TRF1 Yönetimi'nden Çağrı !

Özlemini çekiyorduk çünkü bu konu hakkında koşuşabileceğimiz insanlar kolay rastlanır türden değildi. Dünyada bir motorsporu çılgınlığı vardı ama bizim etrafımızdaki çılgınlar neredeydi!?

Heryanımız futbol ve biraz da basketbol muhabbetleriyle çevriliydi. Motorsporu sohbeti ise belki de ancak dünyadaki yakut rezervi kadardı.

İşte TRF1, bunu biraz olsun kırmak isteyen birkaç kişinin bir araya gelmesiyle kurulmuştu.Sadece muhabbet* etmek istedik.

Zamanla bilenlerin muhabbetlere daldığı, bilmeyenlerin öğrenmeye başladığı yer olma arzusu içimizde yer etmişti. Ayrıca hiç beklemediğimiz bir yükün de altına girdiğimizi de zaman geçtikçe öğrendik.

TRF1’in başlangıç hikâyesi yaklaşık olarak böyledir.

Doğumundan bugüne dek burası evimiz gibi olmuştu. Şükür ki birçok da misafirimiz. Bizler evimize gelenin ayakkabılarını, evin içeri tarafını gösterecek şekilde dizeriz ki, kapıdan çıkıp gitmesi kolay olmasın. Artık ayrılmak için kalkan, kapıya varıp ayakkabılarını giymek için tekrar eve doğru dönsün, yüzümüzü görsün, oracıkta bir muhabbet daha dönsün.

Ancak gelenden de elbette saygı** bekleriz. Evimizde yapılacak olan muhabbetleri de yazılı kurallar ile çevrelemek istememiştik. Çünkü hepimiz iyi biliyoruz ki yazılı kurallar, beraberinde kural açıklarını da getiriyor. Bu açıklar nedeniyle de -avantaj sağlayan araçlarda olduğu gibi- bazen muhabbeti ateşe veren bir ileti, kurallar dahilinde görünebiliyor. Elbette ki bu durum da tartışmalar yaratabiliyor.

Aynı takımı\pilotu tutan taraftarların yalnızca birbirleriyle yapacakları muhabbetlerin; ne kadar iyi niyetle başlanmış olursa olsun gelecekte, kendi takımları\pilotları için methiyelerin dizildiği, diğer takımlara\pilotlara ise suç bulunduğu yararsız konuşmalara döneceğini düşünüyoruz. Ülkemizdeki büyük futbol klüpleri taraftarlarının birbirlerine olan -ve şiddet gösterilerine kadar giden- anlamsız nefretlerinin temeli belki de bu kadar basittir. Kazanmanın, kazanan tarafın yanında olmanın verdiği haz ve güç, benliğimizin iyi ve düşünceli tarafını yeterince besleyememize ve dolayısıyla, ahlâki değerlerin dışında davranışlar sergilememize yol açabiliyor.

Hâl böyle olunca durup, etraflıca düşünebilirsek; önceden haklı olarak gördüğümüz hareketlerimizde hatalar bulmamız olasıdır.

Bu nedenledir ki ; kendi takımınızın\pilotunuzun haberleri altında diğer takım\pilot taraftarlarının yorumlarının bulunmaması isteğini ve bu türden tüm yaklaşımları, karşı olduğumuz düzene giden yol olarak görüyoruz. TRF1 Ailesi olarak bizler -içinde bulunduğumuz dönemin şartlarıyla-; diğer platformlarda örneği görülen “klan” ve benzeri uygulamaları desteklemediğimizi bilmenizi istiyoruz.

Bizim dileğimiz, evimizde konuşulan tüm konularda konuşacak, paylaşacak şeyler bulabilmenizdir. Hiçbirimiz tribün koltuklarını parçalayan bir Formula 1 fanı görmek istemeyiz. Hiçbirimiz bir yarış sonrası rastladığı bir Ferrari (örnektir) taraftarına şiddet gösteren bir McLaren (örnektir) taraftarı da görmek istemeyiz.Şu an için bu ihtimaller uzak gibi görünse de, şaşılacak bir hızla buraya yaklaşmamız da imkansız değildir.

Zaman zaman meydanı bulandırmak isteyenler çıkabilir. Belki sadece keyif aldıkları için, belki de ilgi çekmek için bunu yapıyor olabilirler. Bu ev hepsini gördü.

Sorunlar biz insanlara mahsustur.Ancak şöyle düşünülmelidir ki; iyi niyetli insanlar hatayı öncelikle kendilerinde ararlar. Bulunduğumuz ortam içerisinde bir huzursuzluk çıktığında ; 

“Ben bu huzursuzluğun çıkmasında rol almış olabilir miyim?” 

“Bu huzursuzluğun çıkmasında ne tür bir etkim olmuştur?”

gibi sorulara tarafsız biçimde yanıt verebiliyorsak ve yapmamız gerekeni yapıyorsak, sorunlar hemen çözülüverecektir. Hatta herkes konuşmasına bu yaklaşımla başlarsa, yaşanmayacaktır bile.

Bazı üyelerimizin yaşananlara ilgisiz kaldığımızı belirttiğini görüyoruz ve bu bizleri yaralıyor.

Çünkü yapmaya çalıştığımız şey “zaman vermek”tir.Başlangıcımızdan beri bunu anlayışlı olmaya dönüleceğini düşünerek yapıyoruz. Tabî açıkça belirtmeliyiz ki hızınıza yetişemediğimiz dönemler de oluyor. Belki son zamanlarda daha çok oluyor. Sayımız oldukça azaldı.

 

Belki de artık bazı yaÇünküyapmaya çalıştığımız şey ”zamanvermek”tir. Başlangıcımız-klaşımlarımızı değiştirmenin zamanı gelmiştir. Artık “hogeldiniz” demeden önce çekilip izleyebiliriz. Seçici olaibliriz. Ama bunun da bizleri nereye götürebileceğini bilemeyiz.

 

Tüm bunların yanında kendini artık bize göstermeyen ama bizi hâlâ izleyen, değer veren, belki hareketlenmemizi bekleyen takipçilerimizin olduğunu da biliyoruz. Onların da bilmesini istiyoruz ki yapmaya çalıştığımız şey, herhangi bir nedenden dolayı bulanabilen suyumuza elimizden geldiğince temiz su eklemeye çalışmaktır. Aktif üyelerimizin, sessiz üyelerimizin, beklenti içinde olan üyelerimizin; tüm üyelerimizin bu konuda bize yardımcı olmalarını umuyoruz. 

ve bizlere yardım edeceklerini umuyoruz.

Son olarak tüm bunlarhakkında sizlerden beklentimiz şu olabilir ki, bu yazıyı belki çok fazla ileti ile değil ama, mümkün olduğu kadar çok düşünce ile taçlandırınız.

Saygılarımızla

TRF1

*(Muhabbet : Sevgi. Dostça konuşma -Büyük Türkçe Sözlük- ).

** (Saygı : 1.Değeri, üstünlüğü, yaşlılığı, yararlılığı, kutsallığı dolayısıyla bir kimseye, bir şeye karşı dikkatli, özenli, ölçülü davranmaya sebep olan sevgi duygusu, hürmet, ihtiram. 2. Başkalarını rahatsız etmekten çekinme duygusu -Güncel Türkçe Sözlük-).


 

 


Yorumlar

  1. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Sıkıntıların tamamını elbirliğiyle çözeceğimize eminim. Katı tavır takınmak bizim işimizi daha kolay hale getirir mutlaka. Şahsım adına denenebilir görüyorum.

    Not 1 : Çorba yapmamışsınız.
    Not 2 : Ben de eski logoyu seviyorum…

  2. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Aslında son derece ciddiyim ama şimdi politika konuşmayalım burada… F1 tartışmaları zaten yeterince taraftar buluyor. Sonra bu siteyi yıkarlar…yıkarlar! 😀

  3. Arkadaşlar Trf1 Yönetimi nin çağrısına kulak verelim >: )

  4. Açıkçası ben bu siteye samimiyeti için geldim. Daha önceden de takip ediyordum ancak pasif bir konumdaydım. Bazı rakip sitelerin samimiyetsiz ve insanları dışlayıcı hareketleri yüzünden yolumu ayırdım. Buraya geldiğimde çok hoş ve sıcak karşılandım ve hiç hakarete uğramadım. Ha ufak tefek tartışmalar oldu ama bu da bir spor ve farklı bakış açıları olur çok da normal hatta olmaması garip olur. Saygılar.

  5. iyi niyetle yazılmış samimi bir yazı…ama değişen pek birşey olmayacak bence…yine bizler bildiğimizi okumaya devam edeceğiz. belki bu yazıyı okuyupta kendine çeki düzen verecek birileri olacak ama bunlar istisna olacak…istisnalar kaideyi bozmuyor…
    ha biz gerçekte yazdığımız(olumsuz yorumlar kırıcı yorumlar) gibi insanlarmıyız kesinlikle değil…yatağa yansımıyor neticede:)))
    bence böyle gelmiş böyle gider…banlamak ta çözüm olmuyor. alıyorsun yeni bir nick aynen devam…
    ideal bir çözüm bulmak için tek çare bütün yorumları onaydan geçirip yayınlamak buda keyif kaçırır…
    kızanlar olduğu sürece kızdıranlar daima varolacaktır:)

  6. Öncelikle konuyla ilgili olarak böyle bir başlık açarak kendimi(zi) ifade etme fırsatı sunduğunuz için çok teşekkürler..aksi halde başka bir haber başlığı altında veya herhangi bir yorum altında bu görüşler dile gelecekti ki hiç arzulamadığım birşey olduğu için bugüne kadar yapmadım..Zira seviye düşmeye başladığı anda dile getireceğim düşüncenin hiçbir önemi kalmayacaktı..

    TRF1 'i yaklaşık olarak 3 sene önce bir arkadaşın tavsiyesi üzerine takip etmeye başladım ve kısa sürede en çok takip ettiğim site haline geldi..Bu haber akışı ve hızının kalitesindendi..ciddi bir emek var elinize sağlık..

    Yorumlarla ilgili olarak; F1 'in doğası gereği takımların ve pilotların demeçleri, dolayısıyla, haberin içeriği bile provakatif olabiliyor bazen..Ancak Biz yorumcuların bunları en azından bir mantık süzgecinden geçirmemiz gerekiyor..Çünkü F1 gibi motorsporlarının zirvesinde yer alan bir disiplini, kesinlikle, en geniş kitlelere ulaştığı için popüler olan ve popülerleştiği oranda bayağılaşan futbol holiganlığıyla bir tutmamak gerekiyor..espoir(Al10so) arkadaş belki şakayla karışık (belki de tamamen ciddi) bence çok önemli bir noktaya temas etmiş..F1 doğası gereği daha elit bir spordur..

    Peki holiganlaşma tehlikesi??..evet var..bence çözümü zaman zaman gördüğümüz en basit deyimle herhangi bir "mantık süzgecinden" geçmemiş yorumları görmemezlikten gelmek..Bayağı olduğu düşünülen yorumlara cevap vererek aynı seviyeye düşmemek..Böylece bu tip yorumların da zamanla kendini imha edeceğini düşünmekteyim..en azından F1'e gerçekten gönül vermiş kimselerden de bu cool tavrı beklemek haksızlık sayımaz..(elbette konusuna göre tartışmanın sertliğiyle holiganlaşmayı ayrı tutmak kaydıyla)

  7. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    aynen zaten kullandıkları takmaisimlerden belli oluyor bu arkadaşların tahrik amaçlı üye oldukları.

  8. Bu güne kadar burda ki bir çok tartışmada bende içindeydim bir McLaren fanı olarak. Ama sonuçta tartışmak dediğinin doğru bildiğini anlatmaktır bir bakımdan.

    Bazen işler çığrığından çıktığı olabiliyor. Ama burdaki tartışmalar genellikle güzel oluyor. Çok nadir dir kasten laf atmalar bilerek milleti kızdırmalar. Zaten yapanda belli kişiler.

    Bazen babam senin babanı döver cinsinde yorumlar çıkabiliyor. Buda yaş gurubundan kaynaklanıyor sonuçta. Okuyunca gülüyor insan.

    Bazen çok ince espirilerde oluyor.

    Bunlar sitenin ne kadar geniş bir kitleye hitap ettiğinin kanıtıdır. Beni bu siteyle tanıştıran Ferrari li bir kız arkadaşımdı. O zamanlar aynı kişilerle sohbet ediyorduk. Şimdi ise her gün farklı bir kişi. Bu, bu ülkedeki motorsporları kültürününde arttığını gösterir aslında. Bunda parmağı olanlardan biri de bu sitedir sonuçta.

    Neyse burası on numara bir yer benim açımdan. Bu ülkenin toprakları çok verimli olduğunda her türlü insan meyve sebze yetişebiliyor. Bu yüzdende belli başlı kişiler de hep olucaktır.

    Bence onlara cevap vermemek yeticektir görmezden gelinmeli.

    Bu arada kaç yıl oldu hatırlamıyorum ama 6. seneyi kutluyorum. 2012 sezonunda pamuk gibi Prelli ler le herkeze bol şanş diliyorum.

  9. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    xtrabit racing (Cadillac XTS) ve Onur Aybars… bu sırada sizlerle aynı takımı tutmaktan mutluluk duyuyorum. F1 takımı… Yaşasın takımların kardeşliği 🙂

  10. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Türkiye'de bir numara olduğunuz gerçek. Samimiyetiniz gerçek. Ancak şu yorumlar yüzünden malesef kötü bir imaj oluşuyor. Başka sitelerde pek hoş yorumlarla karşılaşmıyorum. Gerçi bunun sebebinin beğendiğimiz hakkında ağzımızı açmayıp,beğenmediğimizi yerin dibine sokma geni olduğunu düşünüyorum ama…

    Bende yorumlara kontrolün daha katılaştırılması taraftarlarındanım. Özellikle tahrik üzerinden çok yorum geliyor. Ah benim elimde olacaktı ki o kırbaç. Binecektim yorumların tepesine, vurucaktım kırbacı, vurucaktım kırbacı 🙂

    İşiniz zor. İşin içinde insan ilişkileri varken her iş zordur ama

    evimizde donla otururken sosyal olabildiğimiz bir alan

    da daha da zor oluyor her şey… Allah kolaylık versin.

    Trf1'e demokrasi değil aristokrasi rejimi istiyoruz… 🙂

  11. Sizi her zaman takdir ettim. Bu şekilde devam ettiğiniz sürece de takdir edeceğim. Tamamen amatör ruhla hareket ederek uzun zamandır Türkiye'de 1 numara oldunuz. TRF1.net hakkında ne kadar konuşsam da tam olarak anlatamam.

    Şimdiii… Bir ara el birliği ile sitenin içine etmek üzereydik. Şahsım ve fark ettiğim bir kaç kişi burada frene bastık. Ama o fren nasıl yavaşlattıysa artık gaza basasım da gelmiyor.

    Örneğin; bugün yayınlanan haberlerin birinde bir kullanıcı yorumunda Ron Dennis'e laf söylemiş. Çoğu McLaren taraftarı için Ron amca bir çok sürücüden önce gelir. Benim için de aynen öyledir. Bu kişiye cevap verecektim, sırf uzayacak ve uzamasına rağmen cevap verdiğim kişi derdimi anlamamış olacağından vazgeçtim. Geçen sene olsa kesin cevap verirdim 🙂

    Sitenin üye sayısının çoğalmasına sevineceğim halde üzülür oldum. Yeni gelen kullanıcı adlarının çoğunun tek amacı var; kaos ortamı oluşturmak. Yeni üye olup da usturuplu yorum yazanlar alınmasınlar. Bahsettiğim kişiler -tahminimce- zaten üye olup, bilindik adlarını mimletmek istemeyip değişik isme yönelenlerdir.

    He şunu da söylemem gerekiyor: Bu kullanıcılardan bazıları ortamı gererek bazı kişilerin gerilmesini önlüyor. Nasıl mı? Bir ara iki kullanıcı vardı. Bir taraftar grubuna o kadar saldırıyorlardı ki saldırdıkları taraftar grubu benim de dahil olduğum taraftar grubuyla pek anlaşamaz ve aptal aptal birbirimize laf çakardık. Ama o saldırıları savuşturmaktan bize sarmaya vakit bulamadıkları için mensubu olduğum grup rahatlamıştı. Şimdi bahsettiğim iki kullanıcı da yok. Ama işin güzel tarafı o iki kullanıcının saldırdığı taraftar grubu sanırım şapkayı önlerine koyup düşünmüş olmalı ki artık o grupla benim dahil olduğum grup -en azından eskisi kadar- hararetli tartışmalara girmiyoruz.

    Adam gibi muhabbet/tartışma için gerekli olan karşı tarafın düşüncesine saygıdır. Saygılı olalım diyoruz ama biri öyle bir laf ediyor ki şalterler atıyor. İşte orada frene basmak imkansız oluyor. Ki benim huyumdur, karşımdaki hangi dilden konuşursa aynı dille cevap veririm. Bu sebeple, bu kişiler zaten belli. Bu kişilere yorum kontrolü şart.

    Anladığım kadarıyla sitede bir elin parmaklarını geçmeyecek yönetici sayısı sebebiyle yorum kontrolünde de bazen gecikmeler oluyor. Burada güvenilen kullanıcılara, işi yapabilecek kullanıcılara, verilen görevi suistimal etmeyeceğine inanılan kullanıcılara yetki verilebilir.

    Ortalık karıştıcılara istediğiniz kadar çağrı yapın, cevap alamayacaksınız. O sebeple adam olmayanları temelli göndermek gerekiyor. Bu işin teknik yönünü bilmiyorum ama birisi kovulduğunda geri gelememeli.

    Sayısal bölüm mezunu olmama rağmen Türkçe'nin öneminin farkında olan biriyim. Elimden geldiğince de doğru düzgün yazmaya çalışırım. Ama öyle yorumlar var ki adam bir tane nokta koymadan koca paragraf yazıyor. İşte burada bizlerin de daha titiz olması gerekiyor.

    Fark ettiyseniz haberlere hiç bir sözüm yok. Bu konuda tartışmasız 1 numarasınız. F2004 gibi, MP4/4 gibi müthiş bir hıza sahipsiniz 🙂 Bu hızın getirdiği yazım hataları oluyor. Onları es geçip, görmezden geliyorum. Ama daha dikkatli olmanız beni mutlu edecektir.

    Hazır eleştiriye başlamışken devam edeyim 🙂 Geçen gün 'Foto Galeri' bölümünü eleştirmiştim. Sağ olun eleştirimi dikkate alıp bahsettiğim şekilde yapmışsınız. Yapmışsınız, yapmışsızın ama o resimler o kadar küçük ki ben seçmekte zorlanıyorum. Bilmiyorum, belki yaştan, benim gözler gitmiş de olabilir 🙂

    Not 1: Sanırım tam çorba yaptım 🙂

    Not 2: Haber resmi olarak kullandığınız eski logonuz şu anki logonuza tur bindirir 🙂

  12. Ne güzel forum kısmında sohbet edip konu paylaşıyorduk. O kısmın tekrar hayata geçirilmesini talep ediyorum. Bu arada Otomotiv ile ilgili her türlü yardıma hazırım aklınızda bulunsun. İyi günler, saygılar.

  13. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Tabii ki, ilk firsatta yazacagim.

  14. Zaman zaman sıkıntılı durumlar olacaktır. Kasıtlı sataşmalardan tutun da yanlış anlaşılmalara kadar çeşitli sebeplerle tartışma çıkar. Bu tartışmalar zaman zaman güzelce aramızda halledilir, bazen de hakaretler, küfürler havada uçuşur. Sonuçta evimizde donla otururken sosyal olabildiğimiz bir alandır internet.

    Önemli olan taraftarlıktan bir an için olsun sıyrılıp "bu adam bişi demiş, doğru olabilir belki" diye düşünüp olayı tekrar gözden geçirmektir. Yanlış görmek ve düşünmek suç değil.

    Geçenki şuminin sennayla olan kazası ile ilgi çeşitli fikir ayrılıkları vardı. Bir kısım şuminin hatalı, bir kısım ise sennanın hatalı olduğunu düşünüyordu. Arkadaşlar videosunu paylaştı, izledik, tartıştık ve güzelce bir takım fikir birliğine vardık, hepimiz ilk anda farkedemediğimiz detayları gördük. Bu durumu çok güzel idare ettik ve bir kavga filan da çıkmadı ki ben daha ciddi birşeyler bekliyordum.

    Umarım bundan sonraki tartışmalarımız da bunun gibi güzel olur, araya karışıp çomak sokanlar filan olmaz. Belirli kişilerle tartışırken hiç sorun olmuyor zaten, tamamen zıt fikirde olan arkadaşlar bile gayet güzel konuşarak ortayı veya doğruyu bulabiliyorlar.

    Arada çıkan fırlamalar da ilk başta herkes tarafından ciddiye alındığı için büyük soruna neden oluyor. Sonraları diğer yorumcular tarafından ciddiye alınmamaya başlayınca olur olmaz yerlere olur olmaz şeyler yazmaya başlıyorlar ve hiç bir şey olmasa bile yorumların okunurluğunu etkilemeye başlıyorlar.

    Bir süredir bu tür kişilerin kontrolünde yavaşlıklar oldu. Yazmayı bırakanlardan, işi gücü bırakıp bu trollerle uğraşanlara kadar türlü saçmalıklar gördük.

    Siteye dışarıdan sürekli yeni ziyaretçiler geliyordur mutlaka. Ve bu ziyaretçiler yorumları da takip ediyorlardır muhtemelen. Site yönetimi, aramıza katılması olası yeni arkadaşların bu tür yorumları görüp üye olmamalarından korkmalıdır.

    Sitede yayınlanan haberlerden, haber sayısından ve yayınlanma hızından zaten kimsenin bir şikayeti olacağını sanmıyorum. Orası mükemmele yakın bana göre.

  15. 2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】 avatarı
    2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】

    Aslında siteye girerken yumuşak-sert diye bir seçenek sunulmalı.
    Üstteki yoruma katılanlar yumuşağı seçmeli.
    Benim tarzımda olanlar da serti.

    Yumuşağı seçenler; yorum sayfasında serti seçenlerin yorumlarını görememeli,
    Serti seçenlere tüm yorumlar açık olmalı ve yumuşağı seçenlerin yorumlarını okuyup eğlenebilmeli.

    eğlenme sebebi: kendilerine tamamen yanlış bir spor taraftarlığını seçtiklerini bilememeleri.

  16. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Tüm bunların nedenini ve size göre neler yapılabileceğini biraz geri planda kalmış gürünen "Mini Forum- Site Hakkında" bölümüne yazmanızı isterim.

    Harika fikirlerin kimden, nereden, nasıl türeyeceği belli olmuyor.

  17. Ömer_Massa avatarı

    çok güzel bir yazı olmuş.

  18. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Yillarca siteyi yorum yapmadan takip ediyordum, ancak bu sezon uye olmaya karar verdim ve aktif sekilde yorum yazmaya basladim. Ancak su var ki, artik yorum yazmaya basliyorum ve cogunlukla yorumun sonuna yaklastigimda gondermekten vazgeciyorum. Sanirim bir sure sonra da hic yazmayacagim.

  19. Çok mantıklı ve makul bir çağrı.. Ben bu tarz site-forumlara ilk katıldığımda acemilikten anın heyecanıyla aklıma ilk geleni yazardım ve peşinden yanlış şeyler de yazdığımı-yaptığımı farkederdim ve tabi bununla birlikte başkalarının karşı yorum ve eleştirilerinin de dahil olmasıyla bunların beni geliştirdiğini düşünüyorum(ilk başlarda umursamazdım ve bazen açık kalan laptopumdan arkadaşlarım benim nickimle yorum yazarlardı bunu da umursamazdım ama daha sonra sorumluluk hissetmeye başladım); bu yüzen 'zaman vermek' doğru bir harekettir. Kimse birden Sokrates olacak değil ve ya herkes Sokrates olacak değil herhalde 🙂 İnsan sürekli öğrenen ve gelişen bir yaratıktır; bu süreci daha hızlı gerçekleştirenler yavaş kalanlara sabretmek zorunda olabilirler(mi?); olamıyorlarsa yavaş kalanlardan olabilirler(mi?) Ben yavaş adamım galiba.. Bazen yavaş kalabilirim diyeyim de bayrağı yere indirmeyelim 🙂 …
    Şunu da eklemeliyim ki Trf1'in olaylara yaklaşım tarzı da bana hep samimi gelmiştir; öyle hissediyorum..

  20. Bu yazının faydalı olacağından şüpheliyim. Eğer huzursuzluk çıkaran kişiler komunitenin iyiliği için davranışlarından vazgeçecek karakterde olsaydı en başta bu davranışları yapmazlardı zaten. Onlar için sevdikleri pilotu savunmak, sevmediklerine saldırmak her şeyden daha önemli.

    Site yönetiminin bu konuda fazla bir şey yapabileceğini düşünmüyorum. En fazla bu üyeleri banlarlar ama onlar da yeni üyelik alırlar değişen bir şey olmaz.

    Oldukça karamsar bir mesaj oldu ama durum bu.

    Huylu huyundan vazgeçmez.

  21. Güzel yazı. Özellikle misafirin ayakkabısını evin içine çevirerek son dakika muhabbeti yapma olayı Anadolu kültürümüzün baştaçlarından birisidir.

    Uzun uzadıya bir şeyler yazma ihtiyacı duymasam da şunu belirtmek istiyorum:

    Bir yorum yapıyoruz. Tamamen kendi düşüncelerimizi belirten. Hiçbir takıma veya pilota velev ki taraftarına hakaret etmeden. Sadece kendi düşüncelerimizi içeren. Lakin birisi veya birileri geliyor o yorumun altına ne var ne yoksa saydırıyor ve doğal olarak bizler de düşüncelerimize hakaret boyutunda saygısızlık yapan bu yorumcuyu topa tutuyoruz ki bu durum da alevli bir tartışmaya götürüyor o basit yorumu.

    İşte bu kişilere icabında en sert önlemler alınmalıdır diye düşünüyorum. Yoksa burda nice takımın nice taraftarı var düşüncelerini biribirlerine tamamen zıt olmasına rağmen paylaşan, saygı çerçevesinde tartışan…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir