Alonso: "Ferrari Kusursuz Bir Takım"

yazar:

kategori:

Gazzetta dello Sport röportajında Alonso, “Bu konuda hiç şüphem yok. Dış faktörleri saymazsanız, şu anda neredeyse kusursuz bir takımız.” diyor.

2012 otomobiliyle limitleri zorlamanın ince bir ip üzerinde yürümek gibi olduğunu söylemesine rağmen Alonso son zamanlarda yaşadığı zorlukların Ferrari’yi daha da güçlendirdiğini düşünüyor.

“30 metre yükseklikteki bir ipte yürümek gibi. Asla hata yapmamanız gerek. S1’de kerbe çarparsanız, elenirsiniz. S2’de de durum aynı, lastikleri kilitlediğiniz an yine elenirsiniz. Ama tüm bunlar takımı daha da güçlendiriyor. 2010 ve 2011’de yaptığımız strateji hataları, pit stoplar ve pilot hataları artık yaşanmıyor.”

“Çünkü takım o ince ipin üstünde yürümeye alıştı ve yeni bir profesyonellik ve güven seviyesine tahmin edebileceğinizden çok daha yakın. En önemli şey, hızlı bir araç eksiğimiz. Ama bu sene yaşadığımız sıkıntılar takımın normal bir sezonda olduğundan iki kat fazla gelişmesini sağladı.”

Ferrari’nin en güçlü araç olmadan şampiyon olmasının mümkün olup olmadığı sorulduğunda Alonso, “Evet, olabilir” diyor.

Alonso, takımın İspanya yarışında da yeterli performansı gösterememesi halinde 2012 sezonunun kendisi için bitmeyeceğini de ekliyor.

“İlk dört yarışın zararını telafi ettik sayılır ama artık bir şeyler yapmalıyız. Ne olursa olsun pes etmeyeceğiz. Bu daha ilk adım. Her yarışın ardından farkı biraz daha azaltmalıyız. Eğer Montmelo’da işler kötü giderse bu sezonun bizim için bittiği anlamına gelmez.”

Alonso ayrıca Formula 1’de testlerin azaltılmasının takıma büyük etkisi olduğunu söylüyor: “Diğerlerine göre bu durum bizi daha çok yaralıyor çünkü Ferrari’nin gelişim felsefesi bunun üzerine kurulmuştur.”


Yorumlar

  1. bende uyuz oluyorum oraya birde al pacino'nun resmini kokmuş adıda keko 🙂 çelişkinin bu kadarı,hayır bide bilgisi olsa içim yanmayacak bugün alonsonun en büyük düşmanı hamilton bile onun ne kadar büyük bir pilot olduğunu söylüyor,pilotlar arasında en iyi pilot kim sorusuna pilotların yarısı alonso diyo bu gelmiş alonsoyu beğenmiyor ya

  2. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    ferrarici ve alonsocu değilim ama galiba alonso i.kekonun geçmişte canını fena halde acıtmış acaip bi acı var çok fena hemde

  3. alonso biraz fazla iyimser yaklaşıyo galiba ferrariye. kusursuz bir takımın son 5 senedeki hali böyle olmazdı. geçen 2 seneki red bull gibi olurdu. bence potansiyeli en yüksek takım ama domenicaliden midir nedir bir türlü potansiyellerini araçlarına yansıtamıyorlar.

  4. Kimi hastasıdır o isminin hakkını veriyor her zaman tam bir " SATAŞKAN " TRF1 de yeni moda bu zaten. Ama bu sefer yazıma bakılırsa yorumu ayık kafa yazmamış

  5. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    gıraşır ben kendimi kasmıyorum da şu senin fandaşların neden buraları mesken tutuyorlar onu anlamıyorum.yoksa durduk yerde havuzcuyla işim olmaz benim.Yönetime ağlamadan önce kimin ilk defa laf attığına bir bak.Bıktık şu raigonencilerin alonsoya saldırmasından.umarım yönetimde bıkmıştır.

  6. 🙂

  7. thelolz - avatarı

    İlk olarak:Korkaklar asla şampiyon olamaz sözün sanki RedBull da Webber'in bir korkak olduğunu söylüyor gibi.Eğer bu o anlamdaysa 2010 İstanbul Grand Prix ve 2007 Fuji'yi hatırlatırım.
    Ve:RedBull kusursuz değil.Birsürü kusuru var.Bunlardan biri de Webber'i hiçe görmek ne zannediyorsun yani 2011 Brezilya GP ye kadar Webber neden hiç kazanamadı çünkü tüm yoğunluğu ''Ağlak Bebek'' lerine verdiler.O ağlayıp gitmesin diye.RedBull patronu Christian Horner'ı tanıyorsanda ne demek istediğimi anlamışsındır herhalde.Bilip bilmeden konuşmayın.Hiçbir takım asla kusursuz olamaz elbette onu ileriye taşıyacak bir adım vardır.Asıl önemli olan kusuru anlayıp düzeltmek bir üst seviyeye çıkmaktır.Ama sen bunu anlayamadığını gösteriyorsun.Gelişmen dileğiyle…

  8. bal o nso muydu neydi kardeş kasma kendini dikkat ettim de Raikkonen ne acıtmış bee özel fantazin olmuş artık helal olsun!!!

    Biz ispanyola laf ettik mi hemen kaldıran yönetim sizi de tebrik ederim 45 dakikadır orda duruyorsa bende bundan sonra bal on so yazmaktan hiç çekinmem

  9. bal o nso muydu neydi kardeş kasma kendini dikkat ettim de Raikkonen ne acıtmış bee özel fantazin olmuş artık helal olsun!!!

    Biz ispanyola laf ettik mi hemen kaldıran yönetim sizi de tebrik ederim 45 dakikadır orda duruyorsa bende bundan sonra bal on so yazmaktan hiç çekinmem

  10. KEKO adamım sen bakma bunlara sen bildiğin yolda devam et kardeşim ben yorumlarını çok beğeniyorum gerçekten çok objektif bi adamsın
    formula 1 de kusursuz olan takım red bull dur
    o yüzden sayısız podyumlar poller galibiyetler almaktadır

  11. bu ve uzatmalı kankisi yorum atmasalar cok güzel olacak

  12. Ferrarinin yeni egzosu baya işe yarayacak gibi görünüyr 0.5 saniye hızlansa yeter
    Ama ıspanyada her şey yoluna girecek

  13. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    raigonen fanları yine toplanmışlar.parayla mı veriyorlar bunları yoksa bedava mı.Grocan yol verdiğinden beri raigonen fanları daha da asabileştiler.

  14. Gazzetta dello Sport röportajında Alonso, "Bu konuda hiç şüphem yok. Dış faktörleri saymazsanız, şu anda neredeyse kusursuz bir takımız." diyor.
    Alonso yıkama-yağlama çalışmalarına başlamış hayırlı olsun… Aynen devam… Gidişatınız çok iyi böyle devam… biraz daha zorlarsanız orta sıranın da altına inersiniz..

  15. gürsoy yalçın avatarı
    gürsoy yalçın

    Ya bu herif yüzünden artık siteye girip yorum okumak midemi bulandiriyor…

  16. Ferrari F1 tarihinin en büyük takımı kabul zor dönemden geçiyorlar destek olmak lazım kabul de 4 yıldır bocalayan ve çok az olan başarılarını da Alonso nun kendi gayretiyle kazanmış takıma kusursuz demek fazla iyimser açıklama. Bu sene Prelli lastikleri sayesinde grid alt üst. Bu sayede Ferrari hasarı en aza indirmiş durumda. Eğer Alonso nun gayretleri olmasa o kusursuz takımda yollanmadık kimse kalmazdı.

  17. tifoalo HRT avatarı

    keşke az olan okumanı geliştirmek için haberin başlığı yerine haberi okusaydın

  18. sorunda bu ya…..
    en büyük kusur kendini kusursuz bilmektir.
    insan kendisi kusurlu,eksik bilirse ilerler…kusurum yok deyip,her şeyin en iyisini yaptıgını düşünenler
    gerçekte yerinde sayanlardır…

  19. O zaman niye başarısızsınız? Demek ki sen kusurlusun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir