Baba Alguersuari: "Oğluma Haksızlık Yapıldı"

yazar:

kategori:

Baba Alguersuari, Red Bull Motor Sporları Sorumlusu Helmut Marko’nun 21 yaşındaki İspanyol pilotu takımdan uzaklaştırmasını aynı zamanda “akıl almaz bir karar” olarak görüyor.

Buna ilaveten Baba Alguersuari, oğlunun hem yorumculuk işine hem de Pirelli anlaşmasına atıfta bulundu “Kim onu öldürdüyse, (mezarına) kötü gömmüş”

Renault World Series organizasyonu ile ilişkide olan Baba Alguersuari, oğlunun gelecek hafta Renault’nun (şimdiki Lotus) 2010 aracıyla (R30) Pirelli lastiklerini deneyeceğini belirtti.

EFE Haber Ajansı’na göre Baba Alguersuari, Toro Rosso’nun şimdiki pilotları Daniel Ricciardo ve Jean-Eric Vergne’ye göre oğlunun o zamana kadarki kariyerinin daha etkileyici olduğunu belirtti.


Yorumlar

  1. hayır oğluna haksızlık felan yapılmadı
    onun tek suçu 19 yaşında formula 1 girmekti
    bana kalırsa hayatının hatasını yaptı
    gidip gp 2 de yarışıp tecrübe kazanabilirdi

  2. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bence Vergne'den Daha Kaliteli Bir Pilot Ama Hakkı Yendi Adamın. Umarım En Kısa Zamanda Koltuk Bulur.

  3. ilk geldiği sezonda ki yarışlarda da öyle miydi peki? yoksa 3 sezon da mı gelişti o kadar işte takım buna bakıyor bence

  4. 3 seneye yakın hatta 3 sene gelişimlerini izlemek için yeterli bir süre bana kalırsa dediğim gibi bu takım şampiyonluk yada yarış kazanmak için değil sadece gelen çaylak vs. pilotun o araçtan ne kadarını çıkarabileceğine yönelik detaylı bir inceleme altına almak için kurulmuş bir takım. Onlardan beklenen yarış galibiyeti vs. de değildir ama dediğim gibi gereken kriterleri tam olarak karşılayamamıştır.

  5. alguersuari istikrarlı ve iyi pilottu suanki toro-rosso pilotlarının 2-3 gömlek üstündeydi.vayt tayra arkadaşımızın attığı videoda bu konunun en güzel kanıtı.

  6. madem gelişimi dikkate değer bulmayıp performans düşüklüğünü göze alacaklardı da neden çaylak pilotları kendilerini geliştirsinler diye toro rosso bünyesine dahil ederler ki.

  7. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Alguersuari'yi gönderme kararını eleştirmemin tek nedeni adamın Lotus teklifini kaçırmasına neden olmalarıdır o kadar… Kötü bir pilot olduğu için değil Toro Rosso'nun takım olarak kuruluş amacı Redbull'a pilot yetiştirmek o potansiyeli görememişlerse gönderebilirler gayet doğallıkla…

  8. yegenim yavaş parmak felan ayıp olmuyomu biz senin pilota lakap takıyoz mu
    2010 kore sıralama turlarında vetteli angellmekle alguersiarinin kovulmasını uzaktan yakından alakası yok karar o yarıştan önce çoktan verilmişti zaten vergne ve ricciardo gibi müthiş yetenekli adamları mı alırsın takıma yoksa yaklaşık 3 yıldır çuvallayan adamlarımı alırsın…………………..Şalu

  9. Bence takımlar olaya daha büyük bakıyorlar evet Alguersuari gelişti gelişmesine de demekki patronlar daha önce ki performans düşüklüğünü göz önünde bulundurmuşlar. Sutil'de geçen sezonun 2. yarısı ön plana çıktı ama artık iş işten geçmişti. Bence Redbull kendine belli kriterler belirlemiş uzun vadeli olarak bu kriterlere çıkamayan pilotları hepimize göre acımasızca kesiyorlar. Ama şu an gridde aman aman sponsoru olmayan çaylaklara yer veren tek takımda onlar bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

    Evet yapılan yanlış görünebilir ancak ben bunun öyle sadece Redbull'u çekemeyenlerin dediği gibi bir sıralamalarda önünü kesmeyle ilgisi olduğuna inanmıyorum. Bu tür kararları geleceğe dönelik yatırımları öyle bir hafta sonuyla kestirip atmak sadece provakatörlerin uydurmasıdır ve gerçekle ilgisi yoktur bana kalırsa burada milyon dolarlar söz konusu

  10. algersuari yi gönderme kararı kanada gp den önce alınsaydı kimse itiraz etmezdi herhalde.sezonun ikinci yarısındaki çıkışı,valencia, italya, hindistan ve kore performanslarıyla toro rosso da bir koltuğu hak ediyordu bence

  11. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    2011 KORE sıralamalarında veteli engellemenin cezası bu kadar ağır olmamalıydı.Bu kin ve nefreti anlamak imkansız.
    Bu olay ricardo ve vergneye göz dağı olmuştur.Parmağın 10 metre yanına dahi yaklaşamazlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir