Monaco'da 1. Ant.- Raikkonen Lider

yazar:

kategori:

Sezonun 6. yarışı Monaco GP için pist üstü hazırlıklar bugün 1. serbest antrenmanlar ile start aldı.

İlk antrenman seansını Kimi Raikkonen lider tamamladı. Ferrari pilotu Raikkonen 1.15.948’lik derecesi ile ilk antrenmanlarda en yakın rakibinden 0.268 sn daha iyi derece elde etti.

Mclaren Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve Heikki Kovalainen ilk antrenmanlarda Raikkonen’in ardından 2. ve 3. sırada yer aldılar. İkili arasında yaklaşık 0.040 sn fark var.

Felipe Massa’nın 0.344 sn ile 4. sırada kaldığı ilk antrenmanlarda Williams pilotu Nico Rosberg 5. olurken onu Robert Kubica, Fernando Alonso, Rubens Barrichello takip ettiler.

Force India ile Giancarlo Fisichella antrenmanlarda yine hızlıydı ve 10. sırada yer aldı.

İlk antrenmanların bir bölümü ilk viraj sonrası pist üzerinde bir sorun oluşması nedeniyle kırmızı bayraklar altında geçti. Seans başladıktan sonra ilk David Coulthard aracının gazında sorun yaşayarak seansdan erken ayrıldı.

Kırmızı bayrakların kalkmasının hemen ardından Jarno Trulli tünel öncesi son virajda aracın sol arkasını duvara vurdu ve seansı erken tamamladı. Aynı anda BMW Sauber’den Nick Heidfeld de aracında sorun yaşadı ve aracından indi. Heidfeld’in de aracının arkasını bir yere vurduğu tahmin ediliyor.

1 K. Räikkönen Ferrari 1:15.948 26
2 L. Hamilton McLaren 1:16.216 26
3 H. Kovalainen McLaren 1:16.248 27
4 F. Massa Ferrari 1:16.292 25
5 N. Rosberg Williams 1:16.653 27
6 R. Kubica BMW 1:16.653 27
7 F. Alonso Renault 1:17.498 25
8 R. Barrichello Honda 1:17.511 26
9 M. Webber Red Bull 1:17.798 22
10 G. Fisichella Force India F1 1:17.883 26
11 T. Glock Toyota 1:17.942 26
12 J. Button Honda 1:18.153 25
13 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:18.245 30
14 N. Heidfeld BMW 1:18.263 13
15 K. Nakajima Williams 1:18.274 28
16 J. Trulli Toyota 1:18.360 16
17 A. Sutil Force India F1 1:18.360 25
18 N. Piquet jr. Renault 1:18.955 32
19 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:19.176 35
20 D. Coulthard Red Bull no time 3

Monaco GP Fotoğrafları

Monaco GP Videoları 


Yorumlar

  1. Normalde antremanlar yarışın sonucunu tahmin etmemize pek yardımcı olmaz ama sanırım Monaco'da bu önerme geçerli olmayacak. Kapışma antremanın ilk 4lüsü arasında olur. Ayrıca ilk virajın karışacağını tahmin ediyorum yarış başlangıcı. (nerden esti bilmiyorum ama tahmin işte)

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Hamılton monacoyu çok sevdi herhalde sürekli pistte kovalainende artık biraz gezse diyorum

  3. massa sanırım yüzme havuzu bölümünde kenardaki uyarıcılardan birisini kırdı

  4. hi hoştur anasayfada yine saat kaçta hangi antrenmanların da olduğu yazıyor ama neyse

    http://stream.ra1kkonen.com/

    yayın basladı

  5. 10 dk. sonra ikinci antenmanlar var. Türkiye saati ile: 15:00 TV yayını var mı bilmiyorum ana sayfada izlemek için link var ordan da ulaşılabilir.

  6. formula1.com sağ tarafta tüm haftasonu etkinliklerinin yerel ve ülkemize göre (saat dilimi ayarına dikkat) saatleri, sonuçlanan aktivitenin tur ve sektör zamanları ile hız ölçüm noktası değerleri, diğer seansa kalan süreyi vs. ve ayrıca kısa bi üyelikten sonra live timing seçeneğinden yarış alanındaki görevlilerin ekranından tek farkı saniyenin virgül değeri (onlar ara zamanları 0.001 değerinde görebiliyor) olarak canlı canlı tur ve sektör zamanlarını da izleyebilirsin.

  7. arkadaşlar bu güm ikinci antrenmanlar varmı yardım edermisiniz lütfen bu gün ikinci antrenmanlar varmıı

  8. Erdal Özyıldırım avatarı
    Erdal Özyıldırım

    padokman arkadaşım hakikaten sen öyle söyleyince bende fikrimi söyledim yanlış birşey söylediysem kusuruma bakma diğerleride beni ilgilendirmiyor.

  9. hakkaten birden ne oldu böyle :))

  10. dingil mingil bence hikaye, ben ferrariciyim ama hiç bi takım dingili uzun ferrarinin hızlı pistlerde daha ii gidio, ondan geçilios demio. Burdada dingil uzun ondan yavaşız diyemez ferrari. Takvimde 18-19 yarış war. Monocoda bunlardan biri. Uzun dingil yada kısa yaparken bu pisti atlıosalar kendileri bilir. Bence mclaren biraz daha ii gibi. Ama ilk antremanlar daha, ve neyin ne olcağı belli olmaz…

  11. Erdal Özyıldırım avatarı
    Erdal Özyıldırım

    apocan arkadaşım bende geçen yıla oranla farkı söyledim zaten neden birden alevlendiğinide anlamadım.

  12. Erdal Özyıldırım avatarı
    Erdal Özyıldırım

    ortaya tartışma konusu atan kim ne alaka padokman arkadaşım ( ilginçtir 3.sıradaki heiki ilk sektörde daha hızlı sonra yavaşlıyor,)ona hitaben söyledim ama bakıyorumda kimin saldırdığı belli oluyor.yarışı ferrari kazanır dedimmi mclarenin bu pistte üstün olduğunu sağır sultanda biliyor.geçen yıla oranla ferrari geliştirmiş onu izah ettim ama tek olumlu cevap veren şener arkadaş.Bu kadar kasmaya ne gerek var.

  13. dingilin uzunluğu konusunda maalesef hiç birinizin dediğine katılamıyorum. bilinen tek şey ferrarinini geçen seneye göre kısa, mclarenin geçen seneye göre uzun bir dingile sahip olması (ya da benim bildiğim) sizler neye göre mclaren daha kısa ya da ferrari daha kısa diyebiliyorsunuz ki? böyle bir kaynak ya da haber falan var mı?

  14. Erdal ortaya tartışma konusu koyan sensin.Dingil mesafelerinden bahsediyorsun ama Ferrarinin dingilinin hala daha uzun olduğunu biliyormusun acaba.Ayrıca sektör zamanlarındaki farka gelince pilot fazla kasmamıştır ayrıca daha bu 1. antrenmanlar ve ayarlar tam yerine oturtulmadı bilmem anlatabildim mi.

  15. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    1.nci sektör raikonen 0.15 gerideydi 2.nci sektör 0.25 ileri geçti ve son sektör fark 0.26 oluyorsa farkın kaynaklandığı yer 2.nci sektördür ve kapatılması gereken fark 0.4 tür ;dingil mesafesine gelince milimetrelerle ayarlanan birşey santimetrelerle bile değil ve hesaplamanız için şayet takımda değilseniz italyan işi filmindeki gibi bir kamera ve bilgisayarla anlık görüntü alıp bulacaksınız onun için tavsiyem kapatmamız yönünde olur

  16. gayet basit arkadaşım ayarlardann veya fazla kasmamışlardırr..ZAten geçen seneki sektör zamanlarına bakarsann son sektörde ferrarinin daha hızlı olduğunu görürsün..

  17. Erdal Özyıldırım avatarı
    Erdal Özyıldırım

    iyi ozaman sende 1.sektör zamanıyla 2.sektör zamanı arasındaki farkın neden kaynaklandığını söyle bizde bilelim ozaman.

  18. erdal mclaren ve ferrarinin dingil mesafelerini verirmisin bizde uzun-kısa dingil muhabbetini kapatalım…

  19. mclaren ilk testlerde böyleyse bayya iyi demektir.Benm fikrime göre ferrari kendini sıralama ya ayarlayacak.yarıştan çok sıralama stratejisi yapacaklar

  20. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ricam uzun dingil kısa dingil muhabbetini kapatalım sebep neye göre kısa neye göre uzun olduğu belli değil ve ferrarinin dingil mesafesi hala mclarenden uzun

  21. Erdal Özyıldırım avatarı
    Erdal Özyıldırım

    bence mclaren dingil mesafesini uzatmakta hata yaptığını bu yarışta farkına varacak.padokman arkadaşım maclaren aracını 1.sektöre göre ayarlamış ferrari 2.sektöre göre ayarlamış.sektör zamanlarına dikkat ettiyseniz mclarenler sürekli 1.sektör zamanını geliştirdiler;ama 2. sektördede sürekli ferrariler geliştirdi.ferrari dingil mesafesini kıosaltması yaradı gibi ama yinede yarışın ne olacağı meçhul tahminimce.

  22. raikkonen in sürüşü iyiydi bugün, ferrari hız olarak yavaş pistlerde başarılı olacağını gösteriyor bu sene. geçen sene tam bir hüsrandı uzun dingil mesafesiyle. bu sene çok iyi tur zamanları geldi ilk antremanda. eğer kimi sorun yaşamazsa pol ve yarışı alabilir. burası daha çok tecrübe ve yeteneğin öne çıktığı bir yer sonuçta.
    hafta sonu için çok umutluyum gerçekten.
    ayrıca kimi geçişin zor olduğu bu pistte ağır depoyla yarışa çıkacaktır. kendine bu konuda güveniyor ve gayet başarılı oluyor.

  23. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Antremanlar güzeldi mclarenler ikinci sektörde ferrariye oranla 0.4 sn. yavaş kaldı mclaren ikinci sektöre çözüm bulursa sıralamaları ve yarıştada sorun çıkmazsa yarışı alır

  24. araçların bariyerleri yalayarak geçmesi gerçekten süper. trulli aracın arkasını vurduktan sonra neredeyse ağlayarak söyledi sanırım aracın arkasını vurdum diye 😀

    tcnin olmaması virajlarda gercekten etki ediyor çok az da olsa sürekli kontra görüyoruz

  25. Monacoyu da alamayacaksay artık dükkanı kapasın gitsin mclaren..

  26. Mclaren Genel anlamda ferrari ye oranla daha dengeli gidiyor. Bende tamamını izledim. Hamilton ve Kovalainen hızlanabilirler. Raikonen de bir yere kadar hızlanır fakat Mclaren ler daha hızlı gibi görünüyor. Antremanların başından beri hızlıydılar.

  27. kaan kaanhan avatarı

    daha gelişir dereceler, 0.7-0.8 daha inebilir.

  28. antremanların hepsini izledim,2 takım çok yakın birbirine,ilginçtir 3.sıradaki heiki ilk sektörde daha hızlı sonra yavaşlıyor,sektörlerde pilot hünerleriyle gidiyorlar…yanlız kimi çok limitlerde kullanıyor,her attığı turda duvara vurmaktan son anda kurtulduğu ufak hatalar yaptı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir