Ferrari Güncelleme Paketini Mugello'da Denemeye Başladı

yazar:

kategori:

2012 sezonuna umduğu gibi başlayamadıktan sonra Ferrari, Avrupa sezonu öncesinde Mugello’daki testleri hedeflemiş ve ciddi bir gelişim kaydederek öndekilerle aradaki farkı kapatmayı amaçlamıştı.

Çarşamba günü Felipe Massa’nın çalışmalarında, burnun altında yeni hava yönlendiricileri görülmüştü ama Perşembe sabahı, yeni karoser yapısı daha dikkat çekiciydi.

İnanılan o ki bu değişiklikler, önemli bir gelişim potansiyeline sahip.

Autosport Teknik Danışmanı Gary Anderson: “Sidepodlarda egzoz borularını daha gelenekçi olarak yerleştirmişler. Fayda sağlama adına öyle büyük bir açı verilmemiş ama eksi açı da verilmemiş. Sıkıntılı bir araçta en iyi yerleşim budur diye düşünüyorum”

“Farklı bir radyatör çıkışına sahipler; bu sefer çok daha dar ve süspansiyon alanı şimdi çok daha iyi.”

“Bulundukları yere göre makul derecede iyi bir uzlaşıya gittiklerini düşünüyorum. Radyatörden daha fazlasını elde edebilirler; sanırım bu, ikinci safha olacak.”

“Tur derecesini ne kadar değiştirir, söylemek zor ama önceden sahip oldukları posta kutusu tarzı radyatör çıkışlarıyla çok fazla yere basma kuvveti kaybediyorlardı. Yüksek hızlı hava akımı gereken bir alanı radyatörden düşük hızlı hava akımı ile beslemek doğru değil.”

“Tek bu değişimle bile 0,2-0,3 saniye kazanabilme potansiyeliniz var”

Bu arada yenilikleri deneyen Alonso, kaza yaptı. Ferrari, yaptığı açıklamada hasarın en az iki saatte onarılacağını belirtti.


Yorumlar

“Ferrari Güncelleme Paketini Mugello'da Denemeye Başladı” için 20 yanıt

  1. burada Ersan'ı 1. yapmanın hiç bir önemi yok. bu sadece nba.com'daki bir anket. MIP ödülü için gazeteciler oy veriyolar. En çok oyu olan kişi seçiliyor.
    Jeremy Lin amerika'da bu yıl büyük sükse yaptı. Normalde belli bi sayıda maç kaçıran kişiler ödüller için aday olamaz ama Lin'in durumu çok farklı.Adam Time dergisinin kapağında bile yer aldı. Ersan'ın kazanma şansı yok bence.

  2.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Fernando, Mugello testinde otomobilden ve takımın çalışmasından oldukça memnunmuş. Bu sezon ilk kez bu kadar iyimser konuşuyor. Sanırım Ferrari geri dönüyor. Takımlar bu kadar yakınken, en küçük performans artışı bile işin şeklini değiştirecektir.

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Evet arkadaşlar Ferrari istediğini yaptı ancak ne kadar hızlandık? Sonuç olarak farkı kapatmak için bu yeterli olmaz bence Çünkü diğer takımlarda gelişti! o yüzden elimizdekiyle yetinmemek lazım daha fazla zorlamak lazım arka tarafdaki siralamada büyük katkı sağlayan 2 ci drs sistemi ferrarinin de kopyalaması lazım ki bizde mercedesler gibi siralamada pole sahip olalım,çok kolay değil ancak imkansızda değil,daha yapılacak çok iş var takımda öyle gözküyor ama arka taraftaki yenilige gelecek olursak araçı süper düzenlemişler birde hızlı olsa tadından yenmez,aracin hızını sabırsızlıkla merak ediyorum,Mclaren bu testlerde sanki hiç yokmuş gibi izlenim verdi bilmem banami öyle geldi ne 😀 adamalr sanki ferrariye katkı sağladılar neyse yarisa kadar dahada gelişme olucak takımda antremanalrda ki araçla bunun arasında fark illaki olucaktır ama egzos sistemi araca süper yakışmış!

  4. Artık mücadele içine girmemiz lazım

  5. rocco junior avatarı

    Bu egzoz temel atılmış hali ama İspanya'da yine denenecek.Artık ölçümleri veya karşılaştırmaları doğrultusunda değişikliği yaparlar ancak önümüzdeki yarış zemin,egzoz,motor kapağı ve arka kanat değişecekmiş.Burundan da bahsediyorlardı ama bir haber bulamadım herhalde öyle bir yenilik olmayacak.En etkili yol değil gibi görünüyor arka taraftaki dfyi arttırmak adına ve zemin ile arka kanadı işaret ediyor.

  6. Evet, aceleden yanlışlıkla alttaki fotoğrafın adresini kopyalamışım. Ben de şimdi fark ettim.

  7. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    http://hangtime.blogs.nba.com/2012/04/23/who-is-your-mip/

    NBA'deki Temsilcimiz Ersan'ın MIP Ödülünü Kazanabilmesi İçin Sayfadaki Ankete Herkes Oy Verebilir Mi ?

    Ersan Bu Sezonki Oyunuyla Bunu Hak Etti. Herşey Bu Ankete Bağlı Değil Ancak Ersan'ı Bir Adım Daha Öne Geçirebilir.

    Sayfayı Yenileyerek İstediğiniz Kadar Oy Verebilirsiniz.

    Destek Olan Herkese Teşekkürler.

  8. Bacağını

  9. arkadaki küçük kanatçığa yönlendirilmiş

  10. egzost çıkışları daha çok arka kanada yönlendirilmiş gibi difüzörüde tabandaki yarıklar sayesinde sidepod lardan gelen havayla besliyorlar galiba

  11. rocco junior avatarı

    Gerçekten çok göze hoş geliyor.İnşallah hedeflediğimiz kazanımı alırız.İspanyada yine devamı gelicek.Gelişmeye devam etmeliyiz.Ben orada zemin ve burunda da daha fazla değişme bekliyorum belki f-kanal gelebilir.Emeği geçen herkesin eline sağlık araç harika duruyor

  12. Sanırım performans artışı oldu. Arka tarafı daha compact bir paket haline getirdiler ve egzoz gazını verdikleri yeri değiştirdiler. Elbette sonucu Barcelona'da göreceğiz.

  13. @Brave kardeşim acaba bu egzozdan verim aldı mı ferrari ? tur derecelerine yansıyo gibi Sonuç.

  14. @Mc_ Dostum o McLaren egzozu Ferrari'nin egzozu bu:

  15. (Ferrari#=1) avatarı

    Işte asıl FERRARI budur.
    Barcelonada ilk sıralardayız.
    Ferrariden korksun RedBull>Mclaren> Mercedes v.s
    Büyük patlama olacak bu F2012 için.
    Bundan sonra nasıl olsa Massa da düzenli puan alacaktır
    HAYDI FERRARI HAYDI KIR ŞEYTANIN

  16. yılın olayı bu zaten 🙂

  17. @Mc_ kardeşim ferrari'nin suan kullandığı egzoz o değil . Dikkat ettiysen egzoz arkaya doğru konumlandırılmış . Mclaren'in kine benzer değil .

  18. Arka tarafı daha iyi paketlemişler yani 🙂

  19. Ferrari'nin Mugello egzosu.

  20. bu sefer derslerine iyi çalışmışlar, umarım aradaki farkı kapatıp galibiyet için yarışırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir