Ferrari Çifte DRS'yi Kopyalayabildi mi?

yazar:

kategori:

Eğer bu doğru ise İtalyan takım, FIA’nın onay verdiği W03’teki sistemi başarılı bir şekilde benimseyen ilk ekip olabilir.

Auto Motor und Sport, Ferrari’nin Mugello’da Perşembe günü arka kanatta son güncellemeleri kullandığını yazdı.

Haber: “Kanatta sadece küçük değişiklikler var. Yakından bakmanız gerek.”

Dergi, 2012’nin F-kanalı olan çifte DRS’nin, Ferrari’nin şimdiye kadar görülmemiş yeni ön kanadı ile birlikte çalışabileceği yönündeki söylentileri sayfalarına taşıdı.

Haber: “(Ön kanat) ilk olarak Barselona’da yeni difüzör ve burunla birlikte görülecek.”

Mugello’daki testlerin son günü Perşembe, Alonso’nun kazasına rağmen Ferrari garajında yüzler gülüyordu; anlaşılan o ki güncellemeler işe yaramış.

Alonso: “Barselona sezon içinde kilit bir nokta ama belirleyici olmayacak.”

Bunun yanında İspanyol pilot, Mugello’da en hızlı aracın Lotus’a ait olduğu belirtti.

Red Bull Motor Sporları Sorumlusu Helmut Marko da hemfikir “Görünüşe göre Lotus en hızlısı”


Yorumlar

  1. süleyman bayar avatarı
    süleyman bayar

    inşallah alonso bu yıl şampiyonlugu alır ferrari sadece rekabetci bir araç verse alonsoya massanında katkısıyla markalar şampiyonlugu bile gelir ama zor 🙂

  2. süleyman bayar avatarı
    süleyman bayar

    bende aynen sana katılıyorum ferrarini yarış performansı her zaman sıralamalardan iyi oluyor

  3. ama kaç ltrelik benzin yüküyle cıktıklarını bilmiyoruz

  4. DreamOfWinD  avatarı

    Bir Ferrari taraftarı olarak söylüyorum sene başında dişimizi sıkıcaz ilk dört yarıştan sonra şampiyonluğa ortağız denildi. ilk dört yarış geçti ve şimdi alonso gelişimimiz basamak basamak olacak diyor ve dört yarış sonrayı gösteriyor. Artık ferrari taraftara oynamaya başladı. Bu saatten sonra şampiyonluk falan gelmez. 2012 benim gözümde çöp.

  5. KARAŞAHİN avatarı

    alonso boş konuşmaz mutlaka bildiği bir şeyler var ki konuşuyo sezon başından beri hep kötümser konuşuyo du bu burda bitti f2012 deki yeni güncellemeler tam kapasite kullanmadılar alonso sert lastikle lotusun sadece 0.3 saniye gerisindeydi lotus orta sert lastikle attı sert ile orta sert lastik arasında yaklaşık 0.5 saniye farkı var bu da ferrarinin podyum mücadelesi içinde olacağını gösteriyor

  6. sanane kardeşim umutlar kimi zaman zafere dönüşebilir.

  7. illa her Alonso haberine meşrubatçıları fanları saldıracak

    dur bakalım cevabı matador pistte verecek umarım

  8. rocco junior avatarı

    Haklısın aslında çok yakın ve belirsiz bir sezon geçiyor.Herkes birbirinden puan çalıyor.Böyle şartlarda iyi taktikler veya şans faktörü büyük katkı sağlayabilir.Ama bizde de şans yok pek.Bakalım neler olacak önümüzdeki bir kaç yarış…

  9. Orası belli olmaz. Ferrari 2005'te de bu kadar kötü bir başlangıç yapmıştı ama sezon içerisinde büyük bir ilerleme sarf ettiler ve Schumacher sezonu 3. bitirdi.

    2005'in aksine bu sezon şampiyonluk yarışında yalnızca 2 pilot yok. Herkes birbirinden puan çalıyor. Böyle bir şampiyonada her şey olabilir.

  10. Çinde gelen güncellemeler de Lastik uyumsuzluğu yaşandı abi öyle çalışmadı ama Bahreyn de Lastik çalışma aralığı ile yeni gelen ön kanat ve Difüzör güncellemesi sorunsuz .çalıştı.Alan Permane de durum dan memnun. Büyük güncelleme derken abi Ferrari gibi kimse parça getirmedi doğrudur ama eksik alanlarını kapatmak için herkeste güncelleme vardı. Mesela Lotus Yeni bir Arka süspansiyon denedi ve sorunsuz çalıştı Tabanda yine öyle güncelleme vardı. Red Bull Renault da Ön kanat egzoz sistemin de güncelleme ve arka kanatta küçük değişiklikler vardı İspanya da yeni parçaları olacak. Ferrari yi demeye gerek yok zaten en büyük güncellemeyi getirdiler. Sauber yine öyle. Mclaren Ön kanat ve arka kısım ile oynadı. Hayırlısı olsun ne diyelim bu ekipler İspanyada da yeni parçalara sahip olacaklardır.

    Hatırlarsan abi geçen sene Lotusun getirdiği güncellemeler dosdoğru çalışmadı Bunun nedeni önden çıkışlı egzoz sisteminin payı büyüktü ama bu sene daha farklı En basit egzoz sistemine sahipler ama Motor performansın dan maksimumum verimi alan önde gelen ekiplerden biri oldukları söyleniyor.

  11. rocco junior avatarı

    Evet gördüm mclarenci mp4,verdiğin bilgiler doğru çıktı sende istihbaratı sağlam olanlardansın:)

  12. rocco junior avatarı

    Arkadaşlar,iyimserliğinizi anlıyorum ama çok fazla umut dolu yada kesin konuşmalar yapıyorsunuz.Sonra burada üzülüyoruz.Amacım umutları kırmak asla değildir.Herkes istediğini dile getirmekte özgürdür.Ancak hayal alemine kapılmaya gerek yok.Bir anda pole de yada podyumda olamayız.Elbette ilerleme görülecek bu açık artık ancak bizi hemen şampiyonaya ortak edemez.Valencia,Kanada ve İngiltere'de benzer adımlar atıcak takım.Ancak sezon ortası en hızlı araç olabilirse olur bence.O zamandan itibaren düzenli yarış kazanacak hale gelebilir.Diğerleri mevcut şasilerini daha iyi nasıl verim alır derdinde ama elbet ilerleme olacaktır.Onlarında güncellemeleri olacaktır.Ferrari şu an doğru yolda yürümeye başladı şükür.Umudumuzu koruyalım ama hemen uçmayalım.Benden tavsiye kimse İspanya da zafer hatta podyum beklemesin.Az daha sabır inşallah güzel günler yakın.

  13. rocco junior avatarı

    Yanlışın var Hakan.Lotusun güncellemeleri Çinde yada Bahreyn de çalışmadı kesin olarak eminim takımda belirtti.Ayrıca burda özellikle bazı takımlar öyle bütyük güncelleme ile kaıtlmadılar.Avrupaya sakladılar.Ve Monako,Lotusun major update deneyeceği yerlerden birisi.Ama daha önceden Red Bull'un belirttiği gibi;en istikrarlı araç onlarda.

  14. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    dostum ben mclarende birşey tespit edemedim sen farklı bişey gördüysen paylaşta bizde görelim. Ben f1'in teknik gelişimlerini severim ve yorumlamakta hoşuma gider. Teknik yorum olarak takım farketmez. Bu testte en ilginç şeyler ferrari'de oldu. Dediğim gibi sende birşey gördüysen mclaren'de paylaşta yorumlayak. Ben baktımda pilotlar zaten ayrı bi sorun ilgimi çekmedi , hamilton olsa fena mı olurdu yani.

    neyse teknik paylaşımlarda takım ayırmam ilgimi çekenleri ve yorumlarımı tarafsız yazarım. Diğer tartışmalarda farklıdır önceki birçok konuda görmüşsündür belki mclaren'den başkasını tanımam. Ayrıca redbull'un 2 senelik egemenliği de ferrari'ye sempati duymamı sağladı nedense. Önceden çok nefret ederdim ama artık zirveye çıksınlarda eskisi gibi olsun istiyorum kendimi manidar buluyorum ahah 🙂

  15. Dostum nickin Mclaren ama daha çok Ferrari ile alakalı şeyler paylaşıyorsun biraz tezat olmuş sanki
    Ayrıca emeklerine sağlık güzel paylaşımlar

  16. Arka kanadın fotoğrafını görünce zaten anlamıştım kopyalamaya çalıştıklarını.

  17. 07.MEHMET.FERRARİ.( SULTAN SÜLEYMAN ) avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ.( SULTAN SÜLEYMAN )

    Görünüşe göre güncel lemeler işe yaramiş.inşallah bu sene sampiyon biz oluruz.ne gariptirki şuminin ve raikonenin de başarılı olmalarını istiyorum keşke her ikişide şu an ferrari de olsaydı.bütün f1 sevdalılarına özellikle rocco arkadaşa selamlar fanatik ferarici!

  18. 07.MEHMET.FERRARİ.( SULTAN SÜLEYMAN ) avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ.( SULTAN SÜLEYMAN )

    Görünüşe göre güncel lemeler işe yaramiş.inşallah bu sene sampiyon biz oluruz.ne gariptirki şuminin ve raikonenin de başarılı olmalarını istiyorum keşke her ikişide şu an ferrari de olsaydı.bütün f1 sevdalılarına özellikle rocco arkadaşa selamlar fanatik ferarici!

  19. 07.MEHMET.FERRARİ.( SULTAN SÜLEYMAN ) avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ.( SULTAN SÜLEYMAN )

    Görünüşe göre güncel lemeler işe yaramiş.inşallah bu sene sampiyon biz oluruz.ne gariptirki şuminin ve raikonenin de başarılı olmalarını istiyorum keşke her ikişide şu an ferrari de olsaydı.bütün f1 sevdalılarına özellikle rocco arkadaşa selamlar fanatik ferarici!

  20. 07.MEHMET.FERRARİ.( SULTAN SÜLEYMAN ) avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ.( SULTAN SÜLEYMAN )

    Görünüşe göre güncel lemeler işe yaramiş.inşallah bu sene sampiyon biz oluruz.ne gariptirki şuminin ve raikonenin de başarılı olmalarını istiyorum keşke her ikişide şu an ferrari de olsaydı.bütün f1 sevdalılarına özellikle rocco arkadaşa selamlar fanatik ferarici!

  21. Mugello>>ferrari avatarı
    Mugello>>ferrari

    Ferrari bunu kopyaladıysa bu demek oluryorki Ferrari ispanyada epeyce önde olacak Mercedeslerle pol için bile kapışabilir Alonsonun artık zamanı geldi o arabayla zafer kazandıysa bununla haydi haydi kazanır
    Massa da kendini gösterecektir ilk 5'şin içinde olsa kendine göveni gelir ve takıma puan kazandırır 1>2 yarış kazanırsa 2013 te yeri takımda hazır sponsorları var taraftarlarıda var ARTIK FERRARI NIN ZAMANI GELDI

  22. mclaren mugelloda çift drs i denedi formula1 sitesinde mclarenin arka kanadını gösteren bir resim var ordaki kanallara dikkat

  23. Sen şu alonso gilles mısın kardeş hani şu alonso fanı olupta birkaç nicki olan kişi?

  24. verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşım

  25. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    lo komediye bak şakamısnız la 🙂

    küçük takımın beyinsiz taraftarları, kurallar kısıtlandı değiştirildi şansa 2 sene şampiyon oldunuz ama artık söndünüz bidaha rüyanızda görürsünüz. Meşrubatçılarda geldi ve geçti. Kurallar kısıtlı olmasa zaten mclaren ve ferrari gelişimde her takıma fark atıyo. F1'in rengi bu biri bulur diğeri kopyalar, zamanında herkez ağzı açık bakıpta kopyalıyordu ferrari'yi. ama sizin gibi küçük adamları sevindirmek için küçük takımlar önlere yaklaşsın diye kuralları kısıtladılar bütçeleri kıstılar. 2 sene amaçlarına ulaştılar. 😉

  26. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    dostum öyle olmaz bence. Ferrari'nin yarış performansı her zaman iyidir. Sanki adamlar sadece f-kanal güncelledi. Diğer birçok güncellemeleri var söylenenlere göre bütün güncellemeler işe yaramış ve daha gelecek birçok güncelleme varmış. Ferrari sıralamalarda önde olursa yarış performansının düşük olacağını hiç sanmıyorum. Ferrari'nin araç yapısı dolu depoyla her zaman daha iyi performans sağlıyor.

    Şuanki yarış performansları bile mercedes'den iyi, ferrari'nin f-kanalsız yarış performansına bakınca gelecek güncellemeler ile yarışta yavaş olacaklarını söylemek komik olur.

  27. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    dostum öyle olmaz bence. Ferrari'nin yarış performansı her zaman iyidir. Sanki adamlar sadece f-kanal güncelledi. Diğer birçok güncellemeleri var söylenenlere göre bütün güncellemeler işe yaramış ve daha gelecek birçok güncelleme varmış. Ferrari sıralamalarda önde olursa yarış performansının düşük olacağını hiç sanmıyorum. Ferrari'nin araç yapısı dolu depoyla her zaman daha iyi performans sağlıyor.

    Şuanki yarış performansları bile mercedes'den iyi, ferrari'nin f-kanalsız yarış performansına bakınca gelecek güncellemeler ile yarışta yavaş olacaklarını söylemek komik olur.

  28. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    buda arka kanattaki hava akşını sağlamak için sağlanan genişlik. Dün daha öğlende vermiştim bunları.. Sanırım bu kanattaki hava akşı önceki verdiğim resimdeki kanal yoluyla ilerliyor.

  29. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    arkadaşlar bir mlarenci olarak bu haberi ilk olarak vermekten sevinçliyim. Size dün duyurmuştum. Test sayfasına bakabilirsiniz. Daha dün yabancı forumlarda gezerken italyan kaynaklardan ilgili haberler sızmıştı ve resimler çekilmişti.

    f-kanal yolu olduğu düşünülen bir hava kanalı.

  30. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Dergi, 2012'nin F-kanalı olan çifte DRS'nin, Ferrari'nin şimdiye kadar görülmemiş yeni ön kanadı ile birlikte çalışabileceği yönündeki söylentileri sayfalarına taşıdı.

    İşte bu iyi haber,bu sistem ferraride çalışırsa sıralamada büyük ilerleme kaydedicegimiz kesin,Ferrarinin yeni ön kanatınıda merak ediyorum doğrusu istedikleri almak için her şeyi deniceklerdir buna adım gibi eminim takım şu anda buna odaklanmış durumda son halini görmek icin barcelona beklicez daha bir çok değişiklik söz konusu su anda aracın son halini merak ediyorz.

  31. Mugello'daki testlerin son günü Perşembe, Alonso'nun kazasına rağmen Ferrari garajında yüzler gülüyordu; anlaşılan o ki güncellemeler işe yaramış.

    İşte Bu iyiydi.Ama herşeyin egzosla halledileceğini zannetmiyorum.Her alanda ilerleme lazım

  32. Top speedler de ilk dört yarışa baktığımız da özellikle de sıralama da çok geride kaldıklarını görebiliriz. Bu sistem ile sıralama da daha iyi bir yer elde edebilirler. Lotus gerçekten de çok istikrarlı bu sene arabaya yapılan güncellemeler sorunsuz çalışıyor. Geçen seneki pilotlar nere bu pilotlar nere arada çok büyük farklar var. Sorunsuz çalışan Rüzgar tüneline Son teknoloji Mclaren simülasyonu ile iyi bir gelişime sahipler.E20 sorunsuz bir araba Renault Mühendislerinin 2010 yılın da geliştirmeye başlayıp izin aldığı ayarlanabilir sürüş yüksekliği sistemi 2012 sezonun başlamasına 20 gün kala yasaklanmasaydı her şey daha farklı olabilirdi şuan.

  33. Lotus gerçekten hızlı görünüyor, Ferrari bu sistemi çalıştırsa bile mgp gibi sıralamalarda hızlı ama yarışda yavaş olacaktır.
    MGP nin ne yaptığıyla ve ne gibi parçalar denediğiyle ilgili bilgi yok:)
    Deliler gibi tur atıyolar ama doğru dürüst bir açıklama yok.
    Sezon başlamadan önce eski araçla lastikleri anlamak için yine deli danalar gibi turladılar, sonra yeni araçla aynı şeyi yaptılar ama halen lastikleri anlamaya çalışıyolar.
    Fakat buna rağmen haug ve rosberg lastiklerden çok memnunlar.

  34. ferrari zaten butun guncellemelerını doktu burda:D ferrari çoğu parcayı barcelonaya sakladı rahat ol :D. lotus sezon bası hep böledir sonra gelişim sorunuyla geriye düşerler bakalım bu sene başarabileceklermi.

  35. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    açın arayı salacam gobrayı:):)

  36. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Burun artık platipus olmayacakmış okuduğuma göre.Ama Mclaren,Redbull ve Mercedes'inde asıl güncellemeleri ortaya çıkmadı.Lotus yine çok büyük bir paketle geliyormuş.

  37. kesin buda esnek kanada benzeyecek 😀

  38. olacak olacak, Alonso en sonunda hekettiği şampiyonluğu alıcak umalımda bu sezon olur.

  39. elvan dalton avatarı

    Konu başkasının bulduğu bir şeyi kendi aracına monte etmekse, Ferrari'nin üzerine takım tanımam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir