezya'da Grojean, Çin'de pit ekibi yarışını mahvetti. Son yarışta da DRS problemi. Adam bir tane bile sorunsuz yarış geçirmedi ama kendisinden en ufak bir yakınma çıkmadı. Şimdi latikler hakkında 2 kelime laf etti diye mi şikayet etmiş oluyor?

    Onun yerinde başka bir pilot olsaydı her yarışın ardından ağlıyor olurdu.

  24. Michael Schumacher Yaşayan Efsanei şikayet etmedi, etmez; her daim gerçekleri söyledi, söylüyor. pirelinin kaşar peyniri kıvamlı dandik lastikleri gerçek yetenekleri nasıl sınırlıyor görüyoruz. Adam gibi lastik olsa Schumacher, rozberki her yarışta en az 1 tur bindirerek geçerdi. Bilip bilmeden son 2-3 yıldır yarış izleyerek konuşup durmayın. Formula Lastik Şampiyonası…

  25. Eray Parlak avatarı

    Schumacher Kariyeri boyunca hiçbir zaman bahane üretmedi üretmezde , sen onu yeni nesil çoluk çocuklamı karıştırdın…

  26. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    şumayer son günlerde fazlaca şikayete ve bahanelere mi başladı yoksa bana mı öyle geliyor.rosberkin kazanmasından sonra sanki bu durum bariz arttı gibi ne dersiniz.

  27. MercedesHurdaGp avatarı
    MercedesHurdaGp

    Rosberg kazandığından beri susmuyor bu Schumi resmen ağlıyor 😀

    Ahahahaha yarın öbürgün kovulursa hiç şaşırmam eeeee artık modası geçti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir