Horner, Sezon İçi Testlerin Olması Konusunda Emin Değil

yazar:

kategori:

Bu hafta Mugello’da gerçekleştirilen testlere 11 takım katıldı ve takımlar yeni güncellemelerini piste indirdiler. Horner ise orada kazanılacak performans için yapılan harcamaya değip değmediğinden emin değik.

Horner “Yaptığınız her test faydalıdır ancak sezon içi testlerin F1 için ne kadar faydalı olduğu konusu muhtemelen büyük bir konu.”

“Burada sürüş için yapılan harcamalarla 3 yarış hafta sonu gerçekleştirilir. Bir çok açıdan test yapmaktansa bir yarış daha olması daha iyi olurdu.” dedi.

Horner, zaten 20 yarışlık bir takvimde ekstra bir test haftasının çalışanlar üzerinde de olumsuz etkiye sahip olduğunu düşünüyor.

Horner “Sezon çalışanlar için zaten zorlayıcı ve bir süre önce test takımlarını dağıtmıştık. Mugello harika bir yer, sevimli bir pist ve sürücüler orada keyif alıyorlar ancak mevcut koşullarda sezon içi testleri doğru mu?” dedi.

Eric Boullier “Bu testin olmamasını isterdik. Zorlandığınız zaman bu farklı olur ve eminim ki Ferrari bu testlerden memnun kalmıştır.”

“Genel olarak biz bu testleri savunmuyorduk. Tüm testlerin şubat ayında olmasını tercih ederdik ancak bu sizin konumunuza bağlı. Bazı takımlar bu testleri desteklediler çünkü araçlarıı hızlı geliştirmek için pist üstü zamanına ihtiyaçları vardı ancak aracı iyi olan takımların buna ihtiyacı yok.” dedi.

Takım patronları bu testlere isteksiz yaklaşırken bazu sürücüler testlerden memnun kaldıklarını dile getirdiler.

Fernandı Alonso “Yeteri kadar test yapmadığımızı düşünüyorum. Bir açıdan bu sene yaptığımızı destekliyorum çünkü ilk 4 yarışın ardından buradaki testlerde farklı düşünceler ve farklı şeyler ortaya çıktı ve bazı şeyleri doğruladık. Bu fırsatların olması her zaman iyidir”

“Bu hafta burada sürmek harikaydı. Mugello’da bir tur başka bir pistte 100 tur gibi. Buradaki hisler oldukça özel oluyor. Bu haftadan çok keyif aldım bu yüzden bu testler olduğu için mutluyum.” dedi.

Romain Grosjean “Sezon öncesi ve sezon içi testlerin olmasının iyi olduğunu düşünüyorum. Araçlar yeni olduğu için sezon öncesindeki testlerin sayısı önemli çünkü her şeyi doğru çalıştırmak ve yarışlardan önce ayarların temelini iyi otutturmak istiyorsunuz.”

“Diğer taraftan sezon içi testlerde, sezon başında gelişim açısından doğru yönde ilerlemediğimiz geliştirmeler üzerinde çalışma fırsatı veriyor. Bu yüzden bu dengenin doğru olduğunu düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. eskiden red bull küçük bir takımdı şampiyonlular kazandı ve
    artık büyük takımlar klasmanına girdi o yüzden bu testler bize ilaç gibi gelecek

  2. bu testler bize ilaç gibi gelecek
    forza sebastian vettelll

  3. red bull f1 team eskiden maddi anlamda o kadar güçlü değildi küçük bir takımdı ama şimdi işler tersine döndü testler bizim yararımıza olacaktır

  4. eskiden red bullun parası yoktu şimdi kazandıkları şampiyonluklarla beraber iyice güçlendiler
    bu testler bize fayda sağlar

  5. 07.MEHMET.FERRARİ.( SULTAN SÜLEYMAN ) avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ.( SULTAN SÜLEYMAN )

    Adam haklı sezon içi testler geri gelirse ferrari mc mrsds inde gerisine düşerler yarış da en az 2 tur yerler bu takımlardan ondan sonrda f1 i bırakırlar yani kaçarlar.

  6. Biz Alonso kötü pilot demiyoruz ki ama politika ve sinsilik var alonsoda

  7. alonso şu gridde işini hakkıyla yapan bikaç kişiden biri kabullenin artık, o dandik araçla bile bazılarını susturmayı başarıyo.

  8. Biraz ALonsoyu anımsatıyor o zaman sinsilik, ikili oyun ve politika… Bu söylediklerin Alonsoda bol bol mevcut…

  9. aynı montezemola gibi değil mi

  10. bu adamı sevmiyorum, ikili oynuyor sinsi ve işi politika başka bişe değil.

  11. DreamOfWinD  avatarı

    Rakip sitedeki yorumları aynen kopyalayıp yapıştırıyorsun. Tebrik ederim.

  12. Horner ı eleştirenlere soralım.Ne yani şimdi bu testlerin ardından Ferrari şampiyonluğa mı oynayacak?Testler sorunu görmek için faydalıdır ama Ferrarinin problemi "sorunu görmek" değil "sorunu çözmek".İddia ediyorum sezon içinde 50 tane daha test yapılsa Ferrari bu yılı geçen seneden daha kötü bir sırada bitirecek.Çünkü geçen yıl Ferrarinin gerisinde kalan Mercedes ve Lotus bu yıl Ferrariden çok daha hızlı.Horner çok haklı +1 yarış çok daha iyi.

  13. Ters açıdan bakmakta yarar var eğer Mclaren,Lotus ve RBR kötü durumda olsaydı (şimdiki durumdan) bu testler ilaç gibi gelirdi ha bu en çok Ferrari ye yaradı orası ayrı…

  14. red bull formula 1 takımı eskiden maddi açıdan güçlü değildi o yüzden sezon öncesi testlere sıcak bakmazlardı ama artık durum değişti kazanılan şampiyonluklarla birlikte bence hem maddi hem manevi anlamda takım çok güçlü testler bizim yararımıza olacaktır

  15. Redbull sıkıntısı olanlar nasılda konuya atlamışlar okumadan.Horner diyorki ne gereği var bunun yerine bir yarış daha olabilir diyor takvimde ama anlamak isteyenler eski içinde kalmış yaralarını pansuman yapmaya çalışıyor işte..

  16. rocco junior avatarı

    Test masrafları arttırıyor olabilir ancak testler kalktı ve simülatörler,Cfdler veya diğer sistemler çok gelişti ve kullanım masrafları çok pahalı.Milyonlarca dolara kuruluyor o tesisatlar.Geçenlerde benzer açıklamalar vardı ve F1 Racingin eski sayılarında durumu anlatıyor.Aslında testin kalkması maliyeti azalttı ama yerine gelişen teknoloji ürünleri fazla fazla bu masrafı çegiyor.Bedavaya çalışmıyor yani simülatörler ve her şey artık sınırlı.Rüzgar tüneli kullanımı bile dünya para.Bugün bir cfd çıktısı yada sonucu alabilmeniz için 18saat bekliyorsunuz.Testi maliyet diye göstermek ve kalkmasını istemek sadece Demogojidir.

  17. Geçenlerde Paddy Love'ın da bu konuda açıklamaları vardı sezon içi testlere karşı olduklarını masrafların arttıgını ve bunun için ayrı bir ekip kurmak zorunda olduklarını söylemişti.

  18. Tifosi6178_  avatarı

    Ya arkadaşlar bu adamın testleri istememesi normal çünkü; bugünlere gelmelerini sağlayan kural değişiklerinde bu testlerin kalkması da vardı !

  19. istemiyorsanız katılmayın kardeşim tabiki baska takımların geliştiğini burda görmek zorunuzamı gitti domine edemediniz ya ondandır

  20. rocco junior avatarı

    Horner "Yaptığınız her test faydalıdır ancak sezon içi testlerin F1 için ne kadar faydalı olduğu konusu muhtemelen büyük bir konu."
    Burada çelişki var madem testler faydalı o zaman sezoniçi veya öncesi takvim uzun veya kısa faydalıdır.Sen testi iyi kullanmıyorsan,faydalanmak istemiyorsan ayrı.Gelmek zorunda değil kimse mesela Hrt es geçti öyle değil mi?Kırmızı dipli mumla çağırmıyorlar Horner efendi sizi.Belli ki sezoniçi testlerde bazı takımların avantaj elde edebileceğini bilerek olayı ekonomiye bağlayarak son derece abartılı şekilde konuşmuş.3 yarış haftasonu ne demek yok artık.

    Sürekli RRA ya uymamakla suçlanan bir takımın böyle konuşması ise manidar geliyor bana.Ayrıca Salim haklı artık bunların birbirlerini bozacı-şırası tarzı koruyup destek çıkan açıklamaları baydı.Ortak ağız olarak bir temsilci belirleseler daha mantıklı bence.

    Kuralın kaldırılmasını görüşmek,teste yasak koymak amacına ulaşamayacak bir çırpınma olacaktır.Todt ve Bernie testler konusunda son derece hemfikir görünüyor.Zaten Ferrari,bırakın kalkmasını artması için Concorde anlaşmasından onayı almıştır.Benim kanaatim bu çabadan sonuç alınamaz

  21. mugellodaki testin gereksiz olduğunu ilk söyleyen McLaren'di. takımlar aynı fikirde olmaya başlamış.

  22. FERRARIciyim  avatarı

    Hornere sezon içi testler dokunuyor galiba karın arısı yapıyor çok gelişemoyorlar herhalde

  23. hayırdır noluoyz ne bozacısı ne şiracısı salim efendi ne saçmalayon gene sen

  24. Lotus'un ardından RBR de dediklerinin altında mutlaka başka bir şey aradığım bir takım. Kesinlikle yarışmakla, dürüstlükle işleri yok. Bütün işleri politika, laf. Salim'in dediği gibi teste katılmayabilirlerdi basitçe, HRT'nin yaptığı gibi.

  25. Göbek bağıyla kopmamak üzere bağlı olan bozacı rb ile şıracı lotus un birbirlerine destek vermesi nekadar ironik:)
    Rahatsızsanız, aracınızın ihtiyacı yoksa ve testler pahalıysa katlmayın kardeşim öyle bir zorunluluğunuz yok.
    işleri güçleri provakatörlük oldu bunların.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir