Bugün Senna'nın 18. Ölüm Yıldönümü

yazar:

kategori:

Tüm Formula 1 camiası tarafından spor adamlığı ve kişiliğiyle bir efsane olarak görülen Ayrton Senna, bugün sevenleri tarafından saygıyla anılıyor.

 

 

Şimdi sizlerle Senna’nın büyük kişiliğini yansıtan bazı sözlerini paylaşacağız.

– Yarışmak, mücadele etmek benim kanımda var. Bu benim hayatımın bir parçası. Tüm yaşamım boyunca bu işi yaptım ve artık her şeyin ötesine geçti.

– Yarışı kazandığı zaman bir pilotun neler hissettiğini asla bilemezsiniz. Kask tüm duyguları saklar.

– En önemli şey kazanmaktır. Her şey kazanmanın bir sonucudur.

– Kokpite geçtiğinizde kazanmak için yarışırsınız, ikincilik ya da üçüncülük size yetmez.

– İkinci olmak ilk kaybeden olmak demektir.

– Para ilginç bir şeydir. Ona sahip olmayanlar umarsızca peşinden koşar. Sahip olanlarınsa dertleri hiç eksik olmaz.

– (1994) Kazalarla dolu bir yıl olacak, gerçekten ciddi bir olay olmazsa şanslıyız demektir.

– (Monako’da) pol pozisyonundan kalkmıştım, daha da zorlayarak önce yarım saniye sonra da bir saniye fark açtım. Sürmeye devam ettim. Bir baktım ki, aynı aracı kullanan takım arkadaşım dahil herkesten iki saniye hızlıyım.

 

– Sanki bir tünelde gibiydim. (Monako’da) sadece otelin altı değil sanki tüm pist bir tünel hissi veriyordu. Durmadan sürüyordum, daha fazla, daha fazla, daha fazla ve daha fazla. Limitlerdeydim ama hala daha fazlasını bulabilirdim.

– Daima daha iyi bir yarış çıkarabileceğine olan inancın çok önemlidir. Benim motivasyon kaynağım da hep bu olmuştur.

– Eğer Tanrı sizin yanınızdaysa, her şey çok daha kolay olur.

– Bir idolüm yok. Ben çalışmaya, kendini adamaya ve mücadeleye tapıyorum.

– Araç kullanmanın riskli olmayan bir yolu olduğunu sanmıyorum. Her pilotun bir limiti vardır. Sadece benim limitlerim diğerlerinden biraz daha ileride.

– Pilotlar, aldıkları kararların saliseler içinde ölümle yaşam arasında bir fark yaratabileceği bir dünyada yaşarlar.

– Korku insan yaşamının bir parçasıdır. Bazıları onunla yüzleşmeyi bilmez, ben dahil bazıları da onunla birlikte yaşamayı ve yüzleşmeyi öğrenir.

– Korku beni heyecanlandırıyor.

– Kadınlar, onlarla başımız daima derttedir ama onlarsız da yapamayız.

– Benim çok iyi olduğumu düşünüyorsanız, yeğenim (Bruno’yu) bekleyin derim.

– Ölüm bir gün gelecektir. Bugün de olabilir 50 yıl sonra da. Tek emin olduğumuz elbet bir gün bizi bulacağıdır.

– Hep iyi bir hayatım oldu ama tüm başardıklarımı kararlılığım ve adanmışlığım sayesinde başardım. Kazanmak için inanılmaz bir istek duydum. Sadece yarışları değil, hayatı kazanmak için. Kim olursanız olun, hayatta hangi pozisyonda olursanız, zengin ya da fakir, daima bir hedefiniz olsun, güçlü olun, kararlı olun ve yaptığınız işi daima sevgiyle ve Tanrı’ya inanarak yapın. Bir gün tüm hedeflerinize ulaştığınızı göreceksiniz.


Yorumlar

  1. @MuratbanK ben senin pilota lakap taktımdı senin kişilik haklarını zedeleyecek tarzda yorum attım mı
    sen kakmışsın bana ve pilotuma laf salatası yapmışsın bu benim düşüncem sana göre yanlış olabilir ama saygı duymak zorundasın tıpkı bnm sana duyduğum gibi ……………Şalu

  2. Bu güne kadar kendime 4 usta belirledim otomobil kullanma açısından. Senna, McRae,Tiff Neddel ve tabiki Babam. Bunlardan ikisi hala hayatta ikisi malesef hayatta değil.

    Saygıyla anıyorum seni Master, ve tabiki özlüyorum. Ölümünden çok seni canlı izleyememek daha büyük bir kayıp benim açımdan. Çünkü herkes bir gün ölücek neticede.

  3. belki ayrton senna gibi bi yarışcı gelebilir ama onun gibi bir insan asla bidaha gelmez ruhun şaad olsun büyük insan.

  4. Ferrari (FAster)
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bir şeyler anlatmaya çalışmayın arkadaşlar şu ağlak bebenin ağlak hayranına. Gelmiş burda Ayrton Senna'nın ölüm yıldönümü haberinde bile cetvel denen cacıklık ağlak bebeği övüyor. Sokun lafınızı geçin, o bilgisayar başında çıldırsın; siz cevap vermeyin. Misal birazdan bana cevap verecek, ben adam yerine koyup geri dönüş yapmayacağım o da orda çıldıracak. Hepimiz böyle yaparsak bir müddet sonra ya adam olacak ya da bir daha gelmemek üzere gidecek buralardan.

    Tutarsız adam, hem İspanya'ya kadar yazmayacağım diyor daha dün, bugün yazıyor. Üstüne bir de eski haberlerdeki başkalarının yorumlarını kopyala yapıştır yapıyor.

  5. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    1 mayıs 1994 ımola,kanlı pazar 🙁 büyük bir saygı ile hep kalbimizdesin AYRTON SENNA..

  6. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Fangio, Prost, Hakkinen ve Daha Niceleri Var 🙂

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sen git biraz F1 tarihini araştır.

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    r.i.p. nedir yahu, türkçe vardı bir de ona ne oldu ?

  9. formula 1 de sebastian vettelden daha büyük pilot olarak gördüğüm iki isim vardır
    biri michael schumacher dir diğeri ise en büyük olan ayrton sennadır………..Şalu

  10. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    rest in peace…

  11. Murat bana bugün ne diye sodu az önce ve Sennanın ölüm yıldönümü olduğunu sürekli takip ettiği bu sitede konusunun olduğunu söyledi. burayada yorum yazmak istedim bende.

    MuratbanKın eşi olarak cevap veriyorum.

    Ayrton Senna ismi ile ilk kez Murat sayesinde tanıştım. Forrmula 1 e olan tutkusu sayesine verdiği bazı bilgilerden biri de Senna diye bir yarışçının varlığı ve hazin bir şekilde ölüşüydü. Hatta Senna'nın belgesel niteliğinde çekilmiş filmini izledik beraber ve gördümki eşimin bahssettiği kadar var. Senna iyi pilot olduğu kadar Brezilyalıların göz bebeği olmuş, halk kahramanı gibi gördükleri bir insan.

    Brezilya'da şu anda bile hizmet veren özellikle çocuklara yönelik vakfı da bunun bir numaralı kanıtı. Yaşarken en büyük uğraşı Brezilyalı kimsesiz çocuklar için yaptığı yardımlar ve çalışmalar. Hem işinde bir numara olup hem de bu kadar duyarlı ve yardımı seven bir insanı kaybetmek 18 yıl geçse bile yine de üzüntü veriyor. Size tavsiyem Ayrton Senna'nın belgeselini mutlaka izleyin. Siz de benim gibi düşüneceksiniz.

  12. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    öncelikle çok güzel bir yazı olmuş.Özge Yamak'a teşekkürler.ve bundan sonra bence hiç bir pilot senna ile kıyaslanmamalı.her pilotun kendine göre stratejisi ve sürüş stili vardır.

  13. Yaşasaydı muhtemelen şu an Michael Schumacher istatistik bazında yaşayan 2nci efsane olurdu. Üstelik ikili arasında eski kurt-genç yetenek şeklinde yıllarca müthiş bir rekabet izlerdik 1994-2000 arasında…

    Günümüzde emzik isteyen bebeler hüngür hüngür ağlayan çoluk çocuk da Ayrton Senna Efsanesi mertebesine çıkartılıyor ya işte o bebelerin ellerine birer balon verirdik şimdi…

    Hakkında çok detaylı araştırmalarım oldu. Lakin hiçbir araştırmaya gerek yok aslında. Sadece Senna belgeselini izleyerek bile Ayrton Senna'nın yarışmak dışında Formula 1'in her alanının gelişmesi için ne kadar çalışıp çabaladığını da görebilirsiniz. 1991'den beri öyle ya da böyle izlerim Formula 1'i ve Senna'dan sonra hiç kimsenin Formula 1'i geliştirmek için bu denli çaba sarf ettiğini görmedim.

    Huzur için de yat Ebedi Şampiyon…

  14. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    Benim çok iyi olduğumu düşünüyorsanız, yeğenim (Bruno'yu) bekleyin derim.

    sen hala gelmiş geçmiş en iyilerden bir tanesisin senin gibi yeri doldurulamayacak ancak bir kaç tane daha şampiyon var …

  15. Ömer_Massa avatarı

    Toprağın bol olsun bay efsane.huzur içinde yat…

  16. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    http://steadytest.blogspot.com/2011/05/ayrton-senna-17-years-without-genius.html

    Senna'nın en sevdiğim resmi.Hem F1 in efsanesinin gençliği ve karizması,hem muhteşem bir makinanın bile bozulabileceği gerçeği.Etrafa bakıyorumda,Singapurun cicili bicili ışıkları yok,gayet sade bir o kadarda çekici.Tıpkı eski f1 oyunlarındaki gibi.

  17. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Huzur İçinde Yat Şampiyon 🙂

  18. ondan bir tane daha gelmedi.. toprağın bol olsun.. yüreğinle yarıştığın yarışları izlerken bugün bile duygulanmaya devam ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir