Frank Williams: "Maldonado Şampiyon Olmak için Gerekenlere Sahip"

yazar:

kategori:

Maldonado’nun bir gün şampiyon olacak kumaşa sahip olup olmadığı sorusuna Frank Williams: “Şüphesiz. Nedenini söyleyeyim. Çünkü çok hızlı ve hiç hata yapmıyor.”

Williams pilotu, sezona Avustralya’da iyi bir başlangıç yapmak üzereydi ama o zamanda da mücadele ettiği Fernando Alonso’nun arkasında hata yaparak bariyerlere vurmuştu; yarışı o noktada sona ermişti.

Venezüellalı pilot, Formula 1’e girdiğinden beri PDVSA’nın ekonomik desteğine sahip olduğu için sürekli olarak paralı pilot yakıştırmalarına maruz kaldı ama İspanya’da gelen zafer, bu söylemleri dindirmesine yetti.

Frank Williams: “Gerçek bir yarış pilotuna sahibiz. Kendini kontrol edişine şaşırıyoruz; hiç hata yapmıyor.”

Williams takımı, geçen sene hiç hatırlamak istemeyeceği bir sezon geçirdi ve 2012’de bunu herkese unutturmak için çalıştı. Cosworth’ü bırakıp Renault motorlarını kullanmaya başlayan takımda teknik yapıda da değişikliğe gidildi.

Williams: “Geçen sene teknik istenen noktaya ulaşamadık. Makul seviyede, yeterli paramız vardı ama işler bir araya uygun bir şekilde gelmedi; hatalar yaptık”

“Bir parça yeniden yapılanma ile birlikte birçok kilit isim işe alındı ve bu kişiler, önemli bir fark yarattı”

Öte yandan takım, bu zaferin her yarışta beklenemeyeceğinin de farkında. Çünkü Toto Wolff, Sauber’den Perez ve Mercedes’ten Rosberg’in de parladığı ama sonrasında o kadar da güçlü olamadıklarını aklından çıkarmıyor.


Yorumlar

  1. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bu Yarışta Kötü Olmadığını Gösterdi Ama Şampiyon Olabilecek Bir Pilot Olduğunu Düşünmüyorum

  2. duvara toslayınca noldu kötü bir pilot mu

  3. frank williams yine trolling. daha avustralyada 5. iken son 1-2 turda duvara toslamadı mı bu sene? ne demek hiç hata yapmıyor. senna'dan hızlı olduğu kesin. sennanın da yavaş olduğu kesin.

  4. Valla ben de Maldonado'yu hep savunmuşumdur hatta Petrovu da beğenirim. A sınıfı pilot mu onu bilmem ama zaman vermek gerekiyor

  5. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    Maldonadonun tipi şampiyonluk için gerekenler listesinde değil herhalde 😀

  6. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    çok abartıyorlar bu adam bir kimi bir alonsonun yarısı olamaz

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Arkasında Alonso varken hata yapmadı ve temiz bir iş çıkardı.İlk yarışta yaptığı acemiliği göz önüne alırsak doğrusu bu baskıya dayanacağını sanmıyordum ama etkenler Alonsonun aleyhinde işleyince Maldonado da pek zorlanmadı diyebiliriz.
    Aslında biraz da Alonsoya güvenmiş ve kendini rahat hissetmiş de olabilir.Alonsonun acemice bir atakla herşeyi mahvetmeyeceğini biliyor olmalı.Kendisi de bişeyler öğrenmiş olmalı.Çünkü o yarıştan sonra şöyle dedi:""Alonso harika bir savaşçı ve çok temiz""

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    DRS kullanmıştı ve bir ara fark 0.3 saniye bile oldu.

  9. evet yaklaşık 15 tur boyunca kaza yapana akdar hep 1 saniye civarındaydı.ama DRS kullanamadı hiç

  10. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    ilk yarışta da kazaya kadar alonsonun 1 sn arkasındaydı galiba değil mi ?

  11. 20 tur boyunca, her iki aynasında da kırmızı ferrariyi görüp, içindekinin alonso olduğunu bilip de hata yapmamak zor iş.

    ilk yarışta da son turda gümlemeseydi iyiydi.

  12. elvan dalton avatarı

    Ben zaten Maldonado'nun sürüş yeteneğinin çok üst seviye olmasa da, iyi bir araçla yarış kazanabilecek seviyede olduğunu hep söyledim. Üstüne birde sponsor desteğini düşününce bence perez'le birlikte takımlar için kıymetli pilotlar arasında sayılması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir