Sauber: "Küçük Şeyler Büyük Fark Yaratıyor"

yazar:

kategori:

Hinwil kökenli takım, sezona karışık bir başlangıç yaptı. Malezya’da Perez ile podyuma çıkan takım, Bahreyn’de sıfır çekti.

Şef Tasarımcı Matt Morris, alınan sonuçlar arasında büyük farklar olmasına rağmen C31’in rekabet seviyesinin, iyi sonuçları hedeflemelerine izin verdiğini belirtti.

Morris: “Malezya’nın sıra dışı olduğunu düşünmüyorum. Aracımızın temposu rekabetçi ve ilk 4 yarışta 4 farklı kazananın olduğunu gördünüz. Mücadele çok yakın”

“Malezya ve Bahreyn arasındaki fark bizim için büyük göründü ama aslında çok küçük. Yine de (bu fark) poydum-puansızlık olarak işleri değiştirebiliyor.”

Morris, aracından azamiyi alıp sezonun başında mümkün olduğunca puan toplamaları gerektiğini ifade etti.

Morris: “Her zaman ileriye bakmanız gerekiyor ama etrafınızdakileri de kontrol etmelisiniz. Çünkü mücadele çok yakın. Williams ve Force India iyi puan topluyor; yine durum çok yakın”

“Onların önünde 30 puanlık bir farkımız vardı ve bu, çok ciddi şekilde azaldı. Dolayısıyla bu hafta bu adamların da ne yaptığına bakmalıyız”


Yorumlar

  1. Aslında bunun için 2008'e değil 2005 öncesi döneme gitmek gerekiyor.Bana kalırsa Formula 1'de son gladyatör mücadesinin olduğu jenerasyon 1997 – 2005 arası dönem.Bu dönemde öyleki tarihin en istikrarsız ve dengesiz pilotların Juan Pablo Montoya bile bir kahraman olarak kalmıştır gözümde.Gerçek rekabetçiliğin, motor gücünün, mühendislik mücadelesinin, lastik savaşlarının ve yakıt ikmalinin de olmasıyla F1'in son keyifli yıllarıydı bence.

  2. işin bu halinden zevk alan arkadaşlar var onlar kendilerini biliyor

    sözde f1 duayenleri kendileri kapı kapı yazarlar buraya isim yazmayacağım..

    genel çoğunluk ise bende dahil bu durumdan muzdaripiz.

    öyleki bazı araçlar artık karma oldu sabuer arka taraflı rb aracı gibi

    saubull yani.

  3. black mamba avatarı

    herşey geçiş olmuyor saçmalığıyla başladı . 2008 deki güzelim araçları değiştirdiler . çoğu kişi o araçları görünce bile kanalda duruyodu o zamanlar . neredeyse 2008 den beri olan geçişlerden çoğu aklımda değil , ya öndekinde kers kalmıyo arkadaki kersi yapıştırıyo bi anda saçma şekilde hızlanarak öndekini avlıyor ya da drs açıp geçiyorlar . utanmasalar bir kez daha yol verip bi daha geçecekler drs ile . bunlardan sonra en son da lastiklere bulaştılar . biz piyango yarışı değil hızlı olanların önde kapıştığı o hızlı olanların da birbirini sıkı bir şekilde kovaladığı , rahat değil efsane geçişlerin olduğu yarışları istiyoruz !

  4. koskoca Formula1'i piyango yarışına çevirdiler ya helal olsun ne diyim 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir